Hoe leraren les te houden in 2023 (begin met ze meer te betalen)

Search

Dit artikel wordt gesponsord door Alpaca en is onafhankelijk geschreven door de redactie van Good Good Good.

Alpaca is een abonnementsdoos met benodigdheden voor leraren, betaald door ouders en leden van de gemeenschap. Leraren op onze lidscholen vertellen ons wat ze het meest nodig hebben, en Alpaca levert elke maand een heerlijk pak spullen, goodies en dankbaarheid aan elke leraar. Alpaca helpt leraren minder uit eigen zak uit te geven voor hun klaslokalen, terwijl ouders een nieuwe manier krijgen om contact te maken met hun school en leraren.

Alpaca wil horen over geweldige leraren van over de hele wereld! Vertel ze over een speciale leraar in je leven en elke maand kiezen ze enkele van de beste inzendingen en sturen ze een verrassingscadeau!

Een spandoek luidt: "Dit artikel is gepresenteerd in samenwerking met Alpaca."

Het is veilig om aan te nemen dat de meeste leraren niet in hun specifieke carrièreveld zijn voor het geld. Of ze nu gewoon van kinderen houden, een verschil willen maken in hun gemeenschap of dromen van een meer rechtvaardige toekomst, leraren komen naar school met een passie voor onderwijs – en vertrekken met een salaris dat niet eens in de buurt komt van hun inspanningen.

Sterker nog, leraren worden dunner uitgerekt dan ooit tevoren. Tussen dagelijkse lessen, gestandaardiseerde tests, administratieve zorgen, het opbouwen van relaties met studenten en ouders, het navigeren door wijdverspreide zorgen over de volksgezondheid en veiligheid, en meer, hebben ze een breekpunt bereikt.

Dit jaar heeft de National Education Association (NEA) bevindingen vrijgegeven van een enquête waaruit blijkt dat 55% van de leraren zegt dat ze van plan zijn het beroep eerder te verlaten dan ze van plan waren.

En er is niemand om ze te vervangen. Het aantal mensen dat is ingeschreven voor lerarenvoorbereidingsprogramma’s in het hele land daalde tussen 2010 en 2018 met meer dan een derde, volgens het Center for American Progress. En dat was voor de wereldwijde pandemie.

Hoewel leraren het volste recht hebben om te doen wat het beste voor hen is, worden degenen die blijven nog verder naar de rand van burn-out gestuurd, omdat ze extra verantwoordelijkheden op zich nemen, zorgen voor grotere klassen, een hoger risico lopen om ziek te worden – en nog steeds worden geconfronteerd met lage lonen en minimale loopbaanontwikkeling.

Dus hoe houden we leraren onderwijzend – en niet alleen lesgeven, maar een volledig, gezond leven leiden?

Drie manieren om leraren les te houden (en burn-out te helpen voorkomen):

1. Betaal leraren meer

Illustratie van geld

Eerst moeten we de olifant in de kamer aanpakken: geld. Studenten die leraar willen worden, worden geconfronteerd met een hoge accumulatie van studieschulden en hun salarissen maken die schuldverlichting niet gemakkelijker (leraren in Amerika verdienen gemiddeld $ 63.000 per jaar, volgens Education Week. Business Insider meldt dat het mediane noodzakelijke leefbaar loon in de VS $ 67.690 is.)

Volgens Fast Company gaat echter al meer dan 80% van de schooluitgaven naar salarissen en uitkeringen, en deze budgetten worden vaak gecontroleerd door lokale overheden. Wetgevende druk is nodig om leraren meer te betalen – naast het subsidiëren van lerarenvoorbereiding, collegegeld en testcertificeringen.

En er is geweldige informatie om u te helpen uw lokale overheid voor u te winnen: het meer betalen van leraren maakt een groot verschil in de resultaten van studenten. Jason Baron, auteur van een paper in het American Economic Journal, ontdekte dat extra uitgaven aan lerarensalarissen en ondersteunende diensten een positieve invloed hadden op testscores, uitvalpercentages en postsecundaire inschrijving, vergeleken met uitgaven voor nieuwe gebouwen en renovaties, die weinig impact hadden.

2. Maak het werk van leraren gemakkelijker

Een andere oplossing voor het behouden en aantrekken van nieuwe leraren is door programma’s en procedures te implementeren die het werk gemakkelijker maken.

Of het nu gaat om een nieuwe modaliteit in digitaal leren, co-teaching, mentorschapsprogramma’s of kaders voor welzijn binnen een schooldistrict, zowel politieke als schoolleiders moeten bereid zijn om flexibiliteit te omarmen in dit nieuwe tijdperk van onderwijs.

Experts suggereren ook dat het opbouwen van verbondenheid in schoolgemeenschappen van vitaal belang is voor het versterken van het welzijn en de professionele ontwikkeling van leraren. Het Center for Teacher Quality zegt dat het net zo eenvoudig is als leraren een plek bieden om gevoelens en feedback te delen – en deze te implementeren.

Schoolbesturen moeten leraren verwelkomen en omarmen in hun besluitvormingsprocessen, en beheerders moeten prioriteit geven aan het opbouwen van relaties met elke individuele leraar in hun team.

“Onderzoek leert ons dat debij het bevorderen van sterke relaties en het geven van stem en keuzevrijheid aan studenten, evenals mogelijkheden voor actief leren, zijn noodzakelijk om hen te betrekken en te motiveren,” schrijft opvoeder Katy Farber voor Edutopia.

“Maar zijn die ook niet belangrijk voor leraren? We weten dat studenten de stress voelen die leraren op hun werk met zich meebrengen. Daarom zal het beschermen van de professionaliteit en het welzijn van leraren uiteindelijk ook studenten ten goede komen.”

3. Speel een actieve rol in je schoolgemeenschap

Het ondersteunen van leraren is niet alleen een taak voor bestuurders en schoolbesturen. We hebben allemaal een rol te spelen.

Ouders en leden van de gemeenschap kunnen de ondersteuning van leraren aanmoedigen door kandidaten voor schoolbesturen te kiezen die prioriteit geven aan moderne lerarenbehoeften (geen kandidaten zoals die in uw regio? Ren voor het ambt!), Spreek je uit op staatsniveau (of, nogmaals, stel je kandidaat voor het ambt) en stel federale leiders in staat om de onderwijsnormen in het hele land te verbeteren.

Hoewel systemische veranderingen moeten worden aangebracht, maakt het zorgen voor elkaar echt een wereld van verschil. Breng de leraar van uw kind een maaltijd tijdens een drukke week, verzamel een oudergroep bij elkaar om geld in te leveren voor een massage of zelfs een broodnodige vakantie. Wees een partner in het onderwijs van uw kind en moedig hen aan om hun leraren te respecteren.

Om leraren te laten onderwijzen, studenten te laten leren en gezinnen te laten bloeien, moeten we in gemeenschap functioneren. Leraren doen ongelooflijk werk om de toekomst vorm te geven, maar het zijn geen onoverwinnelijke helden; het zijn onze vrienden, onze buren, onze medemensen. Het is tijd om ze als zodanig te behandelen.

Een versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in The Education Edition van de Goodnewspaper.

Krijg je eigen Goodnewspaper door vandaag nog een goednieuwsabonnee worden.