Hoe krijg je een geweldige lichaamsgewichttraining


bodymindspirit / Ben Goldstein


De meesten van ons weten dat krachttraining belangrijk is voor het verbranden van vet en het opbouwen van sterke spieren en botten, maar we gaan vaak gewichtswerk uit de weg omdat we niet over de juiste apparatuur beschikken.

Dumbbells, barbells en andere tools kunnen intensiteit toevoegen aan trainingen, maar je hoeft geen dure apparatuur te hebben om een geweldige training te krijgen. Er zijn verschillende manieren om je lichaam te trainen zonder dat er apparatuur nodig is.

De voor- en nadelen van Body Weight Workouts

Het mooie van lichaamsgewichttrainingen is dat je ze overal kunt doen: thuis, op het werk, in een hotelkamer of in de logeerkamer van je schoonmoeder. Het enige wat je nodig hebt is een paar minuten tijd en een paar ideeën voor je trainingen.

Het nadeel van trainen zonder extra gewicht is dat het soms moeilijk is om je lichaam uit te dagen en als je nooit apparatuur krijgt, is het moeilijk om vooruitgang te boeken.

Met je lichaamsgewicht als je enige weerstand, is de enige manier waarop je vooruitgang kunt boeken, meer gewicht te krijgen, wat waarschijnlijk geen optie is. Toch is er iets altijd beter dan niets en er zijn manieren om de oefeningen moeilijker te maken.

Lichaamsgewicht Workout Tips

Als u geen apparatuur gebruikt, moet u enkele technieken gebruiken om uw training uitdagend te maken.

  1. Gebruik één been tegelijk. Probeer eens een legged deadlifts of one-legged squats. Het moeten ondersteunen van al je lichaamsgewicht met één been zal meer weerstand toevoegen aan je oefening.
  2. Ga langzaam. Neem 8-12 seconden om elke herhaling te voltooien. Dat verhoogt je tijd onder spanning en voegt meer intensiteit toe aan je oefeningen.
  3. Verander het tempo. Een ander idee om het tempo te veranderen is om wat pulsen aan je oefening toe te voegen. Hurk bijvoorbeeld op een bank en doe dan 8 kleine pulsen op en neer. Herhaal dat 8 keer en je hebt geen gewicht nodig om de brandwond te voelen.
  4. Verhoog je herhalingen. Als u bijvoorbeeld gewichten gebruikt, kunt u 12 tot 16 squats doen. Zonder gewichten kunt u uw herhalingen verhogen tot 20 of 30 (of meer) om het gebrek aan extra gewicht te compenseren.
  5. Doe samengestelde oefeningen. Het werken van meer dan één spiergroep tegelijk is een geweldige manier om meer intensiteit uit je lichaamsgewichtoefeningen te halen. Dingen als squats, lunges en pushups vallen in die categorie.
  6. Probeer circuittraining. Een andere manier om de intensiteit op peil te houden, is door je programma in een circuitstijl in te stellen – De ene oefening na de andere doen zonder rust tussen de oefeningen. Probeer een set push-ups te doen, gevolgd door een set lunges en je zult zien hoe moeilijk dat is. Probeer deze 10 minuten durende Body Weight Circuit Workout.

Betaalbare apparatuur

Als u een soort weerstand wilt gebruiken, maar geen geld wilt uitgeven aan apparatuur, probeer dan deze ideeën:

  1. Volle waterflessen en ongeopende soepblikken zijn geweldige dumbbells.
  2. Vul een oude sok met zand of centen en bind hem aan het einde. Voila! Je eigen dumbbells.
  3. Als u reist, neem dan weerstandsbanden mee voor een eenvoudige manier om intensiteit toe te voegen zonder veel apparatuur mee te hoeven nemen.
  4. Gebruik je trap voor zaken als dips, pushups, lunges en meer.