De beste zwembril, volgens een voormalige wedstrijdzwemmer

De beste zwembril, volgens een voormalige wedstrijdzwemmer

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Of je nu traint voor een wedstrijd, baantjes zwemt voor cardio, of je voor te bereiden op een triatlon, is het belangrijk om de juiste bril te hebben terwijl je in het water bent. Mogelijk hebt u verschillende functies nodig, zoals bescherming tegen de zon of perifere zichtbaarheid, afhankelijk van of u binnen of buiten zwemt.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze beste algemene selectie is de Speedo Mirrored Vanquisher 2.0-bril vanwege hun betaalbaarheid en functies zoals anti-condens en UV-bescherming. De Aqua Sphere Kayenne Zwembril is een goede keuze voor open water zwemmen met hun 180 graden zicht.

We hebben de bril in onze roundup beoordeeld op functies zoals waarde en betaalbaarheid, zonwering, algehele zichtbaarheid, comfort en hoe lekvrij ze zijn. Alle producten op deze lijst zijn doorgelicht en geselecteerd door een voormalige wedstrijdzwemmer die de waarde van een kwaliteitspaar kent wanneer ze het ziet.

Hier onze keuzes voor de beste zwembrillen op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Speedo Mirrored Vanquisher 2.0 Zwembril bij Amazon

Beste budget:

Aegend Anti-Fog Zwembril bij Amazon

Beste voor open water zwemmen:

Aqua Sphere Kayenne Zwembril bij Amazon

Beste voor het zwemmen van baantjes:

Zionor Anti-Fog G1 Zwembril bij Amazon

Beste voor wedstrijden:

Speedo Unisex Speed Socket 2.0 Zwembril bij Amazon

Beste voor triatlon:

TYR Sport Special Ops 2.0 Gepolariseerde zwembril bij Amazon

Beste met recept:

TYR Corrective Optical Adult Goggles bij Dick’s

Beste anti-fog:

Arena Cobra Ultra Competitieve Zwembril bij Amazon

Beste Splurge:

MP Michael Phelps XCEED Zwembril bij Amazon

Beste instelbaar:

Resurge Sports Anti-Fog Bril met Bungee Straps bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Speedo Gespiegelde Vanquisher 2.0 Zwembril

4.6


Speedo Gespiegelde Vanquisher 2.0 Zwembril

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s
Bekijk op Speedousa.com

De Speedo Vanquisher bril heeft alle kenmerken van een kwaliteitszwembril en is onze beste algemene keuze. Ze zijn uitgerust met anti-condensbescherming, UV-bescherming, een brede panoramische lens, siliconen afdichtingen rond de ogen en vier afzonderlijke neusstukopties voor een aangepaste pasvorm.

Speedo is een top, vertrouwd merk onder competitieve zwemmers, en dit product is goedkoop, maar gemaakt van hoogwaardig, duurzaam materiaal dat is gebouwd om lang mee te gaan.

Prijs op het moment van publicatie: $25

Beste budget

Aegend Anti-Fog Zwembril

Aegend Anti Fog Zwembril

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Tegen een betaalbare prijs is deze Aegend-bril een geweldige keuze. De binnenste lenzen zijn gecoat met eersteklas behandelingstechnologie. Ze zijn geschikt voor bijna iedereen – mannen, vrouwen en kinderen – en zijn verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren.

Ze zijn ook verbeterd om een hoger neusstuk op te nemen, zodat het niet op je gezicht drukt terwijl je zwemt, waardoor het een comfortabeler gevoel krijgt in vergelijking met een typisch neusstuk. Vanwege het ergonomische ontwerp staat deze bril bekend als redelijk lekvrij, wat een extra bonus is, vooral gezien de prijs.

Prijs op het moment van publicatie: $14

Het beste voor open water zwemmen

Aqua Sphere Kayenne Zwembril

Aqua Sphere Kayenne Zwembril

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s

Het zicht van 180 graden op deze bril is essentieel voor zwemmen in open water, want als je in open water bent, moet je je perifere zicht kunnen gebruiken om te zien waar je naartoe gaat en om boeien te spotten. Dit kan ook helpen bij het zwemmen in een straighter lijn, die de racetijden kan verbeteren.

Als het gaat om zwemmen in open water, zijn heldere lenzen (zoals die op deze bril) superieur aan getinte lenzen, omdat zwemmen in al potentieel troebele wanters moeilijker kan zijn met een getint zicht.

Bovendien is de bril gebouwd met 100% UVA- en UVB-bescherming, zodat het zonlicht geen pijn doet aan je ogen, zelfs niet door een heldere lens.

Prijs op het moment van publicatie: $65

Het beste voor het zwemmen van baantjes

Zionor Anti-Fog G1 Zwembril

Zionor G1 gepolariseerde anti-fog zwembril

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Als je gewoon wat baantjes wilt zwemmen en het dag wilt noemen, en racen of trainen niet op je radar staat, is deze bril goed bij je. Bij het zwemmen van baantjes wordt comfort meer een prioriteit dan andere brilfuncties, vooral als u nieuw bent in het zwemmen.

Het is niet ongewoon om na een zwemsessie met “wasbeerogen” weg te lopen van het zwembad omdat je bril te strak zat, maar dit Zionor-model maakt gebruik van geoptimaliseerde demping binnen de google-frames om dat te voorkomen.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Beste voor wedstrijden

Speedo Unisex Speed Socket 2.0 Zwembril

Speedo Unisex Speed Socket 2.0 Zwembril

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Speedousa.com

De Speedo Speed Sockets zijn ideaal voor wedstrijden vanwege hun gebogen hydrodynamische lenzen, antireflectiecoating en aangepaste pasvorm van het binnenoog. Vooral gunstig voor buitenwedstrijden, deze bril is uitgerust met UVA- en UVB-zonnebescherming en spiegelglazen om de ogen veilig te houden.

De hydrodynamische lenzen bieden een panoramisch beeld, wat zwemmers een concurrentievoordeel geeft in een race, omdat ze een groter perifeer zicht bieden onder water.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Beste voor triatlon

TYR Sport Special Ops 2.0 Gepolariseerde Zwembril

TYR Sport Special Ops 2.0 Gepolariseerde Zwembril

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Deze bril is misschien niet de meest duurzame of gaat voor altijd mee, maar als je gewoon een comfortabele, goedkope bril nodig hebt die een goede UV-bescherming biedt en lang genoeg meegaat om te trainen voor je triatlon, is dit TYR-model de beste keuze. Hoewel ze zijn ontworpen voor zwemmers die van plan zijn om buiten te trainen (of het nu in een buitenzwembad of in het open water is), kunnen ze ook worden gebruikt in binnenzwembaden met behoud van duidelijk zicht.

Ten slotte hebben ze een breed perifeer uitzicht, wat zeer gunstig is voor buitenzwemwedstrijden, vooral in de oceaan.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Beste met recept

TYR Corrigerende Optische Volwassen Bril

TYR Corrigerende Optische Volwassen Bril

Met dank aan Dick’s Sporting Goods


Bekijk op Dick’s
Bekijk op Swimoutlet.com
Bekijk op Tyr.com

Deze voorgeschreven bril is een koopje zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ze zijn er in 11 verschillende corrigerende dioptrieën, variërend van -2,0 tot -8,0.

TYR, ook een vertrouwd merk onder zwemmers, zorgde ervoor dat deze bril op recept werd ontworpen met functies die elke zwemmer in een bril zou zoeken, waaronder zowel een verstelbare neusbrug als een universeel oogkasframe voor maximaal comfort tijdens het dragen.

Prijs op het moment van publicatie: $33

Beste anti-fog

Arena Cobra Ultra Competitieve Zwembril

Arena Cobra Ultra Competitieve Zwembril

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Hoewel de Arena Cobra Ultras aan de duurdere kant zijn, zijn ze misschien de moeite waard als je op zoek bent naar een gelikte bril die beslaan voorkomt. Deze bril is gebouwd met een unieke anti-fog swipe-technologie, waarmee je letterlijk je vinger kunt gebruiken om te vegen en de anti-mistbescherming in het brilframe opnieuw te activeren wanneer dingen een beetje wazig worden.

Verkrijgbaar in 22 verschillende stijlen, is er zeker een paar dat bij uw smaak past.

Prijs op het moment van publicatie: $70

Beste Splurge

MP Michael Phelps XCEED Zwembril

MP Michael Phelps XCEED Zwembril

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar elke bril die op de markt wordt gebracht door Olympisch gouden medaillewinnaar Michael Phelps zelf moet van hoge kwaliteit zijn, maar het heeft natuurlijk allemaal een prijs.

U kunt verwachten dat deze bril extreem lekvrij, duurzaam en comfortabel is. Het stijve exoskelet houdt de bril stabiel op je gezicht en de zachte Softeril pakking op het brilmontuur zorgt voor comfort en een strakke afdichting rond de ogen om het water buiten te houden.

Prijs op het moment van publicatie: $45

Beste verstelbaar

Resurge Sports Anti-Fog Bril met Bungee Straps

Resurge Sports Anti-Fog Bril met Bungee Straps

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Bungee-riemen zijn verreweg de beste oplossing voor de onvermijdelijke uitdaging van het aanpassen van je brilriemen. Als voormalig zwemcoach heb ik talloze uren besteed, niet alleen aan coaching, maar ook aan het aanpassen van brilriemen voor mijn zwemmers – daarom ben ik als zwemmer overgestapt op het gebruik van een bungee-riem om mijn bril vroeg in mijn zwemcarrière aan te passen en heb ik nooit meer achterom gekeken.

Aangezien dit Resurge-ontwerp al een goede optie is voor brillen (vooral als je doel is om baantjes te zwemmen met comfort rond de ogen), is het feit dat ze al zijn uitgerust met de bungee-riem een enorm verkoopargument. Bungees op zichzelf verkopen normaal gesproken voor de prijs van deze bril, dus deze optie is een geweldige waar voor je geld.

Prijs op het moment van publicatie: $15

Het beste voor kinderen

Speedo Junior Hyper Flyer Zwembril

Speedo Junior Hyper Flyer Zwembril

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Speedousa.com

Speedo is ook een betrouwbaar merk voor kinderbrillen. Dit paar heeft alle basisprincipes die een kind nodig zou hebben in een bril – riemen die gemakkelijk verstelbaar zijn, brilafdichtingen die de lenzen lekvrij houden, en niet te vergeten tien verschillende unieke ontwerpen en kleuren om uit te kiezen.

Bij het dragen van deze bril kan uw kind in stijl verschijnen om te zwemmen.

Prijs op het moment van publicatie: $15

Eindoordeel

Betaalbaar en compleet met een verscheidenheid aan functies, de Speedo Vanquisher 2.0 is een voor de hand liggende keuze. Met zijn anti-condens lenzen en panoramisch uitzicht, beheert het veel voorkomende brilklachten en is het veelzijdig genoeg om buiten of binnen te worden gebruikt. Als oogcomfort een prioriteit is, kunt u niet fout gaan met Resurge Sports Anti-fog met Bungee Straps, die ook dienst doet als verstelbare bril en bungees all-in-one, wat een kosteneffectieve keuze blijkt te zijn.

Waar u op moet letten bij zwembrillen

Bescherming tegen de zon

De meeste brillen zijn niet gespiegeld, gespiegeld of gepolariseerd. Niet-gespiegelde lenzen zijn het beste om binnen te zwemmen, omdat een getinte lens binnenin het te donker kan maken om te zien. Gespiegelde en gepolariseerde lenzen zijn het beste voor buitenzwemmen omdat ze het zonlicht reflecteren en filteren.

Zichtbaarheid

Sommige brillen hebben hydrodynamische lenzen, waarmee u een breder perifeer zicht hebt. Dit is niet nodig als je van plan bent om alleen baantjes te trekken, maar voor trainingen en wedstrijden verhoogt het je zichtbaarheid onder water (zodat je tijdens je race niet in een baanlijn zwemt).

Gemak

Als je een bril nodig hebt voor baantjes trekken of zwemmen, wil je iets dat comfortabel is en goed bij je gezicht past. Voor wedstrijden wilt u misschien meer aandacht besteden aan de andere functies (zoals zichtbaarheid of bescherming tegen zonlicht) en of ze anti-condens of lekvrij zijn, in plaats van comfort.

Op de racedag maak je je geen zorgen over hoe comfortabel je bril is als je lenzen beslaan en je niet kunt zien waar je naartoe gaat , dus het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het kiezen van je bril.

Veelgestelde vragen


 • Hoe maak je zwembrillen schoon?

  Reinig je zwembril na gebruik door ze af te spoelen in warm water en te poetsen met een zachte doek, zoals eentje van zacht katoen of microvezel. U kunt de riemen reinigen met water en zeep met uw handen of de doek. Zorg ervoor dat u de zeepresten afspoelt. Laat je bril aan de lucht drogen in een goed geventileerde ruimte om schimmel te voorkomen.


 • Hoe voorkom je dat zwembrillen beslaan?

  Om te voorkomen dat zwembrillen beslaan, kunt u overwegen een anti-condensoplossing te gebruiken. Een paar druppels this oplossing aangebracht op uw bril en vervolgens gespoeld kan voorkomen dat er mist ontstaat terwijl u uw bril gebruikt. Andere producten die mist kunnen helpen voorkomen, zijn scheerschuim, babyshampoo en speeksel. Zorg er wel voor dat je ze na gebruik grondig schoonmaakt.


 • Hoe verwijder je krassen van zwembrillen?

  Sommige zwembrilkrasjes kunnen worden verwijderd met behulp van een schurende pasta die te vinden is bij een bouwmarkt of zeer fijn grit schuurpapier. Je kunt ook tandpasta proberen voor zeer lichte krassen. Houd er echter rekening mee dat elke methode die u gebruikt om krassen te verwijderen, deze verder kan beschadigen. Bewaar ze in plaats daarvan in een zachte beschermhoes om schade te voorkomen.


 • Hoe lang gaat een zwembril mee?

  Zwembrillen gaan ongeveer 3 tot 6 maanden mee, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt, hoe je ze opbergt en schoonmaakt en de kwaliteit van de bril. U kunt ervoor zorgen dat uw bril langer meegaat door ze zorgvuldig op te bergen en na gebruik schoon te maken om krassen, schimmel en afbraak van de banden te voorkomen.


 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn zwembril past?

  Om ervoor te zorgen dat je zwembril past, plaats je de oogschelpen over je ogen zonder de riemen over je hoofd te strekken. Druk de oogschelpen op je ogen. Ze moeten binnen enkele seconden afdichten en zuigen. Zo niet, dan passen ze waarschijnlijk niet bij je ogen. Als ze niet afdichten en gemakkelijk loskomen, heb je misschien een groter formaat nodig.

  Riemen mogen niet strak of ongemakkelijk zijn. Plaats de onderste riem rond de achterkant van je hoofd op ooghoogte en de aanraakband iets hoger voor een veiligere pasvorm. Als u een verstelbare neusbrug heeft, kan deze worden aangespannen of losgemaakt voor een meer aangepaste pasvorm.


 • Kan ik contactlenzen dragen met een zwembril?

  U mag niet toestaan dat uw contacten worden blootgesteld aan water van welke aard dan ook. U kunt een bril met contactlenzen dragen zolang u zeker weet dat de bril goed past en er geen water in zal lekken en uw contacten aan water zal blootstellen. Vermijd idealiter het dragen van contactlenzen tijdens het zwemmen.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Alex Battaglia, een voormalig wedstrijdzwemmer en zwemcoach, begrijpt de waarde van een kwaliteitsbril, of je ze nu vastbindt om wat baantjes te zwemmen of je traint voor een race. Nu is ze een gezondheidsonderzoeker en zet ze zich in om de beste producten voor zwemmers en andere atleten grondig te onderzoeken en producten te vinden waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze werken.

Onze beste algemene selectie is de Speedo Mirrored Vanquisher 2.0-bril vanwege hun betaalbaarheid en functies zoals anti-condens en UV-bescherming. De Aqua Sphere Kayenne Zwembril is een goede keuze voor open water zwemmen met hun 180 graden zicht.

Betaalbaar en compleet met een verscheidenheid aan functies, de Speedo Vanquisher 2.0 is een voor de hand liggende keuze. Met zijn anti-condens lenzen en panoramisch uitzicht, beheert het veel voorkomende brilklachten en is het veelzijdig genoeg om buiten of binnen te worden gebruikt. Als oogcomfort een prioriteit is, kunt u niet fout gaan met Resurge Sports Anti-fog met Bungee Straps, die ook dienst doet als verstelbare bril en bungees all-in-one, wat een kosteneffectieve keuze blijkt te zijn.