Hoe u uw Thanksgiving-favorieten glutenvrij kunt maken

Hoe u uw Thanksgiving-favorieten glutenvrij kunt maken
Een tafel beladen met een glutenvrij thanksgiving-diner

DNY59 / Getty Afbeeldingen


  • Turkije
  • Vulling
  • Cranberrysaus
  • Aardappelpuree
  • Zoete aardappelen
  • Jus
  • Diner broodjes
  • Pompoentaart

De gedachte aan het maken van een glutenvrij Thanksgiving-diner kan ontmoedigend aanvoelen, vooral als je nieuw bent in glutenvrij eten. De traditionele vakantiemaaltijd heeft immers de neiging om veel gluten te bevatten – denk aan op brood gebaseerde vulling, met bloem ingedikte jus en pompoentaart.

Maar geloof het of niet, het is mogelijk om zowat alles op de typische Thanksgiving-tafel glutenvrij te maken zonder smaak, rijkdom of de geest van de vakantie op te offeren. De sleutel is om te weten waar de gluten op de loer liggen en hoe je het kunt vervangen zonder het gerecht weg te nemen.

Soms kun je zelfs vervangingen vinden die je favoriete gerechten nog beter maken. Als je klaar bent, merken je gasten misschien niet eens dat alles op tafel veilig is voor degenen die een glutenvrij dieet volgen.

Of je nu besluit om te gebruiken als snelkoppelingen en vooraf gemaakte glutenvrije mixen, of alles helemaal opnieuw te maken, je vindt hieronder wat je nodig hebt. Van de kalkoen tot de taart, dit is wat je moet doen om je vakantietafel glutenvrij te maken.

Turkije

Je kunt niet fout gaan met een eenvoudige kalkoen. Verse, gewone kalkoenen – die zonder toegevoegde bouillon, kruiden of andere ingrediënten – zijn altijd glutenvrij. Als je de voorkeur geeft aan een gerookte of voorgestorde kalkoen, kies dan voor het roken en op smaak brengen van je eigen kalkoen. Het gebruik van een natte of droge pekel met al je favoriete kruiden en aromaten zal je helpen een kalkoen te produceren die zowel vochtig als heerlijk is.

Misschien wilt u ook het juspakket weggooien dat vaak bij een kalkoen wordt geleverd, tenzij er specifiek ‘glutenvrij’ staat. De meeste kant-en-klare jus en jusmixen bevatten gluten, dus het maken van je eigen jus is de beste manier om ervoor te zorgen dat je jus glutenvrij is.

Vulling

Je hoeft niet te rouwen om je favoriete vulling. Het is heel gemakkelijk om glutenvrije vulling te maken, en als je eenmaal kruiden en andere ingrediënten hebt toegevoegd, zal je vulling waarschijnlijk bijna precies smaken zoals je het je herinnert.

Om je vulling te maken, kun je een vooraf gemaakte glutenvrije vullingmix gebruiken of gewoon glutenvrije broodkruimels van je eigen muffe brood gebruiken in je eigen traditionele recept – je hoeft het recept niet eens te wijzigen.

Als u specerijen toevoegt, zorg er dan voor dat ze afkomstig zijn van een veilige bron, zoals verse kruiden uit de groenteafdeling van de supermarkt of merken glutenvrije specerijen, zoals mccormick’s gedroogde kruiden en specerijen met één ingrediënt.

Cranberrysaus

Er is geen reden waarom cranberrysaus gluten moet bevatten, dus dit zou een gemakkelijk item moeten zijn om van je lijst af te vinken – er zijn meerdere glutenvrije cranberrysausopties beschikbaar, waaronder het alomtegenwoordige merk Ocean Spray.

Je kunt er ook zelf een maken van verse cranberry’s (je vindt er zakken van in de supermarkt). Of je kunt een in de winkel gekochte cranberrysaus kopen.

Als je besluit om je eigen cranberrysaus te maken, laat je gewoon cranberry’s sudderen met zoetstof (suiker of honing werken goed) en kruiden toegevoegd naar smaak. Bedek de bessen met vloeistof (water of sap) en kook ze tot de gewenste consistentie. Het kan niet eenvoudiger zijn – of lekkerder.

Aardappelpuree

Net als cranberrysaus bevatten aardappelpuree meestal geen gluten. De meeste recepten vragen gewoon om verse aardappelen, boter en wat melk of room.

Schil en kook de aardappelen, pureer ze, voeg de boter en een beetje melk toe en klop ze met een handmixer tot ze de juiste consistentie bereiken. Sommige merken instant aardappelpuree zijn ook glutenvrij, maar je kunt beter zelf maken.

Ondertussen bevatten sommige andere favoriete aardappelgerechten zoals gegratineerde aardappelen of hasjbruine ovenschotel meestal gluten. Als je deze gerechten wilt opnemen in je Thanksgiving-maaltijd, zorg er dan voor dat je een specifiek glutenvrij recept volgt. Of u kunt vervangingen maken met glutenvrije ingrediënten, zoals het gebruik van glutenvrij meel om de saus voor gegratineerde aardappelen te maken.

Zoete aardappelen

Sommige recepten voor gekonfijte zoete aardappelen bevatten bloem als ingrediënt, maar de overgrote meerderheid is al glutenvrij. U kunt dus waarschijnlijk uw oude familierecept gebruiken. Hetzelfde geldt voor recepten using marshmallow topping, omdat de meeste marshmallows die in de Verenigde Staten worden verkocht glutenvrij zijn. Blijf bij Kraft Brand of Campfire marshmallows en het komt goed.

Als er een glutenbevattend ingrediënt (waarschijnlijk bloem) in uw zoete aardappelrecept zit, laat het dan gewoon weg. Alles wat je echt nodig hebt voor smakelijke gebakken zoete aardappelen is boter, zout en zoete aardappelen (en bruine suiker, als je de gekonfijte soort maakt).

Als u gekonfijte zoete aardappelen maakt, gebruik dan een verse doos bruine suiker, omdat een geopende doos tijdens een eerdere baksessie met tarwemeel met een lepel kan zijn verontreinigd.

Jus

Velen van ons zijn opgegroeid met het kijken naar onze ouders die Thanksgiving-jus maakten met behulp van de kalkoenpandruppels, plus een beetje bloem. Gelukkig is het ongelooflijk eenvoudig om glutenvrije jus te maken – vervang gewoon glutenvrij meel of maïszetmeel voor het traditionele meel. Je kunt ook een glutenvrije jusmix gebruiken als je dat wilt.

Fooi

Zorg ervoor dat je Niet doen gebruik de pakjes jusmix die bij bepaalde kalkoenen horen. Deze bevatten waarschijnlijk gluten , tenzij specifiek gemarkeerd als ‘glutenvrij’.

Diner broodjes

Als je probeert je glutenvrije Thanksgiving-maaltijd niet te onderscheiden van een traditionele, met gluten gevulde maaltijd, zijn dinerbroodjes het enige item dat je kan laten struikelen. We weten allemaal dat het moeilijk kan zijn om uitstekend glutenvrij brood te maken, en broodjes zijn geen uitzondering.

Dat gezegd hebbende, er zijn dinerbroodjes die uw gasten kunnen verwarren met gluten gevuld – de sleutel is het gebruik van een uitzonderlijk glutenvrij recept voor dinerbroodjes. Als alternatief, in plaats van broodjes, kunt u overwegen om een beetje af te wijken van het traditionele menu door een glutenvrij maïsbroodrecept te proberen, dat misschien een beetje vergevingsgezinder is om te maken.

Pompoentaart

De truc om een verrukkelijke glutenvrije taart te maken, is de nadruk leggen op de vulling, in plaats van de korst. Dat gezegd hebbende, je kunt zeker een goede glutenvrije taartkorst maken. Een andere eenvoudige optie is om een bevroren, kant-en-klare te kopen, die je bij veel grotere supermarkten kunt vinden.

Libby’s 100% Pure Pumpkin is glutenvrij, dus dat kun je gerust gebruiken als basis voor je vulling. De meeste recepten voor het vullen van pompoentaarten zijn ook al glutenvrij, dus als je een favoriet hebt, zou je deze moeten kunnen gebruiken. Of probeer een nieuwe uit. Zorg ervoor dat al je andere ingrediënten – kruiden, voornamelijk – afkomstig zijn van veilige bronnen.

Een woord van bodymindspirit

Het maken van een volledig glutenvrij Thanksgiving-diner is niet zo uitdagend als het lijkt, vooral als je profiteert van glutenvrije snelkoppelingen zoals vooraf gemaakte glutenvrije taartkorsten of koekjesmixen. Met een beetje extra maaltijdplanning is het mogelijk om al uw gasten tevreden, verzadigd en veilig te houden.

Zorg ervoor dat je Niet doen gebruik de pakjes jusmix die bij bepaalde kalkoenen horen. Deze bevatten waarschijnlijk gluten , tenzij specifiek gemarkeerd als ‘glutenvrij’.