De Keizerin Tarotkaart Betekent: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Keizerin Tarotkaart Betekent: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Keizerin tarot kaart is het moeder archetype van het tarot deck en het nummer drie van de Grote Arcana kaarten. In navolging van de Hogepriesteres vertegenwoordigt deze kaart een verschuiving van zelfliefde naar het liefhebben van anderen.

De natuur, gericht op trillingen en fysieke activiteit zijn allemaal verbonden met een door keizerin beïnvloed lezen.

Omdat de keizerin wordt geassocieerd met een sterke moederlijke invloed, is de aanwezigheid van de keizerin geweldig nieuws als je op zoek bent naar harmonie in je huwelijk, vriendschappen versterkt of hoopt een gezin te stichten.

De trefwoorden van de keizerin

Voordat we dieper ingaan op de rechtschapen en omgekeerde betekenis van de keizerin, hebben we enkele feiten en de belangrijkste woorden van “de moeder van de tarotkaarten” opgeschreven.

Rechtop Vrouwelijkheid, koestering, vruchtbaarheid, overvloed
Omgekeerd Afhankelijkheid, verstikkendheid, leegte
Ja of nee Ja
Numerologie 3
Element Aarde
Planeet Venus
Astrologisch teken Stier

De Keizerin Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Keizerin tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

de keizerin tarotkaart

De keizerin tarotkaart toont een mooie vrouw die op een troon zit met een aura van vrede en rust om zich heen.

Op haar hoofd draagt ze een kroon met twaalf sterren. Deze sterren geven haar goddelijke verbinding aan met het mystieke rijk en de cycli van de natuurlijke wereld (twaalf maanden en twaalf planeten).

Haar gewaad met granaatappelpatroon vertegenwoordigt vruchtbaarheid en ze zit op kussens geborduurd met een Venusteken, symbolisch voor liefde, harmonie, creativiteit, schoonheid en gratie.

De prachtige en overvloedige natuur die haar omringt, duidt op de verbinding van de keizerin met Moeder Aarde en het leven zelf.

De gouden tarwebronnen op de voorgrond weerspiegelen de overvloed van een recente oogst. Ze vertellen ons dat de keizerin overvloed en zegeningen brengt in de lezingen van degenen die ze ontmoet.

De Keizerin Tarotkaart Betekenis

De rechtopstaande Keizerin tarotkaart in een reading roept je op om je te verbinden met je vrouwelijke kant. Dit kan op vele manieren worden vertaald – denk aan creativiteit, elegantie, sensualiteit, vruchtbaarheid en koestering.

Ze vertelt je om lief te zijn voor jezelf en te zoeken naar schoonheid en geluk in je leven. Dansen, zingen, koken, liefde geven en wachten om liefde te ontvangen zijn allemaal manieren om contact te maken met jezelf. Deze dingen stellen je in staat om plezier en diepe voldoening te ervaren.

De keizerin vertelt je om lief te zijn voor jezelf en te zoeken naar schoonheid en geluk in je leven.

de keizerin tarotkaart spark joy deck
DOWNLOAD HIER MIJN PRINTABLE TAROT DECK

De keizerin brengt vaak sterke uitbarstingen van creatieve of artistieke energie met zich mee. Deze creatieve energie kan niet alleen in de vorm van een schilderij of kunstproject zijn, maar ook in andere vormen van jezelf creatief uitdrukken, zoals muziek of drama.

Wanneer de keizerin in je lezing verschijnt, kan dit betekenen dat dit het perfecte moment is om een nieuwe hobby op te pakken die je in staat stelt om toegang te krijgen tot dit deel van jezelf.

de keizerin tarot de moderne manier tarot deck
De Moderne Manier Tarot®

Het is ook waarschijnlijk dat je een sterk verlangen hebt om anderen met liefde en mededogen te koesteren en te verzorgen. Je kunt zelfs in de rol van ‘moeder’ stappen, omdat de keizerin een sterke indicatie is van zwangerschap of geboorte.

Dit kan een daadwerkelijke zwangerschap of bevalling zijn, maar ook een metaforische ‘geboorte’ van een nieuw idee, bedrijf of project. De keizerin verzekert je dat als je die nieuwe ideeën met mededogen en liefde koestert en ondersteunt, ze zich met succes zullen manifesteren.

De keizerin omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Keizerin tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

de keizerin omgekeerd

De Keizerin omgekeerd vertelt je opnieuw om je te verbinden met je vrouwelijke kwaliteiten, maar nu geeft het aan dat je je vrouwelijke kant hebt onderdrukt of genegeerd en dat je het moet omarmen om je mannelijke en vrouwelijke energieën weer in balans te brengen.

De onbalans kan vele vormen aannemen. Het kan zijn dat je je te veel hebt gericht op de materiële en mentale zaken van het leven, in plaats van op het emotionele en spirituele. Of dat je hebt geplaatstd te veel nadruk op de emotionele of materiële behoeften van anderen.

Als gevolg hiervan heb je je eigen behoeften verwaarloosd en heb je misschien je eigen wilskracht en kracht verloren of voel je je leeg van binnen.

Hoewel het de aard van de keizerin is om met liefde en zorg voor anderen te zorgen, kan dit soms overboord gaan.

Je hebt je door moederlijke energie laten opslokken en bent ieders moeder geworden. Dit is gewoon niet gezond voor jou en je relaties om te groeien.

Daarom adviseert de Keizerin omgekeerd je om de focus te verleggen en jezelf te aarden om deze onbalans te corrigeren. Offer jezelf niet zo op en maak van zelfliefde en zelfzorg een prioriteit. Je moet ook rusten en liefde ontvangen.

Als je ouder bent, is de omgekeerde Keizerin tarotkaart ook een indicatie dat je de rol van ‘moeder’ te ver doortrekt. Misschien ben je overbeschermend of controlerend of geef je je kinderen alles wat ze willen.

Dit is echter geen geschikte manier om hen liefde te tonen. Probeer een volwassen relatie met je kinderen te creëren en leer ze de waarde van werk en inspanning. Leg ze uit dat hun acties consequenties hebben en dat fouten een essentieel onderdeel zijn van leren.

De keizerin omgekeerd is ook een teken van een creatieve blokkade, vooral in het ‘baren’ van een nieuw idee of jezelf creatief uitdrukken.

Je maakt je misschien zorgen over wat anderen van je werk zullen vinden of dat het een succes zal worden. De keizerin omgekeerd vertelt je om deze onzekere en negatieve gedachten los te laten.

Vertrouw gewoon op jezelf en laat je creativiteit stromen.

De keizerin Tarot Carrière Betekenis

Zoals hierboven vermeld, draait de Keizerin tarotkaart om creativiteit! Dus als u op zoek bent naar een manier om geld te verdienen, volg dan geen traditionele routes.

Heb je een vaardigheid of passie die je kunt omzetten in een lucratieve onderneming? Kunstzinnige types kunnen bijvoorbeeld een Etsy-winkel openen, terwijl degenen die van buiten houden, kunnen overwegen een gidsservice te starten of producten te verkopen.

Omdat ze geworteld is in de natuur, suggereert de keizerin dat wat je ook kiest, geworteld moet zijn in de natuurlijke wereld. Neem de tijd om te mediteren over creatieve manieren om wat je leuk vindt om te zetten in een uitbetaling.

  • Gebruik creatieve manieren om geld te verdienen
  • Mediteer om inspiratie op te doen

De EMpress Tarot Liefde Betekenis

Omdat ze de belichaming is van liefde en overvloed, vertegenwoordigt de keizerin de perfecte relatie met zichzelf en anderen.

Als je verlangt naar een gezonde, hele en harmonieuze liefdesverbinding, is de keizerin in een liefdeslezing een goed teken. Dit is echter niet iets dat je kunt manifesteren, tenzij je er eerst voor zorgt dat je oké met je bent.

Accepteer je jezelf zoals je bent? Omarm je je gebreken? Ben je vol zelfvertrouwen of worstel je nog steeds met schaamte en schuldgevoelens?

Het type relatie dat door de keizerin wordt geleverd, is een bijproduct van zelfzorg. Zolang je voor jezelf zorgt, verwacht je dat al je andere connecties zullen bloeien!

Het is vermeldenswaard dat de keizerin een sterke link heeft met een ‘moederrol’. Als je al moeder bent of er binnenkort een wilt zijn, komt dit niet als een verrassing voor je. Als je nog niet klaar bent om een ouderschapsrol op je te nemen, overweeg dan om in plaats daarvan mentor te worden.

Zijn er anderen in je leven die begeleiding nodig hebben? ‘Die persoon’ zijn voor iemand anders verhoogt het algehele bewustzijn en kan je leven een groot doel geven.

  • Zorg ervoor dat je in orde bent met je
  • Beoefen zelfzorg
  • Zorg met liefde en compassie voor anderen

De Keizerin Tarot Gezondheid Betekenis

Als je worstelt met een gezondheidsprobleem (fysiek, emotioneel of spiritueel), vertelt de keizerin tarotkaart je om te zoeken naar natuurlijke manieren om jezelf terug te brengen naar heelheid.

Hoewel er enkele aandoeningen zijn die farmaceutische remedies vereisen, worden veel aandoeningen beter aangepakt door natuurlijke remedies, meditatie, het gebruik van kristallen en aromatherapie.

  • Beoefen zelfzorg
  • Zoek naar natuurlijke remedies die kunnen helpen bij uw gezondheidsproblemen

De keizerin: Ja of Nee

De Keizerin tarotkaart wordt geassocieerd met vrouwelijke energie, overvloed en geboorte. Daarom is het antwoord op je ja of nee vraag meestal een ja. Zeker als je creativiteit kunt gebruiken om van iets een lucratieve onderneming te maken.

De Keizerin Tarotkaart en Numerologie

In de numerologie is het getal drie overvloed, vruchtbaarheid en expansie. Drie is de keizerin, die de vruchten van de arbeid van Twee laat zien.

Drie is als de rijkdom die je hebt vergaard door je werk te delen door één en twee te mengen. Rijkdom moet goed worden gebruikt. Wie bepaalt wat te doen met rijkdom en overvloed? Grenzen, structuur en protection zijn nodig.

De Keizerin Tarotkaart en Astrologie

De keizerin is aards. Zij is de Moeder Archetype en moeder van overvloed. Hoewel Kreeft wordt beschouwd als de Moeder van de Dierenriem, wordt de Keizerin geassocieerd met aardsheid en dus met Stier.

Stier houdt zich bezig met stabiliteit, overvloed en financiën. Stier wordt geregeerd door Venus, de planeet van aantrekkingskracht, schoonheid en ook overvloed.

Zoals hierboven vermeld, is het sterrenbeeld van de keizerin tarotkaart, Stier, een aardeteken. Als zodanig is het element dat verbonden is met de keizerin de aarde.

De Keizerin Tarotkaart Combinaties

Als moeder archetype van het tarot deck is de Keizerin meestal een welkome kaart in een reading. Ook in combinatie met andere kaarten vertegenwoordigt de Keizerin tarotkaart positieve dingen zoals de geboorte van creatieve ideeën en groei in relaties.

Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Keizerin.

De keizerin en de duivel

Niemand ziet de Duivel graag verschijnen in een lezing, maar met deze combinatie is een waarschuwing aanwezig. De Keizerin tarotkaart staat voor creativiteit en de Duivel illustreert een ‘blok’ of iets dat de vooruitgang tegenhoudt.

de keizerin en duivel tarotkaart combinatie

Stel je veel uit of heb je moeite om te bepalen welke stap je nu moet zetten?

Zoek naar mentale of fysieke struikelblokken zoals te veel alcohol, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging of niet genoeg slaap die je ervan kunnen weerhouden om volledig succesvol te zijn op gebieden van je leven die je graag zou willen zien bloeien.

De keizerin en de aas van staven

Zoals alle Azen vertegenwoordigt deze Wand een gloednieuw begin. Wanneer het naast de keizerin tarotkaart verschijnt, luidt de Aas van Staven de geboorte in van creatieve ideeën en interessante zakelijke ideeën.

keizerin en aas van toverstokken tarotkaart combinatie

Als je altijd al je eigen baas hebt willen zijn, is dit het juiste moment. Iets doen waar je gepassioneerd over bent en tegelijkertijd de kost verdienen, is echt het beste van twee werelden.

Weet je niet waar je moet beginnen? Begin met het maken van een lijst van wat je het meest verlangt.

De keizerin en de keizer

De ware definitie van een machtspaar, de keizer en de keizerin zijn een kracht om rekening mee te houden. Het zijn onze relaties met anderen die ons door het leven helpen katapulteren.

keizerin en keizer tarotkaart combinatie

Wanneer deze twee in een lezing verschijnen, zal een verbinding met iemand anders je naar het volgende niveau in het leven brengen.

Als deze kaarten zijn getrokken in een liefdeslezing, is je geliefde een zielsverwant en zal hij je algehele groei helpen.

De Keizerin Tarot kaart Ontwerpen

Al mijn beschrijvingen van tarotkaarten zijn gebaseerd op het Rider-Waite tarot deck. Toch betekent dit niet dat ik ook geen andere decks gebruik. En er zijn zoveel mooie decks die er zijn!

Als inspiratie heb ik een aantal van mijn favoriete Keizerin tekeningen aan dit artikel toegevoegd. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een deck, kan ik dit artikel aanbevelen, met handige tips om een deck te selecteren dat bij je past!

De Keizerin Tarotkaart FAQ’s

Als samenvatting heb ik de antwoorden toegevoegd op de meest gestelde vragen over de Keizerin tarotkaart meaniNg. Als je vraag na het lezen van dit artikel niet wordt beantwoord, stuur dan een bericht of laat hieronder een reactie achter.

Wat bedoelt de Keizerin in Tarot?

De rechtopstaande Keizerin tarotkaart gaat over vrouwelijkheid, creativiteit en overvloed. Ze roept je op om je te verbinden met je vrouwelijke kant. Dit kan op vele manieren worden vertaald – denk aan creativiteit, elegantie, sensualiteit, vruchtbaarheid en koestering.

Is de keizerin een Ja of Nee Kaart?

De Keizerin tarotkaart in een ja of nee lezing geeft een ja aan. Zeker als je je creativiteit kunt gebruiken om iets om te zetten in een lucratief bedrijf of project.

Wat is de liefdesbetekenis van de keizerin?

De Keizerin is een gunstige kaart om te ontvangen in een liefdeslezing. Ze vertegenwoordigt de perfecte relatie met jezelf en anderen.

De Keizerin Tarotkaart in een Reading

Dat is alles voor de Keizerin tarotkaart betekenis! Als je deze dame in je lezing hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Ik hoor graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om me in de reacties hieronder te laten weten wat je van de Keizerin tarotkaart vindt.