Een Magic Circle Pilates Ring kopen

Een Magic Circle Pilates Ring kopen
Vrouw die op yogamat staat met Pilates Magic Circle

bodymindspirit / Ben Goldstein


De magische cirkel is een Pilates-tool gemaakt door oprichter Joseph Pilates die bedoeld is om beoefenaars te helpen hun centrum te vinden. Het wordt ook wel een fitnesscirkel, trainingsring, Pilates-ring of fitnessring genoemd, maar “magische cirkel” is de voorkeursnaam binnen Pilates. Er wordt gezegd dat Joseph Pilates de eerste magische cirkel maakte van de ring die meestal rond een vat wordt gebruikt.

De cirkel is bedoeld als secundaire prop en alle Pilates matoefeningen kunnen zonder magische cirkel worden gedaan. Maar omdat ze lichtgewicht en goedkoop zijn en verschillende doeleinden hebben binnen een Pilates-praktijk, zijn ringen populaire rekwisieten geworden voor gebruik thuis en in de studio.

Pilates oefeningen met de Magic Circle

Een magische cirkel kan weerstand bieden en een goede vorm bevorderen in een verscheidenheid aan mat- en staande Pilates-oefeningen. Het biedt spierfeedback en zachte tot matige weerstand tijdens de Pilates-beweging. Het is niet bedoeld om een zware krachttraining te bieden.

Oefeningen waarbij de magische cirkel kan worden gebruikt om je bovenlichaam te versterken en te versterken, zijn onder meer:

  • Lage diagonale ring
  • Middelste ring
  • Hoge diagonale ring
  • Halo-ring
  • Pilates ring biceps
  • Pilates ring side press

Als je je onderlichaam wilt versterken, kunnen deze oefeningen worden uitgevoerd met de magische cirkel:

  • Zijdelings liggende leg press
  • Staande leg press
  • Palmpers
  • Leun achterover

Magische cirkels zijn perfect voor reizen. Ze wegen niet veel, ze liggen plat en ze nemen heel weinig ruimte in beslag in je bagage.

Functies om naar te zoeken in een magische cirkel

De beste plek om te beginnen bij het kopen van een magische cirkel is door je Pilates-instructeur te vragen wat ze aanbevelen, of door er een te testen die je studio beschikbaar heeft. Als je besluit er een te kopen om thuis te gebruiken, kan het de moeite waard zijn om het in een winkel te kopen waar je het kunt testen en er eerst een gevoel voor kunt krijgen.

Materialen en weerstand

De Pilates magische cirkel kan worden gemaakt van flexibel metaal, composiet of glasvezel dat is bedekt met plastic, schuim, rubber of een soort gegoten vulling. Als uw doel milde weerstand is, kan een rubberen ring perfect zijn. Als u op zoek bent naar een oefenring die bestand is tegen veel gebruik (bijvoorbeeld studiogebruik), wilt u misschien een ring van metaal (staal).

Vulling

Pads werden oorspronkelijk alleen aan de buitenkant van de cirkel geplaatst. Nu zitten ze ook aan de binnenkant van de ring en worden ze soms handvatten genoemd. Dit maakt de apparatuur veelzijdiger en gemakkelijker te gebruiken bij het doen van bepaalde oefeningen.

Een oefening zoals de regenboog bijvoorbeeld, waarbij je de ring stabiliseert met druk aan de binnenkant, is veel gemakkelijker met pads. Bij het doen van halo-ringen maakt het hebben van de vulling aan beide zijden van de magische cirkel het comfortabeler om vast te houden.

Grootte

De magische cirkel is er in verschillende maten, over het algemeen variërend tussen 12 inch en 15 inch in diameter. Probeer elke maat in een Pilates-studio of koop bij een winkel waar je een ring kunt proberen en deze indien nodig kunt ruilen voor een andere maat. Fabrikanten van magische cirkels kunnen ook een gids bieden om u te helpen de juiste te selecteren.

Veelgestelde vragen

Welke spieren gebruikt een Pilates ring?

Je kunt spieren in verschillende delen van het lichaam trainen met de magische ring, afhankelijk van welke Pilates-oefeningen je doet. De middelste ringoefening helpt bijvoorbeeld je schouders en armen te versterken, terwijl de staande beendruk je binnenste dijen bewerkt. Pilates oefeningen als geheel staan bekend om het opbouwen van een sterke kern.

Kan ik mijn eigen Pilates ring maken?

Hoewel je mogelijk je eigen Pilates-ring kunt maken, kan het een beetje moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat deze de juiste maat en het juiste gewicht heeft, buigbaar maar niet breekbaar is en de juiste maatgrepen op de juiste plaatsen heeft. Daarom kan het gemakkelijker zijn om er in plaats daarvan een te kopen.

Als je geen toegang hebt tot een magische ring, kun je andere rekwisieten, zoals weerstandsbanden en yogabanden, gebruiken in bepaalde Pilates-oefeningen om weerstand toe te voegen. Zelfs kussens kunnen iets bieden om in te knijpen tijdens het trainen van je spieren tijdens Pilates-bewegingen.

Welke maat Pilates ring moet ik kopen?

Ringen rond de 14 inch zijn gebruikelijk. Kleinere Pilates-beoefenaars kunnen de kleinere cirkels echter comfortabeler vinden. Misschien vindt u dat ook andersnt maten werken beter voor verschillende Pilates oefeningen. Probeer er een paar uit en kijk hoe ze zich voelen.

Magische cirkels zijn perfect voor reizen. Ze wegen niet veel, ze liggen plat en ze nemen heel weinig ruimte in beslag in je bagage.