Het beste goede nieuws in de sport van 2021

Ted Lasso kan ons vertellen dat we de herinnering aan een goudvis moeten hebben als het gaat om de slechte dingen die gebeuren – maar deze momenten van vooruitgang en hoop in de sportwereld in 2021 willen we nooit vergeten!

Er waren op zijn minst een paar historische “primeurs” voor vrouwen in de sport: van de eerste vrouwelijke NFL-scheidsrechter die de Super Bowl officieerde, tot een volledig vrouwelijk team van uitgezonden verslaggevers die een MLB-wedstrijd versloegen, en de Red Sox die de eerste zwarte vrouw inhuurden om te coachen in de geschiedenis van professioneel honkbal.

Een recordaantal openlijk LGBTQ + -atleten nam deel aan de Olympische Zomerspelen 2020 (gehouden in 2021) en een Canadese voetballer werd de eerste openlijk transgender atleet die een medaille won.

En we werden ook snel Forest Green Rovers- en New England Free Jacks-fans voor hun werk om de planeet te redden – de Forest Green Rovers zijn ’s werelds eerste gecertificeerde koolstofneutrale voetbalclub en de Free Jacks werden de eerste professionele sportorganisatie die zich aansloot bij 1% voor de planeet.

En net als Lasso geloven we dat deze verhalen over sport die goed doet een teken zijn van nog meer goeds volgend jaar.

NFL-scheidsrechter Sarah Thomas werd de eerste vrouw die de SuperBowl officieerde

Dit jaar schreef NFL-scheidsrechter Sarah Thomas geschiedenis als de eerste vrouw die de Super Bowl officieerde.

Thomas werd in 2015 de eerste (en nog steeds enige) vrouwelijke scheidsrechter van de NFL. Toen ze werd aangenomen, zei voormalig NFL-official Gerry Austin: “Ik heb altijd [stressed] de geest van regels begrijpen en niet technisch zijn. Als er een oproep moet worden gedaan, heb dan de moed om de oproep te doen, en ze past binnen dat kader. En ze heeft geweldige communicatieve vaardigheden. Ze heeft het vermogen om de coach te kalmeren en uit te leggen wat de coach in twijfel trekt.”

Thomas werd ook op het veld vergezeld door twee vrouwelijke NFL-coaches, beide voor de Buccaneers: assistent-coach Lori Locust is assistent-coach van de defensieve lijn en assistent-kracht- en conditiecoach Maral Javadifar.

In een reactie op wat ze zou zeggen tegen andere vrouwen die een carrière in het voetbal willen nastreven, had Thomas twee woorden: “Doe het.”

Vertegenwoordiging op elk niveau van sport is zo belangrijk, en we zijn vooral enthousiast voor alle jonge meisjes die vandaag kijken om zichzelf vertegenwoordigd te zien op een manier die ze nog nooit eerder hebben gedaan – op het hoogste niveau van voetbal!

Nadat twee zwarte surfers het doelwit waren van racisme in het water, kwam de surfgemeenschap in Los Angeles samen in solidariteit tegen racisme.

Op een ochtend op de Manhattan Beach Pier waren twee zwarte surfers het doelwit van racistische opmerkingen en acties van een andere surfer die met hen in het water was. Gage (@gagemcrismond) en Brick (@____brick) Crismond, mede-oprichters van @blacksand.surf, zeiden in een bericht op Instagram dat ze het slachtoffer waren van racistische beledigingen en herhaaldelijk in het gezicht spatten.

De surfgemeenschap van Manhattan Beach (en de surfgemeenschap in het hele land) kreeg lucht van wat er gebeurde en kwam snel samen in solidariteit tegen racisme.

Fotograaf Pete Halvorsen herkende de twee surfers op foto’s van het incident, van foto’s die hij een paar maanden eerder zelf had gemaakt. In een bericht met gevoelens van solidariteit die door zoveel anderen werden herhaald (waaronder organisaties zoals de @wsl en @surfrider), deelde Pete de foto’s die hij van Gage en Brick had gemaakt en zei: “Die surfer vertegenwoordigt ons niet, wie we zijn en waar we naartoe gaan.”

Een paar dagen later namen @blacksand.surf en honderden uit de surfgemeenschap van Los Angeles en Manhattan Beach deel aan een Peace Paddle, als een kans om de realiteit van mensenrechtenkwesties die nog steeds bestaan in de surfcultuur aan te pakken.

De beschrijving van het evenement zei het het beste: “Het is noodzakelijk voor ALLE surfers en mensen om bij te dragen aan het creëren van een comfortabele ruimte voor zwarte, inheemse en mensen van kleur. We moeten ermee instemmen om onze medesurfers verantwoordelijk te houden en ALLE racistische, homofobe, seksistische of haatdragende taal en / of gedragingen te veroordelen. “

En in Brick’s woorden na de gebeurtenis: “We namen de haat die ons werd toegeworpen en veranderden het in comm (eenheid). Kijken hoe DE VS op deze manier samenkomen, voor dit ding waar we allemaal van houden (surfen)… het was zo mooi. Het voelde alsof er geschiedenis werd geschreven.”

Vrede, respect en verantwoordelijkheid: In en uit het water.

Carl Nassib maakte NFL-geschiedenis en kondigde aan dat hij homoseksueel is en deed een donatie van $ 100.000 aan The Trevor Project voor LGBTQ + zelfmoordpreventie onder jongeren

Las Vegas Raiders-verdediger Carl Nassib werd de eerste actieve NFL-speler die aankondigde dat hij homoseksueel is. Nassib deed de aankondiging op Instagram en zei dat “representatie en zichtbaarheid zo belangrijk zijn.”

Nassib voegde eraan toe dat hij hoopvol was voor een dag w”video’s als deze en het hele coming-outproces” zouden niet eens nodig zijn, maar tot die tijd was hij van plan zijn steentje bij te dragen om “een cultuur te cultiveren die accepteert, die medelevend is.”

Daartoe kondigde Nassib ook een donatie van $ 100.000 aan The Trevor Project aan om hun werk te ondersteunen bij het bieden van crisisinterventie en zelfmoordpreventiediensten voor LGBTQ + -jongeren. (We zijn * enorme * fans van al het goede dat ze in de wereld brengen, ook!)

In de Instagram-post schreef Nassib: “Studies hebben aangetoond dat er maar één accepterende volwassene nodig is om het risico te verminderen dat een LGBTQ-kind zelfmoord probeert te plegen met 40%. Of je nu een vriend, een ouder, een coach of een teamgenoot bent – je kunt die persoon zijn.”

We zijn blij dat Nassib zich op zijn gemak voelde om deze openbare aankondiging te doen, en vieren zowel dit historische moment voor de NFL (en sport in het algemeen), als al het goede dat zijn donatie zal doen voor LGBTQ + -jongeren die ondersteuning nodig hebben via The Trevor Project!

Voor het eerst in de MLB-geschiedenis was er een wedstrijd met een volledig vrouwelijk uitzendteam

Er is dit jaar geschiedenis geschreven in de Major League Baseball! Voor het eerst in de geschiedenis van de competitie was er een wedstrijd met een volledig vrouwenteam.

Vijf vrouwen waren de on-air bemanning voor de Baltimore Orioles wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays in St. Petersburg, Florida.

Orioles’ play-by-play-omroeper Melanie Newman deed play-by-play-oproepen voor de wedstrijd, honkbalanalist en MLB.com schrijver Sarah Langs was de analist in de stand, Alanna Rizzo deed de rapportage op het veld en Heidi Watney en Lauren Gardner verankerden de pregame- en post-gameshows.

“Het kan niet anders dan anders voelen”, zei Rizzo tegen The New York Times. “Ik heb altijd een mannelijke play-by-play stem in mijn oor gehad tijdens elke wedstrijd die ik ooit heb gedaan. Dus om een spel te doen waar die stemmen Melanie en Sarah zijn, dat zal een uniek gevoel en een uniek perspectief van het spel zijn. Het is spannend om deel uit te maken van zoiets.”

In een tweet zei Gardner dat het een “knijpmoment” was en erkende het werk dat zij en haar collega’s hebben gedaan om dit historische moment te bereiken.

Dit jaar schreef de NHL ook geschiedenis toen twee van zijn games die in de Verenigde Staten en Canada werden getoond, alle vrouwelijke uitzend- en productieploegen bevatten – van de omroepers tot de cameramensen en zelfs technici in de productietrucks.

Vrouwen die dienen in uitzend- en productierollen in de sport is niets nieuws, maar dit is een ongelooflijk moment in de geschiedenis om te vieren voor vertegenwoordiging. We vieren het met alle vrouwen die hard hebben gewerkt om dit moment te bereiken – en gaan uitzenden!

Nadat ze een boete kregen voor het dragen van korte broeken in plaats van bikinibroekjes, kwam de wereld samen ter ondersteuning van het Noorse strandhandbalteam voor vrouwen

Onlangs werd het Noorse strandhandbalteam voor vrouwen beboet door de Europese handbalfederatie voor “onjuiste kleding” toen ze korte broeken droegen in plaats van bikinibroekjes voor een wedstrijd.

De regels van de International Handball Federation vereisen dat mannen een korte broek dragen die niet langer dan 10 centimeter (ongeveer 4 inch) boven hun knieën valt. Voor vrouwen staat in de regels: “Vrouwelijke atleten moeten bikinibroekjes dragen … met een nauwe pasvorm en gesneden in een opwaartse hoek naar de bovenkant van het been. De zijbreedte moet maximaal 10 centimeter zijn.”

Het team zei dat de vereisten niet alleen onpraktisch zijn voor een sport waarbij spelers regelmatig in het zand duiken, maar sommige spelers zeggen dat ze ook degraderend zijn.

En de wereld schaart zich achter hen. Nadat het nieuws over de boete bekend werd, gingen mensen over de hele wereld naar sociale media om het team te prijzen voor het onder de aandacht brengen van de seksistische regel en het werken aan een verandering. Pink tweette zelfs ter ondersteuning en bood aan hun boete te betalen. (De Noorse handbalfederatie had ze al gedekt.)

“Dit is een belangrijke strijd en ik ben erg trots om hier deel van uit te maken”, vertelde de Noorse Martine Welfler aan NPR. “Deze positieve feedback is krankzinnig en ik kan het niet geloven om eerlijk te zijn.”

Dit goede nieuws komt omdat een soortgelijke uitspraak werd gedaan op het olympische podium: het Duitse vrouwenturnteam nam deel aan unitards die hun benen bedekten.

Het gaat niet per se om bescheidenheid: maar om vrouwen die een *keuze* hebben in wat ze dragen om te concurreren.

“We hebben besloten dat dit het meest comfortabele turnpakje voor vandaag is”, zegt Elisabeth Seitz, lid van het Duitse team. “Het is een beslissing van dag tot dag, gebaseerd op hoe we ons voelen en wat we willen. Op de wedstrijddag zullen we beslissen wat we gaan dragen.”

We vieren wat zeker nog maar het begin is van dit belangrijke gesprek over gendergelijkheid!

Olympische geschiedenis schrijven, Canadese voetballer Quinn became de eerste openlijk transgender atleet die een medaille wint

Er waren zoveel historische momenten te vieren op de Spelen van dit jaar.

Waaronder de allereerste openlijk transgender atleet die een medaille wint! Quinn, een middenvelder voor het Canadese vrouwenvoetbalteam, won goud met hun teamgenoten nadat ze Zweden met 3-2 versloegen in een strafschoppenserie.

Quinn kwam vorig jaar uit op sociale media, met zij/hen voornaamwoorden en alleen met ‘Quinn’. Sindsdien hebben ze geholpen om te pleiten voor transatleten en inclusiviteit in de sport.

“Ik voel me trots om ‘Quinn’ op de line-up en op mijn accreditatie te zien staan”, postte Quinn op Instagram bij de start van de Spelen. “Ik voel me verdrietig omdat ik weet dat er Olympiërs voor mij waren die hun waarheid niet konden leven vanwege de wereld.”

En ze voegden eraan toe: “Ik voel me optimistisch voor verandering. Verandering in de legislatuur. Veranderingen in regels, structuren en mindsets.”

Quinn speelde voor en won brons met het Canadese olympische team in 2016 tijdens de Spelen van Rio, maar was er op dat moment niet uit.

Quinn kwam vorig jaar uit de kast omdat ze “moe waren van het verkeerd worden” vertelden ze de CBC, en wilden “zichtbaar” zijn voor jongere trans- en non-binaire mensen die mogelijk “hun geslacht in twijfel trekken, hun geslacht verkennen”.

Dit is zeker een fenomenaal begin, en het verhaal van Quinn geeft ons ook zoveel hoop voor vertegenwoordiging en de toekomst van niet-binaire en transgender atleten – op de Olympische Spelen en in de sport in het algemeen.

’s Werelds eerste gecertificeerde koolstofneutrale voetbalclub heeft een veganistisch stadionmenu en wordt aangedreven door 100% hernieuwbare energie

De FIFA, het internationale bestuursorgaan van het voetbal, heeft onlangs de Forest Green Rovers erkend als de groenste voetbalclub ter wereld. De Verenigde Naties hebben Forest Green Rovers Football Club gecertificeerd als ’s werelds eerste koolstofneutrale voetbalclub. Het is ook de eerste en enige veganistische profvoetbalclub ter wereld.

“Elke dag nemen we allemaal beslissingen over hoe we onze huizen van stroom voorzien, hoe we reizen, wat we eten en hoe we ervoor kiezen om ons geld uit te geven”, zegt clubvoorzitter Dale Vince. “Als we een andere kant op gaan, kunnen we een andere uitkomst krijgen.”

Naast een volledig veganistisch menu voor fans en spelers, wordt het stadion van FGR, “The New Lawn”, aangedreven door 100% hernieuwbare energie van de zonnepanelen op het dak en windmolens op een nabijgelegen heuvel. Een robot op zonne-energie maait het gazon.

Het veld zelf wordt volledig beheerd zonder kunstmest – de groundskeeper strooit Schotse zeealgen en scheurt onkruid met de hand uit, waardoor het veel groener is dan je typische met pesticiden doordrenkte voetbalveld.

“Mensen vertelden me dat ik de club zou vermoorden en dat er niemand zou komen. Ik dacht bij mezelf, dat betekent dat we onze boodschap, ons werk op het gebied van duurzaamheid, naar een nieuw publiek zouden brengen, een publiek dat relatief onaangetast is door dit soort dingen, de wereld van voetbalfans. Voetbal geeft ons een fantastisch platform om duurzaamheid te promoten.”

Een Californische organisatie bestrijdt racisme bij het surfen door gratis surflessen aan te bieden aan zwarte, inheemse mensen van kleur

Een in Californië gevestigde organisatie, Color the Water, bestrijdt racisme door gratis surflessen aan te bieden aan zwarte, inheemse mensen van kleur. Hoewel surfen een geweldige manier is om het lichaam te bewegen, is het niet altijd voor iedereen toegankelijk geweest.

Historisch gezien zijn er niet veel zwarte, inheemse mensen van kleur die surfen vanwege opzettelijke uitsluiting en vijandige omgevingen bij het surfen, zoals gerapporteerd in de documentaire van Color the Water over racisme bij surfen. De non-profitorganisatie hoopt verandering zowel in als uit het water aan te moedigen.

Color the Water begon in de nasleep van de moord op George Floyd. De organisatie begon gewoon met het aanbieden van gratis surflessen aan zwarte, inheemse mensen van kleur in de omgeving van Los Angeles, en werkt nu het hele jaar door als een diverse, antiracistische, inclusieve en veilige ruimte voor honderden BIPOC-surfers.

“We zijn hier om gelijkheid te creëren, zodat we een veilige ruimte hebben om van de oceaan te genieten,” vertelde David Malana, medeoprichter van Color the Water, aan ABC7. “De oceaan is van niemand en is een geschenk waar we allemaal van moeten kunnen genieten.”

De oprichters van Color the Water zijn gepassioneerd over wat ze doen en hebben uit de eerste hand ervaring met discriminatie in de sport. David Malana is een Filipijns-Amerikaanse opvoeder en maker van de eerste generatie en Lizelle Jackson is een voormalig professioneel volleybal Hun gratis surflessen voor zwarte, inheemse mensen van kleur zijn slechts het begin van hun impact – en ze worden volledig gefinancierd door donaties die helpen hun lessen volledig gratis te houden voor degenen die willen deelnemen.

Een rugbyteam uit New England is zojuist de eerste professionele sportorganisatie geworden die zich heeft aangesloten bij 1% for the Planet

De nieuwe England Free Jacks is zojuist de eerste professionele sportorganisatie ter wereld geworden die 1% van alle inkomsten heeft toegezegd aan duurzaamheidsinitiatieven als zakelijk lid van 1% voor de planeet.

Via 1% for the Planet gaat de toegezegde 1% van de omzet naar non-profitorganisaties die zich richten op duurzaamheidsinitiatieven zoals voedseltoegankelijkheid, schoon water, afvalvermindering en effectief landbeheer.

“Bij de Free Jacks zijn we toegewijd aan het opbouwen van een wereldwijde gemeenschap die geworteld is in het maken van de wereld een betere plek door de geweldige sport rugby,” zei Free Jacks CEO en mede-oprichter, Alex Magleby in een verklaring. “De waarden van onze organisatie reiken verder dan het rugbyveld en we zijn verheugd om deel uit te maken van duurzamere oplossingen thuis door in New England gevestigde groepen te ondersteunen die actief een betere wereld maken voor toekomstige generaties. We kijken ernaar uit om onze tijd als vrijwilligers en onze middelen te delen om beter te leren over en te delen over de manieren waarop we samen kunnen werken aan een gezondere wereld.”

Onnodig te zeggen… ga Free Jacks! We vieren met het team voor het schrijven van geschiedenis voor de rugbysport … en sport in het algemeen! We hopen dat ze de eerste van VELE sportorganisaties (en andere bedrijven!) zullen zijn die hun rol erkennen in het beschermen van de planeet – geen sport op een dode planeet!