Tarot Court Cards – Hoe ze te lezen als een pro

Tarot Court Cards - Hoe ze te lezen als een pro

Ondanks dat ik al jaren Tarot beoefen en een behoorlijke greep op de kaarten heb, aarzel ik nog steeds soms en raak ik in de war wanneer ik Tarothofkaarten opduiken.

Even dacht ik dat ik iets miste in mijn praktijk, maar na gesprekken met mede Tarotkaartlezers kwam ik erachter dat hofkaarten voor velen eigenlijk moeilijk waren!

Dit komt waarschijnlijk omdat hofkaarten zo kunnen hebben veel verschillende betekenissen, en zo ingelezen worden veel verschillende manieren!

Vanwege het scala aan manieren waarop we deze kaarten kunnen interpreteren, kunnen ze je echt afstoten bij het uitvoeren van een lezing. Dus ik dacht dat ik een artikel zou schrijven over Tarothofkaarten en hoe we ze kunnen interpreteren!

Wat zijn hofkaarten in Tarot?

Er is zestien hofkaarten in een traditioneel Tarot deck. Deze zijn verdeeld in elk van de pakken, waarbij elk pak een koning, een koningin, een ridder en een pagina heeft.

Het kan handig zijn om deze kaarten als gezin te bekijken. De koningin is de moeder, de koning is de vader, de ridder is de tiener en de page is het kind.

Laat je echter niet afschrikken door de traditionele geslachts- en leeftijdskenmerken! Ik geloof dat we allemaal mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in ons hebben en ons zowel jong als oud kunnen voelen. Dus een koning die in je lezing opduikt, verwijst niet noodzakelijkerwijs naar een oudere man.

Het belang van pakken

Het algemene begrip van de rang van de kaarten moet worden begrepen met betrekking tot de algemene betekenis van elk pak. We kunnen de energie van de rang toevoegen met de overeenkomstige betekenis van zijn pak.

 • Het Pak van Kelken bestuurt onze emoties en geeft richtlijnen voor liefde, relaties en gevoelens. Het is gekoppeld aan het element water.
 • Het Pak van Pentakels wordt vertegenwoordigd door het element aarde en weerspiegelt geld, welvaart en werk-leven.
 • The Suit of Swords weerspiegelt besluitvorming, logica en intellect. Het wordt vertegenwoordigd door het element lucht.
 • Ten slotte regeert het Pak van Staven instinct, passie en creativiteit. Het is gekoppeld aan het element vuur.

De Vier Tarot Hof Kaart Rangen

Laten we dieper ingaan op de vier rangordes van de rechtbankkaart, en door toe te passen wat we weten over de pakken op elke kaart, kunnen we een algemeen begrip krijgen van wat elke rechtbankkaart vertegenwoordigt.

De Koningen

Laten we eerst eens kijken naar de Koningen! De Koningen weerspiegelen volwassenheid en actie. Traditioneel kunnen ze worden begrepen als de leider en weten ze hoe ze de leiding moeten nemen wanneer dat nodig is. Vergeet niet dat de geslachtsgebonden termen van de traditionele kaarten op iedereen kunnen worden toegepast, ongeacht het geslacht. We hebben allemaal deze leiderschapskwaliteit in ons!

koning van toverstokken tarotkaart

Laten we de Koningen toepassen op de verschillende pakken.

 • De Koning der Kelken – vertegenwoordigt emotionele volwassenheid en het vermogen om diplomatiek en attent te zijn in situaties.
 • De Koning van Pentakels – staat voor ondernemingszin en overvloed. Met deze kaart is het tijd om in actie te komen om welvaart te verzekeren!
 • De Koning van Zwaarden – betekent logica, structuur en het vermogen om vooruit te plannen.
 • The King of Wands – weerspiegelt moed en innovatie.

De Koninginnen

De Queens of the deck zijn even volwassen, maar hebben een groter gevoel van bescherming en zorg. Ze hebben het vermogen om contact te maken met mensen in nood en anderen te ondersteunen.

hofkaarten

Wanneer we deze kwaliteiten van de Queens kennen, kunnen we ze toepassen op de verschillende pakken en hun elementen.

 • De Koningin van Kelken – vertegenwoordigt liefde, vriendelijkheid en zorg.
 • De Koningin van Pentakels – betekent veiligheid, evenwicht en een sociaal bewustzijn.
 • De Koningin van zwaarden – vertegenwoordigt hoop, duidelijkheid en steun. Met deze kaart kunnen we rationeel de liefde en positiviteit zien die om ons heen is.
 • The Queen of Wands – weerspiegelt passie en sensualiteit.

De Ridders

De tarotridders zijn de tieners van de hofkaarten, en dit betekent dat ze behoorlijk gepassioneerd zijn, maar ook een beetje grillig! Ze zullen vaak verschijnen wanneer actie nodig is, maar de toekomst is onbekend.

hoe rechtbankkaarten te lezen

Laten we de Ridders toepassen op de verschillende pakken!

 • De Ridder van Kelken – dit wordt vaak gezien als een van de meest romantische kaarten van het Tarot deck, omdat het passie vertegenwoordigt en de noodzaak om je hart te volgen.
 • De Ridder van Pentakels – staat voor vastberadenheid, hard werken en verbetering.
 • De Knacht van zwaarden – weerspiegelt moed, confrontatie en prestatie.
 • The Knight of Wands – weerspiegelt avontuur en de behoefte om de boel een beetje op te schudden!

De pagina’s

Laten we tot slot eens kijken naar de Tarotpagina’s. Deze kaarten hebben jeugdige energie, vol nieuwsgierigheid en opwinding. Ze zien de wereld door kinderlijke ogen, experimenteren met het leven en ontdekken wat er om hen heen is.

pagina van pentakels tarotkaart

Ze zijn ook gekoppeld aan berichten, dus kan betekenen dat er nieuws op je afkomt!

Laten we wat we weten over de pakken toepassen op de pagina’s.

 • De pagina met kopjes – vertegenwoordigt idealisme en de behoefte om contact te maken met je innerlijke kind. Het kan ook liefdesnieuws voorspellen.
 • De pagina van pentakels – betekent focus, vooruitgang en loyaliteit. Het lijkt erop dat het nieuws met betrekking tot geld of werk voorspelt.
 • De pagina van zwaarden – vertegenwoordigt nieuwe ideeën, vertrouwen en eerlijkheid.
 • The Page of Wands – weerspiegelt enthousiasme, goed nieuws, hoop en ambitie.

Hoe de Tarothofkaarten te interpreteren

Dus nu kennen we de verschillende hofkaarten en hoe we hun eigenschappen kunnen toepassen op hun specifieke pakken. Maar wat betekent dit eigenlijk als de hofkaarten opduiken in een Tarotlezing? Hoe interpreteren we de kaarten eigenlijk met betrekking tot ons eigen leven?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop we de hofkaarten kunnen interpreteren, en we moeten luisteren naar onze eigen intuïtie en rekening houden met de situatie waarin we ons bevinden. Soms verschijnt er een rechtbankkaart en weten we dat deze iemand in ons leven weerspiegelt. Andere keren zullen we echter diep moeten nadenken over de energie van de kaart en hoe deze onze huidige situatie weerspiegelt.

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop we rechtbankkaarten kunnen interpreteren!

Hofkaarten als mensen

Een traditionele manier om rechtbankkaarten te lezen is om ze toe te passen op specifieke mensen in ons leven. Soms is dit vrij duidelijk als we een reading doen!

Misschien doen we een algemene lezing voor onszelf en verschijnt de Koningin van Zwaarden als een carrièrekaart. We kunnen dan naar ons werk-leven kijken en zien of er iemand is die de kenmerken van de Koningin der Zwaarden draagt. Misschien werk je met een echt ondersteunend persoon die ons altijd aanmoedigt!

Omdat de kaart is verschenen, kun je begrijpen dat deze persoon in de nabije toekomst belangrijk zal zijn voor je carrière.

ridder van pentakels tarotkaart

Laten we een ander voorbeeld hebben. Misschien verschijnt de Ridder van Pentakels in een liefdeslezing. Is er een hardwerkend en gepassioneerd persoon in je leven die binnenkort belangrijk zal zijn met betrekking tot de liefde? Kan het de persoon weerspiegelen met wie je momenteel aan het daten bent of een potentiële partner?

Het is belangrijk om te onthouden dat de traditionele geslachts- en leeftijdsweergave van de kaarten niet noodzakelijkerwijs de persoon betekent die ze vertegenwoordigen. De Koningin der Zwaarden kan een jongere man vertegenwoordigen, ook al zouden we het traditioneel zien als een oudere, moederlijke vrouw!

Hofkaarten als jezelf

De hofkaarten kunnen je ook vertegenwoordigen in je leven, of waar je aan moet werken. We hebben allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons en kunnen ons identificeren met de energie van alle leeftijden!

Wanneer hofkaarten onszelf lijken aan te duiden, kunnen we in de war raken over wat de Tarot ons vertelt. Als de Pagina van Kopjes bijvoorbeeld in een liefdeslezing verschijnt, suggereert dit dan dat mijn idealisme een probleem is voor potentiële relaties? Of vertelt het me dat ik open moet staan voor de opwinding en een frisse benadering van liefde moet kiezen?

pagina van kopjes tarotkaart betekenis

Om te begrijpen hoe deze kaarten onszelf vertegenwoordigen, is het nuttig om op de kaarten te mediteren en zelfs meer uit het deck te kiezen om een beter beeld te krijgen. Misschien vertelt de Page of Cups ons dat we deze jeugdige kant van ons niet uitdrukken, en dat we het moeten loslaten!

De Hofkaarten als invloed

Soms vertegenwoordigen de rechtbankkaarten niet een specifieke persoon, maar eerder een gebeurtenis, een invloed of een situatie.

Herinner je je de manieren waarop we elke rechtbankkaart eerder in het artikel hebben gedefinieerd? We kunnen deze woorden gebruiken om de energie van de specifieke kaarten te laten zien en daarom begrijpen wat ze ons vertellen.

Misschien verschijnt de Koning der Zwaarden in een advieslezing. Misschien kunnen we het niet toepassen op iemand in ons leven en begrijpen we niet echt hoe het ons zou kunnen vertegenwoordigen. Maar als invloed kan het ons vertellen dat een prestatie aan de horizon ligt. Het kan ons adviseren om ons te concentreren op ons harde werk en ons intellect te gebruiken om onze doelen te bereiken.

ridder of zwaarden tarotkaart

Wanneer de Ridders in een Tarotlezing verschijnen, kunnen we ze interpreteren als een teken van de noodzaak om te handelen en een verandering aan te brengen. Op dezelfde manier suggereren de Koningen dat we een beetje meer autoriteit nodig hebben in bepaalde aspecten van ons leven.

Wanneer de koninginnen verschijnen, vertellen ze ons misschien dat we ons moeten verbinden met onze vrouwelijke kant van zorg en mededogen. De pagina’s verschijnen vaak wanneer we contact moeten maken met ons innerlijke kind en dingen vanuit een nieuw perspectief moeten bekijken.

Hoe te weten hoe de Tarothofkaarten te interpreteren

Je leest misschien de verschillende manieren om de Tarothofkaarten te interpreteren en te denken: hoe weet ik hoe ik de kaarten moet interpreteren?!

Wat als de Koning der Kelken bijvoorbeeld in een liefdespositie verschijnt in een algemene lezing? Vertegenwoordigt het een nieuwe persoon die in je liefdesleven komt en die de kenmerken van de Koning der Kelken heeft? Of suggereert het dat je moet werken aan je emotionele volwassenheid?!

Eerst en vooral is het belangrijk om naar je intuïtie te luisteren. Mediteer met de kaart en pas de verschillende interpretaties toe. Welke voelt zich goed?

Misschien heb je willen de Koning der Kelken om te betekenen dat er een sterk en emotioneel intelligent persoon in je leven komt… Maar stiekem weet je dat het iets vertegenwoordigt waar je aan moet werken.

koning van kopjes tarotkaart

Luister naar wat je gevoel je vertelt!

Je kunt ook meer kaarten uit het deck halen om de betekenis van de kaarten te verduidelijken. Dus misschien trek je de Vier van Zwaarden tevoorschijn om toe te voegen aan de Koning der Kelken in de liefdespositie.

Wat zegt dit je? Omdat de Vier van Zwaarden een rustige, meditatieve tijd weerspiegelt, kan het suggereren dat je jezelf even moet meenemen om aan je emotionele kant te werken.

Misschien wilt u ook beslissen voordat u leest wat u wilt dat de Tarothofkaarten vertegenwoordigen. Wil je dat ze mensen, jezelf of invloeden symboliseren?

Laat de hofkaarten u begeleiden

Ik hoop echt dat dit artikel je heeft geholpen de hofkaarten een beetje beter te begrijpen. Ze zijn een van de meest verwarrende aspecten van de Tarot, maar ook een van de meest interessante! Er zijn zoveel geweldige manieren om ze te interpreteren, en ze kunnen ons zoveel leren over onszelf en de mensen om ons heen.

Wat leren de hofkaarten je?