Hoe maak je een Vision Board dat werkt

Hoe maak je een Vision Board dat werkt

Vision boards zijn prachtige hulpmiddelen waarmee je kunt creëren wat je wilt van je leven en ontdekken wat je moet doen om te slagen. Ik heb mijn hele leven vision boards gebruikt om wat er in mijn hoofd is in de wereld te zetten en het leven te manifesteren dat ik wil.

Dus ik dacht dat ik een artikel over vision boards zou schrijven en je wat tips zou geven. Als je een beginner bent of je niet zo creatief voelt, maak je dan geen zorgen. Vision boards zijn eigenlijk super eenvoudig, maar ze zijn ook uiterst effectief.

Wat is een Vision Board?

Dus, wat is eigenlijk een vision board?

Een vision board is in feite een knutselproject waarmee je je doelen en ambities tastbaar kunt maken. Het is normaal gesproken een collage van woorden en beelden, maar het kan van alles zijn! Sommige mensen hebben een box waar ze al hun inspirerende objecten in plaatsen (denk aan Charlotte in Sex en The City).

vision board ideeën

Een vision board zal iets zijn dat je doelen, dromen en ambitie vertegenwoordigt. Wanneer je er een maakt, vind je dingen die vertegenwoordigen wat je van de toekomst wilt. Dit kan echt van alles zijn, en dit betekent dat elk vision board super persoonlijk is!

Waarom zijn Vision Boards effectief?

Vision boards zijn erg nuttig als het gaat om het volgen van ons ware pad in het leven en het bereiken van onze doelen. Dit komt omdat ze de processen van visualisatie en het instellen van intenties gebruiken.

We hebben allemaal hoop en dromen en een idee van waar ons pad in het leven naartoe zou moeten gaan. Wanneer deze ideeën echter alleen in onze gedachten zijn, kan het moeilijk zijn om ze echt te visualiseren en te begrijpen.

vision board

Door onze doelen op een fysiek ding in de wereld te zetten, creëren we een intentie om ze te bereiken. We zijn in staat om onze dromen beter te begrijpen en er werkelijke representaties van te vinden. Het is een vorm van manifesteren, het creëren van een stroom van energie van onze ziel naar de buitenwereld.

Bovendien dienen onze vision boards als een herinnering aan onze doelen. Door hoe hectisch het leven kan worden, kunnen we soms de weg kwijtraken en het ware pad vergeten dat we bewandelen!

Het hebben van een vision board in onze huizen betekent echter dat we er altijd aan herinnerd zullen worden om naar ons ware zelf en onze doelen en dromen te duwen.

Wat u op uw Vision Board moet opnemen

Dus, wat zijn enkele dingen die we op onze vision boards kunnen zetten om onze dromen te manifesteren?

Hier zijn enkele geweldige dingen om op je bord te zetten die gemakkelijk te vinden en te verzamelen zijn.

Beelden

De meest voorkomende dingen die mensen op vision boards zetten, zijn afbeeldingen. Veel mensen kozen ervoor om een collage te maken, foto’s te vinden in tijdschriften of online die hun dromen vertegenwoordigen.

Neem de tijd om afbeeldingen voor uw vision board te vinden en te verzamelen voordat u het maakt. Kies tijdschriften uit die je interesseren en breng een avond door met bladeren door ze en knip foto’s uit waarmee je je verhoudt.

Denk na over wat je ware verlangens zijn en luister naar je hart! Soms zien we een afbeelding die gewoon met ons klikt en daarom op ons vision board moet worden geplaatst.

Dus, wat voor soort afbeeldingen zouden er op onze borden kunnen worden geplaatst?

  1. Droomhuizen – het kan erg leuk zijn om afbeeldingen van onze droomhuizen en dingen die we om ons heen willen hebben die ons gelukkig maken, op te nemen. De objecten die ons omringen kunnen de positieve energie in onze huizen echt beïnvloeden. Het creëren van onze perfecte gelukkige ruimte is een geweldige manier om je veilig en vredig te voelen in het leven.
  2. Plaatsen die je wilt bezoeken – we hebben waarschijnlijk allemaal een bucketlist met plaatsen die we willen bezoeken, maar hoe vaak herinneren we onszelf er echt aan? Zoveel mensen dromen er altijd van om Parijs of Japan te bezoeken, maar komen nooit echt aan de slag. Mensen doen hun reisdoelen meestal af als louter luchtkastelen, maar reizen is zo belangrijk voor je ziel! Vind foto’s van alle plaatsen over de hele wereld die we willen bezoeken en voeg ze toe aan uw vision board. Dit zal dienen als een herinnering om de wereld in te gaan en alles te ervaren wat je kunt!
  3. Je droomleven – denk na over hoe je droomleven eruit zou kunnen zien. Ben je een beetje een foodie en hou je ervan om nieuwe keukens te proeven? Voeg wat afbeeldingen van voedsel toe aan je vision board! Hou je van lezen en schrijven en wil je je eigen roman uitgeven? Voeg afbeeldingen van boeken en teksten toe aan je bord.
  4. Inspirerende afbeeldingen – Het toevoegen van afbeeldingen die je een goed gevoel geven, is een geweldige manier om geïnspireerd te raken. Deze beelden kunnen echt van alles zijn – een strand, de lucht, vliegende vogels. Alle afbeeldingen die gevoelens van passie en hoop oproepen, zijn geweldige toevoegingen aan vision boards!

Woorden

Je kunt woorden op je vision board schrijven of ze in tijdschriften vinden, en deze zullen helpen je doet inspiratie op in het leven.

Het is eigenlijk heel interessant hoe woorden macht over ons hebben, en het zien van dezelfde positieve woorden elke dag kan ons gedrag echt beïnvloeden. Het toevoegen van woorden zoals ‘vreugde’, ‘vriendelijkheid’ en ‘vertrouwen’ aan je vision board kan dienen als een herinnering aan jezelf aan hoe je je leven wilt leiden.

We kunnen ook woorden en zinnen toevoegen die ons herinneren aan onze dromen. Eenvoudige dingen zoals het opschrijven van je droombaan of reislocaties en ze op je vision board plakken, kunnen positieve energie creëren en je naar je doelen leiden!

Aanhalingstekens

Ik ga niet liegen, ik ben een grote fan van een inspirerende quote. Taal is mooi en kan je houding ten opzichte van het leven echt beïnvloeden.

vision board citaten

Welke citaten raken u? Denk eens na over beroemde citaten die altijd in je hoofd lijken te blijven hangen. Misschien is er een gedeelte van een boek dat je ooit hebt gelezen dat je echt heeft beïnvloed. Sommige citaten voelen alsof ze vertegenwoordigen wie je bent als persoon. Print het uit of schrijf het op en plak het op je vision board!

Als je je een beetje vast voelt zitten, zijn er zoveel geweldige bronnen online voor inspirerende citaten. Zoek op internet en vind een quote waardoor je je geïnspireerd en mondig voelt!

Souvenirs en voorwerpen

Het toevoegen van fysieke objecten en souvenirs aan uw vision board kan een grote bron van inspiratie zijn. Objecten zijn behoorlijk krachtig en houden energie vast die een uitbarsting van passie in je zal creëren.

Misschien heb je een marathon gelopen of deelgenomen aan een sportevenement en wil je in de toekomst meer doen. Als je wilt, kun je je lint of medaille op je vision board plaatsen om te dienen als een herinnering aan wat je hebt bereikt en waartoe je in staat bent! Dit is een geweldige manier om een ‘can do’-houding te bevorderen en je te herinneren aan je eigen persoonlijke kracht.

Het toevoegen van souvenirs van inspirerende plaatsen die je hebt bezocht, kan ook helpen. Kleine snuisterijen van plaatsen waar je je gelukkig en in vrede voelt, kunnen je laten groeien en je herinneren aan je relatie met de wereld om je heen.

Ik ben ook een grote fan van helende kristallen en rotsen, en het toevoegen van enkele kleine hiervan kan helpen bij het creëren van een vision board vol positieve energie en genezing.

Affirmaties

Affirmaties zijn een ongelooflijk spiritueel hulpmiddel dat je geest, ziel en houding een boost geeft. Ze dienen als een herinnering aan wie je wilt zijn en je ware pad in het leven.

Affirmaties zijn ongelooflijk persoonlijk en kunnen eenvoudig en algemeen zijn, of meer specifiek voor je eigen doelen en ambitie.

ideeën voor vision boards

Als je worstelt met zelfvertrouwen en zelfrespect, kan het toevoegen van zelfliefdebevestigingen aan je vision board echt helpen bij je houding ten opzichte van jezelf. Het is echt verbazingwekkend hoe het dagelijks zien en lezen van positieve affirmaties je mindset kan beïnvloeden!

Enkele zelfliefde affirmaties om op je vision board op te nemen zijn:

  • Ik ben sterk en slim
  • Ik verdien het om lief te hebben en geliefd te worden
  • Ik verdien geluk en succes

Je kunt ook carrière affirmaties, chakra affirmaties of romantische affirmaties aan je vision board koppelen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en hangen allemaal af van wie je bent en wie je wilt zijn!

Wanneer je je vision board hebt gemaakt, vergeet dan niet om de affirmatie te herhalen elke keer dat je ernaar kijkt. Zeg het hardop en wees trots!

Vision Board-ideeën voor 2022

Naast een gids over het maken van vision boards, leek het me handig om wat afbeeldingen toe te voegen van mijn favoriete vision boards die ik online heb gevonden. Ik hoop dat deze je inspireren om je eigen versie te maken!

Vision Board voor 2022

vision board voor 2021
Vind hier op Pinterest

Laten we beginnen met dit prachtige vision board dat vol zit met inspirerende zinnen en prachtige beelden. De maker van dit vision board heeft een aantal geweldige citaten uitgezocht die erop gericht zijn hen aan te sporen hun dromen te verwezenlijken.

Ik hou ook van de gebruikte afbeeldingen. Ze hebben mode- en haardoelen gekozen om toe te voegen aan hun vision board en een afbeelding van een specifieke plaats. Dit kan ergens zijn waar ze naartoe willen! Ze hebben ook hun sportieve doelen voor het komende jaar toegevoegd. Dit vision board voelt super persoonlijk aan en daarom vind ik het geweldig!

Vision Board voor doelen

vision boards 1
Vind hier op Pinterest

Dit vision board zit vol affirmaties en woorden van positiviteit. Ze dienen als herinneringen voor het komende jaar en de houding die je nodig hebt om je dromen te volgen en te slagen.

Dit vision board is vrij algemeen en is briljant om je humeur te verbeteren en jezelf te herinneren aan wat belangrijk is in het leven. Ik vind het geweldig hoe ze ‘drink water’ aan dit vision board hebben toegevoegd! Soms moeten we onszelf herinneren aan deze kleine zelfzorg dingen die we kunnen vergeten wanneer we ons concentreren op het grotere geheel!

Daily Affirmations Vision Board

dagelijkse affirmaties vision board
Vind hier op Pinterest

Dit vision board draait helemaal om affirmaties om dagelijks te lezen en te zeggen. Als je problemen hebt met je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, kan een vision board als dit de perfecte aanvulling op je huis zijn.

Soms moeten we gewoon dankbaar zijn en onszelf herinneren aan wie we zijn in de wereld en hoe geweldig we zijn! Ik hou van de zin ‘ik mag ruimte innemen’. We hebben deze herinnering allemaal af en toe nodig, vooral als we de neiging hebben om ons te verstoppen en uit het zicht te blijven!

Vision Boards voor kinderen

vision board voor kinderen
Vind hier op Pinterest

Ik dacht dat ik dit vision board voor kinderen aan de lijst zou toevoegen, omdat het echt laat zien dat vision boards voor iedereen zijn.

Als je kinderen in je leven hebt, kan het samen maken van vision boards een geweldige hechtingservaring zijn en je in staat stellen hen te helpen het belang van doelen en dromen te begrijpen. Het wordt ook superleuk!

Een Vision Board voor geluk

een vision board voor geluk
Vind hier op Pinterest

Ik denk dat dit een heel schattig vision board is, omdat het ons in staat stelt om geluk en liefde op de voorgrond van onze geest te plaatsen.

Als het gaat om vision boards, kunnen we op een zijspoor raken door afbeeldingen van ons droomhuis of droomleven toe te voegen. Deze dingen zijn echt belangrijk, maar het is ook geweldig om te onthouden om een leven te creëren dat is gebouwd op liefde.

Dit vision board herinnert ons er ook aan dankbaar te zijn voor wat we in het leven hebben. Zoals de ansichtkaart zegt, het leven is mooi! De toevoeging van een foto van de persoon met zijn partner is super schattig en herinnert hen eraan om elke dag dankbaar en gelukkig te zijn.

Een esthetisch vision board

esthetisch vision board
Vind hier op Pinterest

Vision boards zijn in de eerste plaats een hulpmiddel om te manifesteren en te visualiseren, maar het kunnen ook prachtige esthetische collages zijn!

Ik hou van hoe dit vision board werkt. De maker heeft een kleurenpalet gekozen om te volgen en afbeeldingen toegevoegd die ze leuk vinden in deze kleuren. Ze hebben afbeeldingen van stijlvolle kleding en citaten toegevoegd die er zijn om te inspireren!

Vision Board Journaal

vision board journaal
Vind hier op Pinterest

Zoals ik al eerder zei, vision boards hoeven niet alleen een collage te zijn! Je kunt ook een vision board in een dagboek hebben. Dit is een geweldig idee als je bijzonder kunstzinnig bent en ervan houdt om dingen rechtstreeks vanuit je geest te creëren.

Ik hou van de kleuren en afbeeldingen die in dit vision board-dagboek worden gebruikt en de inspirerende woorden die zijn opgenomen.

Een vision board met woorden

vision board woorden
Vind hier op Pinterest

Als je geen fan bent van collages en knippen en plakken, kun je nog steeds vision boards maken! Met dit vision board met woorden kun je je doelen en dromen op papier zetten en uitzoeken wat je moet doen om ze te bereiken.

Ik vind het erg leuk hoe georganiseerd dit vision board-dagboek is en hoe er verschillende secties zijn. Door je doelen op deze manier te categoriseren, zul je ze beter begrijpen en voel je je minder angstig over het aantal doelen dat je hebt!

Maak je eigen inspirerende vision board voor 2022

Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd om je eigen vision board te maken. Er zijn zoveel verschillende manieren om ze te maken en zoveel verschillende dingen die je kunt opnemen.

Het belangrijkste om te onthouden is echter dat je vision board voor JOU is. Maak het zoals u wilt en neem op wat u maar wilt. Het maakt niet uit of je niet creatief geneigd bent, of dat het vision board voor niemand anders logisch is.

Als het je aanspoort om je eigen doelen en dromen te voltooien, is het vision board perfect!