De wereld tarotkaart betekenis: liefde, gezondheid, geld &meer

De wereld tarotkaart betekenis: liefde, gezondheid, geld &meer

Wanneer de wereld aan je voeten ligt, bereid je dan voor om alles te hebben. De wereld tarotkaart is de laatste kaart van de Grote Arcana of tarot troefreeks en staat voor eenheid en heelheid. Het komt vaak voor reizen en totale vervulling.

Wanneer deze kaart in je Tarotlezing verschijnt, betekent dit dat je hoogste doelen snel bereikt zullen worden en dat het tijd is voor jou om te bloeien.

De Wereld Tarot Kaarten KeyWords

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde kaartbetekenis van de wereld, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verband houden met de laatste kaart van de Major Arcana-lijst.

Rechtop Vervulling, harmonie, voltooiing, integratie, reizen, eenheid
Omgekeerd Incompletie, snelkoppelingen, vertragingen, leegte
Ja of nee Ja

De Wereld Tarot Kaart Beschrijving

De Wereldkaart toont een vrouw gewikkeld in een paarse sjaal die haar bekken bedekt en flappen achter haar schouders en onder haar voeten. Ze danst in een krans met stokstokken in elke hand, die balans en evolutie in beweging symboliseert.

de wereld tarotkaart

De prestatie en eenheid die ze vertegenwoordigt is er niet een die statisch is, maar altijd veranderend, dynamisch en eeuwig. Het markeert een einde of een begin, en een verandering van de ene plaats naar de andere – een reis. De stroom gaat door en het stopt nooit.

De oneindigheid van deze cyclus wordt ook benadrukt door de groene krans en het rode lint bovenop. Bovendien is de krans een symbool van succes en prestatie.

De vier figuren in de wolken zijn dezelfde als die in het Rad van Fortuin. Ze dienen als de vier vaste tekens van de dierenriem – Schorpioen, Leeuw, Waterman en Stier – en ze vertegenwoordigen de vier hoeken van het universum, de vier elementen en de vier evangelicals.

Samen symboliseren ze de harmonie tussen al hun energieën en ze zullen balans brengen in je reis van de ene fase naar de andere.

De afwezigheid van een vaste grond op een tarotkaart genaamd “de Wereld” lijkt misschien ironisch, maar de illustratie vertegenwoordigt eigenlijk het gevoel dat je krijgt als je je wereld hebt veroverd.

De wereld Tarot betekenis

Om de rechtopstaande Wereldkaart in een tarotlezing is het ontmoeten van succes en prestatie. Het betekent dat een langetermijnproject, studieperiode of een andere belangrijke gebeurtenis in je leven de cirkel rond heeft gemaakt en dat je je doelen en ambities hebt bereikt.

Ondanks de moeilijkheden en ontberingen die je bent tegengekomen, stond je sterk en zette je door. De zaden die jullie hebben geplant bloeien nu en jullie oogsten de vruchten van jullie arbeid. Alles is samengekomen en je bent op de juiste plek, doet het juiste, bereikt wat je voor ogen hebt.

de wereld tarotkaart vonk vreugde deck
Download hier mijn printbare tarot deck

Als je dit punt van voltooiing nog niet herkent, geeft de Wereldkaart aan dat het niet lang zal duren voordat je dat punt bereikt. Het moedigt je aan om door te gaan en te genieten van de reis.

Wees trots op wat je onderweg hebt geleerd, de progressie die je hebt geboekt en je prestaties tot nu toe. Nadenken over wat je al hebt bereikt, is misschien net wat je nodig hebt om je project tot een goed einde te brengen.

Het tegenkomen van de Wereldkaart in een tarotlezing is het ontmoeten van succes en prestatie.

De rechtopstaande Wereld tarotkaart vertegenwoordigt ook het moment waarop jouw innerlijke en uiterlijke wereld – zelf en andere – samenkomen. Er is eenheid en heelheid in je leven, waardoor je je verlicht voelt.

Je individuele zelf is verbonden met alle andere dingen in het leven en samen dans je mee met de stroom van het leven – de ups en downs, de geneugten en de moeilijkheden.

Geld en carrière betekenis

De wereld kaart in een carrière context kan letterlijk wijzen op wereldreizen of reizen voor werk. Misschien ben je van plan om naar een ander land te verhuizen, een tijdje in het buitenland te studeren of je baan op te zeggen om op sabbatical te gaan?

Deze kaart vertelt je om dit te zien als een geweldige kans! Je kunt leren van andere mensen en culturen over de hele wereld en je universele begrip vergroten.

Financiële verbetering wordt ook voorspeld door de wereld, maar dat betekent niet dat het zonder moeite zal komen. De wereld vertegenwoordigt een persoonlijke inspanning op alle gebieden voor succes.

Liefde en relaties Betekenis

De Wereld tarot kaart represent vervulling en doen (en hebben) wat we verlangen. Als liefde en romantiek zijn wat je het meest wenst, is het trekken van de Wolrd-kaart een goed teken.

Deze fase in je leven zal er een zijn waarin je alle delen samenbrengt en een gevoel van balans en heelheid bereikt.

Als je single bent en die levensstijl wilt voortzetten, is hier niets mis mee. Maar als je je soulmate wilt ontmoeten, suggereert de wereldkaart dat de relatie er misschien een is die van een afstand wordt gegroeid (althans in het begin.)

Als je al toegewijd bent, kan dit een kans zijn voor jullie twee om samen te werken en samen een mooi leven te creëren. Als je problemen hebt gehad met intimiteit, zal het snel beter gaan.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

De wereld wordt vooral gezien als een actiekaart, maar het kan ook persoonlijke groei vertegenwoordigen. Kijk naar je dromen voor inzicht in wat je Hogere Zelf wil dat je weet.

Het bij de hand houden van een notitieboekje om deze gedachten op te schrijven is een goede strategie, net als het kopen van een droominterpretatieboek.

Als het gaat om Gezondheid, suggereert de wereld dat alle huidige medische problemen snel zullen verbeteren. Kijk naar alternatieve geneeswijzen als u de wens voelt om dit te doen.

De wereld omgekeerd

Een omgekeerde wereldkaart in een lezing duidt op een algemeen gevoel van leegte. Je hebt misschien bepaalde projecten afgerond en je doelen bereikt, maar je voelt je nog steeds niet heel.

Wat ontbreekt er? Wat doet je verlangen naar meer? De dingen die je hebt gedaan, weerspiegelen ze echt wie je bent? Stel de tarot deze vragen, ze kunnen leiden tot wat je zoekt.

de wereld tarotkaart omgekeerde betekenis

Een andere betekenis van de omgekeerde wereld is dat je op zoek bent naar afsluiting van een persoonlijke kwestie. Ben je nog steeds emotioneel gehecht aan een vorige relatie? Wil je een marathon lopen terwijl je knieblessures hebt? Zijn er nog andere onopgeloste problemen?

Hoewel je het verlangen hebt om terug te gaan naar het verleden en je doelen te bereiken, weet je diep in je hart dat je verder moet gaan en moet genieten van waar je nu bent. Je moet het verleden loslaten. Dit kan extreem moeilijk zijn, maar uiteindelijk zul je je beter voelen.

De omgekeerde wereld kan een indicatie zijn dat u op zoek bent naar afsluiting van een persoonlijke kwestie.

De omgekeerde Wereldkaart kan ook de incompletie van een bepaalde taak, doel of project vertegenwoordigen. Terwijl je op weg was om het te voltooien, heeft iets je tegengehouden. Wat is het dat je blokkeert? Je bent al zo dichtbij!

Breng jezelf bij elkaar, herwin je focus en probeer de laatste stappen te vervullen. Bedenk maar eens hoe goed het voelt om te bereiken waar je naar streefde.

De wereld: Ja of Nee

Beyonce zei dat meisjes de wereld runnen, maar het gaat veel dieper dan dat. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze eigen ervaringen en kunnen veel bijdragen aan de samenleving.

Als je hebt getrokken de wereld kaart in een Ja of nee lezen, bereid je voor om diep betrokken te raken bij iets dat de moeite waard is. Het antwoord dat je zoekt is JA, zolang het maar bijdraagt aan het welzijn van allen.

Belangrijke kaartcombinaties

Reizen en verkennen, dat is waar de Wereld tarotkaart om draait. Ook in combinatie met andere kaarten is dit thema aanwezig.

Wat belangrijk is, is om naar de andere kaarten in je spread te kijken, om meer te weten te komen over de details van deze reis: het kan een romantisch uitje zijn, een spirituele reis of zelfs het einde van een lange reis.

Hieronder hebben we de belangrijkste Wereld tarotkaart combinaties opgeschreven.

De wereld en de kluizenaar

Wanneer de wereld en de kluizenaar samen zijn, zijn isolatie en eenzaamheid aanwezige gevoelens. Deze twee zijn in zekere zin tegengestelde kaarten, de wereld vertegenwoordigt reizen en verkenning en de kluizenaar is alleen in stilte.

de wereld en de kluizenaar combinatie

Met deze combinatie wordt de wereld overschaduwd door de kluizenaar, waardoor de persoon die ze vertegenwoordigen zich een beetje vast voelt zitten.

Gelukkig hebben deze twee een positieve boodschap te brengen: zoek een manier om wat je hebt geleerd tijdens je spirituele reis te delen met anderen. Als je dit doet, krijg je een doel.

De wereld en de dwaas

Zowel de Wereld als de Dwaas zijn ‘reizende’ kaarten, dus het is logisch dat ze samen globetrotten vertegenwoordigen.

de wereld en de dwaze tarotcombinatie verspreid

Als je jeuk hebt om op vakantie te gaan of een cross-country (of oceaan) beweging te maken, lijkt het voor jou in de kaarten te zitten. Zorg er wel voor dat je wat budgettering en planning doet voordat je vertrekt.

De wereld en de geliefden

The Lovers and the World vertegenwoordigen een wervelende romance die je zeker van je voeten zal vegen. Dit paar is soms aanwezig in een lezing wanneer een langeafstandsrelatie op het punt staat te ontkiemen.

wereldkaartliefhebbers tarot combinatie

Als je al toegewijd bent, bereid je dan voor op het vernieuwen van je relatie. Een romantisch uitje is misschien wat nodig is om die vonk terug te brengen die er in het begin was.

De wereld en de zon

Een van de beste combinaties in het dek, de wereld en de zon vertegenwoordigen succes en een ‘licht aan het einde van de tunnel na een lange reis of strijd’.

de wereld en de zonne tarot combinatie

Als je een boost van optimisme nodig hebt, zijn deze kaarten die in je lezing worden getoond precies dat. Aan welk project je ook werkt of welk plan je ook hebt voor je toekomst, het zal werken voor je hoogste goed.

De Wereld Tarot Kunst

Ik moet iets bekennen: als het gaat om Tarot Decks, ben ik een soort hamsteraar. En er zijn zoveel geweldige decks die er zijn, hier is een lijst met top tarot decks beoordeeld door onze kiezers.

Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Wereld tarotkaarten. Als je zelf een tarotkaart hebt getrokken en deze wilt delen, hoor ik graag van je!

de wereld tarot liefde
Koop hier mijn 78-card printable Tarot deck
de wereldkaart van de moderne manier tarot
Bestel vandaag nog de Modern Way Tarot!
de wereld tarot ja of nee
Elsa Ophelia
wereld tarot als gevoel
Sonia Lazo
de wereld houdt van tarot
Natuurlijke Wereld Tarot
de wereld keerde de liefde om
Slechte Teven Tarot
de wereld ja of nee
Erick Hernandez
wereld mystieke maandagen
Mystieke Maandagen Tarot

De Wereld Tarotkaart in een Reading

Dat is alles voor de wereld tarotkaart betekenis. Als deze kaart in je lezing is verschenen, onthoud dan dat je hoogste doelen snel zullen worden bereikt en dat het tijd is voor jou om te bloeien.

De zaadjes die je hebt geplant gaan al snel bloeien. Alles zal samenkomen en je bent op de juiste plaats, doet het juiste, bereikt wat je voor ogen hebt.

Ik hoop dat deze betekenis voor jou logisch was en ik ben super enthousiast om te horen over je ervaringen met de Wereld tarotkaart betekenis in de reacties hieronder! Het zou de wereld voor mij betekenen.