Koningin van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Koningin van Pentakels Tarotkaart Betekenis

De Koningin van Pentakels vertegenwoordigt het beste van twee werelden. Ze is een rijke, succesvolle vrouw van koninklijk bloed. Maar zelfs met de wereld binnen handbereik is de koningin nog steeds verbonden met de realiteit.

Als ze vandaag zou leven, zou ze zeker betrokken zijn bij ‘groene bewegingen’ omdat ze om de wereld als geheel geeft, niet alleen om haar eigen welvaart.

Een vertegenwoordiger van zowel een pragmatische als zorgzame aard, haar hoogheid symboliseert alles wat wordt gewonnen wanneer men ambitie combineert met een zorgzame aard en verlangen om iedereen te zien slagen.

Wat kun je leren van de boodschap van liefde en mededogen van de Koningin van Pentakels? Als ze zich in een lezing aan je heeft gepresenteerd, is het misschien tijd om diep te graven en tegelijkertijd je hart te openen.

Koningin van Pentakels Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde koningin van Pentakels tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder is een kort overzicht van de belangrijkste woorden verbonden aan deze Hofkaart.

Rechtop Verzorgende genezer, nuchter, dankbaarheid, sociaal bewustzijn
Omgekeerd Verwaarlozing van zichzelf, verstikkend, geobsedeerd door status, afhankelijkheid
Ja of nee Ja
Element Aarde
Planeet Saturnus
Astrologisch teken Steenbok

Koningin van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Koningin van Pentakels tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

koningin van pentakels tarotkaart 1

Net als de Page, Ridder en Koning van haar pak, staat de Koningin van Pentakels tegen een gouden hemel. Ze heeft ook een pentakel van dezelfde tint die al haar aardse verlangens vertegenwoordigt.

Hoewel ze op een prachtige troon zit, is haar houding er een van nederigheid en gratie in plaats van pracht en praal.

Ze is omringd door ontluikende bloemen en aardse overvloed, die zowel groei als intellect vertegenwoordigen. De cherubijnen en beesten die in haar troon zijn uitgehouwen, evenals het konijn in de buurt, vertegenwoordigen haar verbinding met dieren en vruchtbaarheid. Zowel een moeder als een gewiekste zakenvrouw, de koningin kan het allemaal.

Koningin van Pentakels Tarot Betekenis

De 13e kaart in het Pentakels pak, de Koningin in de rechtopstaande positie vertegenwoordigt allesbehalve pech. Als ze in je lezing is verschenen, is ze hier als een moederfiguur om je te helpen door alle verschillende wegen van het leven te manoeuvreren.

Probeer je een balans te vinden tussen gezin, werk, kinderen of andere verantwoordelijkheden? Zijn er serieuze beslissingen die genomen moeten worden? Als dat zo is, is de Koningin van Pentakels een teken dat alle middelen die je nodig hebt al aanwezig zijn. Je hoeft alleen maar een manier te vinden om ze aan te boren.

Geld en carrière

De Koningin van Pentakels gaat net zo veel meer over haar bok dan over haar schoonheid. In een geld of carrière lezen, de Koningin is een goed teken.

Je moet je richten op zelfontplooiing als een manier om je nestei te vergroten en je verbinding met jezelf te verbeteren. Je zou kunnen overwegen om een aantal collegecursussen te volgen, een hobby uit te proberen waar je van houdt, zoals bakken, of betrokken te raken bij een doe-het-zelfproject.

Door de dingen die je leuk vindt te verbinden met je ambitie, kun je ’twee vliegen in één klap slaan’. Zorg er wel voor dat je vindingrijk bent met je keuzes.

Liefde en relaties

Als u op zoek bent naar liefde of momenteel is toegezegd, de Koningin van Pentakels dient als een geruststelling dat je snel zult krijgen wat je hart verlangt.

Wil je een vrouw zijn? Een werkende moeder? Een thuisblijfmoeder? Deze Kleine Arcana kaart ondersteunt al deze ambities.

Als het gaat om vriendschappen, vertegenwoordigt de rechtopstaande koningin van Pentakels een vriend die zowel loyaal als ondersteunend is. Je zou deze relatie meer moeten koesteren.

Pas ook op dat je niet de positie van de omgekeerde koningin inneemt (lees hieronder meer over haar). Blijf loyaal en bewaar alle geheimen die je door familie of vrienden zijn toevertrouwd.

Gezondheid en Spiritualiteit

Een van de belangrijkste boodschappen van de Koningin van Pentakels rechtop is dankbaarheid oefenen. Wanneer we veel groei ervaren, is het gemakkelijk om zelfgenoegzaam te worden.

Als je merkt dat je je fysiek of spiritueel niet verbonden voelt, kun je dankbaarheidsdagboeken, meditatie of het beoefenen van affirmaties overwegen. De Koningin van Pentakels spoort je aan om meer te zijn Geaard.

Deze kaart is ook een goed teken voor diegenen die zwanger willen worden, omdat vruchtbaarheid een van de dingen is die ze vertegenwoordigt.

Koningin van Pentakels Omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Koningin van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

koningin van pentakels omgekeerd

De omgekeerd Koningin van Pentakels toont de negatieve kant van een vrouw die overdreven gefocust is. Het beeldt meestal een vrouw in je leven af die duidt op een vrouw die overdreven gefocust is op de materiële wereld.

Niet alleen is ze jaloers op anderen, diep van binnen is ze een onzekere vrouw die een echte piekeraar is. Omdat ze zo geobsedeerd is door dingen buiten zichzelf, verwaarloost deze versie van de Koningin haar eigen zelf.

Wanneer de omgekeerde Koningin van Pentakels haar gezicht in een lezing als iemand anders laat zien, moet je op zoek zijn naar een roddelend persoon (mogelijk in je sociale kring of op het werk) die drama probeert te veroorzaken.

Als de koningin je vertegenwoordigt, heb je misschien te maken met faalangst of een gebrek aan motivatie.

Hoe dan ook, je moet wat tijd voor je nemen – de interne jij. In plaats van je zorgen te maken over geld, aan projecten te werken, tijd door te brengen met kinderen of anderen te helpen, druk je op de resetknop.

Doe gedurende deze tijd dingen die je zullen helpen contact te maken met je authentieke zelf. Focussen op het positieve en niet beïnvloed worden door negatieve buitenstaanders zal je helpen de aspecten van de Koningin van Pentakels te omarmen die verheffend is.

Koningin van Pentakels Ja of Nee

In de meeste gevallen is het antwoord in een Ja of nee lezen uit de Koningin van Pentakels is ja. Omarm alle delen van jezelf en je verlangens zullen zich vlak voor je ogen manifesteren.

Je moet praktisch zijn en een verstandige benadering kiezen voor alles wat je aanneemt, maar het resultaat zal positief zijn.

Als de Koningin van Pentakels wordt omgekeerd in een ja of nee-lezing, ga dan voorzichtig te werk, vooral met zaken van geld en romantiek.

Koningin van Pentakels en Astrologie

De Koningin van Pentakels is verbonden met Steenbok. Steenbok is als de traditionele zakenman van de Dierenriem. Praktisch, aards en duurzaam.

Het element Steenbok is aarde, voor materiële behoeften, en zijn heersende planeet is Saturnus. Vroeger was Saturnus de Romeinse God van de tijd, die traditioneel de ultieme vijand van de mens was.

Belangrijke kaartcombinaties

Nuchterheid, sociaal bewustzijn, vindingrijkheid zijn allemaal sleutelwoorden die door deze Pentakelskaart worden vertegenwoordigd. In combinatie met andere kaarten kan de betekenis van deze kaart echter veranderen. Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Koningin van Pentakels.

Koningin van Pentakels met andere Pentakels

Als de Koningin van Pentakels verschijnt met andere pentakelkaarten, geeft dit aan dat geld en financiële zorgen een belangrijk onderdeel van de lezing zijn. Geldproblemen kunnen veel stress en spanning met zich meebrengen. Laat dit je niet verlammen. Probeer in plaats daarvan creatieve oplossingen te bedenken om uw financiële problemen op te lossen.

Koningin van Pentakels met andere Koninginnen

Als er twee Queens in een spread verschijnen, kan dit een indicatie zijn dat er problemen kunnen zijn met het brouwen met je moeder of een vrouwelijke vriend. Three or Four Queens zijn een teken dat roddels en drama op de werkvloer op de rand van de afgrond staan. Blijf uit de buurt van het gefluister en de geruchten.

Koningin van Pentakels met een ridder of Page

Als de koningin met een ridder of pagina verschijnt, duidt dit op een probleem met een jongere man die onvolwassen is. Dit kan een geliefde of een kind zijn, afhankelijk van de omstandigheden.

Koningin van Pentakels met de Koning van Pentakels

Als de Koningin van Pentakels wordt gekoppeld aan de Koning van Pentakels, is er een romantische interesse of potentiële zakenpartner die in dezelfde branche zit als jij.

Koningin van Pentakels met de keizerin

Bereid je voor om contact te maken met een andere vrouw van macht, als de Koningin van Pentakels samen met de Keizerin tarotkaart verschijnt. Zij brengt de creatieve kant en jij het pragmatisme. Als je samen je ego’s in toom houdt, bereik je iets groots.

Koningin van Pentakels met de Hogepriesteres

Is er ‘een andere vrouw’ in je leven? Dit kan, maar betekent niet noodzakelijkerwijs een affaire. De Hogepriesteres tarotkaart samen met de Koningin suggereert wel dat iemand geheimen bewaart.

Koningin van Pentakels Tarotkunst

De beschrijving van de tarotkaart in dit artikel is gebaseerd op het Rider-Waite Tarot deck. Maar dat betekent niet dat ik onse andere decks ook. En er zijn zoveel prachtige kaarten van deze krachtige vrouw die er zijn! Daarom heb ik enkele van mijn favoriete Queen of Pentacles-kaarten aan dit artikel toegevoegd.

koningin van pentakels moderne manier tarot deck
Ontvang vandaag nog een exemplaar van dit deck!

Koningin van Pentakels in een lezing

Als je de Tarotkaart koningin van Pentakels in je spread hebt getrokken, onthoud dan dat ze hier is als een moederfiguur om je te helpen alle verschillende wegen van het leven te beheren.

Ben je nog een Tarot beginner, en wil je meer weten over hoe je kunt lezen begin met het lezen van de tarotkaarten? Bekijk onze Tarot Beginners Gids!