Naked Hiking Day is 21 juni

Naked Hiking Day is 21 juni
Wandelen achter Silver Falls

Wendy Bumgard ©

  • De wetten
  • Wandelhoffelijkheid
  • Wandelveiligheid
  • Als je een naakte wandelaar ziet
  • Veelgestelde vragen

Elk jaar wordt de onofficiële Naked Hiking Day gevierd op 21 juni, vallend op de zomerzonnewende. Het kan worden gevierd door naakte wandelaars alleen of in groepen in de bossen en bergen op die datum. Naakt wandelen is niets nieuws, hoewel het in Europa vaker voorkomt dan in de VS.

Outdoor auteur Colin Fletcher schreef in zijn populaire wandelboeken over genieten van naakt wandelen door de Grand Canyon en langs de Pacific Crest Trail op warme dagen. Als je erover denkt om mee te doen – of je zorgen maakt over ongemakkelijke ontmoetingen – hier is wat begeleiding bij naakt wandelen.

Naakt wandelen en de wet

Het is in sommige rechtsgebieden niet illegaal om naakt te zijn in het openbaar als het gewoon je bedoeling is om ontkleed te worden in plaats van seksuele opwinding op te wekken of te bevredigen. Maar het Amerikaanse Bureau of Land Management en Colorado Parks and Wildlife waarschuwden potentiële feestvierders in 2017 dat naakte wandelaars niet zouden worden getolereerd op staatsland en zouden worden behandeld volgens de lokale wetten als ze op federaal land waren.

Als je van plan bent om naakt in de wildernis te gaan, ken dan de lokale wetten en zoek plaatsen op waar het onwaarschijnlijk is dat je anderen tegenkomt. In sommige rechtsgebieden kan naakt wandelen je in de gevangenis doen belanden. In het ergste geval kan de aanklacht zelfs een zedendelict zijn, met gevolgen die u kunnen volgen in uw carrière en privéleven.

Als u wandelt op Amerikaanse federale gronden zoals een National Forest of Bureau of Land Management-gebied, is er geen federale wet tegen naaktheid, maar de meeste staats- en lokale wetten verbieden naaktheid op openbare plaatsen.

Naakt wandelen Courtesy

Het is verstandig om een eigen, afgelegen pad te vinden of om je aan te sluiten bij een groep naakte wandelaars. Neem contact op met eventuele kleding-optionele resorts in uw omgeving om te zien of ze groepswandelingen hebben georganiseerd. Er zijn verschillende naaktwandelclubs en meetup-groepen beschikbaar in de VS.

Sommigen geven er de voorkeur aan om midweeks te wandelen wanneer de paden minder waarschijnlijk geklede wandelaars hebben. Misschien moet je je naakte wandeldatum verschuiven wanneer 21 juni in het weekend landt. (Het wordt een midweekse datum voor 2021 tot en met 2023).

Kies een heen-en-weer pad, zodat u kunt controleren op andere voertuigen die bij de trailhead geparkeerd staan. Op die manier kun je veilig naakt naar een keerpunt wandelen en kleding aantrekken voor de terugreis.

Sommige groepen die op openbare paden wandelen, sturen een geklede wandelaar vooruit om eventuele “textielwandelaars” te waarschuwen dat er een naakte groep op het pad is. Dit stelt anderen gerust dat je geen bedreiging bent, alleen gelukkige, onschuldige naturisten.

Naakte wandelveiligheid

Naakte wandelaars worden geconfronteerd met verhoogde blootstelling aan de elementen, ongedierte en irriterende stoffen. Houd deze in gedachten en plan hoe je jezelf zult beschermen, gekleed of ontkleed.

  • Poison ivy, poison oak en poison sumak: Deze kunnen huiduitslag veroorzaken die slecht is voor armen en benen en kan medische aandacht vereisen als ze verschijnen op plaatsen die meestal bedekt zijn met kleding. Als je naakt gaat wandelen, moet je weten hoe je deze planten ten koste van alles kunt identificeren en vermijden. Weet het voordat je gaat.
  • Muggen en teken: Je wilt niet jeuken op ongemakkelijke plaatsen. Je hebt ervoor gekozen om geen kleding te dragen om te voorkomen dat dit ongedierte bijt, dus misschien wil je overwegen om insectenwerend middel te gebruiken. De ziekten die kunnen worden verspreid door muggen en teken kunnen veel erger zijn dan alleen een jeukende bult, en ze nemen toe in de VS.
  • Zonnebrand: Zorg ervoor dat je al je stukjes bedekt met zonnebrandcrème. Zelfs als je in het bos bent of het is een bewolkte dag, kan de blootgestelde huid te veel ultraviolette straling krijgen. Hoewel je misschien hebt gedacht om je gezicht te beschermen, moet je de rest van je lichaam beschermen tegen zonnebrand.

Als je een naakte wandelaar tegenkomt

Wanneer je iemand tegenkomt die naakt wandelt, kun je meestal het verschil zien tussen naturisten en obscene exhibitionisten.

Als de naakte persoon duidelijk gewoon aan het wandelen is en geniet van de natuur au naturel hotel, gewoon doorgaan zoals gewoonlijk. Zolang ze jou of anderen niet lastig vallen, laat ze genieten van de zon en de wind op meestal geklede lichaamsdelen.

Verbaliseren, gebaren, zichzelf aanraken, etc., zijn tekenen van crimineel gedrag. De meeste criminele exhibitionisten zijn niet gevaarlijk, maar sommigen gaan verder met het aanklagen en zelfs aanvallen van anderen. Ze moeten worden gemeld.

Als naakte wandelaars tekenen vertonen dat ze daders zijn van onfatsoenlijke blootstelling, verlaat de omgeving en bel de politie.

Veelgestelde vragen

Wanneer is Naked Hiking Day?

Naked Hiking Day, ook wel Hike Naked Day genoemd, is (officieus) op 21 juni. De eenvoudigste manier om de datum te onthouden, is dat deze op de zomerzonnewende valt.

Waar is naaktwandelen toegestaan?

Wetten variëren per locatie, dus het is altijd het beste om contact op te nemen met de lokale politie om te bepalen of naakt wandelen in dat specifieke gebied is toegestaan. Sommige online bronnen bieden kledingwetten per staat; misschien wilt u echter ook uzelf controleren, zodat u niet per ongeluk in de problemen komt door verouderde informatie.

Hoe wandel ik veilig naakt?

Let bij het wandelen in de buff vooral op om giftige planten te vermijden, insectenwerend middel te dragen en vergeet je zonnebrandcrème niet om je geslachtsdelen beter te beschermen.

Een woord van bodymindspirit

Er zijn grijze gebieden tussen de ongevaarlijke naturist en de gevaarlijke exhibitionist. Als u niet verkeerd begrepen wilt worden, moet u mogelijk uw zonaanbidding beperken tot kleding-optionele aangewezen gebieden en resorts.

Als u wandelt op Amerikaanse federale gronden zoals een National Forest of Bureau of Land Management-gebied, is er geen federale wet tegen naaktheid, maar de meeste staats- en lokale wetten verbieden naaktheid op openbare plaatsen.

Als naakte wandelaars tekenen vertonen dat ze daders zijn van onfatsoenlijke blootstelling, verlaat dan de omgeving en bel de politie.