Negen van Pentakels Tarotkaart Betekenis over Liefde, Leven &Meer

Negen van Pentakels Tarotkaart Betekenis over Liefde, Leven &Meer

De Negen van Pentakels draait om het leiden van je beste leven. Deze Kleine Arcana-kaart luidt een tijd van financiële stabiliteit, veiligheid en algeheel succes in en is een welkome aanvulling op elke lezing.

Verlang je naar een leven omringd door alles waar je van houdt? De Negen van Pentakels vertegenwoordigt dit verlangen. Bovendien symboliseert het al je persoonlijke dromen. Wat wil je het liefst? Veiligheid, vrijheid om te reizen, financieel succes, een vreedzaam bestaan?

Hoe het heden er ook uitziet, de verlangens van je hart liggen niet buiten je bereik. Al je aspiraties liggen om de hoek.

Negen van Pentakels Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Negen van Pentakels kaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden verbonden aan deze Pentakels kaart.

Rechtop Onafhankelijkheid, welvaart, verfijning, comfortabel leven
Omgekeerd Financiële afhankelijkheid, succes ten koste van alles, trots, gevangen in een drukte
Ja of nee Ja
Numerologie 9
Element Aarde
Planeet Kwik
Astrologisch teken Maagd

Negen van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de tarotkaart van de Negen van Pentakels volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

negen van pentakels tarot

Terwijl ze geniet van een ontspannen wandeling in de tuin van haar landgoed, lijkt het de vrouw op het gezicht van de Negen van Pentakels aan niets te ontbreken.

Haar prachtige jurk is lang en vloeiend, wat betekent dat ze op geen enkele manier wordt beperkt.

Haar linkerhand wordt opgeheven en een exotisch ogende vogel rust bovenop, terwijl haar rechterhand rust op een kleine toren van zes pentakels. Drie andere pentakels zijn weergegeven aan de andere kant van de kaart.

Geel is de focuskleur voor deze kaart. De jurk van de welvarende vrouw, de lucht, haar huis en de pentakels die net onder haar hand zijn gestapeld, zijn allemaal zonoverschaduwd. Gebruikt om de volgende eigenschappen te vertegenwoordigen: intelligentie, een zorgeloze aard en levensvreugde, is geel gekoppeld aan ons derde chakra.

De zonnevlechtchakra is er een van persoonlijke kracht en onafhankelijkheid, net als de Negen van Pentakels.

Deze verfijnde dame van pentakels lijkt zowel krachtig als vrij te zijn. Omringd door zowel rijkdom als een overvloedige oogst van druiven, lijkt ze het perfecte bestaan te hebben.

Negen van Pentakels Betekenis

Negen is het getal van het bereiken. Als je goed naar ‘9’ kijkt, zie je dat er geen einde aan komt. Deze oneindige lus is een geschreven weergave van de universele wet – alle energie is één.

Daarom is de rechtopstaande Negen van Pentakels is een kaart van welvaart op elk gebied van het leven, inclusief financiën, relaties en fysieke / spirituele groei.

Geld en carrière betekenis

De Negen van Pentakels staat voor “het licht aan het einde van de tunnel” waarbij geld en carrière zijn bezorgd.

Dit is het moment om te ontspannen en te genieten van alles waar je de afgelopen weken, maanden of jaren zo hard voor hebt gewerkt. Als je het moeilijk hebt gehad op je werk of met je financiën, staat dat allemaal op het punt te veranderen.

Hoewel hard werken belangrijk is, herinnert de vrouwe van de Negen van Pentakels ons eraan om te genieten van onze prestaties. Constant werken en hoppen van het ene project naar het andere zal geld opleveren, maar het kan ook leiden tot burn-out.

Nu is misschien een goed moment om op vakantie te gaan of dat ding te kopen (d.w.z. huis, voertuig) dat je altijd al wilde hebben. Je verdient het!

Liefde en Relaties betekenis

De Negen van Pentakels presenteert zich vaak in de lezingen van singles op zoek naar liefde. Hoewel ze alles lijkt te hebben, is haar partner niet aanwezig.

We zullen nooit echt weten of ze een minnaar heeft of niet, maar we weten wel dat negen voltooiing betekent. Daarom bestaat de perfecte partner voor haar wel degelijk.

Zou het kunnen dat haar onafhankelijkheid en zelfbeheersing haar ervan weerhouden zichzelf naar buiten te brengen?

Uitzoeken welke interne barrières je ervan weerhouden om een volledige relatie te vinden, zal je helpen om naar een duurzaam partnerschap te gaan.

Als het gaat om reeds gevestigde relaties, vertegenwoordigt de Negen van Pentakels vaak partners zonder verplichting.

In sommige lezingen vertegenwoordigt het een partner die te zorgeloos is om zich te settelen of die beter af is als vriend. IkAls je in een relatie zit die je naar een hoger niveau wilt tillen, is het misschien tijd om een discussie te voeren over de toekomst.

Als je al getrouwd of toegewijd bent, kan harmonie aan de horizon liggen. Maar alleen als dat is wat je wilt. Misschien heb je geworsteld met communicatie, ontrouw of een ander ernstig relatieprobleem.

Dit is het moment om te beslissen of je partner de juiste persoon is om met je mee te gaan naar het volgende niveau of dat je hem / haar beter in het verleden kunt laten.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Dit is het moment om in contact te komen met je ware, authentieke zelf.

Hoewel materiële dingen en relaties met anderen belangrijke onderdelen van het leven zijn, staat een verbinding met je hogere zelf voorop.

Waar word je blij van? Zijn er dingen die stress veroorzaken die je uit je leven zou kunnen verwijderen? Je fysieke en mentale gezondheid zal je er dankbaar voor zijn!

Als je worstelt met onvruchtbaarheid of een andere moeilijke ziekte, kan de Negen van Pentakels een verschuiving in je situatie betekenen.

Negen van Pentakels omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Negen van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

negen van pentakels omgekeerd

Bent u bekend met de filosofische vraag ‘heiligt de uitkomst de middelen?’ Als dat zo is, dan weet je dat er altijd een discussie is geweest over de vraag of niet-zo-goede acties oké zijn, zolang het eindresultaat maar positief is.

Soms gebeurt dit wanneer mensen financieel te afhankelijk zijn van anderen, om de verkeerde reden trouwen of deelnemen aan onethische zakelijke praktijken.

Wanneer omgekeerdde Negen van Pentakels geeft weer hoe wanhoop voor succes en veiligheid kan leiden tot acties die corrupt zijn. In het verleden was de omgedraaide versie van deze kaart verbonden met bedrieglijke maar lucratieve praktijken zoals georganiseerde misdaad en prostitutie.

Je hoeft echter geen gangster te zijn om je verwant te voelen met de algemene boodschap – al onze verlangens zijn haalbaar, maar wanneer je succes behaalt met ‘alle middelen die nodig zijn’, is geluk vluchtig.

Probeer je ‘de Joneses bij te houden’ en een levensstijl te leiden die niet duurzaam is voor de toekomst? Zet je een ‘show’ op voor anderen in je leven of social media?

Als je te veel uitgeeft of worstelt met schulden, is dit het moment om een nieuw blad om te slaan. Maak een lijst met uw waarden en doelen. Denk na over wat echt belangrijk voor je is.

Door je te concentreren op je ware verlangens en niet op wat de maatschappij zegt dat je moet hebben, zullen onafhankelijkheid, welvaart en vrede centraal komen te staan.

Negen pentakels: Ja of Nee

Lady Nine van de Pentakels vertegenwoordigt alle verlangens van ons hart. Wat het ook is waar je naar op zoek bent of verwacht, het zal zich manifesteren. Rijkdom, macht, bezit, familie, het is allemaal mogelijk. Als je hebt gewacht op een beloning, vooral een financiële, verwacht het dan snel.

Persoonlijke onafhankelijkheid is hier ook de sleutel. Het antwoord op uw Ja of nee vraag verborgen in de Negen van Pentakels is op alle fronten een duidelijk ‘ja’.

Negen van Pentakels en Astrologie

Pentakels zijn de kaarten die (meestal) te maken hebben met financiën, werk en materiële zaken en zijn gerelateerd aan de aardetekens Stier, Maagd en Steenbok. Deze tekens staan bekend om hun harde werk en bruikbaarheid.

De Negen van Pentakels is verbonden met Maagd, geregeerd door Mercurius. Maagd is plichtsgetrouw en houdt ervan om anderen van dienst te zijn.

Belangrijke kaartcombinaties

De Negen van Pentakels staat onder andere voor een comfortabel leven en veiligheid. Maar in combinatie met andere kaarten verandert deze betekenis. Wees voorbereid op enorme veranderingen of enorme vertrouwensboosts! Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Negen van Pentakels.

Negen van Pentakels en de Strijdwagen

Ben je bereid om grote stappen te zetten? Zo niet, maak je klaar! Wanneer de Wagen tarotkaart en de Negen van Pentakels in dezelfde lezing vallen, zijn er enorme veranderingen aan de horizon.

Dit betekent niet dat je van de haak bent. Je zult zelfdiscipline en controle moeten oefenen totdat de dingen vertragen. Als je dit doet, kun je de positieve voordelen van verandering plukken.

Negen van Pentakels en de Geliefden

Of je nu single of toegewijd bent, je relatie staat op het punt je een enorme boost te geven. Dit kan inhouden dat je partner je complimenteert of een droom of visie ondersteunt. Als je problemen hebt gehad met je partner, verwacht dan dat de dingen snel zullen omkeren.

Deze combinatie met de Lovers tarotkaart luidt een nieuwe fase in je relatie in – een waarin iedereen zich zowel geaccepteerd als geliefd voelt.

Negen van Pentakels en de Zeven van Zwaarden

Het is tijd om er zelf op uit te stappen. Hoewel de meesten van ons het comfort van het samenzijn met anderen leuk vinden, zijn er enkele seizoenen waarin vertrouwen op jezelf de enige optie is.

Dit is geen slechte zaak. Als de Negen van Pentakels en de Zeven van Zwaarden samenvallen, is alleen handelen het beste in deze tijd.

Negen van Pentakels en de Dood

De Death tarotkaart is metaforisch, maar de kaart vertegenwoordigt wel het oude dat wordt vervangen door het nieuwe. Je leven kan niet blijven zoals het is. Zelfs als je bang bent voor verandering, is het tijd om te evolueren.

Wanneer gekoppeld aan de Negen van Pentakels, suggereert deze Grote Arcana-kaart dat je deze evolutie kunt laten gebeuren door je te concentreren op je eigen talenten. Door je sterke punten te omarmen, kun je een solide leven voor jezelf opbouwen.

Negen van Pentakels Kunst

Ik moet iets bekennen: ik ben een soort hamsteraar als het gaat om het verzamelen van Tarot Decks. Gelukkig voor mij, met het steeds groter wordende aantal tarotlezers, zijn de decks dat ook. Hieronder vind je een kleine selectie van prachtige Negen van Pentakels tarotkaarten.

negen van pentakels moderne manier tarot deck
Koop een exemplaar van The Modern Way Tarot Deck van Amazon

Negen van Pentakels in een Lezing

Dat is alles voor deze Pentakels kaart! Als je de Negen van Pentakels in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?