Een initiatief genaamd Extra Life verenigt duizenden gamers om games te spelen en kinderen te genezen door hun unieke fondsenwervingsinspanning ten voordele van Children’s Miracle Network-ziekenhuizen in Noord-Amerika.

Deelnemers melden zich aan op de website van de groep, beloven games te spelen en maken een inzamelingspagina waar anderen kunnen doneren. Veel deelnemers zetten grote groepsevenementen op of organiseren voor de gelegenheid 24-uurs of meerdaagse marathonspellen, maar deelnemers kunnen ook alleen thuis spelen.

Illustratie door Carra Sykes voor The Goodnewspaper

Children’s Miracle Network zamelt geld in voor meer dan 170 ziekenhuizen, die jaarlijks 32 miljoen behandelingen bieden aan kinderen in de VS en Canada. Donaties blijven lokaal om kritieke behandelingen en gezondheidszorg, pediatrische medische apparatuur en liefdadigheidszorg te financieren.

De peer-to-peer fondsenwervingsstrategie is uniek omdat weinig of geen andere non-profitorganisaties fondsenwerving hebben nagestreefd via gamingcommunity’s, wat betekent dat het initiatief gebruikmaakt van een voorheen ongerepte gemeenschap.

Het programma laat zien wat er mogelijk is als je boeiende campagnes maakt voor een niet-traditioneel publiek, waarbij je nieuwe supporters betrekt die je anders misschien niet zou bereiken via bijvoorbeeld een walkathon of langeafstandsfietstocht.

Sinds de oprichting in 2008 heeft Extra Life meer dan $ 70 miljoen opgehaald.

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in The Unconventional Activism Edition van de Goodnewspaper in mei 2020. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.
Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.