Een ondernemer die ooit op zijn geluk zat, besloot het vooruit te betalen.

Vorig jaar betaalde Michael Esmond de energierekeningen voor 36 huishoudens in zijn gemeenschap in Gulf Breeze, Florida. Dit jaar zette hij een tandje hoger door orkaan Sally en de pandemie.

“Dit jaar is voor mij waarschijnlijk zinvoller dan vorig jaar met de pandemie en alle mensen zonder werk die thuis moeten blijven”, zei Esmond. “We hebben een goed jaar achter de rug en daarom wil ik delen wat ik heb met de mensen die het nodig hebben.”

Esmond is eigenaar van een zwembad- en spa-toeleveringsbedrijf dat het dit jaar goed heeft gedaan, maar hij weet hoe het is om de rekeningen niet te kunnen betalen. In de jaren 1980 werden zijn nutsvoorzieningen afgesloten en worstelde hij om zijn drie dochters op te voeden.

Hij betaalde meer dan $ 7.600 om achterstallige rekeningen te betalen voor 114 huishoudens, volgens de factureringstoezichthouder van de stad. Bewoners ontvangen een vakantiekaart waarop staat dat hun rekeningen zijn betaald.

“Ik kan me verhouden tot mensen die lijden en niet in staat zijn om rekeningen te betalen,” zei Esmond. “Dat is waarschijnlijk een van de grootste motivatoren voor mij, want ik ben er geweest. Mensen kunnen het zich niet veroorloven om hun rekeningen te betalen en eten op tafel te zetten, dus ik hoop dat het doen van mijn deel en het betalen van wat rekeningen voor deze mensen een beetje stress van hen wegneemt rond de kersttijd. “