Doug the Pug verhoogt duizenden, ondersteunt kinderen met kanker

Search

Hondenliefhebbers overal ter wereld zullen je snel vertellen hoe hun hond de wereld een betere plek maakt – of op zijn minst hun thuis een betere plek. Maar de wetenschap ondersteunt de blaf: genegenheid van honden is echt medicinaal.

Een studie gepubliceerd in maart 2022 meldde dat deelnemers die betrokken waren bij een onderzoek op de eerste hulp verminderde pijn meldden na het ervaren van 10 minuten zorg met een therapiehond.

Maar wat als de hond die genegenheid bood aan degenen die pijn, ziekte of ongemak ervaren, patiënten ook financieel zou kunnen ondersteunen?

De Doug the Pug Foundation is een non-profitorganisatie die is ontwikkeld door de beroemde sociale media-ster Doug The Pug (nou ja, door Doug’s ouders, Leslie Mosier en Rob Chianelli) om vreugde en noodzakelijke ondersteuning te brengen buiten de behandeling van kinderen die vechten tegen kanker en andere levensbedreigende ziekten.

Misschien vind je dit ook interessant: Maak kennis met de beste huisdier-influencers die hun platforms voorgoed gebruiken

Wie is Doug The Pug?

Doug The Pug is een sensatie op sociale media met meer dan 18 miljoen volgers op internet. De aardappelvormige prins van de popcultuur, gevestigd in Nashville, heeft een People’s Choice Award gewonnen, is te zien geweest in muziekvideo’s en animatiefilms en plaatst dagelijks foto’s en video’s vanuit zijn puggy perspectief.

Doug de Mopshond omringd door oranje bloemen
Foto van Doug the Pug / via @itsdougthepug op Instagram

Doug’s digitale aanwezigheid werd geboren uit zijn “momager” – Mosier’s – neiging om schattige foto’s van hem te plaatsen voor haar vrienden en familie om te zien. Toen ze zich realiseerde dat hij een natuurtalent was voor de camera, werd ze creatiever en ging hun inhoud viraal.

Sindsdien is het merk Doug The Pug gebouwd op het idee om vreugde en vriendelijkheid te verspreiden naar iedereen, en nu, om kinderen en gezinnen te ondersteunen die te maken hebben met kanker en levensbedreigende ziekten.

Doug the Pug met zijn menselijke ouders, Rob en Leslie
Doug’s ouders, Rob Chianelli en Leslie Mosier, met Doug the Pug op een Doug the Pug Foundation-evenement / Via @dougthepugfoundation op Instagram

“Er was zeker die factor dat we op de juiste plaats en het juiste moment waren om viraal te gaan, maar het is veel werk om er een merk van te maken,” zei Mosier.

“We willen Doug echt zo veel mogelijk een hond laten zijn, maar voor hem is het niet eens werk omdat hij gewoon plezier heeft, naar het park gaat, voor ons groene scherm staat. Het draait allemaal om de band die je hebt met je huisdier.”

Maak kennis met de Doug The Pug Foundation

Toen de aanhang van Doug the Pug begon te stijgen, zei Mosier dat ze berichten begon te ontvangen over zijn impact. Sommigen waren van mensen die hun huisdieren verloren en hun verdriet verwerkten met Doug’s inhoud, terwijl een andere van een jongen was die zei dat hij Doug’s video’s bekeek toen hij chemotherapiebehandelingen kreeg.

Al snel namen Mosier en Chianelli Doug mee naar het lokale Vanderbilt Children’s Hospital met Seacrest Studios, dat creatieve mediamogelijkheden biedt aan kinderen die in het ziekenhuis verblijven, zoals meezingen met muzikanten, een show produceren – of bezoeken met hun favoriete superhond op sociale media.

Leslie merkte meteen doug’s invloed op.

Doug the Pug, zijn menselijke eigenaar Leslie en een meisje in een rolstoel, glimlachend
Doug the Pug en Leslie Mosier op een evenement in een kinderziekenhuis met Seacrest Studios / Via @dougthepugfoundation op Instagram

“Vanaf de allereerste keer dat we daar waren, was het zo van: ‘oh, dit is waarom we doen wat we doen’,” zei ze. “Het is zoveel meer dan sociale media. Doug heeft deze zeer mooie eigenschap om te weten wie de meeste liefde nodig heeft.”

Het was toen dat het idee van een liefdadigheidsstichting vorm begon te krijgen. Jaren later bedient de Doug The Pug Foundation kinderen en gezinnen door genereuze donaties en partnerschappen met organisaties zoals St. Jude Children’s Research Hospital, Make-A-Wish Foundation en Sing Me A Story.

De Doug The Pug Foundation bedient gezinnen door ziekenhuisbezoeken, het helpen van gezinnen in nood en het verspreiden van vreugde en hoop. Inzendingen van families of geliefden helpen bepalen wie financiële steun krijgt van de stichting, die tot doel heeft hulp te bieden aan gezinnen buiten de directe ziekenhuisbehandeling.

Doug the Pug met Audrey, als onderdeel van een Make a Wish Foundation-wens in Tennessee / Via @dougthepugfoundation op Instagram

“We kunnen het geld dat we hebben opgehaald gebruiken om rechtstreeks naar deze gezinnen te gaan voor uitgaven waar we niet altijd aan denken,” zei Mosier.

“Zo moest een van de ouders van de ontvangers hun baan opzeggen en een tweede huis krijgen in de buurt van het ziekenhuis, dat uren verderop lag. Het was een enorme financiële druk, dus we konden hen helpen op elke manier die ze nodig hadden.”

Donaties ondersteunen ook gezinnen in geluk en genezing door het geld te gebruiken om op reis te gaan naar Disney World, of items te kopen die troost brengen in deze moeilijke tijden.

“Dat is net zo belangrijk als het betalen van de rekeningen,” zei Mosier.

Doug the Pug’s Impact

Als onderdeel van het brengen van vreugde en genezing aan gezinnen en kinderen die getroffen zijn door kanker, zullen het Doug the Pug-team en supporters “Pug Love” -pakketten naar kinderen in ziekenhuizen sturen, heeft het verhaal van een jong meisje helpen vertellen door middel van songwriting en heeft de droom van een jong meisje om Doug te ontmoeten waargemaakt.

De eerste ontvanger van geld van de Doug The Pug Foundation was een meisje genaamd Azaelea, wiens familie meer dan $ 15.000 ontving, ingezameld door de stichting. Hoewel Azaela haar strijd tegen kanker verloor, maakte de steun die haar familie van de stichting kreeg een wereld van verschil.

Tweet: Doug The Pug @itsdougthepug We razen geld @DTPfoundation voor zoete Azaelea, een mede-mopshondeigenaar die een zeldzame vorm van leukemie heeft en een beenmergtransplantatie nodig heeft. Ze is een VECHTER. Alle financiële lasten vallen op haar familie en ze hebben onze hulp nodig.  Doneer hier: http://dougthepugfoundation.org

“Ik kan niet goed uitdrukken hoe betekenisvol deze relatie was voor Azaelea”, schreef haar moeder, Jessica Bleichner, op Facebook. “Azaelea’s laatste kerst en lange ziekenhuisverblijf werden zoveel beter gemaakt met de subsidie die we kregen. Het gaf ons de financiële speelruimte om ja te zeggen tegen veel dingen die ons meisje wilde of nodig had.”

Mosier zei dat alles wat de stichting nu doet, is om Azaelea te eren en haar nalatenschap te laten ademen in het werk dat alle andere families zoals de hare verheft en ondersteunt.

Mosier is een aantal ouders tegengekomen die dankbaar zijn voor de steun die Doug en zijn stichting aan hun kinderen hebben gegeven.

“Deze ene ouder in Nashville kwam naar ons toe na een ziekenhuisbezoek en ze zei: ‘Dat is de eerste keer dat ik mijn zoon in drie maanden heb zien glimlachen,’ zei Mosier. ” Het is één ding om Doug’s schattige video’s en foto’s te zien, maar om hem echt te ontmoeten, weet hij naar wie hij moet gaan, wie die vreugde nodig heeft. “

Wat honden ons kunnen leren over hoop en genezing

De impact van de stichting heeft rimpeleffecten en is vooral belangrijk voor Mosier, die al bijna een decennium worstelt met endometriose en Doug een integraal onderdeel van haar genezing vond.

“We hebben onze hersenen nodig om op een laag stressniveau te werken om in elke vorm van capaciteit te genezen,” zei Mosier. “Als ik Doug met die kinderen zie, denk ik dat er momenten zijn waarop we ons kunnen concentreren op iets goeds, en het draait allemaal om vreugde. Ik kijk naar Doug en realiseer me dat ik gewoon zoals hij moet zijn. Hij leeft gewoon het leven om het leven te leven, en zo hoort het ook.”

“Als ik Doug met die kinderen zie, denk ik dat er momenten zijn waarop we ons kunnen concentreren op iets goeds, en het draait allemaal om vreugde.”

Mosier zei dat ze een aantal lessen van Doug heeft geleerd en gelooft dat zijn voorliefde voor vreugde een katalysator kan zijn voor zijn volgers overal ter wereld.

Doug de Mopshond glimlacht met zijn tong op het strand
Foto van Doug the Pug / via @itsdougthepug op Instagram

“Ik denk dat dieren ons een heel mooie les leren om van iedereen en elk schepsel te houden,” zei Mosier. “Als ik het goede moet zien, zal ik tijd doorbrengen met dieren, want er is geen ego, niets externs.”

Ze hoopt dat net zoals Doug zich kan nestelen voor een kind dat de meeste liefde nodig heeft, anderen met iemand anders aan een lunchtafel kunnen zitten of een hand kunnen uitsteken naar een buurman in nood.

“Er zal altijd een donkere kant van het internet zijn, en we hebben allemaal de macht om de goede kant van het internet te zijn,” zei Mosier. “En Doug heeft dat echt in ons naar boven gehaald.”

Misschien vind je dit ook interessant:

Een versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in The Animals Edition van de Goodnewspaper.

Krijg je eigen Goodnewspaper door vandaag nog een goednieuwsabonnee worden.