Hoe “geüpcycled” bier opnieuw in voedsel wordt verwerkt om de planeet te redden

Search

Wat betekent geüpcycled voedsel?

Upcycling een zero waste filosofie van creatief hergebruik van bijproducten en het ontsluiten van hun hoogste waarde, het vinden van “beste” gebruik en het verbeteren van de manier waarop we hulpbronnen waarderen, wat ons, net als recycling, in staat stelt om meer te doen met minder, verder te gaan dan hergebruik

Voorbeelden van Upcycling: Van een oud klimtouw een nieuwe hondenriem maken, lege plastic flessen in een fleecetrui of gebruikte sigarettenpeuken in een baksteen

Hoe ik “eetbare upcycling” heb gemaakt

Tijdens onze undergrad-jaren aan de UCLA in de vroege jaren 2010, vonden we de perfecte maas in de wettelijke drinkleeftijd: het brouwen van ons eigen bier.

Gedurende deze tijd bedacht ik de term “eetbare upcycling”, een manier om het “gebruikte” graan dat overblijft van mijn thuisbrouwen te upcyclen om te gebruiken als ingrediënt in brood. Ik zou deze broden verkopen en de opbrengst gebruiken om de ingrediënten te kopen om meer bier te maken.

Een hand die graan uit bier vasthoudt als onderdeel van het upcyclingproces
Foto met dank aan ReGrained

Hoewel veel thuisbrouwers en grote brouwerijen de overgebleven bijproducten als “uitgegeven” zien, alleen omdat ze niet kunnen worden gebruikt om meer bier te maken, worden ze voor mij eigenlijk “super” gemaakt door het proces.

Dat komt omdat het brouwproces de suiker uit de geweekte granen verwijderde en voedingsvezels, eiwitten, prebiotica, magnesium, ijzer en zink achterliet.

Omdat ik geen toegang had tot compost, voelde het gooien van de granen verspillend, dus ik werd creatief en begon een bedrijf, ReGrained. We hebben geleerd dat brouwerijen elke batch tonnen van dit graan genereren, maar ze hebben geen geweldige opties om het te lossen, afgezien van veevoer als een best case.

Onderdeel van het proces van upcycling bier
Onderdeel van het proces van upcycling bier / Foto met dank aan ReGrained

Waarom is geüpcycled voedsel zo belangrijk?

Ik was weggeblazen om te horen dat meer dan 90 procent van de watervoetafdruk van bier zich in de graantoeleveringsketen bevindt en dat elk pond mout (wat nodig is om een sixpack te maken) meer dan 300 liter water gebruikt – het equivalent van een douche van twee uur.

De milieu-impact van voedselverspilling is enorm. Als voedselverspilling een land was, zou het op de derde plaats staan na de Verenigde Staten en China in termen van impact op de opwarming van de aarde, volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN.

Wanneer voedsel op stortplaatsen terechtkomt, komt er methaan vrij, een broeikasgas dat minstens 28 keer krachtiger is dan koolstofdioxide, volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency. Vanwege een gebrek aan beschikbare zuurstof breekt voedsel niet af op stortplaatsen op dezelfde manier als in de natuur of in een compostbak.

Hoe kunnen we het verschil maken door voedselverspilling te verminderen?

We kunnen allemaal ons deel doen door de hoeveelheid voedsel die we kopen te minimaliseren, zodat er minder wordt verspild – en door ervoor te zorgen dat we composteren.

Terwijl het Amerikaanse ministerie van Landbouw schat dat 31 procent van de voedselverspilling thuis plaatsvindt, zijn consumentengerichte bedrijven goed voor ten minste 10 procent van de verspilling. We hebben dus allemaal een rol te spelen om deel uit te maken van de oplossing.

Bij ReGrained hebben we gepatenteerde technologie, SuperGrain+, ontwikkeld om een nieuwe toeleveringsketen voor geüpcycled meel te creëren. We verkopen dit meel aan andere bedrijven en gebruiken het ook in onze eigen lijn van merkproducten zoals voedingsrepen en gepofte chips.

Het goede nieuws is dat mensen die werken aan een oplossing nu verder zijn gegaan dan alleen onze operatie.

Nu kun je in supermarkten niet alleen ReGrained-producten vinden, maar ook een groeiende selectie van geüpcyclede producten op de markt, zoals Barnana (cosmetisch imperfecte bananen en weegbreesnacks), Renewal Mill (koekjes en meel van okara, het bijproduct van tofuproductie) en Toast Ale (bier gemaakt van overtollig brood).

Met andere woorden, wat begon als een minderjarig experiment in recreatief ondernemerschap is uitgegroeid tot een voedselbeweging.

Upcycled eten is een gemakkelijke en effectieve manier om deel te nemen aan de strijd tegen voedselverspilling door middel van een voedselbeweging die ernaar streeft om elke over het hoofd geziene en onderbenutte ingrediëntenstroom die zich in het volle zicht verbergt, te identificeren en te verheffen.

Als het goed wordt gedaan, smaakt geüpcycled voedsel geweldig (niemand wil een product dat alleen Smaken als een goed idee) en levert voeding, functionaliteit en duurzaamheid. Upcycling is een beweging die zowel dollars als zinvol is, dus we zien dat het wat welverdiende tractie verdient.

Duurzamer snacken door upcycled te eten is een kleine actie die je kunt ondernemen om het voedsel dat je eet beter af te stemmen op de planeet waar je van houdt. We hopen dat het je ook inspireert om een kijkje te nemen in je eigen keuken en improje eigen impact hebben. Opeten!

Dan Kurzrock is de mede-oprichter en “Chief Grain Officer” van ReGrained en stichtend lid van de Raad van Bestuur van de Upcycled Food Association. ReGrained is een ingrediëntenplatform en innovator op het gebied van verpakte voedingsmiddelen die gespecialiseerd is in het upcyclen van voedzame voedselstromen. Meer informatie: regrained.com

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in nummer 09 van de Goodnewspaper in februari 2020. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.