Ezechiël 4:9 Brood Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Ezechiël 4:9 Brood Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Ezechiël brood voeding feiten

Heel goed


Ezechiël 4:9 Brood is een bepaald soort volkorenbrood dat in de meeste supermarkten en natuurvoedingswinkels wordt verkocht. Volgens de fabrikant Food for Life is het brood geïnspireerd op het bijbelse vers in Ezechiël 4:9: “Neem ook tarwe, en gerst, en bonen, en linzen, en gierst, en Spelt, en doe ze in één vat en maak er brood van…”.

Het brood wordt als vrij gezond beschouwd omdat het alleen volle granen en peulvruchten bevat, plus het heeft geen toegevoegde suiker. Ezechiëlbrood heeft een aanzienlijke schare fans ontwikkeld onder mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor meergranenbrood zonder toegevoegde suiker of vet.

Food for Life, voortbouwend op de aanzienlijke populariteit van het oorspronkelijke brood, biedt nu Ezechiël 4:9-brood in verschillende variëteiten, waaronder Original (gewoon), Cinnamon Raisin, Flax, Low Sodium en Sesame. Alle variëteiten bevatten dezelfde mix van granen en peulvruchten.

Ezechiël 4:9 Brood Voedingsfeiten

De volgende voedingsinformatie is te vinden op de Food for Life-website voor één snee (34 g) Ezechiël 4:9 Gekiemd volkorenbrood.

 • Calorieën: 80
 • Vet: 0,5 g
 • Natrium: 75 mg
 • Koolhydraten: 15g
 • Vezel: 3g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 5g

Koolhydraten

Er zitten 80 calorieën en 15 gram koolhydraten in een sneetje Ezechiël 4:9 Gekiemd Volkorenbrood. Dit koolhydraatgehalte is vergelijkbaar met andere soorten brood van dezelfde grootte. Een sneetje wit brood van 34 gram bevat bijvoorbeeld 15 gram en een sneetje volkorenbrood van 34 gram bevat ongeveer 12 gram koolhydraten. Hoe groter of dichter een brood is, hoe meer koolhydraten het zal hebben.

Ezechiël 4:9 brood is echter rijker aan vezels en lager in suiker dan vele andere soorten brood, waarbij elke snee 3 gram vezels en geen suiker bevat. Ter referentie, een sneetje wit brood bevat 0,6 gram vezels en 1,5 gram suiker.

Merk op dat de kaneel rozijnenversie van Ezechiël 4:9 brood hoger is in koolhydraten (18 gram per snee) en suiker (5 gram per snee) dan de andere soorten Ezechiël brood.

Vetten

Een sneetje Ezechiël 4:9 brood bevat 0,5 gram vet en geen verzadigd vet. Zonder toegevoegd vet heeft het volkoren gekiemde brood alleen het vet dat van nature voorkomt in de granen en peulvruchten die worden gebruikt om het te maken.

Eiwit

Ezechiël 4:9 brood is een eiwitrijk brood. In tegenstelling tot veel andere broden die tussen de 1 en 3 gram eiwit per snee kunnen bevatten, De plakjes van Ezechiël bevatten elk 5 gram eiwit.

De bonen die worden gebruikt om het brood te maken, verbeteren het eiwitgehalte, omdat bonen eiwitrijke peulvruchten zijn. Volle granen zoals tarwe, gerst en spelt hebben ook een hoog eiwitgehalte. Ten slotte bevat Ezechiël 4:9 brood biologische tarwegluten als ingrediënt – gluten is puur tarwe-eiwit.

Fabrikant Food for Life beweert dat deze specifieke combinatie van granen en bonen een complete eiwitbron creëert “die nauw overeenkomt met het eiwit in melk en eieren.” Het bevat alle negen essentiële aminozuren, volgens het bedrijf, en 18 aminozuren in totaal.

Vitaminen en Mineralen

De granen en peulvruchten waaruit Ezechiëlbrood bestaat, bevatten veel B-vitamines, met name pantotheenzuur (vitamine B5), vitamine B6 en foliumzuur. Ze bevatten ook de mineralen zink, calcium, ijzer en magnesium, samen met sporenhoeveelheden selenium, koper en mangaan.

Gezondheidsvoordelen

Om Ezechiël 4:9 brood te maken, ontkiemt Food for Life eerst de tarwe, gerst, gierst en spelt, plus de linzen en sojabonen. Het ontkiemen van deze granen en bonen kan helpen om hun voedingsstoffen effectiever vrij te geven, dus het eten van Ezechiël-brood kan gunstiger zijn dan het eten van vergelijkbare hoeveelheden van de ingrediënten zonder ze eerst te laten ontkiemen.

Verbetert de glycemische controle

Volkoren inname is gekoppeld aan een beter beheer van de bloedsuikerspiegel. Studies, zoals een gepubliceerd in Voedingsstoffen in 2018, suggereren dat volle granen kunnen helpen bij het voorkomen van diabetes type 2. Ezechiëlbrood heeft een extra voordeel omdat de volle granen ook worden gekiemd.

In een studie gepubliceerd in de Tijdschrift voor Voeding en Metabolismeonderzoekers ontdekten dat gekiemde graanbroden een nog betere invloed hebben op de glycemische controle dan zuurdesem of volkoren (niet-gekiemd) brood. Na het eten was de glycemische respons lager in de groepen die sp atengerouteerd graanbrood in vergelijking met de andere groepen.

Verhoogt de opname van voedingsstoffen

Kiemende granen lijken het gehalte aan sommige zogenaamde antinutriënten, bekend als fytaten en fytinezuur, te verlagen of te elimineren.

Planten gebruiken fytaten en fytinezuur als onderdeel van hun zaden; ze slaan fosfor en andere voedingsstoffen op die de nieuwe plant nodig heeft zodra deze ontkiemt. Fytaten en fytinezuur kunnen andere belangrijke mineralen binden, waardoor ze niet door uw lichaam worden opgenomen.

Zodra een plant echter begint te ontkiemen, breekt het proces die bindingen met de mineralen open. Deze actie vermindert het fytinezuurgehalte van voedsel en stelt ons spijsverteringsstelsel in staat om beter toegang te krijgen tot mineralen, wat leidt tot een grotere absorptie.

Compatibel met veganistische en vegetarische diëten

Omdat Ezechiël 4:9 brood geen dierlijke producten en geen dierlijke ingrediënten (zoals melk of eieren) bevat, past het in een veganistisch of vegetarisch dieet.

De unieke samenstelling van verschillende granen en peulvruchten helpt ook om van het brood een hoogwaardig, compleet eiwit te maken. Dat betekent dat het voldoende hoeveelheden van alle negen essentiële aminozuren bevat.

We hebben de beste volkoren broden uitgeprobeerd, getest en beoordeeld. Als je op zoek bent naar brood, onderzoek dan welke optie het beste voor je is.

Helpt de spijsvertering te reguleren

Gekiemde granen zijn gemakkelijker te verteren dan hun niet-gekiemde tegenhangers. Bovendien zit Ezechiëlbrood boordevol vezels dankzij de vezelrijke ingrediënten, zoals volkoren, volkoren gerst, spelt, gierst, sojabonen en linzen. Vezels kunnen helpen constipatie te verminderen.

Bovendien bevatten linzen oplosbare vezels die prebiotica worden genoemd, die kunnen helpen de gezonde bacteriën in uw dikke darm te stimuleren (probiotica). Deze probiotica zijn gunstig voor uw spijsvertering en algehele gezondheid.

Allergieën

Mensen met een soja- of tarweallergie moeten Ezechiël-brood vermijden omdat het sojabonen en tarwebevattende ingrediënten bevat. Bovendien moeten mensen met een allergie voor noten weten dat, ondanks dat het geen noten bevat, het brood wordt geproduceerd in een gedeelde faciliteit met producten die wel noten bevatten.

Ten slotte moet iedereen die allergisch is voor of gevoelig is voor gist een ander broodproduct kiezen, omdat Ezechiël-brood wordt gemaakt met gist.

Bijwerkingen

Mensen met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid moeten uit de buurt blijven van Ezechiël 4:9 brood omdat het niet glutenvrij is. Alle versies van het brood hebben drie glutenbevattende granen (tarwe, gerst en spelt) en biologische tarwegluten.

Variëteiten

De fabrikant achter Ezechiël 4:9 brood, Food for Life, maakt verschillende glutenvrije broodproducten, waaronder vier “Sprouted for Life” glutenvrije broden.

Geen van deze broden bevat echter peulvruchten, dus er is geen gemakkelijke glutenvrije vervanger voor Ezechiël-brood. Het dichtst in voedingswaarde en volkorengehalte is Sprouted for Life Glutenvrij origineel 3-pitsbrood, dat chia, quinoa en gierst bevat.

Food for Life verkoopt ook Engelse muffins, zakbroodjes, broodjes, ontbijtgranen, wafels, tortilla’s en pasta. U kunt ook op de site zoeken naar producten die compatibel zijn met verschillende eetpatronen, zoals glutenvrij, gistvrij, vezelrijk, diabetesvriendelijk, veganistisch en meer.

Wanneer het het beste is

Ezechiël 4:9 brood kan op elk moment van het jaar worden genoten. Je vindt het brood in het diepvriesgedeelte van de supermarkt. De broden zijn meestal met andere speciale broden in het gedeelte met gebak van het vriesgedeelte van de supermarkt. Niet elke supermarkt heeft alle vijf verschillende soorten, dus misschien moet je rondkijken.

Opslag en voedselveiligheid

Food for Life beveelt aan om Ezechiël-brood in te vriezen om het langer te bewaren en beweert dat het brood tot 12 maanden mee kan gaan als het wordt ingevroren. Eenmaal ontdooid, moet het brood binnen twee weken worden gegeten als het in de koelkast wordt bewaard en binnen vijf dagen als het op het aanrecht wordt achtergelaten.

Hoe zich voor te bereiden

Voordat je je Ezechiël 4:9 brood gebruikt, moet je het ontdooien. Gelukkig is dat vrij eenvoudig te doen. Het brood ontdooit volledig als je het een nacht in de koelkast laat staan. Wikkel het met plastic of folie, zodat het niet uitdroogt. Als het je niet is gelukt om zo ver vooruit te denken, zal het brood ook ontdooien als het een half uur op je aanrecht op een warme plek wordt achtergelaten.

Om toast te maken, doe je de bevroren plakjes in je broodrooster en draai je de draaiknop naar een iets bruinere stand. Als je avocadotoast wilt, pureer dan een avocado in een kleine kom met limoensap, een snufje zout, peper en koriander en verspreid het over je Ezechiël-brood.

Ezechiëlbrood heeft online een grote aanhang en er zijn veel intrigerende recepten. Je obviously kan het gebruiken voor sandwiches: rode peper hummus gegarneerd met spruiten op Ezechiël brood is een heerlijke lunch. Je kunt het brood ook bedekken met notenboter – het is stevig genoeg om op te staan tegen je dikste amandelboter.

Je kunt jezelf ook trakteren op Ezechiël brood wentelteefjes, wat vooral lekker zou zijn met de kaneel rozijnen versie. Als alternatief, probeer het brood in de oven te roosteren met wat olijfolie, oregano en zeezout om gezonde croutons voor je salade te maken. Omdat Ezechiël brood geen suiker bevat, maakt het uitstekende pittige croutons.

 • Calorieën: 80
 • Vet: 0,5 g
 • Natrium: 75 mg
 • Koolhydraten: 15g
 • Vezel: 3g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 5g

We hebben de beste volkoren broden uitgeprobeerd, getest en beoordeeld. Als je op zoek bent naar brood, onderzoek dan welke optie het beste voor je is.