Lauren Daigle’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Lauren Ashley Daigle, geboren op 9 september 1991 in Lafayette, Louisiana, begon haar carrière met zingen in kerkkoren en toerde met christelijke bands, en was ook de koorleider aan de Louisiana State University.

Haar liefde voor muziek werd beïnvloed door zydeco, blues en Cajun muziek; populaire genres waar ze opgroeide. Als kind had Daigle zelfs zoveel passie voor muziek, dat haar moeder naar hun huis verwees als “de muziekdoos” omdat Lauren altijd aan het zingen was.

Tijdens haar tienerjaren werd Lauren gediagnosticeerd met cytomegalovirus en moest ze twee jaar van school blijven. Rond deze tijd volgde ze zanglessen om contact te maken met haar creativiteit. Hoewel ze aanvankelijk geïnteresseerd was in het studeren van medicijnen, ontwikkelde Daigle in het ziekenhuis een diepere waardering voor muziek, waar ze troost in vond. Nadat ze hersteld was van haar ziekte, besefte Lauren dat ze haar passie voor muziek moest volgen en koos ervoor om zich te concentreren op het maken van haar carrière.

Met de aanmoediging van familie en vrienden nam Daigle deel aan Amerikaans Idool en bleef, na het winnen van de wedstrijd in 2013, in de schijnwerpers staan. In korte tijd tekende Daigle haar eerste platencontract bij Centricity Muziek, een populair label in de christelijke muziekindustrie, en bracht haar eerste single uit, Licht van de Wereld, officieel ter gelegenheid van haar introductie in de christelijke muziekscene.

In 2015 bracht Daigle haar debuutalbum uit, Hoe kan het zijn?, die twee Grammy-nominaties ontving en wereldwijd bovenaan de christelijke hitlijsten stond. Ze werd ook genomineerd voor Best Contemporary Christian Album bij de Grammy’s in 2016 en in 2017 trad ze op. Terug naar God met Reba McEntire op de Academy of Country Music Awards.

Daigle heeft wereldwijd headline shows uitverkocht, waaronder het Morrison Red Rocks Amphitheater in Colorado, en is het afgelopen decennium een van de best verkopende nieuwe artiesten in haar genre geweest. Haar fans beschrijven haar muziek als “opbeurend, eerlijk en herkenbaar”.

Naast het uitbrengen van vele albums, trad Daigle op in de tv-show, Ellen en verscheen op Jimmy Kimmel Live! toen haar album Kind opzoeken debuteerde op nummer 1. In die tijd toerde ze om de leadsingle te promoten, U zegt, wat ertoe leidde dat ze werd vergeleken met de beroemde singer-songwriter Adele. U zegt was het eerste nummer dat op nummer 1 bleef staan in de Billboard’s Hete christelijke liederen grafiek voor meer dan 100 weken.