De wetenschap zegt dat je je beste teruggeeft als het deel uitmaakt van je routine

Elke dag helpen bijna 1.000 MVP’s met empathie duizenden sms’ers in crisis. Bij Crisis Text Line helpen we mensen in crisis 24/7 via sms van warme momenten naar koel en kalmte te gaan.

In de afgelopen zes jaar hebben we meer dan 32.000 mensen getraind om aan de frontlinie te dienen, met behulp van empathie om mensen in crisis te helpen in hun moment van nood.

We hebben de afgelopen zes jaar besteed aan het ontwikkelen en herhalen van een programma, en we hebben één belangrijk ding geleerd: het helpen van de wereld is het meest productief als het deel uitmaakt van het opbouwen van gezonde gewoontes.

Wanneer je vrijwilligerswerk behandelt zoals je het poetsen van je tanden gedurende twee minuten of het eten van je groenten behandelt, bereid je jezelf voor op succes.

Wat is er gebeurd

Voorafgaand aan de zomer van 2017 vroegen we onze Crisisbegeleiders om een jaar lang vier uur per week in te zetten. We hoorden feedback dat ze meer flexibiliteit in de planning wilden, dus maakten we een enorme verschuiving in ons beleid: onze vraag veranderde in 200 uur om in het eigen tempo van de counselor te worden voltooid.

Gezien het feit dat de beleidswijziging een reactie was op verzoeken van de gemeenschap, waren we verrast door wat er daarna kwam: twee jaar lang zagen we een significante, stabiele afnemen in het aantal raadgevers dat hun belofte is nagekomen.

Wat we deden

In plaats van te kijken hoe de aantallen blijven dalen, doken we in de gegevens om te identificeren hoe en waarom we zo’n afname van actieve crisisadviseurs zagen.

Tussen januari en juni 2019 werkten we samen met het team van Angela Duckworth aan de Universiteit van Pennsylvania om een experiment uit te voeren waarin we herinneringen stuurden naar crisisadviseurs met het verzoek om een bepaald aantal uren per week vrijwillig te doen om 200 uur te bereiken. We leerden dat het werkte om de 200-uursverplichting op te splitsen in kleinere, specifieke, haalbare doelen.

Toen deden we iets gewaagds. We hebben het beleid teruggedraaid. Het zien van de resultaten gaf ons de moed om het beleid terug te draaien naar vier uur per week totdat 200 uur is bereikt, idealiter binnen een jaar.

Wat we zagen

Crisisbegeleiders verhogen hun diensten.

Het gemiddelde aantal maandelijkse diensten van counselors is met 35 procent toegenomen, wat betekent dat we sneller meer sms’ers kunnen bereiken.

Omdat de wereld de afgelopen maanden snel is veranderd, hebben we ook onze capaciteit kunnen opschalen om dezelfde hoogwaardige ondersteuning te bieden aan sms’ers naarmate de vraag groeit.

Inactieve crisisbegeleiders komen terug om te helpen.

Het aantal inactieve counselors is afgenomen en reactiveringen (counselors die vrij hebben genomen en terugkeren om vrijwilligerswerk te doen) zijn toegenomen.

Het is een feit dat er echte wetenschap achter vrijwilligerswerk zit. Het is veel meer dan af en toe langskomen om een helpende hand te bieden. Net zoals je geen marathon kunt lopen zonder een plan te maken, werkt vrijwilligerswerk het beste als het deel uitmaakt van je routine met een aantal geweldige cheerleaders onderweg.

Wat u kunt doen

Hier leest u hoe u enkele van onze tips en trucs kunt gebruiken en deze in uw leven kunt toepassen:

Maak een schema voor jezelf – en houd je eraan.

Natuurlijk geldt dit voor de organisaties die je ondersteunt die afhankelijk zijn van je consistente vrijwilligersinspanningen, maar het geldt ook voor de reguliere, alledaagse manieren waarop je voor je gemeenschap verschijnt.

Maak een regelmatige routine van het bellen van je familie, het schrijven van bedankbriefjes en het aanbieden om op te passen voor een vriend die een extra hand nodig heeft.

Consistentie is belangrijk. Een pauze nemen doet dat ook.

We zijn grote voorstanders van verlof voor geestelijke gezondheid. Je kunt niemand anders helpen als je jezelf niet eerst helpt. Vasthouden aan een schema (inclusief vrije dagen!) zal je helpen om je te laten zien als je beste zelf wanneer je het meest nodig bent.

Zoek community.

Onze crisisadviseurs maken contact met andere counselors wanneer ze niet in dienst zijn op een intern sociaal netwerk. Hoewel crisisbegeleiders fysiek alleen op hun bank zitten wanneer ze gesprekken voeren, zijn ze nooit alleen in geest of ondersteuning.

Op het moment dat iemand inlogt op het platform voor een dienst, worden ze begroet door de medewerkers van de Crisis Text Line en gedurende hun hele dienst zullen ze contact maken met en advies inwinnen bij collega-crisisadviseurs.

Zoek iets dat je een gevoel van gemeenschap geeft – iets dat je het gevoel geeft: “Ja, we zitten hier allemaal samen in.”

Zoek iets dat je doel voedt.

Bij Crisis Text Line delen we geanonimiseerde feedback van sms’ers omdat het ons helpt herinneren waarom we doen wat we doen. Er gaat niets boven het horen van iemand dat je gek bent gewordene hun dag – of misschien zelfs hun leven gered.

Niet iedereen wordt gemotiveerd door hetzelfde doel. Zoek uit wat belangrijk voor je is en duik erin.

Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen zes jaar van het leiden van een liefdesleger van crisisadviseurs, is het dat er geen tekort is aan empathie in de wereld. Iedereen kan – en moet – vriendelijkheid geven wanneer ze maar kunnen. Soms is er gewoon wat structuur en ondersteuning nodig om al je empathie en vriendelijkheid in de wereld te kanaliseren. Je hebt wat nodig is om van de wereld een betere plek te maken. En misschien zien we je op een dag op het platform.

Denk je dat je hebt wat nodig is om een Empathy MVP te worden? Meld je aan om een van onze vrijwillige crisisbegeleiders te worden en begin in een mum van tijd met het redden van levens. crisistextline.org/volunteer

Als jij of iemand die je kent het moeilijk heeft, sms 741741 om in contact te komen met een getrainde crisisadviseur.

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in The Unconventional Activism Edition van de Goodnewspaper in mei 2020. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.
Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.