‘Governerds’-gemeenschap haalt meer dan $ 1 miljoen op voor leraren

Search

Voormalig klasleraar geworden Instagram-opvoeder, Sharon McMahon (@sharonsaysso), heeft het opnieuw gedaan.

McMahon staat bekend om het leiden van grote fondsenwervingsinspanningen met haar digitale gemeenschap – meer dan 966.000 ‘Governerds’, genoemd naar hun deelname aan McMahon’s klaslokaal voor digitale sociale studies. In het eerste weekend had de gemeenschap meer dan $ 1,1 miljoen opgehaald om leraren in het hele land te ondersteunen.

Het geld gaat rechtstreeks naar leraren in de vorm van meer dan 2.000 beurzen, elk ter waarde van $ 500.

Meer dan 17.500 leraren hebben deze beurzen aangevraagd en McMahon deelde op Instagram dat donaties nog een week open zouden blijven om meer geld rechtstreeks in handen van leraren te krijgen.

Vanaf het moment van publicatie op 22 juli, de laatste dag om te doneren, had Governerds meer dan $ 1.264.016 opgehaald.

Screenshots van Sharon McMahon's Instagram Stories over lerarenbeurzen
Illustratie door Megan Burns for Good Good Good

Waarom biedt Sharon McMahon lerarenbeurzen aan?

Vorig jaar opende McMahon haar lerarenbeursprogramma en haalde ze meer dan $ 560.000 op met haar digitale gemeenschap. Haar doel dit jaar was om $ 1 miljoen aan financiering te bereiken om terug te geven aan leraren uit alle hoeken van de VS.

“Clear the list-initiatieven zijn geweldig en ik steun ze. Maar soms hebben leraren dingen nodig die je niet op Amazon kunt krijgen”, deelde McMahon op haar Instagram-verhalen.

“Soms hebben leraren voedsel- en hygiëneproducten nodig voor hun leerlingen. Ze hebben curriculumitems nodig die je niet op Amazon kunt krijgen. Ze hebben materialen nodig die scholen niet leveren.”

Instagram screenshot van Sharon McMahon zeggende "We deden iets waarvan ik niet eens wist dat het mogelijk was" "Governerds haalde in één weekend 1.124.123 dollar op voor leraren"

Als voormalig leraar deelde McMahon hoe moeilijk het beroep was en leefde hij mee met de huidige onderwijscrisis in Amerika, waar een Gallup-peiling aantoonde dat leraren de meest opgebrande werknemers in het land zijn.

Deze burn-out – veroorzaakt door politiek vitriool, COVID-19, gebrek aan loon en middelen en verhoogde eisen op de werkplek – heeft geleid tot een historisch lerarentekort.

“Als een persoon naar de SEH komt met een gapende buikwond en ook hartaandoeningen, moeten we eerst de buikwond aanpakken. De patiënt moet de hele nacht doorleven om later een hartoperatie te ondergaan.

We moeten proberen om leraren dit jaar in de klas te houden – en ook werken aan het aanpakken van de systemische problemen. “

Hoewel de oplossing voor dit grote culturele probleem is om het bij de wortel aan te pakken met ingrijpende systeemveranderingen, weet McMahon dat, in crisis, het eerste wat ze kan doen is haar gemeenschap mobiliseren.

“Als ik 50+ onderwijssystemen hier op Instagram zou kunnen repareren voor het begin van de school, zou ik dat doen”, deelde McMahon op Instagram.

“Als een persoon naar de SEH komt met een gapende buikwond en ook hartaandoeningen, moeten we eerst de buikwond aanpakken. De patiënt moet de hele nacht doorleven om later een hartoperatie te ondergaan. We moeten proberen om leraren dit jaar in de klas te houden – en ook werken aan het aanpakken van de systemische problemen. ”

De beurzen zijn ontworpen voor leraren om te gebruiken zoals ze willen – op klaslokaalbenodigdheden, gezondheidsartikelen, voedsel nietjes en meer.

Sharon McMahon's Instagram Story, emotioneel reagerend op het aantal donaties

Een leraar die een beurs van McMahon ontving, reageerde op Instagram en sprak zijn dankbaarheid uit voor het initiatief.

“Ik ontving vorig jaar een beurs, en die kwam op een moment dat ik stikte en ik hulp nodig had”, schrijft de commentator. “Ik had materialen nodig en ik had een gemeenschap nodig om me te ondersteunen. Governerds waren er voor mij. Hou van deze hoek van het internet, en bedankt @sharonsaysso dat je in onze hoek bent, ons steunt en zegt waar zovelen van ons leraren bang voor zijn.”

Van welke andere fondsenwervende inspanningen hebben @sharonsaysso en de Governerds deel uitgemaakt?

Screenshot van Sharon McMahon's @sharonsaysso Instagram-account

Naast deze enorme fondsenwervingsinspanning hebben McMahon en de Governerds miljoenen opgehaald voor andere doelen. Voorafgaand aan het initiatief voor lerarenbeurzen van dit jaar, haalde de gemeenschap meer dan $ 560.000 op om medische schulden voor 74.474 mensen af te betalen, en ondersteunde hulpinspanningen in Oekraïne, waarbij meer dan $ 600.000 werd gedoneerd aan World Central Kitchen and CARE.

McMahon verzamelt bijdragen via PayPal, Venmo en Cash App, waardoor donateurs gemakkelijker worden. Ze deelt transparante documentatie over de accumulatie van fondsen en moedigt mensen aan om te geven wat ze kunnen – of dat nu 50 cent of $ 1.000 is.

Hoe kun je make een verschil voor leraren?

Net als Sharon kunnen we allemaal doen wat we kunnen met wat we hebben om anderen te helpen. Je kunt beginnen met het volgen van Sharon McMahon op Instagram (@sharonsaysso) en toekomstige Governerd-inzamelingsacties op haar platform in de gaten houden.

U kunt ook zelfstandig leraren in uw eigen gemeenschappen ondersteunen door te doneren aan organisaties zoals Donors Choose, Classful, Fund for Teachers of de NEA Foundation.

Je kunt ook meer goede nieuwsverhalen over onderwijs lezen – en de organisaties en inspanningen ondersteunen die je inspireren.