Negen van Staven Tarotkaart Betekenis

Negen van Staven Tarotkaart Betekenis

Ben je klaar om jezelf te verdedigen? Zo niet, dan is het tijd om de moed te vinden om je mannetje te staan. De Negen van Staven vertegenwoordigt een voortdurende strijd die zowel lichaam als geest beïnvloedt. Je bent halverwege de afdeling, dus nu is het niet het moment om op te geven.

Deze Minor Arcana-kaart is een herinnering dat hoewel er een tijd is voor compromissen, er enkele dingen zijn waarover je niet moet twijfelen. Vastberadenheid zal je helpen deze uitdagende tijd door te komen – als je klaar bent voor de uitdaging.

Negen van Staven Sleutelwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde negen van staven kaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, eerst een kort overzicht van de belangrijkste woorden verbonden aan deze Kleine Arcana kaart.

Rechtop Doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, moed
Omgekeerd Koppigheid, geen compromis, gebrek aan vertrouwen
Ja of nee Nee
Numerologie 9
Element Brand
Planeet Jupiter
Astrologisch teken Boogschutter

Negen van Staven Tarotkaart Beschrijving

Om de tarotkaart van de Negen van Staven volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, kleuren en symboliek bekijken.

negen van de toverstokken tarotkaart

De afbeelding op de Tarotkaart negen van staven toont een vermoeid uitziende man die tegen een van de negen lange staven leunt. Rechtop achter hem staan de andere acht toverstokken die in een hekachtige positie zijn geplaatst.

Met een verband om zijn hoofd blijkt de man gewond te zijn. In het beste geval is hij uitgeput van de strijd die hij heeft gevoerd of net heeft voltooid.

Hoewel gehavend en gekneusd, is de blik op zijn gezicht er een van vastberadenheid, niet van nederlaag.

Rechtopstaande negen van staven betekenis

De Rechtopstaande negen van staven drukt op je om je kracht te trekken om ondanks vermoeidheid te finishen. Er zijn een aantal dingen die moeilijk te verdragen zijn, hoe positief we ook proberen te zijn.

Chaos, verwarring, liefdesverdriet en de ups en downs van het leven hoeven ons niet uit balans te brengen. Zelfs als we geen controle hebben over wat het leven op onze weg gooit, zijn onze reacties altijd van onze eigen keuze.

Dus als deze kaart verschijnt, beschouw het dan als een teken om door te gaan, terwijl het universum je veerkracht op de proef stelt. Het maakt niet uit hoe moe je bent, sta jezelf niet toe om op te geven. Je bent er bijna, dus het heeft geen zin om je af te wenden, zelfs als het een uitdaging is.

Geld en carrière betekenis

Als de negen van toverstokken kaart verschijnt in relatie tot een carrière of financiën, dingen kunnen in het ongewisse zijn. Bots je met collega’s of word je geconfronteerd met een ontslag? Lijkt het alsof je niet vooruit kunt komen, hoe hard je ook je best doet?

Als dat zo is, kan het verleidelijk zijn om te stoppen of op te geven. Ondanks hoe dingen voelen, zou dit je problemen alleen maar verergeren.

Houd jezelf in plaats daarvan stabiel en bedenk een solide plan om vooruit te komen. Moet je terug naar school of op zoek naar een nieuwe functie? Moet je met een nieuw budget komen en je uitgaven aanscherpen?

Doe wat je moet doen om deze moeilijke tijden door te komen, blijf vastberaden, ongeacht hoe moeilijk dingen lijken.

Liefde en relaties Betekenis

Rotsachtige romances zijn vaak verbonden met de Negen van Staven in een liefdescontext. Als je op dit moment single bent, kan deze situatie er een van het verleden zijn en niet van het heden.

Hoe dan ook, de boodschap is hetzelfde: negatieve of anderszins uitputtende relaties kunnen ons van onze energie zappen. Als dit voor jou het geval is, kijk dan eens goed naar de vriendschap of romantische band. Is het er een die de moeite waard is om te bewaren?

Uiteindelijk is je relatie met jezelf de belangrijkste die je ooit zult hebben. Je moet te allen tijde je eigen welzijn verdedigen. Dit kan inhouden dat er een vredig hek van bescherming wordt gebouwd om de negatieve vibes van anderen buiten te houden.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Niets weegt ons zo zwaar als zorgen over hoe dingen allemaal zullen uitpakken. Vaak zetten we een dapper gezicht op voor anderen, lijken we het allemaal samen te hebben terwijl we van binnen echt uit elkaar vallen.

Natuurlijk zouden we graag ‘in balans’ en ‘gefocust’ zijn, maar hoe kunnen we dat in tijden als deze? Hier zijn een paar suggesties:

  • Oefen affirmaties: ik zal mijn best doen, ik zal het morgen nog beter doen, ik ben capabel.
  • Richt je alleen op wat je kunt controleren: je gedachten, je woorden, je acties.
  • Vergeet niet dat een terugval niet hetzelfde is als terugval. Eén slip up betekent niet dat je geen zelfbeheersing en gezond verstand toont.

Als u geconfronteerd wordt met een fysieke hindernis in plaats van een mentale, volg dan alle behandelingsopties. Als je eenmaal met een specialist hebt gewerkt om een concreet plan te maken, doorzie het dan.

Omgekeerde negen van staven kaart betekenis

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Nine of Wands tarotkaart in de omgekeerde positie (ondersteboven) hebt getrokken.

negen van de toverstokken omgekeerd

De Omgekeerde Negen van Staven vertegenwoordigt een situatie die een beetje anders is dan die beschreven door de rechtopstaande betekenis.

De Upright Nine of Wands symboliseert een strijd veroorzaakt door anderen waarin je standvastig moet zijn. Wanneer je ondersteboven wordt gekeerd, suggereert de Tarot dat jij de schepper bent van je eigen onrust en dat er compromissen nodig zijn.

Het is de menselijke natuur om verantwoordelijkheid te ontlopen en de schuld door te schuiven naar anderen. In een van de beroemdste zelfhulpboeken aller tijden, How to Win Friends and Influence People, bespreekt auteur Dale Carnegie dit fenomeen.

Hij geeft een voorbeeld van enkele van de beroemdste moordenaars en gangsters in de geschiedenis die ten onder gingen, nog steeds gelovend dat ze goede jongens waren die niets verkeerd hadden gedaan.

Hoewel we altijd moeten opkomen voor wat we denken dat goed is, leiden koppigheid en trots alleen maar tot wrok en frustratie. Als je geen compromissen kunt sluiten en door een situatie heen kunt werken, is het misschien tijd om jezelf er helemaal uit te verwijderen.

Negen van Staven: Ja of Nee

De Negen van Staven in een Ja of nee lezen is een toss-up tussen nee en misschien. Als je vraag gaat over standvastig zijn bij een beslissing waar je echt in gelooft, moet je dat misschien doen. Wat betreft het vooruitgaan met nieuwe ondernemingen of relaties, is het waarschijnlijk verstandiger om dingen af te wachten. Anders kunnen zorgen, uitputting en ontevredenheid ontstaan.

Negen van Staven en Astrologie

De Negen van Staven is verbonden met het sterrenbeeld Boogschutter. Onafhankelijkheid en het vermogen om te doen wat ze willen zijn erg belangrijk voor mensen met dit teken. Ze hebben een liefde voor avontuur en verkenning en worden als extravert beschouwd. Boogschutter wordt geregeerd door Jupiter, de planeet van religie, filosofie, spiritualiteit, rijkdom en nageslacht.

Belangrijke negen van staven combinaties

Dilemma’s, gevoelens van verlatenheid en wrok: in combinatie met andere kaarten kan de betekenis van de Negen van Staven enigszins veranderen. Hieronder vind je de belangrijkste combinaties van deze Wands kaart.

De Negen van Staven en de Zon

Deze combinatie suggereert dat waar je mee worstelt een aanzienlijk deel van je leven is geworden. In feite kunnen al je gedachten en beslissingen in dit dilemma worden verpakt.

De zonnekaart suggereert dat de enige manier om de situatie recht te zetten is om te doen wat je kunt en dan los te laten. Zelfs als de dingen niet zijn zoals je zou willen dat ze zijn, is acceptatie de manier om vrede te krijgen.

De Negen van Staven en de Kluizenaar

Heb je het gevoel dat je elke strijd alleen voert? De Kluizenaar en Negen van Staven verbinding suggereren gevoelens van isolatie en verlatenheid.

Iemand die bijvoorbeeld een relatiebreuk of een ander verlies doormaakt, kan het gevoel hebben dat hij niemand heeft om mee te praten. Een persoon die financieel door een moeilijke tijd gaat, kan het gevoel hebben dat er niemand in de buurt is om ondersteuning te bieden.

Hoe pijnlijk dit ook is, het is niet per se een slechte zaak. De Kluizenaar spoort je aan om je te verbinden met je eigen hogere zelf. Laat je oordeel niet vertroebelen door de gedachten en meningen van anderen. Trek uit verborgen reservoirs diep in jezelf en vervolg je pad totdat je reis is voltooid.

De Negen van Staven en de Keizerin

De keizerin, in combinatie met de Negen van Staven, vertegenwoordigt gevoelens van wrok. De laatste tijd heb je misschien het gevoel dat iemand probeert misbruik van je te maken. Dit soort emoties kunnen aanzienlijke schade aanrichten als ze worden genegeerd en niet worden aangepakt.

Hoe moeilijk het ook zal zijn, je moet je openstellen en je gevoelens uiten met behulp van ‘ik-uitspraken’ zoals ‘ik voel me … of “Ik heb…” Het is belangrijk om geen kritiek te leveren of in de aanval te gaan.

Probeer het standpunt van de andere persoon te begrijpen en als je je nog steeds ongemakkelijk voelt over de situatie, neem dan een korte pauze om je gedachten terug te verdienen en te verzamelen. Sta hierna stevig vast aan hoe je je echt voelt en weet dat zolang je trouw bent aan jezelf, elke situatie zichzelf in je voordeel zal uitwerken.

De Negen van Staven Tarotkaart Inspiratie

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zo menseny mooie dekken die er zijn! Ik kan mezelf verliezen door te bladeren en op internet te zoeken naar mooie tarotkaarten.

Hieronder vind je een kleine selectie van prachtige Nine of Wands tarotkaarten. Als je zelf een Nine of Wands tarotkaart hebt getekend en dit wilt delen, hoor ik graag van je!

De negen van staven in een lezing

Dat is alles voor de Negen van Staven betekenis! Kun je er geen genoeg van krijgen? Als je de rechtopstaande of omgekeerde Nine of Wands-kaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder!