Indiase steden spelen in op de pandemische fietstrend

Landelijke inspanning om groen transport te bevorderen, gelanceerd als COVID-19 stimuleert de verkoop van fietsen en de interesse in fietsen in India.

CHENNAI, India, 7 juli (Thomson Reuters Foundation) – Fietsen werd vroeger beschouwd als een gek idee in Kohima, een heuvelachtige stad met smalle straatjes in het noordoosten van India. Tegenwoordig is fietsen een fashion statement, volgens de officiële toonaangevende lokale inspanningen om pedaalkracht te verdedigen.

Kohima is een van de 25 steden die pionieren met een verschuiving naar groen vervoer in een federaal fietsinitiatief dat is gelanceerd tijdens de COVID-19-pandemie, die de fietsverkoop en interesse in fietsen in India heeft gestimuleerd vanwege de beperkingen van het openbaar vervoer.

“Toen we opgroeiden, hadden we nooit gedacht dat we naar school of naar het werk konden fietsen, omdat de algemene overtuiging was dat je niet in de heuvels kunt fietsen,” zei Atoba Longkumer, die kohima’s deelname aan de India Cycles4Change Challenge van de overheid leidt.

“In het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat niets verder van de waarheid kan zijn”, zegt Longkumer (30) telefonisch. “Vandaag in Kohima is fietsen een fashion statement geworden.”

Fietsen zijn over het algemeen gebruikt in India door mensen die zich geen andere vormen van vervoer kunnen veroorloven.

Het aantal huishoudens met een fiets in India bleef vrijwel onveranderd tussen 2001 en 2011, omdat stijgende inkomensniveaus de toegang tot motorfietsen, auto’s en openbaar vervoer verhoogden, volgens een studie van The Energy Report Institute.

Zelfs in steden zonder de steile en kronkelende straatjes van Kohima, kunnen fietsers een zware strijd tegemoet gaan in de notoir overbelaste stedelijke hubs van India.

Een enquête uitgevoerd door 50 steden voorafgaand aan de fietsuitdaging van de overheid, vond dat te hard rijdende voertuigen, verkeersopstoppingen en met kuilen doorzeefde wegen bewoners ervan weerhielden om op een fiets te rijden.

Andere veelgehoorde klachten waren een tekort aan speciale fietspaden, slechte straatverlichting en – voor vrouwelijke fietsers – seksuele intimidatie.

Tijd voor verandering:

Onder het federale initiatief werden meer dan 100 steden aangemoedigd om snelle en goedkope methoden te testen om fietsen te promoten – van fietsdelen tot fietsclinics, zondagen zonder auto en fiets-naar-het-werk-programma’s.

Kohima was een van de 25 steden die op de shortlist stonden voor hun strategieën om de fietsinfrastructuur te stimuleren en inwoners aan te moedigen korte afstanden te fietsen als een manier om verkeersopstoppingen aan te pakken en de druk op overbelaste openbaarvervoersdiensten te verlichten.

Indiase steden worstelen ook met een verslechterende luchtkwaliteit. Een Lancet-rapport eind vorig jaar koppelde de vervuilde lucht van India aan 1,67 miljoen doden of 18% van alle sterfgevallen in 2019, een stijging van 1,24 miljoen doden in 2017.

“Voor elke 100 Indiërs hebben we 10 auto’s en ondanks deze lage dichtheid zie je op de wegen in grote en kleine steden verkeersopstoppingen,” zei Kunal Kumar, hoofd van de Smart Cities Mission, die het fietsinitiatief runt.

“COVID-19 doet ook alle verkeerde dingen voor het openbaar vervoer, waarbij veilige afstand niet echt mogelijk is”, voegde hij eraan toe. “De tijd is ideaal voor een revolutionaire verandering – van fiets voor sport naar fiets voor transport.”

Wind in mijn haar:

Lockdownbeperkingen en een terughoudendheid om in overvolle bussen en treinen te stappen, hebben sommige Indiërs aangemoedigd om het fietsen te herontdekken of voor het eerst op te pakken.

Hinotoli V Sena , 35, een specialist in rampenbeheer uit Kohima, zei dat ze goede jeugdherinneringen had aan fietsen, maar het jarenlang had opgegeven.

“Ik heb onlangs een mountainbike gekocht en hou van het gevoel van de wind in mijn haar”, vertelde ze telefonisch aan de Thomson Reuters Foundation.

“Het is zo’n praktische manier van transport, hoewel slechte infrastructuur en onbesuisd rijden het een gevaarlijke manier maken om op Indiase wegen te reizen,” voegde ze eraan toe.

In Aurangabad in de westelijke staat Maharashtra leerde Arpita Sharad ,32, pas vorig jaar fietsen en werkt nu als onderdeel van het Cycles4Change Challenge-programma van de stad.

“Het is belangrijk om het verkeer op de weg onder ogen te zien om de uitdagingen te realiseren,” zei ze.

“Ik ben naar mijn werk gaan fietsen en het woon-werkverkeer was een eyeopener. Het hielp me op ideeën te komen en nu zijn we bezig met het plaatsen van een speciaal fietspad van 20 km (12,5 mijl) in de stad.”

In het hele land hebben 28 steden een proefcorridor van 340 km (210 mijl) en 210 vierkante km (81 vierkante mijl) buurtgebieden geïdentificeerd die gericht zijn op het creëren van fietsinfrastructuur.

“Burgerbetrokkenheid is de sleutel tot dit model en steden gebruiken hun feedback om de oplossingen te co-creëren,” zei Shreya Gadepalli, zuid-Azië programmaleider van non-profit Instituut voor Transport en Ontwikkelingsbeleid (ITDP).

In samenwerking met het Indiase ministerie van Volkshuisvesting en Urban Affairs, ITDP stelt een online tentoonstelling samen met succesverhalen van Cycles4Change.

“De tentoonstelling, die later deze maand wordt geopend, is een manier om te vieren wat steden hebben gedaan,” zei Gadepalli. “In fase twee willen we opknappen, andere steden inspireren en de proefprojecten opschalen.”

Rapportage door Anuradha Nagaraj; Montage door Helen Popper. Krediet gaat naar de Thomson Reuters Foundation, de liefdadigheidstak van Thomson Reuters, die het leven van mensen over de hele wereld behandelt die worstelen om vrij of eerlijk te leven. Bezoeken