Deze organisatie rust frontliniegemeenschappen uit die vechten voor milieu- en raciale rechtvaardigheid

Search

Gemeenschappen die de grootste gevolgen van klimaatverandering ervaren, spreken luid en duidelijk: genoeg is genoeg.

Deze overwegend bipoc-frontliniegemeenschappen met een laag inkomen zijn vaker wel dan niet de eersten die het ergste van klimaatverandering ervaren – en worden zelden ondersteund.

Degenen die vechten voor oplossingen worden echter geconfronteerd met de realiteit dat ongeveer 95% van de $ 60 miljard aan Amerikaanse stichtingsfinanciering die elk jaar wordt verspreid, naar door blanken geleide organisaties gaat, terwijl 70 tot 80% naar organisaties gaat die door mannen worden geleid.

Onderzoeksorganisaties, McKinsey &Company en Peterson Institute for International Economics, hebben de voordelen van een meer diverse, door vrouwen geleide vertegenwoordiging bestudeerd en gerapporteerd.

Beide bevindingen bevestigden dat bedrijven en organisaties die bewust ruimte creëren voor diverse leiders, betere teamprestaties hebben in besluitvorming en financiële resultaten.

Enter The Solutions Project, een milieubelangengroep die kansen creëert voor vrouwen van kleur om toegang te krijgen tot financiering, terwijl ze er ook voor zorgen dat “ze aan tafel zitten en de materialen om hun eigen tafels te bouwen – omdat ze het verleden, het heden en de toekomst van onze bewegingen zijn.”

Het Solutions Project creëert toegang tot rechtvaardige middelen

The Solutions Project werd in 2013 opgericht door acteur Mark Ruffalo, Stanford-professor Mark Jacobson, bankier Marco Krapels en anti-aardgasfilmer Josh Fox.

Zich er zeer van bewust dat de organisatie is gestart door vier blanke mannen, is hun leiderschap geëvolueerd om een nieuwe, meer diverse weg voorwaarts te weerspiegelen.

Tegenwoordig wordt The Solutions Project geleid door President &CEO Gloria Walton, een zwarte vrouw met 16 jaar ervaring in het opbouwen van energie. Sinds ze in 2020 lid werd van de nationale organisatie, heeft ze de grootste donatie in de geschiedenis van de organisatie ingezameld, zodat frontliniegemeenschappen die klimaat- en raciale onrechtvaardigheid oplossen, rechtstreeks worden ondersteund.

Ze breidde ook het aantal begunstigden uit van 30 naar 100 + met de gemiddelde subsidiegrootte van $ 30.000 tot $ 100.000.

Gloria Watson op een regisseursstoel
President en CEO van The Solutions Project, Gloria Walton / Foto met dank aan The Solutions Project

Het Solutions Project ondersteunt specifiek zwarte, Latinx, inheemse, Aziatische Amerikanen en Pacifische eilandbewoners (AAPI), vrouwen, intergenerationele en LGBTQ + -geleide organisaties door middel van capaciteitsopbouw, storytelling en mediaproductietraining en subsidieverlening.

“We geven hun stemmen een veel groter publiek door onze relaties met beroemdheden”, stelt de organisatie. “We bouwen mediapartnerschappen die ruimte creëren voor hun oplossingen om miljoenen meer te inspireren om te ondersteunen wat echt werkt.”

Als onderdeel van hun 100% toewijding aan rechtvaardigheid, beloont The Solutions Project tientallen grassroots-organisaties en coalities onder leiding van vrouwen en mensen van kleur.

Betaalbare huisvesting, gezondheidszorg en banen voor schone energie zijn enkele van de vele manieren waarop deze klimaatveranderingsmakers reageren op en ondersteuning bieden aan frontliniegemeenschappen in de VS.

PUSH Buffalo, een begunstigde van The Solutions Project, is slechts een van de vele grassroots oplossingsgedreven organisaties die profiteren van dit soort ondersteuning.

Rahwa Ghirmatzion, uitvoerend directeur van PUSH, mobiliseerde buren en gemeenschapsleiders om een verlaten school te transformeren in betaalbare woningen op zonne-energie voor senioren en een gemeenschapscentrum.

Dit werd het eerste zonne-energieproject van New York dat volledig afgeprijsde energie aanbood aan inwoners met een laag inkomen.

“Dit is energiedemocratie in actie: gewone mensen – arbeidersklasse en lage inkomens – komen samen en zoeken uit hoe ze schonere, gezondere energie in hun eigen buurt kunnen genereren,” zei Ghirmatzion. ” Het Solutions Project begrijpt hoe belangrijk het is om duidelijk te maken dat wat er ook gebeurt in Washington, echte gemeenschappen een rechtvaardige en duurzame economische ontwikkeling bevorderen die wordt aangedreven door schone energie. “

Een stoel aan tafel

The Solutions Project erkent dat de mensen die het dichtst bij de problemen staan, degenen zijn met de oplossingen.

Vrouwen, zwarte mensen, inheemse en gehandicapte gemeenschappen – en iedereen daartussenin – zijn de sleutel tot het creëren van het soort toekomst voor iedereen.

U kunt The Solutions Project en alle andere geweldige begunstigden steunen door de website te bezoeken.

Headerafbeelding met dank aan The Solutions Project