Het ‘Humble Egg’ biedt voeding aan miljoenen mensen over de hele wereld

Search

Voedselonzekerheid treft bijna 30% van de wereldbevolking, waarbij veel van die mensen zelf voedselproducenten zijn.

Meer vatbaar voor sociale en culturele barrières dan mannen, vrouwen en adolescente meisjes hebben meer kans om ten prooi te vallen aan de chronische effecten van honger.

Wereldwijd zijn meer dan 18 miljoen vrouwen ernstig ondervoed, wat bijdraagt aan hoge gevallen van moedersterfte, laag geboortegewicht, kindersterfte en ondervoeding van kinderen.

Het nederige ei heeft de kracht om mensen te voeden die lijden aan honger en ondervoeding.

Een vrouw verzamelt eieren uit een mand
Het doel van Hatching Hope is om het levensonderhoud en de voeding van 100 miljoen mensen tegen 2030 te verbeteren. / Foto met dank aan Heifer International

Eieren zijn een groot aantal vitamines, mineralen en eiwitten. Eén ei bevat 6 gram eiwit, negen essentiële aminozuren en vier essentiële voedingsstoffen.

Sinds 2019 werkt Heifer International samen met Cargill aan het Hatching Hope Global Initiative in landen over de hele wereld, waaronder India, Kenia en Mexico.

Vaars traint boeren in India over productiepraktijken en voeding, met behulp van toegankelijke technologie zoals mobiele applicaties om boeren te informeren over de gezondheidsvoordelen van eieren en kippenvlees, voedingsbehoeften voor verschillende leeftijdsgroepen en het belang van een rechtvaardige verdeling van voedsel onder familieleden.

“Nu ben ik me ervan bewust dat voeding net zo belangrijk is als inkomen,” zei Nibedita Tudu, een hatching hope india-deelnemer.

“Het enige wat ik zoek is begeleiding en kennis, en daaruit kan ik een geluk opbouwen voor mijn familie.”

Aanverwant: Lees de beste motivatie citaten over honger en het voeden van de armen

Een vrouw met een handvol eieren en een emmer vol eieren
Het doel van Hatching Hope is om het levensonderhoud en de voeding van 100 miljoen mensen tegen 2030 te verbeteren. / Foto met dank aan Heifer International

Heifer International traint deelnemers ook over de juiste verzorging van hun dieren, evenals gemeenschapsvaccinatoren om betaalbare vaccinaties en ontwormingsbehandelingen voor kippen te bieden.

Eenvoudige oplossingen om de gezondheid en veiligheid van gezinnen en kippen te waarborgen, omvatten het implementeren van speciaal ontworpen model kippenhokken die roofdieren en andere wilde dieren buiten houden, en zowel Quicklime droge desinfecterende voetbaden als kaliumpermanganaat desinfecterende voetbaden om eieren en kuikens in broederijen te beschermen.

“We vragen boeren om de opvang netjes, schoon en droog te houden. We vragen hen om hun dierlijke uitrusting, gereedschap, feeder, water, enz. niet te delen. We vragen hen om aparte schoenen of slippers te houden om naar binnen te gaan of uit het dierenhuis te komen,” zei Dr. Sushmita Parai, senior programmamanager voor dierenwelzijn voor Heifer India. “Al deze eenvoudige stappen kunnen hen helpen bij het bouwen van bioveilige boerderijen.”

Een vrouw verzorgt haar kippen terwijl ze een kleurrijke outfit draagt
Het doel van Hatching Hope is om het levensonderhoud en de voeding van 100 miljoen mensen tegen 2030 te verbeteren. / Foto met dank aan Heifer International

Het doel van Hatching Hope is om het levensonderhoud en de voeding van 100 miljoen mensen tegen 2030 te verbeteren. Heifer International is, in samenwerking met Cargill, goed op weg om dat te bereiken.

Tussen 2018 en 2021 zijn 11,5 miljoen mensen bereikt, waaronder bijna 7 miljoen via projectactiviteiten en meer dan 4 miljoen via mediabereik.

In datzelfde tijdsbestek hebben bijna 200.000 mensen hun eiwitinname verhoogd via pluimvee en eieren.

In India ondersteunt het project uitsluitend vrouwelijke kleine boeren, met een bijdrage van meer dan 7.200 projectdeelnemers.

Deze deelnemers verbeteren de voeding en het levensonderhoud van hun families in de staat Odisha, een van de armste staten van India, waar tussen de 20% en 30% van de kinderen jonger dan 5 jaar naar verluidt aan ondervoeding lijdt.

Een vrouw voedt jonge kippen terwijl ze een gezichtsmasker draagt
Het doel van Hatching Hope is om het levensonderhoud en de voeding van 100 miljoen mensen tegen 2030 te verbeteren. / Foto met dank aan Heifer International

Heifer International begon in 1955 in India te werken. Het begon met het leveren van vee aan gemeenschappen via het ministerie van Landbouw.

Heifer India heeft tot nu toe 755.000 gezinnen ondersteund door technische training te bieden om het dierbeheer te verbeteren en veerkracht op te bouwen door inkomens te diversifiëren met gewassen en vee.

Heifer International werkt ook samen met kleine vrouwelijke pluimveehouders in Cambodja en elders.

Pon Louk, uit Cambodja’s Kampong De provincie Chhnang had vaak niet genoeg voedsel om haar familie te voeden. Daarna sloot ze zich aan bij een boerengroep en landbouwcoöperatie ondersteund door Heifer die middelen aanbood om de activiteiten van lokale boeren te versterken.

Via de coöperatie kreeg Pon Louk begeleiding bij het fokken van pluimvee voor bedrijven en nam deel aan de waardentraining van Heifer, die boeren opleidt over voeding, dierbeheer, zelfredzaamheid en andere principes die duurzame vooruitgang ondersteunen.

Nadat ze haar passie en toewijding had getoond, nam ze een lening van $ 500 om haar eigen onderneming te starten, waardoor ze zou kunnen deelnemen aan de grotere pluimvee-operatie van de coöperatie.

“De economische status van mijn familie [has] nu uit de armoede gestapt,” zei Pon Louk. “Ik heb genoeg voedsel om te ondersteunen [my] kinderen en hebben genoeg geld om te sparen. … Ik waardeerde echt de steun die ik heb opgedaan, de kennis die ik heb geleerd en het inkomen dat ik heb gegenereerd, omdat het mijn gezin kan ondersteunen [in] ons eruit halen [the] ontberingen die we hebben meegemaakt.”