In de hoop de vaccinatiegraad te verhogen, heeft een staat subsidies aangekondigd voor artsen in de eerstelijnszorg

Search

Colorado zal federale COVID-19-hulpfinanciering gebruiken om een subsidieprogramma voor artsen in de eerstelijnszorg op te zetten om de bestaande inspanningen om aarzelende patiënten te vaccineren te stimuleren of om de injecties aan te bieden, kondigde gouverneur Jared Polis aan.

Het COVID-19 Primary Care Vaccination Program zal tot $ 60 miljoen verdelen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, met aanvragen die nu tot 28 februari worden geaccepteerd, volgens informatie van het ministerie van Volksgezondheid en Milieu, dat toezicht zal houden op het initiatief met hulp van het Colorado Health Institute.

Polis zei dat het programma is ontworpen om huisartsen – vaak de meest vertrouwde en bekende medische zorgverlener van een patiënt – extra hulpmiddelen te geven om vaccinatie in hun praktijken aan te moedigen.

Een zorgverlener legt een pleister op iemand die een masker draagt nadat ze een show hebben ontvangen
Foto met dank aan CDC

“Wanneer eerstelijnszorgverleners, vooral die in kleinere praktijken, niet de tools hebben die ze nodig hebben om te bieden [the COVID-19 vaccine], dat is echt een gemiste kans”, zei Polis op een persconferentie.

Andere staten en gemeenten hebben hulpprogramma’s gelanceerd om medische praktijken te helpen inkomsten terug te winnen die verloren zijn gegaan tijdens de pandemie, maar het is onduidelijk of er subsidie-initiatieven zijn geïmplementeerd die gericht zijn op vaccindistributie voor huisartsen.

In aanmerking komende aanvragers zijn privépraktijken, kinderartsgroepen en huisartsen, zei Polis – elk kantoor dat door de staat is gelicentieerd als een eerstelijnszorginstelling die zich heeft ingeschreven als COVID-19-vaccinaanbieders of het proces is begonnen om dit te doen.

Zorginstellingen kunnen tussen $ 60.000 en $ 120.000 ontvangen, afhankelijk van het aantal eerstelijnszorgverleners dat ter plaatse werkt. Het geld kan op een aantal manieren worden gebruikt om de distributie van vaccins te ondersteunen, waaronder het inhuren van extra personeel om te helpen met planning, het opzetten van outreach-programma’s of het kopen van benodigdheden of technologie, inclusief IT-upgrades om te helpen met rapportage- of marketingmateriaal.

Artsen zeiden dat ze de extra middelen zouden verwelkomen. Dr. Marc Moss, hoofd van de afdeling Longwetenschappen en Critical Care Medicine aan de University of Colorado School of Medicine-Anschutz, vertelde verslaggevers donderdag dat eerstelijnsgezondheidswerkers een breekpunt naderen na het bieden van de klok rond zorg voor COVID-patiënten gedurende meer dan 18 maanden.

Vóór de wijdverspreide beschikbaarheid van vaccins zei hij: “Er was een gevoel van doelgedreven door een gemeenschappelijke missie dat COVID-patiënten onze hulp nodig hadden. Het was waar we voor getraind hebben.”

Artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel werden gesteund door de vroege distributie van vaccins en de daaropvolgende dip in COVID-gevallen, vervolgde Moss. Maar nu het virus muteert en de intensive care-afdelingen weer vollopen, is de ‘psychische nood’ bij zorgmedewerkers duidelijk.

“Deze nieuwe golf van COVID-patiënten bij overwegend niet-gevaccineerde mensen kan uiteindelijk de ziel van mijn collega’s breken”, zei hij. “We zullen uitstekende zorg blijven bieden aan onze patiënten, ook al zijn veel gezondheidswerkers gewoon uitgeput … Niemand anders hoeft te sterven aan deze te voorkomen ziekte.”

Vanaf woensdag had bijna 75% van de volwassenen in Colorado ten minste één dosis van het COVID-19-vaccin ontvangen en 67% was volledig geïmmuniseerd, volgens gegevens van de staat. Polis zei dat hij schatte dat ongeveer 10% tot 15% van de resterende in aanmerking komende bevolking naar schatting “openstaat voor” vaccinatie en een van degenen zal zijn die het doelwit zijn van het subsidieprogramma.

“We moeten waakzaam blijven voor het virus”, zei hij in een verklaring. “We weten dat de beste manier om de resterende 25% te bereiken is via hun huisarts, die ze vertrouwen om hen te behandelen voor veelvoorkomende gezondheidsproblemen, daarom stellen we onze lokale artsen in Colorado in staat om het COVID-vaccin op dat moment en daar te bestellen en toe te dienen.”

Dit verhaal is onderdeel van de SoJo Exchange van de Oplossingen Journalistiek Netwerk, een non-profitorganisatie die zich toelegt op rigoureuze rapportage over reacties op sociale problemen. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd door Route Vijftig op 3 september 2021.