Gids: Maak een daklozenzorgpakket dat * eigenlijk * helpt

Search

Mensen die dakloos zijn, worden vaak gemarginaliseerd en gestigmatiseerd in onze samenleving – maar het zijn mensen, net als iedereen. Ze hebben hoop en dromen, angsten en uitdagingen, en ze zijn waardigheid, respect en basisbehoeften waard.

Vaak is toegang tot bronnen ontoegankelijk – en het verstrekken van essentiële zorgpakketten is een manier om onmiddellijke hulp te bieden aan vreemden die u in uw dagelijks leven tegenkomt.

Deze kits kunnen essentiële items bieden die daklozen nodig hebben, zoals toiletartikelen, voedsel en schone kleding. Dit kan helpen om hun kwaliteit van leven te verbeteren en hun dagelijkse worstelingen een beetje gemakkelijker te maken.

Naast het onmiddellijke voordeel van het verstrekken van essentiële items, kunnen zorgkits ook helpen om een gevoel van gemeenschap en verbinding te bevorderen. Door deze kits te maken en te schenken, kunnen individuen en organisaties laten zien dat ze geven om het welzijn van hun buren en medegemeenschapsleden die dakloosheid ervaren – en bereid zijn om actie te ondernemen om hen te helpen.

Dit kan helpen om gevoelens van isolatie en eenzaamheid te verminderen bij mensen die dakloosheid ervaren, stigma’s rond dakloosheid te verminderen en bruggen te bouwen tussen verschillende leden van de gemeenschap. Bovendien kunnen ze vaak kansen creëren voor diepere verbinding en gesprek.

We spraken met Dr. Robin Dickinson, MD – een huisarts die de eerste en enige gratis kliniek in Englewood, Colorado, oprichtte, die voornamelijk mensen bedient die dakloosheid of huisvestingsonzekerheid ervaren. (Ze gaat liever door Dr. Robin.) Dr. Robin runt ook Dr. Robin’s School, een online programma voor menselijke biologie voor kinderen, en werkt als oudercoach en helpt gezinnen bij het opvoeden van kinderen die om hen geven.

We hebben een lijst samengesteld met items die de moeite waard zijn om op te nemen in een daklozenzorgkit – en directe links naar productaanbevelingen opgenomen.

Het proces van het maken van deze kits kan leuk en lonend zijn – en kan worden gedaan als een activiteit met vrienden of familie. En eenmaal voltooid, zijn deze kits perfect om in uw auto of rugzak te bewaren, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer de gelegenheid zich voordoet om ze cadeau te doen.

Sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat we een commissie kunnen ontvangen als u een aankoop doet. Dit stelt ons in staat om middelen zoals deze gratis te blijven aanbieden. Bedankt!

Paklijst: Wat te stoppen in een zorgpakket voor mensen die dakloos zijn

Hier is een kort overzicht op hoog niveau van items die u in uw kit wilt opnemen.

We hebben voor het gemak gekoppeld aan Amazon, maar je kunt deze items ophalen waar het je uitkomt (misschien bij een lokaal bedrijf of supermarkt!).

Must Haves:

 • Hoogwaardige waterdichte tas
 • Voedsel
 • Producten voor persoonlijke hygiëne
 • Medische benodigdheden
 • Sokken
 • Producten voor menstruatiehygiëne

Leuk om te hebben:

 • Gezelschapsdieren
 • Notitie
 • Lijst van bronnen
 • Handwarmers
 • Geld (meer hierover hieronder)

Oké, hier is een uitsplitsing van elk item:

Waterdichte tas

Ziploc tas

Voor het gemak wilt u al uw middelen in een enkele container stoppen – en de meest nuttige en praktische container is een waterdichte zak.

Dit zorgt ervoor dat de inhoud van de tas luchtdicht en droog blijft – en dat de zak zelf ook kan worden hergebruikt als iets nuttigs.

Een kleine tot middelgrote waterdichte rugzak kan een geweldige aanwinst zijn , maar voor de meeste kits zal een gallon-sized Ziplock-tas het primaire doel dienen en het meest kosteneffectief zijn.

“We verpakken in gallon Ziplock-tassen – de echte, naammerken – omdat ze waterdicht zijn voor het opbergen van de items, gemakkelijk in een rugzak passen en zelfs nuttig zullen zijn als de items erin zijn opgebruikt,” zegt Dr. Robin.

Wij raden aan:

Voedsel

pindakaas

Of uw ontvanger nu het voedsel eet dat u hem of haar geeft, of in de toekomst – u kunt zich goed voelen om ervoor te zorgen dat iemand niet langer honger hoeft te hebben.

Als je in een warm klimaat woont, houd dan rekening met voedsel dat gemakkelijk in de zon kan smelten. Houd ook rekening met mensen met allergieën. U kunt overwegen om meerdere verschillende soorten voedsel op te nemen, zodat iemand die vegetariër is, een glutenallergie heeft of een notenallergie heeft, iets heeft dat hij kan eten.

Het is ook vermeldenswaard: veel mensen die dakloos zijn, hebben geen gemakkelijke toegang tot tandheelkundige zorg – dus overweeg om geen overdreven hard of taai voedsel op te nemen.

We aanbevelen:

Producten voor persoonlijke hygiëne

Zeep

Het is gemakkelijk om dagelijkse benodigdheden zoals zeep, tandpasta of handdesinfecterend middel als vanzelfsprekend te beschouwen – maar ze kunnen een game-changer zijn voor iemand zonder gemakkelijke toegang tot hen.

Met name deze producten zijn heel gemakkelijk in bulk te kopen – omdat ze al in bulk worden verkocht voor hotels, Airbnb’s en non-profitorganisaties.

Wij raden aan:

Medische benodigdheden

EHBO-kit

Het is niet gemakkelijk om toegang te krijgen tot medische hulp als je geen geld hebt (of als je je tijd moet besteden aan het proberen werk te krijgen, zodat je geld kunt verdienen). Terwijl toegang tot medische en gezondheidszorg horen toegankelijker worden gemaakt, zodat meer mensen toegang hebben tot basisbenodigdheden voor eerste hulp kan een enorm verschil maken.

Deze producten kunnen helpen bij het oplossen van bestaande gezondheidsproblemen of het voorkomen van toekomstige potentiële problemen.

Dr. Robin zegt: “Vooral zalven zijn domweg duur [at regular stores] maar kan voor een dollar worden gekocht bij de dollarwinkel.”

Wij raden aan:

Sokken

Sokken

Zoals je ongetwijfeld hebt gehoord van een miljoen Bombas-advertenties, zijn nieuwe sokken het nummer één meest gevraagde item bij daklozenopvangcentra.

Je kunt je voorstellen hoe nuttig het kan zijn om een nieuw, schoon, droog paar sokken te hebben om te ruilen met mogelijk natte, gatachtige en vuile sokken. Nieuwe sokken kunnen behoorlijk betaalbaar zijn en een enorm verschil maken.

Zelfs als je geen hele verzorgingsset kunt samenstellen, kan het een geweldig idee zijn om extra paar sokken in je auto of rugzak te bewaren om mensen cadeau te doen.

(We hebben ook een gids gemaakt voor de beste sokken die iets teruggeven!)

Wij raden aan:

Producten voor vrouwelijke hygiëne

Menstruatieverband

Menstruatieproducten zijn niet voor iedereen toegankelijk , maar dat zouden ze wel moeten zijn. (Lees meer over “periodearmoede” en enkele van de oplossingen die worden geïmplementeerd om het te bestrijden.)

“Voor vrouwen van alle leeftijden voegen we vrouwelijke hygiënebenodigdheden toe.  Ze kunnen de maandverband gebruiken voor incontinentie en menstruatie en als ze ze niet nodig hebben, kennen ze ongetwijfeld iemand die dat wel doet,” zegt Dr. Robin.

Er is geen reden om ze niet in al je kits op te nemen, ongeacht het geslacht. Omdat transmannen ze kunnen gebruiken – en of iemand ze nu persoonlijk nodig heeft of niet, ze kunnen iemand steunen die dat wel doet.

Wij raden aan:

Gezelschapsdieren

Gezelschapsdieren

U kunt ook helpen om voor de huisdiergenoot van uw ontvanger te zorgen door zakken met dierenvoer in uw auto te bewaren – zodat u ze gemakkelijk aan uw verzorgingspakket kunt toevoegen wanneer u iemand met een hond of kat ziet.

Dr. Robin zegt dat ze droog kattenvoer gebruikt voor mensen met honden en katten, omdat kattenvoer veilig is voor honden, maar niet andersom.

Wij raden aan:

Opmerking &lijst met bronnen

Notitie

Je kunt verder gaan dan voorzien in iemands materiële behoeften door een vriendelijk briefje voor hen achter te laten, met een herinnering dat ze belangrijk zijn. Dit is ook een geweldige activiteit om met kinderen te doen.

Dr. Robin zegt: “Het briefje van mijn kinderen laat ik volledig aan hen over, maar ze tekenen meestal een tekening en schrijven iets als ‘Ik geef om je’. of ‘Je bent belangrijk voor mij’. Dat is iets wat we allemaal moeten horen.”

Op dezelfde manier kunt u ook een vel papier voorzien van een lijst met bronnen die beschikbaar zijn in de community. Dit kan een lijst zijn met schuilplaatsen, sociale diensten van bibliotheken en gemeenschapscentra, kerkelijke bronnen of voedselpantry’s. Vorig jaar heb ik tijdens hittegolven in mijn stad een lijst met koelschuilplaatsen in de buurt afgedrukt.

Geld

Geld

Terwijl het gebruikelijk is om mensen te horen zeggen: “Geef geen geld aan daklozen. Ze gaan het gewoon uitgeven aan drugs!” – de realiteit is eigenlijk het tegenovergestelde. Een recente studie wees uit dat mensen die directe contante hulp ontvingen, hogere percentages van voedselzekerheid ervoeren, sneller toegang hadden tot stabiele huisvesting en eigenlijk een daling van 39% zagen in de uitgaven aan alcohol, sigaretten en drugs.

“Mensen die dakloos zijn, hebben ook een budget en het zijn volwassenen die kunnen kiezen hoe ze het geld het beste kunnen gebruiken. Ik gebruik een deel van mijn geld op chocoladerepen die ik verborgen houd in mijn bureau. Misschien gebruik je een deel van de jouwe op alcohol. Wie zijn wij om te controleren wat iemand anders koopt?” zegt Dr. Robin.

“Contant geld is nuttig omdat mensen het vaak kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot een garage om te overnachten, noodzakelijke toiletartikelen die niet worden gedekt door SNAP, enz.”

Een andere veel voorkomende misvatting is dat mensen aanzienlijke hoeveelheden geld kunnen binnenharken door panhandling – maar een andere studie gepubliceerd in het Canadian Medical Association Journal vond dat dit bijna ne isver de zaak.

Als u zich nog steeds niet op uw gemak voelt om iemand contant geld te geven, kunt u altijd een cadeaubon toevoegen aan een fastfoodrestaurant of een lokale supermarkt. Probeer je er maar eens bewust van te zijn hoe toegankelijk het dichtstbijzijnde restaurant of supermarkt is voor iemand zonder auto (vooral als ze mobiliteitsproblemen kunnen hebben).

Wij raden aan:

Extra dingen om in de buurt te houden:

Speelgoed of boeken voor kinderen

Als je een kind hebt, heb je misschien wat oud speelgoed of boeken in huis liggen. Overweeg om een paar kleine speeltjes of boeken in je auto te bewaren voor het geval de mogelijkheid zich voordoet om er een cadeau te doen.

Wij raden aan:

 • Tweedehands speelgoed
 • Oud speelgoed dat jij (of iemand die je kent met kinderen) al bezit

Flessen water

Houd er rekening mee dat veel plastic waterflessen niet voor een lange periode in je kofferbak mogen rollen – vooral tijdens warm weer – omdat sommige chemicaliën in het water kunnen uitlogen.

Wij raden aan:

Handwarmers

Er is geen slechter gevoel dan zo koud te zijn dat je je handen niet meer kunt voelen. Handwarmers zijn een klein, goedkoop cadeau dat een slechte dag snel kan omkeren. Koop een doos in bulk en neem een paar pakketten op in uw verzorgingskits tijdens de herfst- en wintermaanden.

Wij raden aan:

Voorverpakte daklozenzorgkits:

Rugzak

U bent niet verplicht om uren te besteden aan het organiseren en samenstellen van uw eigen zorgpakketten. Zolang mensen toegang krijgen tot nuttige bronnen, maakt het niet uit of het met de hand is verpakt of in vooraf gemaakte bundels is gekocht.) Als je meteen aan de slag wilt om mensen te helpen, is het goede nieuws dat je voorverpakte zorgpakketten kunt kopen die klaar zijn om te geven.

Om eerlijk te zijn, geen van de opties die we tot nu toe hebben gevonden, zijn perfect – maar perfectie is de vijand van de vooruitgang. U kunt een van deze voorverpakte kits kopen – en als u merkt dat er iets belangrijks ontbreekt of een ruil van hoge kwaliteit nodig is, kunt u eenvoudig wat extra items toevoegen die u afzonderlijk hebt gekocht.

Wij raden aan:

Misschien vind je deze positieve citaten ook leuk:
Citaten over dakloosheid | Citaten over armoede | Citaten over honger | Quotes over het verschil maken