Moet je 10.000 stappen per dag lopen voor gewichtsverlies?

Moet je 10.000 stappen per dag lopen voor gewichtsverlies?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je 10.000 stappen per dag moet lopen, wat gelijk staat aan 4 tot 5 mijl, voor fitness en gewichtsverlies. In eerste instantie is dit concept ontstaan als een manier om mensen meer te laten bewegen. Maar nu onderzoeken onderzoekers of het een nuttig doel is.

Tot nu toe tonen studies aan dat 10.000 stappen per dag geen magisch getal is, maar het is een goede indicator van hoeveel activiteit een persoon op een dag bereikt. In feite toonde een studie van stappen per dag en gewicht aan dat mensen die meer stappen per dag namen, gemiddeld minder wogen.

Het krijgen van 10.000 stappen verbrandt ongeveer 340 calorieën voor een persoon van 170 pond die in een stevig tempo loopt, wat bijdraagt aan de gewichtsbalans. Als het krijgen van 10.000 stappen per dag je doel is, is dit wat je moet weten over het krijgen van die stappen.

Hoe u uw 10.000 stappen kunt krijgen

Het nemen van 10.000 stappen staat gelijk aan het lopen van ongeveer 5 mijl. Tenzij u een actieve baan heeft, zoals een ober of verpleegkundige, is het moeilijk om 10.000 stappen te loggen met alleen dagelijkse activiteit. Een inactieve persoon neemt 3.000 stappen of minder in zijn dagelijkse activiteit van het bewegen door het huis.

De meeste mensen bereiken 10.000 stappen door een of meer langdurige wandelingen of runs te maken, het equivalent van 30 tot 60 minuten lopen. Dat komt overeen met de minimale dagelijkse trainingsaanbeveling van de meeste gezondheidsautoriteiten om gezondheidsrisico’s te verminderen.

Als u meer dagelijkse stappen wilt nemen voor gezondheid en fitness, begin dan met het bepalen van uw basislijn. Volg uw stappen gedurende een week of zo met behulp van een activity tracker of smartphone-app (veel telefoons hebben een ingebouwde stappenteller). Je hoeft niet van 3.000 stappen per dag naar 10.000 per nacht te springen.

Als je eenmaal een idee hebt van je dagelijkse gemiddelde, probeer dan 2.000 tot 2.500 stappen per dag toe te voegen om te beginnen (ongeveer een mijl). Een mijl lopen verbrandt ongeveer 80 calorieën voor een persoon van 150 pond. Naarmate je je op je gemak voelt met deze extra oefening, verleng je je wandelingen of maak je meer korte wandelingen, zodat je dichter bij 10.000 dagelijkse stappen komt.

Hoeveel calorieën verbrandt 10.000 stappen?

Afhankelijk van je gewicht verbrandt het lopen van 10.000 stappen tussen de 250 en 600 calorieën. U kunt een stappen naar calorieën converter grafiek gebruiken om dit voor uzelf te schatten. U moet uw geschatte stappen per mijl kennen.

De meeste programma’s voor gewichtsverlies raden aan om 200 tot 300 calorieën per dag te verbranden bij matige tot krachtige lichaamsbeweging. Het aantal calorieën dat je verbrandt door te lopen hangt voornamelijk af van hoeveel je weegt en secundair van je bewegingssnelheid.

Iedereen verbrandt calorieën door gewoon zitten en ademen, wat je kunt inschatten met deze calorieën per dag calculator. Je verbrandt meer calorieën per minuut als je opstaat en loopt, en nog meer als je rent.

Veel activity trackers schatten de calorieverbranding op basis van je stappentelling. Deze apparaten houden ook rekening met hoe snel je loopt of rent bij het schatten van de calorieën die je verbrandt.

Stappen en intensiteit toevoegen

Het lopen van 10.000 stappen per dag, met 3.000 van die stappen in een stevig wandel- tot joggingtempo, zou je moeten helpen voldoende calorieën te verbranden om af te vallen. Als u al 10.000 stappen per dag registreert en niet afvalt of uw gewicht behoudt, dan is de sleutel om nog eens 2.000 extra stappen per dag toe te voegen terwijl u dezelfde hoeveelheid of minder eet.

De uitdaging is dat het loggen van meer stappen tijdrovend wordt. Verbrand in plaats daarvan meer calorieën in dezelfde periode door je trainingsintensiteit te verhogen.

Je kunt de intensiteit verhogen door meer van je stappen te zetten in een stevig wandel- of hardlooptempo, of door intervallen zoals heuvels of trappen toe te voegen. Probeer ook tijd vrij te maken voor speciale oefeningen met matige tot krachtige intensiteit, of dat nu wandelen, weerstandstraining of een andere vorm van oefening is die je leuk vindt. Veel fitnesstrackers en smartwatches detecteren of uw beweging voldoende is om als matige of krachtige lichaamsbeweging te worden beschouwd.

Voor gewichtsverlies, werk ook aan het elimineren van lege calorieën en het krijgen van goede voeding uit alles wat je eet. Een eet- en bewegingsdagboek kan u helpen te bepalen waar u verbeteringen kunt aanbrengen. Met sommige online programma’s of telefoon-apps kunt u al uw gegevens op één plek bijhouden (fitness, voeding, slaap, waterinname, enzovoort).

Een woord

Als het je doel is om je stappen op een dag te verhogen, begin dan met het goed onder controle krijgen van hoeveel stappen je al op een dag neemt. Van daaruit kunt u doelen stellen om uw stappen geleidelijk te verhogen. Het is effectiever om in behapbare brokken naar je doel te gaan dan alles tegelijk te proberen te doen. Bovendien is er minder kans om onderweg gewond te raken of je overweldigd te voelen.

Bovendien, als u hoopt dat to uw gewichtsbeheersingsdoelen bereiken door meer stappen toe te voegen, kan het helpen om eerst met een zorgverlener of zelfs met een geregistreerde diëtist te praten. Zij kunnen u helpen bij het samenstellen van een plan dat voor u werkt.

Veelgestelde vragen

  • Is 10.000 stappen per dag realistisch?

   10.000 stappen op een dag lopen is voor veel mensen realistisch, maar voor anderen niet realistisch. Tenzij je ervoor zorgt dat je opstaat en de hele dag door beweegt, natuurlijk met activiteitspauzes en beweging, kan het moeilijk zijn.

   Je kunt ook 10.000 stappen per dag bereiken door tijd vrij te maken voor wandelingen en lichaamsbeweging. Als je er eenmaal een gewoonte van hebt gemaakt, zul je het waarschijnlijk een zeer realistisch doel vinden en veel mensen gaan veel verder dan 10.000 stappen per dag.

  • Is 10.000 stappen genoeg om af te vallen?

   Het nemen van 10.000 stappen per dag kan u helpen gewichtsverlies te bereiken, zolang het ertoe leidt dat er meer energie wordt verbrand dan u via uw dieet opneemt. Als u niet afvalt door 10.000 stappen te lopen, kunt u uw activiteit verhogen of uw calorieverbruik verminderen om gewichtsverlies aan te moedigen.