Google’s topzoekopdrachten van 2021 wezen ons op goed nieuws (te midden van slecht nieuws)

Search

De meest gezochte thema’s van 2021 bevatten thema’s als reflectie, genezing en samentrekken.

– Wereldwijde zoektochten naar geestelijke gezondheid bereikten het hoogste niveau ooit.

– Hoe burn-out te genezen was een uitbraak in de VS, wat betekent dat het minstens 5.000% steeg in vergelijking met de voorgaande periode.

— Verschillende vragen over geestelijke gezondheid bereikten recordniveaus.

– Klimaatverandering bleef stevig op de agenda staan terwijl een virale “wanten” gezonde meme brak bijna het internet.

persoon googelen op zijn laptop in een café

Geestelijke gezondheid, genezing en samen optrekken waren belangrijke thema’s van 2021, volgens ’s werelds populairste zoekmachine.

Google verwerkt elke dag miljarden verzoeken en de year in search-gegevens onthullen enkele van de belangrijkste vragen, momenten en individuen van 2021.

De momentopname laat zien hoe de COVID-19-pandemie alle aspecten van ons leven heeft geïnfiltreerd, nadat ‘coronavirus’ in 2020 een topzoekterm was.

Toch blijft de wereld optimistisch met opmerkelijke zoekopdrachten, waaronder: “hoe te genezen”, “hoe sterk te blijven”, “hoe een comeback te maken”, “hoe veerkrachtig te zijn” en “hoe hoopvol te zijn”.

Aanverwant: Hoe iemand te helpen die aan zelfmoord denkt

Aanverwant: Wat is OCS eigenlijk – en hoe kun je een verschil maken?

Meest gezochte onderwerpen cirkeldiagram voor geestelijke gezondheid
In 2021 stegen zoekopdrachten met betrekking tot geestelijke gezondheid in de VS.
/ Afbeelding: Google Trends

Plaatsen die we wilden helpen

In 2021 wilden mensen hun medeleven tonen met twee door oorlog verscheurde gebieden, omdat “hoe Palestina te helpen” in mei wereldwijd een doorbraak werd, wat betekent dat het met minstens 5.000% is toegenomen.

Dat werd in augustus gevolgd door “how to help Afghanistan”.

Extreem weer trof de Lone Star State in februari, wat een enorm aantal zoekopdrachten veroorzaakte naar “hoe Texas te helpen”.

Een aardbeving gevolgd door tropische storm Grace verhoogde de zoekterm “hoe Haïti te helpen” in augustus.

Vriendelijkheid schijnt door

Mensen vonden ook manieren om lokaal vriendelijkheid te tonen aan anderen. “Vaccinatievrijwilliger” was de populairste vrijwilligersmogelijkheid die wereldwijd werd gezocht en “hoe u uw gemeenschap kunt helpen” groeide in populariteit, omdat mensen op zoek waren naar manieren om hun hulp aan te bieden aan het wereldwijde vaccinatieprogramma.

Bovendien was de zoekterm “wanneer is de week van de verpleegkundigen” in 2021 op een recordhoogte, omdat mensen hun waardering toonden voor medisch personeel.

Geestelijke gezondheid &zelfgenezing

De pandemie heeft niet alleen de eerstelijns sociale zorg en het medisch personeel getroffen, maar ook degenen die geliefden hebben verloren, tijd in het ziekenhuis hebben doorgebracht, veranderingen in hun werkende leven hebben doorstaan of thuis een verhoogde onvoorspelbaarheid hebben ervaren.

“Hoe de geestelijke gezondheid te behouden” zag dit jaar meer zoekopdrachten dan ooit tevoren, evenals “hoe te herstellen van een burn-out”.

Het op afstand houden van negativiteit was voor velen cruciaal, omdat de term “doomscrolling” in januari een populaire zoektocht werd. Doomscrolling is overmatig veel tijd besteden aan het kijken naar negatief nieuws, wat een schadelijk effect kan hebben op de geestelijke gezondheid.

Erkennend dat het gezicht van het werk is veranderd en het welzijn en de geestelijke gezondheid van werknemers belangrijker is dan ooit, ondersteunt het World Economic Forum actief internationale instanties bij hun inspanningen om praktijken op de werkplek te versterken.

Het platform van het Forum is bedoeld om het werk van organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wellcome Trust te promoten door middel van inhoud die best practices voor bewustzijn van de geestelijke gezondheid benadrukt.

Gerelateerd: Vermijd doomscrolling door kiezen voor ‘hopescrolling’ — of nog beter, abonneer u op de Goodnewspaper en vermijd scrollen helemaal

Betere levensstijl

De grootste zoektermen van het jaar onthullen niet alleen het effect dat COVID-19 heeft gehad op onze geestelijke gezondheid, maar ook de rimpelingen van verandering die het door ons leven heeft gestuurd.

Een abrupte verschuiving naar mensen die vanuit huis werken, zorgde ervoor dat stedelingen begonnen met inpakken en verhuizen om hun dromen van het plattelandsleven in 2020 te vervullen, volgens gegevens van Rightmove.

Deze trend zette zich door in 2021 met de zoektermen “hoe te bewegen met kinderen”, “hoe te bewegen met huisdieren” en “hoe te bewegen met planten” bereiken wereldwijd recordaantallen.

De zoektocht naar de juiste balans tussen werk en privé heeft er ook voor gezorgd dat veel mensen hun baan hebben opgezegd.

Het fenomeen genaamd “The Great Resignation” kan bedrijven ertoe aanzetten om opnieuw te evalueren hoe ze talent kunnen behouden, maar de werkende wereld heeft andere ideeën omdat de term “hoe een bedrijf te starten” meer zoekopdrachten zag dan “hoe een baan te krijgen” in 2021.

Aanverwant: Hoe kleine bedrijven in zwarte handen te ondersteunen

Aanverwant: Meer vrouwen starten een bedrijf dan ooit tevoren

Klimaatverandering

De wereld zocht meer dan ooit naar “impact van klimaatverandering”, samen met vragen in het VK zoals “wordt klimaatverandering veroorzaakt door mensen?” en “hoe helpt het eten van minder vlees de klimaatverandering?”

Tweets: GoogleTrends @GoogleTrends · 9 augustus Zoektrends na de #ClimateReport "Wat kan ik doen tegen klimaatverandering" is een breakout search (afgelopen dag, Wereldwijd) // GoogleTrends @GoogleTrends "Hoe de uitstoot van broeikasgassen te verminderen

Aanverwant: Hoe betere berichtgeving over klimaatverandering van de media te eisen

Aanverwant: Het beste goede nieuws over klimaatverandering vanaf 2021

LGBTQ Positiviteit

Na de stemming voor het legaliseren van het homohuwelijk in september, toonde Zwitserland dit jaar wereldwijd de meeste interesse in het onderwerp.

Wereldwijd is er ook meer gezocht naar de term ‘pride events near me’ in 2021 met meer dan 5000%.

Aanverwant: We vroegen LGBTQ + -leiders welke vragen ze zouden willen dat meer mensen begrepen

Aanverwant: 12 LGBTQ+ goed nieuws verhalen uit 2021

Luchtige momenten

En er waren ook luchtige momenten.

Zoekopdrachten naar “wanten” bereikten in januari een wereldwijd hoogtepunt nadat senator Bernie Sanders werd gefotografeerd met de gebreide handschoenen bij de amerikaanse presidentiële inauguratie van 2021.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Economisch Wereldforum.