Goed nieuws uit deze voormalige gevangenis

Een kunstenaarsgroep genaamd United Painting in Nederland heeft een lege gevangenis omgetoverd tot een kleurrijk tehuis voor vluchtelingen.

Dalende misdaadcijfers in het land hebben gevangenissen leeg achtergelaten en velen sluiten. Maar de regering gebruikt nu een aantal van deze lege gevangenissen om vluchtelingen te huisvesten, een bevolking die groeit naarmate meer migranten in het land aankomen om asiel te zoeken.

Veel van de vluchtelingen die in de gerestylede gevangenissen leven, blijven minstens zes maanden en ze zijn vrij om te komen en te gaan wanneer ze willen.

Een verlaten gevangenis in Nederland is door kunstenaars in kleurrijke kleuren opnieuw geschilderd voor vluchtelingen die hun intrek nemen.
Foto met dank aan United Painting

Volgens National Geographic besteden veel van de bewoners hun tijd aan het oefenen van hun Nederlandse vaardigheden, het leren fietsen en het opbouwen van duurzame vriendschappen.

Het project “was bedoeld om dit enorme complex te transformeren met zes gigantische grijze torens die al lang een doorn in het oog zijn in de skyline van Amsterdam”, schrijft United Painting op hun website.

De groep werkte samen met lokale kunstenaars om het gebouw te vernieuwen tot een gastvrije, lichte plek voor vluchtelingen om te wonen.

United Schildersschilders schilderen een kleurrijke Nederlandse gevangenis om vluchtelingen te huisvesten
Foto met dank aan United Painting
Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in Juli 2020 in The Refugees Edition van de Goodnewspaper. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.
Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.

Aanverwant

Beste vluchtelingenorganisaties om te ondersteunen in alle 50 staten

Een catalogus van organisaties die vluchtelingen in elke staat in de Verenigde Staten dienen

Maak kennis met de organisatie die vluchtelingen helpt genezen door middel van verhalen vertellen

MeWe International voor het eerst gelanceerd in het Zaatari refee kamp in Jordanië

5 manieren om een verschil te maken voor vluchtelingen

Hoe vluchtelingenkunstenaars, eigenaren van kleine bedrijven, LGBTQ + -vluchtelingen en meer te ondersteunen …