https://www.verywellfit.com/anita-sadaty-md-4779198

Hoogtepunten

  • Board-gecertificeerde OB / GYN bij North Shore University Hospital in Manhasset, New York
  • Oprichter van Redefining Health Medical in Roslyn, New York
  • Clinical assistant professor bij Hofstra Northwell School of Medicine in Long Island, New York
  • Resident instructor bij Northwell’s department of Obstetrics and Gynecology for the past 20 years

Ervaring

Anita Sadaty, MD, board-gecertificeerd in verloskunde en gynaecologie, is een OB / GYN in het North Shore University Hospital, klinisch assistent-professor aan de Hofstra Northwell School of Medicine en heeft de afgelopen twee decennia lesgegeven aan bewoners van Northwell’s Department of Obstetrics and Gynecology.

Haar praktijk, Redefining Health Medical in Roslyn, New York, is een van de weinige die functionele geneeskunde opneemt in de gynaecologische praktijk. Functionele geneeskunde probeert de oorzaak van de ziekte te identificeren en aan te pakken in plaats van eenvoudigweg de symptoomexpressie te verminderen met het gebruik van medicijnen.

Voorafgaand aan het voltooien van de residentie, bracht Dr. Sadaty twee jaar door in onderzoek aan de Rockefeller University Department of Biochemistry en aan de Cornell University Medical College Department of Surgical Research. Ze is co-auteur van een onderzoekspublicatie over diabetische wondgenezing gepubliceerd in het Journal of Surgical Research in 1991. In 1998 presenteerde ze een klinisch onderzoek dat werd voltooid tijdens haar residentietraining aan het American College of Obstetrics and Gynecology jaarlijkse conferentie over de relatieve effectiviteit van verschillende arbeidsinductiemiddelen.

Onderwijs

Dr. Sadaty volgde de medische school aan de Cornell University en studeerde cum laude af als lid van Alpha Omega Alpha in l994 en voltooide haar residentie in verloskunde en gynaecologie, evenals hoofdbewoner in het North Shore University Hospital in 1998. Ze voltooide haar certificeringen in functionele geneeskunde aan het Kalish Institute in 2014, het Kresser Institute in 2017 en het Institute for Functional Medicine in 2018.

Over bodymindspirit Fit

bodymindspirit Fit, een
Dotdash Meredith Merk,
voedings- en fitnessbestemming die wetenschappelijk onderbouwde informatie en hulpmiddelen biedt om mensen in staat te stellen
realistische stappen naar een gezonder leven. We bereiken jaarlijks meer dan 150 miljoen lezers.
bodymindspirit Fit-inhoud wordt gecontroleerd en beoordeeld door onze
Beoordelingsraad
voor nauwkeurigheid en integriteit. Meer informatie
Informatie
en onze
redactioneel proces.

Maak kennis met onze Review Board