Pindakaas voor gewichtsverlies

Pindakaas voor gewichtsverlies
Pindakaas

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


  • Pindakaas Voordelen voor de gezondheid
  • Pindakaas voor gewichtsverlies
  • Tips en suggesties

Pindakaas is misschien een hoofdbestanddeel in uw voorraadkast, maar bent u zich volledig bewust van de gezondheidsvoordelen ervan? Afgezien van het feit dat het een bron van eiwitten is, kan de kleverige verspreiding ook een effectieve rol spelen in een gewichtsbeheersingsplan.

Twee eetlepels pindakaas bevatten ongeveer 190 calorieën en 16 gram vet, dus het lijkt je misschien niet de meest voor de hand liggende voedselkeuze bij het controleren van voeding. Lopende gegevens hebben echter een verband gevonden tussen notenconsumptie en gewichtsverandering, wat suggereert dat het toevoegen van een halve portie noten (inclusief pinda’s), in plaats van minder voedzaam dicht voedsel, gewichtstoename op de lange termijn kan helpen voorkomen.

Pindakaas Voordelen voor de gezondheid

Pindakaas, in zijn natuurlijke vorm en zonder toegevoegde suikers of additieven, heeft veel gezondheidsvoordelen. Qua voedingswaarde bevat het 3 gram vezels en 7 gram eiwit per portie.

Meer studies vinden ook dat een toename van één portie noten per week de kans op overgewicht of obesitas met 5% kan verminderen. Bovendien hebben die noten de mogelijkheid om de BMI, het gewicht en de tailleomtrek te verlagen.

Ander onderzoek naar het sterftecijfer van degenen die noten en pindakaas eten, ontdekte dat de consumptie van noten geassocieerd was met een verminderd risico op kanker, cardiovasculaire, respiratoire, renale, lever- en infectieziekten.

En laten we niet vergeten, pindakaas is veganistisch, laag in koolhydraten, wat ideaal is voor mensen die een koolhydraatarm of keto-dieet volgen. Het is ook een geweldige glutenvrije optie, maar zorg ervoor dat u het etiket controleert als u een allergie heeft, omdat het kan worden geproduceerd in een fabriek die wordt blootgesteld aan glutenproducten.

Pindakaas voor gewichtsverlies

De soorten vetten in pinda’s zijn voornamelijk enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren, d.w.z. de “gezonde” vetten. Het probleem is dat velen terugdeinzen voor voedingsmiddelen met een hoger vetgehalte vanwege een algemene misvatting dat het eten van vet een snelle gewichtstoename veroorzaakt. Hoewel dit misschien waar is voor trans en zwaar verzadigd vet voedsel, is vet in werkelijkheid een essentiële voedingscomponent voor energie, de opname van bepaalde vitamines en mineralen, bloedstolling en als modulator voor ontstekingen.

Onderzoeken hebben de voordelen van pinda’s gevonden, met name op gewichtsbeheersing en hongerbehoud. Dit komt deels door de energiedichtheid die een hoge verzadiging biedt, en het regelmatig consumeren van pinda’s, pindakaas en pinda’s in uw dieet zorgt voor gewichtsbeheer op langere termijn. Kortom, de mix van eiwitten en vetten in pinda’s resulteert in een beetje een lange weg, waardoor je portiecontrole kunt behouden en zelfs andere hunkeringen naar voedsel kunt verminderen.

Het verhogen van uw inname van eiwitten kan leiden tot een hogere maaltijdtevredenheid en een langer vol gevoel, aangezien het meer energie kost om te verteren.

Het introduceren van pindakaas in plaats van meer koolhydraten of minder gezond voedsel kan u helpen uw calorie-inname voor de dag te behouden. Om de volledige voordelen van pindakaas in een gewichtsbeheersingsplan te krijgen, wilt u misschien uw dagelijkse inname plannen om ongeveer twee eetlepels te zijn.

Houd er rekening mee dat als je een hoge bloeddruk hebt, kies dan voor een zoutarm merk of een natuurlijke pindakaas zonder toegevoegde ingrediënten – gewoon pinda’s. Aan de andere kant, als je pinda’s verkiest boven pindakaas, snack dan op een derde van een kopje per dag en kies droog geroosterde, ongezouten pinda’s.

Gezien de veelzijdigheid zijn er veel manieren om je dieet op te fleuren voor een boost van voedingsvezels en eiwitten met de notenboter. Naast de klassieke pindakaas en gelei sandwich, zijn er vele andere manieren om het in uw dieet op te nemen:

  • Voeg pindakaas toe aan je eiwitshake of smoothie
  • Schuim wat appelschijfjes of bleekselderijstengels in met pindakaas
  • Strooi pinda’s over je salade
  • Smeer pindakaas op rijst- of maïskoekjes
  • Roer pindakaas of gehakte pinda’s door een kom havermout
  • Draai een eetlepel pindakaas in eiwitrijke Griekse yoghurt

Meer tips en suggesties

Om ongewenste toegevoegde ingrediënten te elimineren, kunt u zelf verse pinda’s karnen. Probeer het thuis door pinda’s gewoon te mengen in een snelle keukenmachine en stop om de zoveel tijd langs de zijkanten te schrapen, totdat het een gladde boterachtige textuur bereikt.

Vergeleken met in de winkel gekochte pindakaas die vaak toegevoegde ingrediënten bevat, natural pindakaas is gladder. Het vet kan zich vaak op de bovenkant nestelen, maar wordt gemakkelijk opnieuw opgenomen door te roeren.

Gezien de gezondheidsvoordelen, verzadigingseffecten en het vermogen om uw eetlust te onderdrukken, kan pindakaas het ontbrekende ingrediënt zijn om uw dieet en calorie-inname op schema te houden.

Het verhogen van uw inname van eiwitten kan leiden tot een hogere maaltijdtevredenheid en een langer vol gevoel, aangezien het meer energie kost om te verteren.

Vergeleken met in de winkel gekochte pindakaas die vaak toegevoegde ingrediënten bevat, is natuurlijke pindakaas gladder. Het vet kan zich vaak op de bovenkant nestelen, maar wordt gemakkelijk opnieuw opgenomen door te roeren.