Hoe een bruiloft te plannen die ethisch, milieuvriendelijk en teruggeeft

Search

Het draait allemaal om liefde.

Maar het vergt planning, en met planning komen meningen en emoties, vooral met een gebeurtenis die zo belangrijk is als een bruiloft.

Gelukkig hoef je niets te doen op je bruiloft. Het is jouw dag, en als sommige tradities niet goed voor je voelen, hoef je niet mee te doen. Aan het einde van de dag is een bruiloft een viering van liefde en er is niet één juiste manier om dit te vieren.

Veel paren kiezen ervoor om zich af te melden voor bepaalde tradities die verouderd of zelfs ronduit verkeerd kunnen aanvoelen.

Hier zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat uw bruiloft perfect voor u is, terwijl u ook ethisch, milieuvriendelijk en een groter doel dient:

Alle aanbevelingen in dit verhaal zijn onafhankelijk geselecteerd door het Good Good Good team. Sommige van de links kunnen affiliate links zijn – wat betekent dat wanneer u erop klikt, we een commissie kunnen verdienen – wat ons vermogen ondersteunt om goed nieuws te blijven delen. Bedankt!

Zet er een (conflictvrije) ring op

Een verlovingsringaankoop heeft zowel gevolgen voor het milieu als voor de mensenrechten.

Een milieuvriendelijke, conflictvrije trouwring van Brilliant Earth
Een Brilliant Earth trouwring / Foto met dank aan George Coletrain

De diamantindustrie is notoir controversieel sinds de stijgende populariteit van diamanten ringen in de vorige eeuw – diamantoogst heeft conflicten aangewakkerd, de mijnbouw van metalen heeft het milieu beschadigd en mijnwerkers worden vaak onderbetaald en overwerkt in onveilige omstandigheden.

Sociaal bewuste aanstaande bruiden zijn begrijpelijkerwijs op zoek naar een optie waar zij en haar partner zowel mee kunnen pronken als zich goed bij kunnen voelen. Gelukkig zijn er prachtige en betaalbare alternatieven voor traditioneel geproduceerde diamanten ringen.

Zoek naar conflictvrije, milieuvriendelijke of in het laboratorium gemaakte diamanten voor uw trouwring

Bedrijven zoals Brilliant Earth, HOLDEN en Do Amore bieden ethische opties voor ongeacht uw budget.

Do Amore doneert zelfs geld van elke ringaankoop om schone putten te bouwen in gemeenschappen zonder schoon water door samen te werken met een goed doel: water.

Als je openstaat voor een in het laboratorium gekweekte diamant, kun je merken zoals With Clarity bekijken.

Geef prioriteit aan gerecyclede en fair trade metalen in uw trouwring

Een enkele trouwring kan tot 20 ton afval produceren. Mijnbouw voor edelmetalen kan giftige bijproducten produceren die vaak het grondwater verontreinigen – vissen doden en land onbruikbaar maken voor irrigatie. Het vuile water komt vaak in onze oceanen terecht.

Gooi de diamant helemaal weg.

Overweeg het gebruik van een andere steen – moissaniet lijkt schokkend veel op een diamant en wordt vervaardigd in plaats van gedolven. Of ga steenvrij en kies voor een eenvoudige band van gerecycled metaal.

Koop een gerecyclede of vintage trouwring.

Tweedehands kopen zal altijd uw beste gok zijn om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en de levensduur van uw sieraden te verlengen. Etsy, pandjeshuizen en zelfs eBay zijn geweldige plekken om te beginnen met zoeken.

Laat je vinger naakt gaan!

Je hoeft geen verlovingsring te dragen. Het is misschien een diepgewortelde traditie, maar niet een die een huwelijk maakt of breekt. Sommige paren besluiten om bijpassende tatoeages te laten zetten of te investeren in iets anders dat hun liefde betekent.

Draag je overtuigingen op je trouwdag

Het vinden van een duurzaam en ethisch gemaakte trouwjurk klinkt misschien stressvol, maar je hebt eigenlijk tal van stijlvolle en adembenemende opties om door te bladeren.

Een witte bruidegom en een zwarte bruid houden elkaars hand buiten vast op hun duurzame buitenbruiloft

Kijk of je tweedehands kunt kopen.

Het kopen van tweedehands, huren of lenen van je bruidsjurk en bruidsmeisjesjurken is altijd de beste optie om je impact op het milieu te verminderen.

Verschillende websites, waaronder Once Wed, bieden schone, als nieuwe jurken aan. The Budget Savvy Bride heeft een nuttig artikel samengesteld over het kopen (en verkopen) van gebruikte bruiloftsdecoratie.

Shop duurzame merken.

Uw volgende beste gok is om te zoeken naar kledingbedrijven die hun toeleveringsketen goed behandelen en hun impact op het milieu serieus nemen.

TOMS (dat is geëvolueerd naar een gezondere aanpak sinds hun 1-voor-1-campagne) biedt een trouwcollectie – het bedrijf geeft een derde van de winst voor grassroots goed, waardoor je trouwdagschoenen veel specialer zijn, impactvol zelfs.

Reformation maakt prachtige japonnen met duurzame methoden en materialen.

Het in Londen gevestigde Minna omarmt zero waste patroon snijtechnieken.

Je kunt ook merken als Christy Dawn, Wear Your Love en PureMagnolia bekijken.

Je jurk hoeft niet voor eenmalig gebruik te zijn.

Rent the Runway heeft een bruidscollectie waarmee je kunt huren in plaats van kopen.

Als je besluit om je jurk na je bruiloft te verkopen, overweeg dan om je jurk te verkopen aan een organisatie die een verschil maakt.

Brides Do Good geeft een derde van de prijs van je jurk aan goede doelen die de miljoenen jonge meisjes helpen beschermen die het risico lopen op kindhuwelijken.

Maak van uw bruiloft het groenste evenement van het jaar

Een bruiloft van slechts zes uur met ongeveer 100 gasten kan meer dan 500 pond afval produceren, volgens The Green Bride Guide.

Een duurzame buitenbruiloft onder prachtige bomen

Gelukkig zijn er zowel kleine als grote keuzes die je kunt maken om verspilling (en misschien zelfs kosten) op je trouwdag te verminderen. Uw gasten zullen niet eens merken dat ze op een milieuvriendelijk evenement zijn.

Blijf dicht bij huis als je kunt.

Vliegreizen zijn een van de belangrijkste aspecten van de ecologische voetafdruk van veel mensen. Voor degenen onder ons die graag reizen, is het triest om na te denken over de impact die onze vakanties kunnen hebben op het milieu. Maar het is ook een kans om gemakkelijk het verschil te maken voor je bruiloft.

Door ervoor te kiezen om uw bruiloft te organiseren in de buurt van waar de meeste van uw bruiloftsgasten wonen, kunt u de hoeveelheid uitstoot die ze vrijgeven door per vliegtuig te reizen aanzienlijk verminderen. Zelfs als sommige vrienden en familie ermee moeten vliegen, bezuinigt u aanzienlijk op het aantal vluchten dat wordt genomen.

Dit kan betekenen dat je een bruiloft in je geboortestad organiseert, in de buurt van de families van jou of je partner, in plaats van waar je nu woont – maar het is ook een kans om te verkennen wat voor soort nieuwe locaties en verkopers de afgelopen jaren naar de stad zijn gekomen. U kunt aangenaam verrast zijn door uw opties.

Als je droomt van een mooie bestemmingsbruiloft, overweeg dan om te ontsnappen of er een microbruiloft van te maken. Als het nodig is, kun je gasten livestreamen met tools zoals Joy. Door het aantal mensen op je bruiloft te verminderen, bespaar je iedereen een vlucht en kun je je goed voelen over het verminderen van je ecologische voetafdruk.

Knip eenmalig gebruik uit waar je maar kunt.

Het plannen van een bruiloft is een uitdaging – en het gebruik van producten voor eenmalig gebruik kan aanvoelen als een gemakkelijke snelkoppeling om de bruiloft gemakkelijker te maken.

Helaas gaat dat ten koste van de planeet.

Hoewel het misschien een beetje meer intentionaliteit vergt, zal het kiezen om te huren in plaats van te kopen, herbruikbaar te kiezen boven eenmalig gebruik en plastic waar mogelijk te minimaliseren een enorm verschil maken bij het creëren van een duurzamere bruiloft.

Huur borden, glazen, beddengoed en keukengerei die kunnen worden gewassen en hergebruikt in plaats van weggegooid. Overal waar je plastic en papierwaren kunt snijden, zal dat veel verschil maken op de milieu-impact die je bruiloft maakt.

Maak het je gasten gemakkelijk om goed te doen.

Vraag je gasten om je cadeaus niet in te pakken. Vraag gasten in plaats daarvan om geschenken rechtstreeks naar u te verzenden. Het zal het inpakken na je bruiloft veel gemakkelijker maken als je geen stapel cadeaus hoeft in te laden. En je hoeft geen zakken en zakken inpakpapier weg te gooien.

Het beste nog, vraag uw gasten om digitale cadeaubonnen of zelfs om te doneren aan een goed doel naar keuze, zodat er helemaal geen verzendmateriaal aan te pas komt.

Waar je kunt lenen of huren in plaats van kopen. Het kopen van nieuwe producten zet de vraag in de markt voor nieuwe productie, terwijl lenen of huren het gebruik van reeds gemaakte producten uitbreidt.

Wees extra attent over uw locatie en leveranciers.

De eenvoudigste manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, is door een groene locatie en leveranciers te kiezen. Zij zullen het meeste werk doen om ervoor te zorgen dat uw grote dag duurzaam is.

Door te kiezen voor vertrouwde leveranciers met expertise, kunt u vertrouwen op hun expertise in plaats van alles zelf te moeten leren. (Zorg er wel voor dat je weet hoe je greenwashing kunt herkennen.)

Vraag uw locatie hoe ze hun ecologische voetafdruk verkleinen. Als ze niet meteen een antwoord voor je hebben, kan dit een teken zijn dat ze de omgeving niet top-of-mind houden.

Verstuur uitnodigingen en druk andere papierwaren af op duurzaam, gerecycled post-consumer papier. Of ga volledig digitaal en verstuur uitnodigingen en details via e-mail of een website.

Als het gaat om bloemen, zullen organisaties zoals Repeat Roses uw bloemstukken nemen en ze opnieuw gebruiken voor ziekenhuiskamers en andere gemeenschapscentra.

Het eten van je bruiloft moet goed smaken en goed doen.

Vragen! Vraag wat uw leveranciers doen om prioriteit te geven aan het milieu en afval te verminderen. Vraag uw cateraar of hun eten lokaal en seizoensgebonden is.

Gooi geen eten weg. Sta erop dat de cateraar al het niet opgegeten voedsel doneert aan een voedselbank of het in compost doet. Je kunt het altijd invriezen en mee naar huis nemen voor restjes!

En het belangrijkste is dat het meest impactvolle dat je voor je bruiloft kunt doen, is om vlees van het menu te snijden. Te veel bruiloften vertrouwen op de traditionele menukeuzes “kip, biefstuk of zalm” – maar door dierlijke producten te minimaliseren, kunt u de algehele ecologische voetafdruk van uw bruiloft aanzienlijk verminderen.

Dit is een uniek moment in je leven waar je in je eentje een keuze kunt maken die een grote hoeveelheid uitstoot vermindert. Bovendien is de wereld gevuld met talloze ongelooflijke vegetarische maaltijden – en de juiste leverancier weet precies hoe hij uw gasten moet overtuigen.

Overweeg een koolstofcompensatie.

Je bruiloft zal een impact hebben op het milieu, maar je kunt die impact compenseren door koolstofcompensaties te kopen. Simpel gezegd, je kunt geld betalen om een actie te ondernemen, zoals het planten van bomen of bijdragen aan een koolstofreductieprogramma – en het zorgt ervoor dat je bruiloft koolstofneutraal blijft (of zelfs koolstofpositief).

Compenseer uw bruiloft met een bedrijf als Terrapass of vraag uw leveranciers om gecertificeerd te worden via Climate Neutral.

En tot slot, weet dat er niet zoiets bestaat als een perfect groene bruiloft. Leg niet te veel nadruk op het zorgen dat alles 100% milieuvriendelijk is.

Doe gewoon je best waar je kunt.

Maak doordachte keuzes waar je de mogelijkheid hebt en verbind je met je partner om hetzelfde te doen voor de rest van je leven samen. Kiezen om een duurzaam stel te zijn is een van de beste huwelijkscadeaus die je elkaar kunt geven.

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in nummer 04 van de Goodnewspaper in mei 2018. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.