Good Good Good’s 2021 Boekaanbevelingen Gids

Search

Lezen is een van de oudste en meest geliefde bezigheden ter wereld (en met goede reden). Het is een geweldige manier om van anderen te leren en zoals studies hebben aangetoond, is lezen eigenlijk een geweldig hulpmiddel om empathie uit te breiden.

We hebben onze favoriete boekenkeuzes van het jaar samengesteld in de hoop dat je een aantal van deze zult delen met de mensen van wie je houdt.

Al onze gekozen boeken zijn gekozen omdat we geloven dat ze een gevoel van gemeenschap, goede wil en hoop brengen voor onze lezers.

Elk vermeld product werd onafhankelijk samengesteld door het Good Good Good-team. Sommige van de links die we opnemen, kunnen affiliate links zijn, wat betekent dat Good Good Good een commissie kan verdienen zonder kosten voor u. Bedankt voor uw steun!

Bekijk meer van onze cadeaugidsen om ethische producten te vinden die iets terugdoen en een verschil maken → Goede Goede Goede Cadeaugidsen

En bekijk onze bijgewerkte boekgids – maandelijks bijgewerkt: Goede Goede Goede Boekaanbevelingen (Nieuwe Releases)

P.S. We hebben Amazon voor het gemak gekoppeld, maar we linken ook naar Bookshop en Libro.fm, wat beide geweldige manieren zijn om kleine, onafhankelijke boekhandels te ondersteunen wanneer u fysieke boeken en audioboeken koopt. (Lees meer over Amazon-alternatieven in onze ultieme gids – en duik in niet-hoorbare audioboekalternatieven en ethische online boekwinkels die geen Amazon zijn.)

Acht zinvolle boeken om hoop, actie en empathie te inspireren

Hoe het woord wordt doorgegeven: een afrekening met het slavernijverleden in heel Amerika door Clint Smith

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

# 1 New York Times Bestseller Hoe het woord wordt doorgegeven Clint Smith

How the Word Is Passed: A Reckoning with the History of Slavery Across America is een diepe duik in het intergenerationele verhaal van hoe slavernij centraal heeft gestaan bij het vormgeven van de collectieve geschiedenis van onze natie.

Clint Smith biedt een eerlijke rondleiding langs monumenten en bezienswaardigheden (sommige voor de hand liggend en sommige niet) die reflectie en inzicht bieden in hoe herinnering en geschiedenis spelen in ons begrip van dit land.

Somebody’s Daughter: Een memoires van Ashley C. Ford

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Iemands dochter Een memoires Ashley C. Ford

Somebody’s Daughter: A Memoir is de herinnering van auteur Ashley C Ford aan de kindertijd. Het stapt in de wereld van een zwart meisje in Indiana wiens verleden wordt geblokt met familie-opsluiting, aanranding en de andere complexiteiten van de kindertijd.

Het is rauw, kwetsbaar en een echt inzicht in hoe Ashley C. Ford een van amerika’s meest prominente stemmen werd.

The Anthropocene Reviewed: Essays on a Human-Centered Planet door John Green

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

John Green - The Anthropocene recenseerde Signed Edition

The Anthropocene Reviewed: Essays on a Human-Centered Planet beantwoordt enkele van de meest brandende vragen over hoeveel mensen de planeet en haar biodiversiteit hebben veranderd.

Auteur en YouTuber John Green’s verzameling humoristische en eerlijke essays bespreekt de verschillende facetten van de mensgerichte planeet en hoe deze doorsijpelt naar de geologie van de aarde.

Als je van zijn andere werk hield – The Fault in Our Stars en Looking for Alaska – bekijk dan zijn non-fictie schrijven!

(Je kunt ook de beste citaten van John Green lezen, meer te weten komen over zijn ‘Project for Awesome’ en de beste citaten van zijn broer Hank Green lezen.)

Je bent hier (voor nu): een gids voor het vinden van je weg door Adam J. Kurtz

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

U bent hier voor nu

Je bent hier (voor nu): Een gids voor het vinden van je weg is een must-read voor iedereen die zich gedesoriënteerd, verloren en doelloos voelt in het huidige klimaat.

Het vierde boek van kunstenaar en illustrator Adam J. Kurtz gaat over geestelijke gezondheid op een humoristische, eerlijke manier die mensen laat weten dat wat ze ook doormaken, ze het nooit alleen doen.

Je kunt een fragment lezen van You Are Here *For Now.

Op aarde waren we kort prachtig door Ocean Vuong

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Op aarde we zijn kort prachtig - Een roman - Ocean Vuong

On Earth We Were Briefly Gorgeous is een poëtische romanisering van de opvoeding van een Vietnamese vluchteling in Amerika door middel van lyrisch, verhalend schrijven. Ocean Vuong verkent thema’s als queerness, moederschap, Americana en dualiteit in zijn hartverscheurende fictiedebuut.

Wanneer adem lucht wordt door Paul Kalanithi

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Wanneer adem lucht wordt - Paul Kalanithi - #1 New York Times Bestseller - Pulitzer Prijs

When Breath Becomes Air is de postume memoires van een hoofdbewoner – een die zijn relatie tot wetenschap, dood en betekenis beschrijft nadat hij de diagnose kanker heeft gekregen.

In zijn laatste jaren van zijn leven onderzoekt Kalanthi hoeveel van de geneeskunde geworteld is in de mensheid en onze verbinding met elkaar.

Detransition, Baby van Torrey Peters

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Detransition Baby - Een roman - Torrey Peters - Nationale Bestseller

Detransition, Baby volgt de levens van drie vrouwen – transgender en cisgender – wier levens botsen in een wervelend commentaar rond geslacht, moeder en seks.

Het navigeert onbevreesd door enkele van de gevaarlijkste taboes rond gender en vrouwelijkheid in een diep ontroerende debuutroman.

Familiemaaltijd: recepten uit onze gemeenschap

(Amazone)

Familiemaaltijd - Recepten uit onze gemeenschap

Familiemaaltijd: Recepten uit onze community gaat niet alleen over eten; het gaat over alle manieren waarop voedsel ons als wereldwijde gemeenschap verbindt. Deze collectie, die momenteel exclusief verkrijgbaar is als digitaal boek, bevat 50 eenvoudige recepten van culinaire meesters.

En het mooiste? Alle opbrengsten van het boek komen ten goede aan het COVID-19 Emergency Relief Fund van restaurantmedewerkers, dat de inspanningen ter plaatse in de restaurantgemeenschap in deze uitdagende tijd ondersteunt.

Aanbevolen

Boeken van zwarte en BIPOC-auteurs in alle genres
Zes boekaanbevelingen over klimaatverandering van Emma Watson
Good Good Good’s 2020 Boekaanbevelingen

Meer cadeaus voor boekenliefhebbers

Boek van de Maand Club Abonnement

Boek van de Maand Club

Boek van de maand maakt het gemakkelijk om meer te lezen zonder door het gedoe te gaan van het kammen door planken met boeken om de juiste te vinden. Elke maand biedt Boek van de Maand je vijf boeken in verschillende genres om uit te kiezen – en ze sturen het rechtstreeks naar je op. Ze hebben exclusieve, vroege releases van auteurs en een community review hub, zodat je nooit spijt krijgt van wat je kiest.

Goodnewspaper Abonnement

The Goodnewspaper - Echt Goed Nieuws - Krant

Hoewel de Goodnewspaper niet helemaal een boek is, is het nog steeds verplichte lectuur voor iedereen die op zoek is naar het goede in een steeds ingewikkelder en verwarrender wereld. Elke maand maakt het team van Good Good Good een krant vol echt, goed nieuws van mensen die ongelooflijke, wereldveranderende dingen doen over de hele wereld.

Libro.fm Abonnement

Libro.fm Abonnement

Als je een fan bent van audioboeken, dan wil je zeker geen Libro.fm-abonnement missen dat je toegang geeft tot duizenden boeken. Tegen een maandelijks tarief kunt u luisteren naar bestsellers, klassiekers en nieuwe releases in hun uitgebreide bibliotheek.

En in tegenstelling tot hun concurrenten, ondersteunen uw audioboekdownloads eigenlijk een lokale kleine boekhandel – in plaats van een gigantisch bedrijf. Het is een gemakkelijke manier om elke maand een verschil te maken.

Ontvang 2 audioboeken voor de prijs van 1 met de code GOED.

Bekijk meer van onze cadeaugidsen om ethische producten te vinden die iets terugdoen en een verschil maken → Goede Goede Goede Cadeaugidsen