Maak kennis met de middelbare school senior die ‘Project Teal’ heeft gemaakt om jongeren politiek betrokken te krijgen

Search

Ongeveer 70 procent van de middelbare scholieren zegt dat ze zich niet aansluiten bij een politieke partij. Voor Shreya Joshi betekende dit een kans om haar leeftijdsgenoten te betrekken bij maatschappelijke betrokkenheid.

Als een opkomende middelbare school tweedejaars, Shreya – die nu een middelbare school senior is – creëerde een reeks van vijf workshops om studenten te leren over lokale politiek.

Nu is ze de oprichter en uitvoerend directeur van Project TEAL, een ‘door studenten geleide beweging om de democratie nieuw leven in te blazen’.

Shreya Joshi, oprichter van Project TEAL / Foto met dank aan Shreya Joshi

Project TEAL – wat staat voor Tolerance, Engagement, Action en Learning – werd voor het eerst gemotiveerd door de politieke polarisatie die Shreya om haar heen opmerkte.

“Twitter-vetes, schelden, gewoon een algemene onwil om naar de andere kant van het politieke gangpad te luisteren, is een dagelijkse normaliteit geworden”, vertelde ze aan Good Good Good. “We nemen zelden de tijd om een gesprek te voeren met iemand aan de andere kant van het gangpad of iemand die misschien niet dezelfde mening heeft als zij.”

Als een jong persoon die zich ontmoedigd voelde door deze merkbare polarisaties, wilde Shreya een verandering aanbrengen en mensen aanmoedigen om niet bang te zijn voor politieke gesprekken.

Ze begon voor het eerst binnen haar gemeenschap met het faciliteren en creëren van een curriculum voor workshops voor burgerbetrokkenheid. Ontmoedigd dat haar middelbare school haar studenten niet aanmoedigde om politiek betrokken te zijn, creëerde Shreya deze workshops “in de hoop jongere studenten daadwerkelijk te leren hoe ze politiek geëngageerd kunnen zijn.”

De persoonlijke workshops begonnen eerst als eenvoudige introducties in de Amerikaanse politiek: hoe te stemmen, hoe een groep mensen te mobiliseren en hoe geld in te zamelen.

Maar het was tijdens de COVID-19-pandemie dat Project TEAL echt van de grond kwam. Shreya besteedde haar tijd aan quarantaineplanning en het organiseren van inspanningen om Project TEAL als een nationaal initiatief te lanceren. In het midden van een wereldwijde pandemie deed Project TEAL precies dat.

Shreya Joshi, oprichter van Project TEAL / Foto met dank aan Shreya Joshi

Ze hebben een uitgebreid workshopcurriculum online geplaatst en gelobbyd voor een all-inclusive wetsvoorstel dat het Amerikaanse burgerschapsonderwijs in de VS zou versterken. Ze hebben Project TEAL-hoofdstukken opgericht in zeven Amerikaanse staten. Project TEAL organiseert ook een podcast, Teal Talks, die zich richt op politieke betrokkenheidsinspanningen van mensen en organisaties over de hele wereld.

Als een jonge persoon die in het Amerika van vandaag leeft, vindt Shreya haar identiteit als haar drijvende kracht voor Project TEAL. “Als je erover nadenkt, zijn we eigenlijk de eerste generatie die zoiets meemaakt,” zei ze.

“Ik denk niet dat een generatie die voor ons is gekomen wijdverspreide polarisatie heeft ervaren en zo’n onderbelichting van burgerschapsvorming op scholen had.”

Met de tools en middelen om zowel lokale als nationale meningen over maatschappelijke betrokkenheid te veranderen, heeft Shreya de afgelopen twee jaar verschillende momenten van trots gevoeld – haar grootste vond plaats in juli 2021.

“Op 9 juli organiseerden we deze lobbydag en ontmoetten we acht congreskantoren en pleitten we eigenlijk voor deze zeer belangrijke daad,” zei ze.

“Het bewees voor mij dat jonge mensen niet apathisch zijn, het is meer dat we niet de nodige middelen en uitlaatkleppen krijgen om onze politieke passies te uiten.”

De lobby-inspanningen vonden plaats in vijf Amerikaanse staten, organiseerden 20 cohorten jeugdlobbyisten en kregen interesse en steun van alle congreskantoren.

Terugkijkend op haar twee jaar bij Project TEAL, hoopt Shreya jonge mensen zoals zij te herinneren aan de kracht van gemeenschapsorganisatie.

“Het belangrijkste dat ik heb geleerd van het werken op dit gebied en het werken bij Project TEAL is dat niets geweldigs alleen wordt bereikt. Je hebt een team van mensen nodig die met je samenwerken om iets geweldigs te bereiken.”

Hoewel Shreya van plan is om volgend jaar naar de universiteit te gaan, hoopt ze verbonden te blijven met haar werk en gemeenschap bij Project TEAL. Ze moedigt middelbare scholieren over de hele wereld aan om betrokken te raken bij Project TEAL en een positieve impact te hebben op de inspanningen van hun gemeenschap op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Project TEAL is momenteel op zoek naar groepsleiders voor 43 Amerikaanse staten – waarvan de aanvraag open is. U kunt zich ook aanmelden als co-directeur van campagnes, curriculumontwikkelaar of schooldistrictsleider.

Jongeren blijven hun middelen gebruiken om progressieve veranderingen binnen hun gemeenschap door te voeren.

Je kunt meedoen aan Project TEAL of ze uitnodigen op een school in je gemeenschap door hun te bezoeken website of contact met hen opnemen.