Helpers 2022: beroemde leraren die een verschil maken

Search

Het was de iconische Fred Rogers die ons vertelde: “Zoek naar de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.”

Bij Good Good Good hebben we dat tot de basis van ons werk gemaakt – om te weten dat er zelfs in tijden van extreme ontberingen altijd mensen zijn die op zoek zijn naar goed doen in de wereld, mensen die klaar zijn om het goede te ontvangen, en de meesten van ons op het snijvlak van actie ondernemen.

Het afgelopen jaar was weer een “ongekend” jaar (ugh), vol overweldigende uitdagingen en grootschalige catastrofes. Maar wat ons vooruit houdt, wat ons overeind houdt te midden van zoveel onbekenden, is het potentieel om te reageren, problemen op te lossen en voor elkaar te zorgen.

2022 luidde geweld en angst in – bedreigingen voor de gezondheidszorg (het Hooggerechtshof vernietigde Roe v. Waden), aanhoudende klimaatverandering (klimaatrampen die gebieden over de hele wereld op zijn grondvesten deden schudden), politieke onrust (Rusland viel Oekraïne binnen en blijft ongeëvenaarde mensenrechtenschendingen toebrengen) – en nog veel meer.

Maar in deze hartverscheurende momenten klampen we ons vast aan hoop. We moeten wel.

Van entertainers die hun platforms gebruiken om anderen te helpen, en demonstranten en activisten die fondsen werven en zich uitspreken om de toekomst te veranderen, tot leden van de gemeenschap die benodigdheden leveren aan hun buren in oorlog, of leiders die vechten om een einde te maken aan wapengeweld – deze kwestie viert slechts een klein deel van het werk in het centrum van alles.

Wat we het leukst vinden aan het delen en vieren van goed nieuws, is dat het rommelig en echt is; het is vol hoop, mislukking, triomf en veerkracht. Het helpt ons een nieuwe dag in te stappen met de onwrikbare overtuiging dat dingen beter worden.

En het zijn helpers als deze die deze hoop verstevigen. Terwijl we weer een jaar ingaan op het navigeren door deze ongeëvenaarde beproevingen – en de blijvende mensheid die ermee gepaard gaat – kijken we naar hen.

Elk jaar lichten we helpers uit in een aantal categorieën – en dit jaar hebben we deze categorieën gekozen:

In dit bericht belichten we onderwijshelpers en eenvoudige manieren om een verschil te maken:

Onderwijshelpers om te weten —

Quinta Brunson

Quinta Brunson
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

Quinta Brunson is schrijver, producent, actrice en komiek. Je herkent haar misschien van de doorbraak ABC-komedie ‘Abbott Elementary’, waarin ze de maker, uitvoerend producent, schrijver en ster is.

De serie – geïnspireerd door de onderwijscarrière van haar moeder op een basisschool met weinig middelen – verdiende drie Emmy-nominaties waardoor ze: de eerste zwarte vrouw in de tv-geschiedenis die in hetzelfde jaar in drie comedycategorieën werd genomineerd, de jongste zwarte vrouw ooit genomineerd in de categorie comedy-acteren en de tweede zwarte vrouw die de categorie Outstanding Writing for a Comedy Series won.

Brunson gebruikte haar platform onlangs op het jaarlijkse TIME 100 Most Influential People of 2022-gala om politici op te roepen en te pleiten voor hogere lerarensalarissen.

“Ik speel een leraar op tv, maar elke dag vraag ik me af of ik sterk genoeg zou zijn om degene in het echte leven te zijn,” zei Brunson in haar toast.

Sindsdien heeft ze een deel van het marketingbudget van de show besteed aan het helpen van ondergefinancierde leraren.

Carey Arensberg

Carey Arensberg (@mrsarensberg4th op TikTok) is een leraar van de vijfde klas uit Mobile, Alabama.

Ze staat in haar gemeenschap en online bekend om haar ‘Care Closet’, een bron die beschikbaar is voor studenten die essentiële items nodig hebben, zoals dinerdozen, hygiënische producten en extra uniformen – zelfs als het voor een andere broer of zus of familielid is.

“Het heeft geholpen om zo’n sterk gevoel van vertrouwen en gemeenschap op te bouwen”, deelde Arensberg op TikTok. “Studenten zijn in staat om aan hun fysiologische behoeften te voldoen, waardoor ze kunnen ontspannen en zich kunnen concentreren op hun schoolwerk in plaats van wat ze misschien missen.”

Haar lieve, meelevende video’s hebben zoveel anderen geïnspireerd om hun eigen zorgkasten in de klas te starten en te onderhouden. Arensberg – een gecertificeerde trauma- en veerkrachtbeoefenaar – richt zich ook op het bieden van haar meer dan 400.000 volgers met sociaal-emotioneel leren en trauma-geïnformeerde praktijken.

Ontdek meer van onze favoriete leraar TikTok-ers

Sharon McMahon

Sharon McMahon
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

Sharon McMahon (ook bekend als @sharonsaysso), is een voormalige middelbare schoolregering en rechtenleraar die in 2020 bekendheid verwierf. Haar gemeenschap, de “Governerds”, heeft geld ingezameld voor leraren, buren en organisaties, en een coalitie van individuen opgebouwd die McMahon’s toewijding waarderen om niet-partijdige feiten over deDe Amerikaanse regering en democratie.

Hoewel McMahon eerder een succesvol lerarenbeursprogramma had gecreëerd dat meer dan $ 560.000 opbracht, stelde ze later een ambitieuzer doel voor haar campagne van juli 2022: $ 1 miljoen.

Binnen slechts één weekend haalde de Governerd-gemeenschap $ 1,1 miljoen op – en bleef de volgende week meer geld inzamelen.

De fondsen gingen rechtstreeks naar leraren uit alle hoeken van de VS in de vorm van meer dan 2.000 beurzen, elk ter waarde van $ 500, zonder bepalingen over hoe de fondsen werden gebruikt.

McMahon en haar gemeenschap leren ons dat we meer gemeen hebben dan we denken – dat vrijgevigheid, vriendelijkheid, mededogen en optimisme de weg vooruit kunnen zijn.

3 manieren om uw lokale scholen te ondersteunen:

  • Lees meer over honger bij kinderen in Amerika. Luister naar ‘Rethinking Hunger’, een podcast van het New Mexico Out of School Time Network, dat doordachte inzichten en discussies biedt in de strijd voor een beter voedselsysteem. nmost.org/podcast
  • Doneer schoolspullen. Of het nu persoonlijk is of via een online Amazon Wishlist, het doneren van schoolbenodigdheden is een geweldige manier om onze docenten en studenten te helpen gedijen in en buiten het klaslokaal.
  • Zoveel voordelen zijn gekoppeld aan mentorschap – voor zowel de mentee als de mentor. Bezoek het National Mentoring Resource Center voor mentortools, -programma’s en trainingsmateriaal om u op weg te helpen. nationalmentoringresourcecenter.org