Helpers 2022: gewone mensen (uit de GGG-gemeenschap) maken een verschil

Het was de iconische Fred Rogers die ons vertelde: “Zoek naar de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.”

Bij Good Good Good hebben we dat tot de basis van ons werk gemaakt – om te weten dat er zelfs in tijden van extreme ontberingen altijd mensen zijn die op zoek zijn naar goed doen in de wereld, mensen die klaar zijn om het goede te ontvangen, en de meesten van ons op het snijvlak van actie ondernemen.

Het afgelopen jaar was weer een “ongekend” jaar (ugh), vol overweldigende uitdagingen en grootschalige catastrofes. Maar wat ons vooruit houdt, wat ons overeind houdt te midden van zoveel onbekenden, is het potentieel om te reageren, problemen op te lossen en voor elkaar te zorgen.

2022 luidde geweld en angst in – bedreigingen voor de gezondheidszorg (het Hooggerechtshof vernietigde Roe v. Waden), aanhoudende klimaatverandering (klimaatrampen die gebieden over de hele wereld op zijn grondvesten deden schudden), politieke onrust (Rusland viel Oekraïne binnen en blijft ongeëvenaarde mensenrechtenschendingen toebrengen) – en nog veel meer.

Maar in deze hartverscheurende momenten klampen we ons vast aan hoop. We moeten wel.

Van entertainers die hun platforms gebruiken om anderen te helpen, en demonstranten en activisten die fondsen werven en zich uitspreken om de toekomst te veranderen, tot leden van de gemeenschap die benodigdheden leveren aan hun buren in oorlog, of leiders die vechten om een einde te maken aan wapengeweld – deze kwestie viert slechts een klein deel van het werk in het centrum van alles.

Wat we het leukst vinden aan het delen en vieren van goed nieuws, is dat het rommelig en echt is; het is vol hoop, mislukking, triomf en veerkracht. Het helpt ons een nieuwe dag in te stappen met de onwrikbare overtuiging dat dingen beter worden.

En het zijn helpers als deze die deze hoop verstevigen. Terwijl we weer een jaar ingaan op het navigeren door deze ongeëvenaarde beproevingen – en de blijvende mensheid die ermee gepaard gaat – kijken we naar hen.

Elk jaar lichten we helpers uit in een aantal categorieën – en dit jaar hebben we deze categorieën gekozen:

In dit bericht belichten we Community Helpers:

Community Helpers om te vieren —

Hoewel het gemakkelijk is om helpers te bewonderen en toe te juichen die ’s werelds grootste uitdagingen op enorme schaal aanpakken, doen de helpers in onze eigen gemeenschappen ook zoveel goeds – alleen zonder de roem en bijval.

We verzamelden deze community-inzendingen van ons Good Good-publiek om het goede te vieren dat in onze eigen achtertuin wordt gedaan. Sommige inzendingen zijn bewerkt voor lengte en duidelijkheid.

Dayna D. (Omaha, NE) is een basisschoolbibliothecaris en pleegouder die elke dag een stapje extra zet voor de kinderen in haar gemeenschap. Ze verdient de wereld!

Lynette R. (Bozeman, MT) werkt samen met zorgverleners, eerstehulpverleners en andere personen in Montana om compassiemoeheid en burn-out te begrijpen, te voorkomen en te behandelen, vooral na de COVID-19-pandemie.

Rick C. (Spokane, WA) begon Giving Backpacks, een non-profitorganisatie om mensen te helpen die dakloos zijn in onze gemeenschap. Toen de lockdowns begonnen, begon hij fondsen te werven om opvangcentra en lokale bedrijven te helpen en maakte hij een groep van 34.000.

Christian M. (Atlanta, GA) leeft zijn leven als een helper, van het assisteren bij verkeersongevallen, tot het aannemen van taken buiten zijn functieomschrijving op het werk, tot het zijn van de meest behulpzame vader die ik ooit heb gezien.

Cessilye S. (Dallas, TX) is de oprichter van Abide Women’s Health Services, dat bestaat om de geboorteresultaten in gemeenschappen met de laagste kwaliteit van zorg te verbeteren door diensten aan de gemeenschap aan te bieden.

Donie S. en de Shift Coffee Bar crew (Fort Myers, FL) zetten hun leven opzij om de wrakstukken van huizen als gevolg van orkaan Ian op te ruimen. Ze hielpen kostbare herinneringen aan anderen te sorteren en op te slaan zonder een seconde na te denken.

Kelly L. (Omaha, NE) adopteerde haar drie zonen uit Oekraïne na jarenlang met NGO’s te hebben gewerkt. Ze zamelt momenteel geld in om mensen te sponsoren die op zoek zijn naar veiligheid en verzamelt jassen en schoenen om naar contacten in Oekraïne te sturen.

Brooke M. (Grand Lake, CO) heeft de wereld rondgereisd om natuurbehoud te bestuderen en deelt haar kennis van natuurbehoud via haar podcast Rewildology, terwijl ze fulltime werkt als directeur natuurbehoud bij The Wild Source.

Hoewel ze zelf nog niet stemgerechtigd is, Katrien A. (Texas) is al bezig om haar gemeenschap aan te moedigen om te stemmen. Ze maakt en schildert muurschilderingen om tweeledige / niet-partijgebonden kiezersparticipatie aan te moedigen.

De community en het personeel van EarthLinks (Denver, CO) is een group van goede mensen die elke dag werken om een ander te maken voor hun planeet en hun gemeenschap.

Beth S. (Nashville, TN) is de oprichter van de Nashville Dolphins, een non-profitorganisatie die zwemlessen en zwemteams biedt aan personen met speciale behoeften zonder kosten voor de deelnemers.

Mariana B. (Lake Worth, FL) is de directeur van het Guatemalteekse Maya Center in Lake Worth, Florida. Het centrum biedt hulp aan de vluchtelingen-, migranten-, inheemse en boerenwerkgemeenschap in Palm Beach County, Florida.

Naomi H. (Pompano Beach, FL) is een jarenlange pleitbezorger voor huisvesting en leider bij een non-profitorganisatie die helpt om gelijkheid en toegankelijkheid tot huisvesting te brengen voor systemisch gemarginaliseerde gemeenschappen.

Kristen H. (Surf City, NC) was mede-oprichter van een strandopruimingsproject, Coastal Cleanup of Topsail, dat wekelijkse strandschoonmaak organiseert. Ze biedt haar vrije tijd aan om het publiek te onderwijzen en onze gemeenschap en oceanen schoon te houden!

Wendy K. (Brentwood, TN) helpt talloze groepen van vluchtelingen, de straatgemeenschap, niet-Engelstaligen en kinderen. Ze bouwt inzamelingsacties, kookt / bezorgt maaltijden en organiseert groepssorteerfeesten om donaties te organiseren.

Geïnspireerd door de Black Lives Matter en Stop Asian Hate bewegingen, Chris C. (Los Angeles, CA) gebruikt vriendschap en een levensstijl van het ontmoeten van mensen buiten je dagelijkse kring als de basisoplossing voor een meer inclusieve, verenigde wereld.

Kelsey L. (Minneapolis, MN) is een lichamelijk gehandicapte vrouw met een missie om mensen te informeren over de rechten van gehandicapten. Ze stelt individuen en bedrijven in staat om betere keuzes te maken door middel van coaching, cursussen en consulting.

Kyong A. (Dallas, TX) is een gepassioneerde en inspirerende leraar wiskunde en wetenschap die veel om kinderen geeft en het potentieel in haar studenten ziet om te leren en te groeien, ongeacht waar ze vandaan komen of wie ze zijn.

Ali C. (Boston, MA), slechts 22, helpt al meer dan 10 jaar het onderwijs van meisjes in Gambia te bevorderen. Ze was mede-oprichter van een non-profitorganisatie om schoollessen te geven aan Gambiaanse meisjes bij Starfish International toen ze 12 was.

Bill H. (Laredo, TX) startte enkele jaren geleden een steungroeporganisatie voor slachtoffers van een beroerte en blijft middelen en hulp bieden aan zijn gemeenschap. Bill is ook een overlevende van een beroerte.

Kim K. (Knoxville, TN) is niet alleen een geweldige leraar milieuwetenschappen op de middelbare school, maar leidt ook een naschoolse fellowship die haar studenten verbindt met plaatsen en hen in staat stelt als veranderaars.

Kelly R. (Durham, NC) voedt honderden hongerige gezinnen en leden van de gemeenschap die dakloos zijn via haar organisatie genaamd Embrace Ministries. Het is een herculische inspanning gedaan met zoveel liefde!

Angie H. (San Diego, CA) gaat geduldig van huis naar huis om elke dag talloze kinderen te helpen met spraak- en taaltherapie, waardoor ze op zo’n persoonlijke manier en op zo’n belangrijk moment voor hen een impact op hun leven hebben.

Wil je een Helper indienen die je kent? Zorg ervoor dat u bent geabonneerd op de Goednieuwsbrief — waar we toekomstige mogelijkheden zullen aankondigen om het hele jaar door bij te dragen aan Good Good Good-verhalen.