Hoop in het liefdesverdriet: hoe te reageren op tragisch nieuws en gebeurtenissen

Waarom het belangrijk is om pijn en liefdesverdriet te erkennen – voordat je verder gaat met optimisme en actie

Wanneer er een tragedie in de wereld is – een natuurramp, een daad van geweld of iets volledig ongekends – is het moeilijk om te weten hoe te reageren.

En om eerlijk te zijn, er is veel slecht nieuws, dus het is gemakkelijk om je overweldigd te voelen.

Hier bij Good Good Good weten mensen dat we het belangrijk vinden om goed nieuws te vieren – en ons publiek aan te moedigen om betrokken te raken en actie te ondernemen.

Vaak denken mensen dat dit betekent dat we de hele tijd gelukkig en optimistisch blijven – of misschien zelfs het slechte helemaal uitschakelen – wanneer de wereld aanvoelt als een enge plek.

Maar dat is eigenlijk niet hoe we slecht nieuws benaderen.

In plaats van het slechte in de wereld af te stemmen, is het mogelijk om aandacht te besteden aan het slechte nieuws dat in de wereld gaande is, echt het liefdesverdriet ervan te voelen en die energie te gebruiken om een verschil te maken.

Door gesprekken met neuropsychologen, non-profitleiders, activisten, kunstenaars en ’s werelds grootste optimisten, hebben we de kunst en wetenschap geleerd om daadwerkelijk hoopvol te blijven – en hebben het hier in drie eenvoudige stappen opgesplitst.

Wij zijn er om u te helpen. Wanneer er een tragedie in de wereld is, raden we je bij Good Good Good aan deze drie stappen te volgen:

Hoe om te gaan met constant slecht nieuws:

1. Cultiveer een echt gevoel van empathie, in plaats van alleen het slechte nieuws af te stemmen.

Wanneer er slechte dingen in de wereld gebeuren – of het nu een natuurramp, massale schietpartij, systemisch onrecht, falend leiderschap of andere tragedie is – is het natuurlijk om afstand te willen nemen van het liefdesverdriet. Emotioneel. Geestelijk. Misschien fysiek. Maar probeer dat niet te doen.

Als je dit leest, is het waarschijnlijk dat je je steentje wilt bijdragen om de wereld een betere plek te maken.

Rouwen dat er een tragedie of slecht nieuws is gebeurd (en alle nuances die daarmee samenhangen) is een moeilijke, maar noodzakelijke eerste stap om een verschil te maken.

Jezelf toestaan om aandacht te besteden aan het liefdesverdriet dat je voelt wanneer slecht nieuws gebeurt, is een nuttige indicator van wat belangrijk voor je is – en waar je een volgende stap kunt zetten om mee te doen aan het ondernemen van actie.

Je kunt niet verder gaan in ware, authentieke hoop – en uiteindelijk zinvolle actie – zonder eerst het authentieke verdriet te erkennen en echte empathie rond de situatie te cultiveren.

2. Zoek naar de hoop en helpers in het liefdesverdriet.

Al het goede nieuws dat we bij Good Good Good delen, voelt hoopvol, maar tegelijkertijd een beetje verwoestend (daarom is stap 1 zo belangrijk).

Terwijl je het goede nieuws leest dat we delen, merk je misschien dat je zegt “dit is niet genoeg” of je afvraagt “waarom gebeurt dit eigenlijk?”. En dat is maar goed ook, want het meeste ‘echte’ goede nieuws voelt wel zo.

We zoeken naar en delen verhalen van hoop en helpers – mensen die actie ondernemen en de naald bewegen naar goed, gelijkheid en rechtvaardigheid.

En dat soort verhalen zijn meestal te vinden te midden van liefdesverdriet, pijn en onrecht en in de wereld.

En ze zijn meestal onvolmaakt en onvoltooid. Het proces om van de wereld een betere plek te maken zal nooit worden voltooid. Maar we kunnen steeds dichter bij onze doelen komen.

Wanneer we verhalen van hoop en helpers delen, is dat niet om snel voorbij het liefdesverdriet te gaan, maar omdat, net zoals het citaat van Mister Rogers zegt, waar slecht nieuws is, “je altijd mensen zult vinden die helpen.”

Die helpers helpen ons eraan te herinneren dat hoop leeft, dat er echte mensen zijn die werken aan echte, zinvolle verandering – en ieder van ons kan ook deel uitmaken van het brengen van nog meer goeds in de wereld.

3. Doe mee en maak het verschil.

Nadat we onszelf hebben toegestaan om het gewicht van de pijn en het liefdesverdriet geassocieerd met slecht nieuws te voelen, en op zoek te gaan naar hoop en helpers in het midden ervan , hebben we altijd de mogelijkheid om mee te doen en ook een verschil te maken.

Vooral als dat slechte nieuws je persoonlijk niet overkomt.

Het voorrecht om tragedies te ervaren via het nieuws in plaats van uit de eerste hand komt met de verantwoordelijkheid om dat voorrecht ten goede te gebruiken.

We hebben de mogelijkheid om mee te doen, ons deel te doen en de helpers te zijn – persoonlijk of door degenen te ondersteunen die ter plaatse zijn of direct worden getroffen.

En hier is het ding – dit betekent niet dat je op een vliegtuig moet springen en puin moet ruimen als eerstehulpverlener, of je baan moet opzeggen en een non-profitorganisatie moet starten.

Het enige dat u hoeft te doen, is één enkele actie ondernemen die zal helpen.

U kunt een donatie van $ 5 doen aan een helper, organisatie of wederzijdse hulpgroep die al reageert.
Je kunt een uur de tijd nemen om op de een of andere manier vrijwilligerswerk te doen.
Of bel één keer naar je senator.
Of misschien zelfs delen over de helpers die je hebt gevonden (in stap 2!) met je volgers online – zodat ze zich hoopvoller kunnen voelen en een manier kunnen vinden om betrokken te raken.

En dan, als je je gedwongen voelt om meer te doen , doe dan meer. Maar begin klein en groei van daaruit.

Weet je niet waar je moet beginnen? We zijn er altijd om te helpen.

Bij Good Good Good doen we, wanneer een tragedie toeslaat, ons best om bronnen te beheren voor manieren waarop u betrokken kunt raken en een verschil kunt maken.

Of het nu gaat om het helpen zorgen voor vluchtelingen, het ondersteunen van rampenherstelinspanningen, het beschermen van werknemers tegen uitbuiting, contact opnemen met uw gekozen functionarissen over belangrijke kwesties, ervoor zorgen dat de media de impact van klimaatverandering opnemen in hun rapportage, pleiten voor wapenhervorming – en meer manieren om actie te ondernemen.

Of je nu op ons leunt voor actiestappen of je vraagt gewoon aan mensen die getroffen zijn hoe je hen kunt helpen – betrokken raken en zelf een helper worden is de laatste stap in het reageren op slecht nieuws.

Natuurlijk is het belangrijk om te vermelden dat je er altijd voor moet zorgen dat je voor jezelf zorgt.

We kunnen anderen niet helpen als niet aan onze eigen behoeften wordt voldaan. Als je slecht nieuws bijzonder uitdagend vindt: schakel het nieuws uit. Leg je telefoon neer en voer neer. Bel een vriend. Sms met een getrainde counselor bij Crisis Text Line.

En dan, als je op een goede plek bent, steek dan je handen uit de mouwen en help een verschil te maken.

Dit alles bij elkaar

Het slechte nieuws van de wereld kan zwaar aanvoelen – vooral wanneer tragedie op tragedie zich opstapelt in onze gedachten.

Door opzettelijk deze drie stappen te volgen – echt onze gevoelens voelen, op zoek gaan naar hoop in het liefdesverdriet en één unieke manier vinden om betrokken te raken – laten we ons lichaam en onze hersenen beter verwerken wat er is gebeurd.

Wanneer we alle drie de stappen nemen, herinneren we onszelf eraan dat er altijd mensen zijn die op slecht nieuws reageren met goede actie, bevestigen dat we niet hulpeloos zijn en dat we in feite de helpers zijn.

Samen kunnen we ons hoopvoller voelen en meer goed doen.