De complete palmleesgids voor het lezen tussen de regels

De complete palmleesgids voor het lezen tussen de regels

Toen ik jong was, was palmlezen een tijdverdrijf op de speelplaats voor mijn vrienden en mij. We hadden geen idee hoe we een handpalmlezing moesten uitvoeren of wat de termen Chiromancy of Chirognomy betekenden.

Dat weerhield ons er niet van om naar elkaars handlijnen te staren en te voorspellen wanneer we zouden trouwen en hoeveel kinderen we zouden krijgen. **Melody, toen je dit las, zat je ver weg op de nummers! 🙂 **

Als jonge meisjes voelt waarzeggerij opwindend en mystiek. We waren echter geen uitzonderingen, omdat mensen al minstens 1.500 jaar handpalmmetingen gebruiken als een manier om de toekomst te vertellen. Dit maakt het verrassend dat er nog zoveel mysterie rond deze praktijk hangt.

palm leesgids

Dat brengt ons bij een belangrijke vraag: Wat is palm lezen en is het echt mogelijk om de toekomst te bepalen door naar de lijnen in de hand te kijken?

Dit artikel biedt een gedetailleerde duik in deze oude vorm van waarzeggerij en dient als een gids voor het leren van alles wat er te weten valt over het lezen van palmen en de kracht die in onze handen ligt.

Palm Reading voor mannen en vrouwen: welke hand te gebruiken?

Onderdeel van de oude wetenschap in India, Rome, China en Griekenland, is het lezen van de palmen al lang een manier om een persoon naar zijn toekomst te leiden.

De lijnen aan de binnenkant van onze handen zijn een blauwdruk van het onderbewustzijn. Deze plooien in je handen zijn een spiegel van je persoonlijkheid en hoe meer lijnen er zijn, hoe actiever je geest.

Omdat het onderbewustzijn onze diepste verlangens vasthoudt, veranderen de lijnen die door hen worden vertegenwoordigd voortdurend. Dit is een van de redenen waarom hedendaagse palmlezers zijn afgestapt van de oude how to palm reading-regel die zei dat een vrouw haar linkerpalm moet laten lezen en een man, zijn rechterhand.

palm lezen geldlijn

Hoewel dit in het Oosten traditioneel was, zijn de meeste experts het er nu over eens dat beide handen belangrijke boodschappen moeten overbrengen.

Volgens het Institute of Palmistry bestuderen we de ‘niet-actieve’ hand waarmee we niet schrijven om meer te weten te komen over onze onbewuste overtuigingen en de dingen die we genetisch hebben meegenomen. De hand die je het vaakst gebruikt, vertegenwoordigt de bewust gekozen paden.

De meeste problemen uit de kindertijd, emotionele worstelingen en diepe interne wonden zijn te vinden op de niet-dominante handpalm. Hoe je jezelf presenteert aan anderen, je externe aandachtsgebieden en carrière-ondernemingen zijn meestal aanwezig op de tegenovergestelde.

Welk handpalmleestype bent u? De zeven hoofdtypen

Het lijkt passend dat, aangezien palmlezen betrekking heeft op takken van de handlijnen, de studie van handlezen zou worden opgesplitst in twee hoofdtakken, Chirognomie en Chiromancy.

De eerste, Chirognomie, gaat niet over de ingewikkelde vouwen, maar over de werkelijke vorm en textuur van de hand. Dit omvat verschillende steunen en hoe breed of dik het is.

Er zijn zeven basistypen handen volgens traditionele handlezen. Dit zijn:

 1. De elementaire hand
 2. De vierkante hand
 3. De spatelhand
 4. De filosofische hand
 5. De conische hand
 6. De paranormale hand
 7. De gemengde hand

In de westerse handlezen wordt ook de classificatie van vier elementen gebruikt (aarde, lucht, water en vuur). Daarom noem ik waar mogelijk ook de vergelijking met deze classificatie.

De Elementaire Hand

De Elementary Hand is groot en enigszins clubachtig met een ruwe handpalm en lijnen die moeilijk te lezen of samen te lopen zijn. Ook bekend als Earth Hands, hun vingers hebben de neiging om kort en stomp te zijn en te vinden op degenen die fysiek veeleisende banen hebben.

aarde handpalmistry

Palmisten vinden mensen met elementaire handen zeer emotioneel en soms vluchtig, maar houden van de natuur en zijn liever in de buurt van dieren dan in de buurt van mensen.

Dit is logisch omdat het astrologische teken dat verbonden is met de elementaire hand tijdens palmmetingen Stier is, een aardeteken.

De Vierkante Hand

De Vierkante Hand is precies hoe het klinkt: de handpalm, vingers en vingertoppen zijn meestal vierkantvormig, net als de pols. Als luchttekens staan mensen met dit soort handen bekend als zowel praktisch als nauwkeurig voor degenen die handpalmen lezen.

Degenen die waarde hechten aan regels, religie en recht hebben vaak vierkante handen en voelen zich aangetrokken tot orde / stabiliteit.

lucht handpalm

Degenen die handpalmen lezen, vinden dat mensen met vierkante handen beleefd zijn. Het is gebruikelijk voor mensen met deze vorm van palm om arts, advocaat, ingenieur of politicus te worden.

De Spatelhand

Net als de vierkante hand dankt de Spatelhand zijn naam aan zijn vorm, omdat de brede basis van de vingers lijkt op een keukenspatel. De duim op deze vorm van de hand is korter dan normaal maar breed met geknoopte vingers.

palmlezingen vuurhand

Mensen met dit type hand zijn meestal erg actief en energiek, het ‘leven van de partij’ in zekere zin. Zelfredzaam en zelfverzekerd, palmisten kunnen deze sociale vlinders meestal herkennen voordat ze zelfs hun handpalmen zien vanwege hun charismatische energie.

Spatualtes zijn meestal creatieve uitvinders die zich richten op het bereiken van hun doelen, met de hulp van anderen, natuurlijk. De vuurhand valt over het algemeen in de spatelhanden

De filosofische hand

De Filosofische Hand heeft een brede handpalm, maar vingers die langer zijn dan de meeste andere typen. Dit soort handen hebben ook zeer opvallende knopen in de gewrichten van de vingers. Met een fijne huid en diepe lijnen ziet dit type hand er heel anders uit dan de andere beschreven.

Verbonden met Waterman, Steenbok en Boogschutter, behoren filosofische handen tot diepe denkers. In tegenstelling tot de elementaire handtypen, hebben degenen die filosofisch van aard zijn de neiging om met hun geest te werken in plaats van met hun handen.

Dit leidde ertoe dat veel van degenen die handpalmmetingen uitvoeren dit type als ‘de intellectuele hand’ bestempelden. Introvert, en gericht op feiten, niet op gevoelens, vallen leraren, wetenschappers, schrijvers en onderzoekers vaak in deze categorie.

De Conische Hand

Ook bekend als de artistieke hand, dankt de Conic Hand zijn naam aan de kegelachtige vorm van de vingers die eraan vastzitten. Deze handen zijn vaak zacht en vlezig, maar hebben geen knopen zoals de langvingerige filosofische handen die tijdens handpalmlezingen worden geïdentificeerd.

Gevoelig en artistiek, degenen met kegelvormige handen worden meestal dansers, schilders, kunstenaars, muzikanten of sluiten zich aan bij een ander creatief beroep. Ze zijn intuïtief, maar vervelen zich ook snel en hebben de neiging om impulsief te zijn.

Conische handen worden beschouwd als vallend onder de ‘luchthand’.

De Paranormale Hand

De Paranormale Hand is het 6e type hand dat door palmlezers wordt gelezen en is uniek in het feit dat de vingers puntig zijn en de huid glanzend. Degenen met paranormale handen houden er niet van om zich te conformeren aan autoriteit of bevelen op te volgen. Ze zijn meer spiritueel dan praktisch en zijn ook hoogsensitief.

palm leeswater hand

Ook bekend als de intuïtieve hand, hebben deze types de neiging om op te gaan in dagdromen in plaats van de realiteit. Hoewel ze getalenteerd genoeg zijn om het op elk gebied goed te doen, richten types met paranormale stijlhanden zich zelden op het materiële aspect van het leven, tenzij ze geïnspireerd zijn. De Paranormale hand wordt vaak vergeleken met de Waterhand.

De Gemengde Hand

Het laatste type is de Mixed Hand die er niet echt uitziet als een van de verschillende typen die hierboven zijn vermeld. Zo iemand heeft meestal een gemengde persoonlijkheid en kan niet ‘getypt’ worden. Daarom is het belangrijk dat een palmist ook handlijnen kan lezen.

Palm Reading Mounts en Plains

Hieronder ga ik veel informatie geven over de palmleeslijnen. Maar om echt jouw handpalm (of die van iemand anders) te kunnen lezen, moet je weten wat de andere structuren zijn die daar te vinden zijn. Deze staan bekend als mounts en plains. Deze termen zijn misschien nieuw voor je, maar je hebt ze zeker eens op je handpalmen opgemerkt.

Mounts zijn een afkorting voor bergen en gebieden van vlees op je handpalm. De Chinese handlezen herkennen er zeven en dat zijn:

 • De Berg van Jupiter
 • De berg saturnus
 • De berg van Apollo
 • De Berg van Mercurius
 • De berg van Mars
 • De Berg van Venus
 • De berg van Luna
palm lezen grafiek

Als je naar je linkerpalm kijkt, De Berg van Jupiter bevindt zich direct onder je wijsvinger en vertegenwoordigt zowel ambitie als innerlijk vertrouwen.

Onder je middelvinger is waar je de Berg van Saturnus dat voorspelt een algemene kijk op het leven en hoe wijs en verantwoordelijk iemand zal zijn.

Onder de ringvinger bevindt zich de Berg van Apollo, de zonneberg, die, wanneer goed ontwikkeld, aangeeft dat een persoon die zijn handpalm laat lezen artistiek is en gelukkig en succesvol zal zijn.

De Berg van Mercurius bevindt zich direct onder de pink en bevat informatie over iemands humor en het vermogen om een sociale vlinder te zijn (of niet).

Binnen- en Buitenste Mars maak de volgende rij aan met de Vlakte van Mars in het midden van de palm (stel je een oreo-koekje voor dat op zijn kant zit). Binnenste Mars staat het dichtst bij de duim en samen vertegenwoordigen ze iemands algehele temperament, evenals de neiging tot agressie en het vermogen om problemen te overwinnen.

De Berg van Venus staat onder Inner Mercury en zoals het is vernoemd naar de Godin van de Liefde, gaat het vooral over romantiek.

Aan de andere kant ligt de laatste mount, de Berg van Luna. Als je emotioneel, intuïtief, sentimenteel en gevoelig bent, heb je waarschijnlijk een overontwikkelde lunary mount!

De vier belangrijkste palmleeslijnen

In de vorige sectie heb ik vermeld dat er twee takken zijn voor palmlezen. We hebben de eerste, Chirognomie, al behandeld. De tweede tak, Chiromancy, is wat de meeste mensen denken van palmenmetingen.

Chiromantie gebruikt de lijnen van de handpalm om te vertellen wat is geweest en wat zal zijn. Er zijn drie hoofdcategorieën van lijnen waar een bepaalde vouw in kan vallen. Deze omvatten hoofd-, secundaire en andere invloedslijnen. De vier hoofdlijnen zijn de hartlijn, hoofdlijn, levenslijn en geloofslijn.

palm leeslijnen

Hieronder zullen we kijken naar de vier hoofdlijnen die palmisten gebruiken tijdens palmenmetingen.

De hartlijn

Gevonden aan de bovenkant van de palm, net onder de pink en horizontaal overstekend naar de wijs- of middelvinger, is de hartlijn verbonden met de emotionele toestand van een persoon. Ook bekend als de liefdeslijn of de mensale lijn, heeft de hartlijn veel verschillende betekenissen op basis van het begin- / eindpunt, evenals de vorm, diepte en lengte.

handpalm lezen hartlijn

Een liefdeslijn die begint onder de wijsvinger suggereert bijvoorbeeld dat de persoon die zijn handpalm laat lezen voorzichtig is als het gaat om liefde of kieskeurig bij het kiezen van partners.

Een persoon met een startpunt van de middelvinger is meestal een onafhankelijke leider en een goede beslisser in en uit relaties. Degenen met ’tussenliggende hartlijnen staan bekend als zorgeloos, maar toch betrouwbaar.

Als u een diepe hartlijn dit betekent dat de persoon onlangs door een zeer stressvolle situatie kan gaan / zijn gegaan. Gebroken lijnen duiden op intense emotionele stress of zorgen.

Curvy hartlijnen wijzen op veel kortdurende relaties (gebrek aan ernst als het gaat om liefde) terwijl een rechte lijn duidt op een passiviteit of nonchalante houding ten opzichte van liefde.

Een lange hartlijn staat voor warmte en openheid, terwijl een korte liefdeslijn vertegenwoordigt iemand die gericht is op zichzelf of een introvert. Een hele lange liefdeslijn kan wijzen op aanhankelijkheid of liefdesverslaving.

Andere dingen die door de hartlijn kunnen worden bepaald, zijn hoe empathisch en medelevend een persoon is, hun neiging tot jaloezie en hoe ze functioneren in vriendschappen. Bijvoorbeeld een hartlijn dicht bij de basis van de vingers duidt op een persoon die erg sentimenteel is.

Sommige palmisten beweren zelfs dat iemands neiging tot depressie kan worden doorzien neerwaartse markeringen/takken op de hartlijn. Opwaartse takken, aan de andere kant, duiden op goede/solide relaties met zichzelf en anderen.

De hoofdlijn

De hoofdlijn direct onder de hartlijn wordt de Hoofdlijn aka de Lijn van Wijsheid genoemd en toont degenen die een handpalm uitvoeren die lezen wat er in de geest gebeurt.

Deze lijn begint net boven de levenslijn (de 3e hoofdlijn) en heeft een startplaats die ergens tussen de duim en de middelvinger ligt. Hoe dichter het bij de levenslijn is, hoe wilskrachtiger een persoon neigt te zijn.

handpalm lezen hoofdlijn

Tijdens handpalmmetingen zoeken degenen die de handlijnen lezen naar:

Lang Of diepe lijnen die een goed geheugen suggereren, evenals een hoge intelligentie of zelfs een zeer lange rij (duidt op succes op elk gebied van het leven.)

Golvende lijnen wijzen op een meer emotionele aard of korte lijnen die suggereren dat een persoon praktisch is en graag ’to the point’ komt.

Hoe zit het met een rechte lijn? Dit geeft aan dat de persoon wiens handpalm wordt gelezen, de neiging heeft om logisch, nuchter en misschien zelfs materialistisch te zijn. Een hellend of gebogen hoofdlijn voorspelt het tegenovergestelde en appears op de palmen van fantasierijke dagdromers wiens hoofden in de wolken zijn. Vage lijnen vertegenwoordigen hetzelfde en het onvermogen om zich te concentreren.

Gebroken lijnen suggereren dat men mentaal uitgeput is en Kruisen een ‘kruispunt’ voorspellen waarin serieuze beslissingen moeten worden genomen. Opwaartse takken zijn een teken van succes in academici en carrières, terwijl neerwaartse lijnen staan voor strijd en teleurstelling.

Hoewel het uiterst zeldzaam is voor een hoofdlijn om niet aanwezig te zijn, een handpalm die deze hoofdlijn niet bevat, behoort meestal toe aan een persoon die ongemotiveerd of losstaat van het echte leven.

De Levenslijn

Hoewel ik het als derde heb vermeld, is dit de belangrijkste regel waarin de meeste mensen geïnteresseerd zijn wanneer ze hun handpalm laten lezen. Hoe lang leef ik nog? Dit is de vraag die bijna alle palmisten worden gesteld. Dus, kan de Life Line echt voorspellen hoeveel jaar je over de aarde zult lopen?

palm lezen levenslijn

Gelukkig is het antwoord nee. Dit is een veel voorkomende misvatting die mensen hebben over handlezen. Ik ben bijvoorbeeld blij dat de levenslijn meer gaat over onze ervaringen dan over het exacte aantal dagen dat we hebben. Leven zou niet leuk zijn als het als een constante aftelling zou worden ervaren.

Om je levenslijn te vinden, zoek je naar een gebogen lijn die enigszins halvemaanvormig is en ergens tussen je duim en wijsvinger begint en vervolgens naar beneden buigt richting je pols.

Als u een lange of diepe lijn, net als bij andere lijnen, is dit een goed teken en duidt het op een leven dat goed in balans is. Een korte lijn is ook een goed voorteken, dus wees niet bang als je levenslijn afsnijdt. Degenen met kortere levenslijnen hebben de neiging om gezondheidsuitdagingen gemakkelijk te overwinnen, maar moeten uitkijken voor de neiging om door anderen te worden gecontroleerd.

Gebroken lijnen geven verlies en strijd aan terwijl een geketende lijn betekent vooral emotionele problemen. Dubbele of driedubbele lijnen vertegenwoordigen veel positieve energie terwijl Vorken in een levenslijn voorspel verandering en verre reizen.

De lijn van het lot

Het meest unieke aan de Line of Fate, in vergelijking met de andere grote lijnen die hierboven worden besproken, is dat deze niet horizontaal is. In plaats daarvan loopt deze lijn op en neer in het midden van de palm. Deze lijn wordt door sommige palmisten als een secundaire lijn beschouwd, maar omdat het het lot van een persoon vertegenwoordigt, zeg ik dat het belangrijk is!

palm lezen geloofslijn

Ook bekend als de Satiturian-lijn, kan informatie over iemands materiële rijkdom en carrièreprestaties worden verzameld uit de lijn van het lot.

Geen noodlotslijn te vinden? Dit betekent dat je leven is (of zal zijn) gaan, gaan, gaan. Palmmetingen die wel een regel van het lot bevatten, kunnen naar de volgende generalisaties kijken om de toekomst van een persoon duidelijker te zien.

Een diepe of lange Destiny-lijn suggereert dat je een ondernemersgeest hebt en zou moeten overwegen om je eigen bedrijf te starten als je dat nog niet hebt gedaan. Ondiepe lijnen geven meer moeite aan als het gaat om werk, vooral als ze breed zijn. Een smalle lijn vertegenwoordigt een uniek pad naar succes dat heel anders zal zijn dan de mensen om je heen.

Tijdens palmenmetingen kijken we ook waar de lijn van het lot begint. Als je lot lijn begint met de hoofdlijn, succes komt na de leeftijd van 35. Beginnend bij de hartlijn suggereert dat stabiliteit en carrière / financiële overwinningen later zullen komen (na de leeftijd van 50.) Een lijn van het lot die begint bij de levenslijn duidt niet op groot financieel succes, maar in plaats daarvan op een gelukkig leven met veel vrienden

Andere palmleeslijnen

Er zijn veel andere lijnen op de handpalm die een meting kunnen aanvullen. Deze omvatten:

 • De lijn van de zon die verticaal rechts van de Fate-lijn naar de pink loopt en talent vertegenwoordigt
 • De Mercury Line die verticaal rechts van de zonnelijn naar de pink loopt en een goede of slechte gezondheid voorspelt
 • De kromme van Salomo is te vinden onder de wijsvinger en gaat over emoties en een natuurlijk vermogen om anderen te onderwijzen.

Klaar voor je Palm Reading? Laatste regels

Net als bij tarotkaartlezen of een andere vorm van waarzeggerij, valt er veel te leren met handlezen. De antwoorden die u zoekt tijdens het uitvoeren van een handpalmlezinging zijn complex en dat geldt ook voor het proces.

Terwijl je de vorm van de hand, de steunen en de pijnen onderzoekt, evenals de vele lijnen op de handpalm, gebruik je een vleugje van wat je hebt geleerd en een hele hoop intuïtie. Hoewel het slechts een hulpmiddel is, kan handpalmlezen worden gebruikt als een spiegel en verbinding met het onderbewustzijn dat ons in staat stelt ons te verbinden met ons Hogere Zelf en anderen te helpen hetzelfde te doen.

Als je meer wilt lezen over palmlezen, bekijk dan dit bericht met mijn favoriete Palmistry Books!