De beste verticale klimmers van 2023 voor een full body workout

De beste verticale klimmers van 2023 voor een full body workout

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De 10 beste verticale klimmers van 2022

bodymindspirit / Sabrina Jiang


Als u op zoek bent naar een effectieve full-body workout die uw hartslag verhoogt terwijl deze een lage impact heeft op uw gewrichten, is een verticale klimmer de perfecte uitrustingstoevoeging voor uw thuisgymnastiek.  Verticale klimmers simuleren rotsklimmen en betrekken alle belangrijke spiergroepen, alleen veiliger en in een veel sneller tempo. Bovendien zijn de meeste verticale klimmers ook draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze perfect zijn voor kleinere ruimtes.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Dankzij de eenvoudige installatie en verstelbare hoogte is de MaxiClimber Classic Vertical Climber onze beste keuze. Voor een hoger draagvermogen en 12 weerstandsniveaus kunt u upgraden naar de MaxiClimber XL.

“Verticale klimmers zijn een goede optie om de routine van een elliptische trainer, een roeier of een loopband te veranderen,” zegt Dr. Joe Knapp, PT, DPT, een fysiotherapeut bij Advanced Physical Therapy in Wichita, Kansas. “Ze voegen het voordeel toe van het vereisen van zowel de bovenste als de onderste ledematen, dus het is meer een uitgebreide training,” voegt hij eraan toe.

De prijsklasse voor verticale klimmers thuis kan sterk variëren van minder dan $ 200 tot meer dan $ 3.000 op basis van de specificaties. Bij het beoordelen van de beste verticale klimmers gaven onze experts prioriteit aan opties die gemakkelijk te gebruiken, duurzaam en ruimtebesparend zijn.

Op basis van ons onderzoek en inzichten van experts uit de industrie zijn dit de beste verticale klimmers op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Maxi Climber Vertical Climber bij Amazon

Beste budget:

ZELUS Vertical Climber Machine bij Newegg.com

Het beste voor kleine ruimtes:

RELIFE rebuild your life vertical climber bij Amazon

Beste voor beginners:

Aceshin Vertical Climber Machine bij Amazon

Beste gevorderden:

VersaClimber Machine bij Roguefitness.com

Het beste voor instelbare weerstand:

MaxiClimber Hydraulic Resistance Vertical Climber bij Amazon

Beste High-Tech:

CLMBR Connected bij Amazon

Beste voor crosstraining:

Sunny Health &Fitness Elliptical Cardio Climber Cross Trainer Machine bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben geselecteerd
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Maxi Climber De originele gepatenteerde verticale klimmer

4.6


Maxi Climber De originele gepatenteerde verticale klimmer

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Maxiclimber.com
Pros

 • In hoogte verstelbaar

 • Eenvoudig te gebruiken, lichtgewicht en compact

 • Inclusief gratis MaxiClimber-app

Tegens

 • Niet geschikt voor gebruikers van meer dan 240 lbs

 • Kleine voetpedalen kunnen ongemak veroorzaken

We kozen de MaxiClimber Classic verticale klimmer als onze beste algemene keuze omdat deze gemakkelijk te gebruiken, eenvoudig in te stellen en verstelbaar is voor de perfecte pasvorm. De MaxiClimber Classic is compact, wordt bijna volledig geassembleerd geleverd en kan gemakkelijk worden weggeklapt om op te bergen wanneer hij niet in gebruik is.

Deze verticale klimmer bevat de gratis MaxiClimber-app die gestructureerde trainingen biedt en waarmee je je voortgang kunt volgen. Het 21-daagse Maxi-Challenge intervaltrainingsprogramma is een geweldige manier om de klimmer in je routine op te nemen en het bevat zelfs een maaltijdplan. De MaxiClimber Classic combineert aerobe oefeningen met de weerstand van je lichaamsgewicht om calorieën te verbranden en spieren te versterken. Je bent goed op weg om je fitnessdoelen te bereiken met deze machine en bijbehorende app vanuit het comfort van thuis.

Prijs op het moment van publicatie: $ 169

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit:
240 pond | Aangeboden statistieken: Calorieën, stappen | Dimensies: 28,3″ B x 35,8″ L x 105″ H | Vergadering: 90% voorgemonteerd, zelfmontage

Beste budget

ZELUS Verticale Klimmer Machine

ZELUS Verticale Klimmachine
Bekijk op Newegg.com
Bekijk op Zelusfitness.com
Pros

 • 5 instelbare hoogteniveaus

 • Getextureerde voetpedalen met antislipgrepen

Tegens

 • Beweging kan een beetje stijf aanvoelen

 • Montage-instructies kunnen onduidelijk zijn

De voetafdruk van de ZELUS Vertical Climber Machine is kleiner dan andere op deze lijst en wordt nog kleiner wanneer u hem opvouwt voor eenvoudige opslag. Instelbaar op vijf verschillende hoogtes, we vinden het leuk dat deze machine geweldig is voor korte en lange klimmers. Het biedt ook verschillende intensiteitsniveaus, zodat je jezelf in de loop van de tijd kunt blijven uitdagen. Met behulp van de vijf instelbare hoogteniveaus boots je traplopen na op de lagere instellingen, helemaal tot aan rotsklimmen op het hoogste niveau.

Met een inhoud tot 290 pond heeft het duurzame, getextureerde voetpedalen en antislipgrepen onder de machine, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat hij beweegt of dat uw voeten van de treden glijden terwijl u klimt. Met de kleine monitor kunt u uw tijd, verbrande calorieën en het totale aantal stappen bijhouden dat u tijdens uw training hebt beklommen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 160

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit: 290 pond | Aangeboden statistieken: Tijd Calorieën, stappen | Dimensies: 29,1″ B x 36,6″ L x 81,5″ H | Vergadering: Zelfmontage

Het beste voor kleine ruimtes

RELIFE bouw je leven weer op Verticale klimmer

RELIFE BOUW JE LEVEN WEER OP Verticale Klimmer

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • Verstelbaar stuur

 • Slijtvaste kabel met lage wrijving voor duurzaamheid

 • Compact, lichtgewicht en stil

Tegens

 • Pedalen zijn klein met minimale grip

We raden de RELIFE verticale klimmer aan voor mensen met beperkte ruimte. Wanneer volledig ingesteld, overspant deze verticale klimmer slechts 37,5 inch lang, 28 inch breed en tot 85 inch hoog. Opgevouwen is hij nog kleiner voor eenvoudige draagbaarheid en opslag.

Wanneer u de machine gebruikt, betekent het verhogen van de hoogte ook dat u de moeilijkheidsgraad van de oefening verhoogt, dus zorg ervoor dat u uzelf niet overbelast. Het verstelbare stuur met 5 niveaus simuleert joggen, hardlopen en rotsklimmen, terwijl uw lichaamsgewicht de weerstand biedt.

Deze machine is ook gebouwd met duurzaamheid in het achterhoofd. Het heeft een aantal functies die zijn ontworpen om het lang mee te laten gaan, zoals een slijtvaste kabel en een voorraad smeermiddel om de zaken soepel te laten verlopen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 221

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit: 260 pond | Aangeboden statistieken: Scannen, tellen, totaal aantal, tijd, calorieën | Dimensies: 28′ B x 37,5″ L x 85″ H | Vergadering: Zelfmontage

Beste voor beginners

Aceshin Verticale Climber Machine

Aceshin Verticale Climber Machine

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • Meerdere stuurposities, waaronder stationair stuur

 • Eenvoudige installatie en opvouwbaar voor opslag

Tegens

 • Smeer regelmatig om geluid te minimaliseren en voor een soepelere werking

De Aceshin verticale klimmer is een geweldige keuze voor een kennismaking met klimuitrusting. We vinden het leuk dat deze lichtgewicht, maar stevige aceshin verticale klimmer wordt geleverd met twee sets stuur aan elke kant, plus een set stationair stuur aan de basis. Je hebt dus de mogelijkheid om je hele lichaam of alleen de onderste helft te trainen. Het beschikt ook over een display dat uw tijd, snelheid, afstand en verbrande calorieën bijhoudt.

Net als andere machines kunt u deze verticale klimmer opvouwen en gemakkelijk opbergen wanneer u hem niet gebruikt. Het is ook vermeldenswaard dat deze verticale klimmachine een maximale gewichtscapaciteit van 350 pond heeft, wat nogal wat meer is dan de meeste andere verticale klimmers aankunnen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 170

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit: 350 pond | Aangeboden statistieken: Tijd, snelheid, afstand, calorieën | Dimensies: 26,8″ B x 39,4″ L x 78,8″ H | Vergadering: Zelfmontage

Beste gevorderden

VersaClimber Machine

VersaClimber Machine

Bron: VersaClimber


Bekijk op Roguefitness.com
Bekijk op Versaclimber.com
Pros

 • 4 trainingsmodi

 • Verstelbare handgrepen, voetpedalen en display

Tegens

 • Hoge prijs

Als u uw training naar een hoger niveau wilt tillen, raden we een hoogwaardige verticale klimmer aan, zoals de VersaClimber. Naast de traditionele verticale klimmersfuncties heeft hij verstelbare voetpedalen, verstelbare handgrepen en een stevig stalen frame. Probeer de vooraf ingestelde trainingsprogramma’s om je training een tandje hoger te zetten. Het beschikt zelfs over een racemodus om u te helpen uw snelheid te verhogen en uw cardiocapaciteit te testen.

De VersaClimber is een veelzijdige cardio- en krachtopbouwmachine. Naast verticaal klimmen, kunt u de zijrails vasthouden en de machine gebruiken als traptrede – een geweldige manier om de onderste helft te richten en krachtige, sterke bilspieren, quads en hamstrings te bouwen. Je kunt ook op de grond gaan staan en je alleen op je bovenlichaam concentreren, waardoor je kracht opbouwt in de schouders, armen, borst en rug. Met al zijn mogelijkheden is de VersaClimber een geweldige investering voor uw thuisgymnastiek.

Prijs op het moment van publicatie: $ 3,295

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit: 350 pond | Aangeboden statistieken: Hartslag Tijd, afstand, voeten per minuut, totaal aantal beklommen voeten, calorieën, staphoogte, slaglengte | Dimensies: 36″ B x 44″ L x 90″ H | Vergadering: Zelfmontage

Het beste voor instelbare weerstand

MaxiClimber XL-2000 Hydraulische Weerstand Verticale Klimmer

4.7


MaxiClimber XL-2000 Verticale Klimmer

Met dank aan MaxiClimber


Bekijk op Amazon
Bekijk op Maxiclimber.com
Pros

 • Bidirectionele hydraulische weerstand

 • Gratis on-demand trainingsprogramma’s met behulp van de MaxiClimber-app

Tegens

 • Kan in de loop van de tijd duurzaamheid missen

 • Vouwen voor opslag is omslachtig

Als het gaat om veelzijdigheid, tilt de MaxiClimber XL-2000 Vertical Climber dingen naar een hoger niveau. Nu kun je de verbranding verhogen met 12 weerstandsniveaus om je conditie op de proef te stellen. Het aluminium frame is lichtgewicht, maar toch studie genoeg om tot 300 pond te ondersteunen. Het opnieuw ontworpen rolmechanisme zorgt ervoor dat de MaxiClimber XL-2000 Vertical Climber soepeler en stiller loopt dan de MaxiClimber Classic.

Prijs op het moment van publicatie: $ 599

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit: 300 pond | Aangeboden statistieken: Calorieën, stappen | Dimensies: 25,78″ B x 41,33″ L x 92,88″ H | Vergadering: 90% voorgemonteerd, zelfmontage

Beste High-Tech

CLMBR aangesloten

CLMBR aangesloten

Clmbr


Bekijk op Amazon
Bekijk op Clmbr.com
Pros

 • Draagvermogen tot 350 lbs

 • Touchscreen display en dashboard met Alexa compatibiliteit

 • Duurzaam en goed geconstrueerd

Tegens

 • Zwaar maar uitgerust met wielen voor draagbaarheid

 • Premium-lidmaatschap op abonnementsbasis om toegang te krijgen tot alle functies

Voor een volledig meeslepende, studio-achtige ervaring raden we de CLMBR verticale klimmer aan. Uitgerust met een 21-inch, high-definition touchscreen display en een krachtig, ingebouwd Dolby-geluidssysteem, concurreert het met machines die te vinden zijn in luxe sportscholen.

Goed geconstrueerd en duurzaam, deze verticale klimmer heeft ergonomische handgrepen die kunnen worden aangepast in stappen van 1 inch. Met een maximaal gebruikersgewicht van 350 pond beschikt de CLMBR ook oversized en getextureerde voetpedalen die je stabiel en veilig houden terwijl je klimt. Met de 11 magnetische weerstandsinstellingen kunt u uw klim aanpassen en op schema blijven tijdens de lessen.

Als u klaar bent, maken de zware zwenkwielen het moeiteloos om de machine uit de weg te laten glijden. Je kunt je CLMBR-profiel synchroniseren op al je apparaten en toegang krijgen tot je statistieken, inclusief badges, voortgang van uitdagingen en prestaties. Deze verticale klimmer biedt ook gemakkelijke toegang tot meer dan 400 on-demand fitnesslessen met een betaald lidmaatschap.

Prijs op het moment van publicatie: $ 2.795

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit: 350 pond | Aangeboden statistieken: Tijd Afstand, Tempo, Calorieën, Tempo, Bereik, Kracht | DimensiOns: 32″ B x 35″ L x 88″ H | Vergadering: Zelfmontage

Het beste voor crosstraining

Sunny Health &Fitness Elliptische Cardio Climber Cross Trainer Machine

Elliptische Cardio Climber Cross Trainer Machine

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Full size, antislip voetpedalen

 • 8 niveaus van instelbare magnetische weerstand voor een soepele, rustige training

 • Vloerstabilisatoren voor balans en waterpas machine

Tegens

 • Niet geschikt voor gebruikers van meer dan 220 lbs

Hoewel een verticale klimmer geweldig is voor het versterken van cardio- en verstevigende spieren, kunnen sommige mensen worden geïntimideerd door het standaardontwerp van een verticale klimmer. De Sunny Health &Fitness Performance Cardio Climber Elliptical Trainer kan gebruiksvriendelijker zijn, vooral voor beginners. Deze machine heeft een unieke klimpas en handgrepen die vooruit en achteruit bewegen versus op en neer. De stijlcombinatie geeft je een cross-training ervaring die zowel beginners als gevorderde gebruikers zal uitdagen.

Afhankelijk van je fitnessdoelen kun je met een draai aan een knop gemakkelijk tussen acht weerstandsniveaus bewegen. De ingebouwde monitor beschikt over een handige klok en kalender, maar houdt uw tijd, snelheid, afstand en meer bij om u te helpen gemotiveerd te blijven. Wanneer u de machine niet gebruikt, kunt u deze eenvoudig kantelen en wegrollen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 289

Belangrijkste specificaties:
Maximale gewichtscapaciteit: 220 pond | Aangeboden statistieken: Calorieën, Afstand, Tellerstand, Snelheid, Tijd, Scan | Dimensies: 23″ B x 42″ L x 60,5″ H | Vergadering: Zelfmontage

Hoe we de beste verticale klimmers hebben geselecteerd

Om de beste verticale klimmers te vinden, hebben we tientallen machines onderzocht, met fitnessprofessionals gesproken en productdetails en feedback van klanten zorgvuldig beoordeeld. We hebben rekening gehouden met de prestaties, het gewicht, de grootte, de mobiliteit, de bouwmaterialen en de veelzijdigheid van elke machine. We hebben goed gekeken naar functies zoals geprogrammeerde of on-demand klassen, instelbare componenten en stat tracking. De prijs van verticale klimmers kan sterk variëren, dus we hebben opties geselecteerd die bij de meeste budgetten passen en alleen machines opgenomen die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Waar te letten in een verticale klimmer

Grootte en ruimte

“De voetafdruk van de verticale klimmer is lang niet zo breed of lang als een loopband, maar hij is veel hoger. Zorg ervoor dat je de juiste plafondhoogte hebt,” zegt Michelle Leachman, MS, ACE-CPT, gecertificeerde personal trainer. “Je moet ook een hard, vlak oppervlak hebben of investeren in een zware mat om het tapijt te beschermen,” voegt ze eraan toe.

Gebruik de productafmetingen om ervoor te zorgen dat de verticale klimmer die u kiest in uw ruimte past. De meeste hebben een kleine voetafdruk en vouwen of rollen voor draagbaarheid en opslag. Het is echter belangrijk om te onthouden dat velen meer dan een verticale speling van 7 voet vereisen die mogelijk niet geschikt is voor kelders of kamers met lage plafonds.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is sterk afhankelijk van de materialen die worden gebruikt om de verticale klimmer te maken. “Goedkopere worden meestal gemaakt met goedkopere materialen, terwijl duurdere materialen steviger en duurzamer zijn en langer meegaan”, zegt Erica Ziel, oprichter van Knocked Up Fitness en Deep Core Fitness Specialist.

Zorg ervoor dat de machine die u kiest uw gewicht veilig kan vasthouden en niet beweegt tijdens het trainen. Als u hoopt dat uw machine jarenlang meegaat, kijk dan naar opties met een sterk stalen frame en andere slijtvaste componenten. Volg de richtlijnen van de fabrikant om uw machine gesmeerd te houden voor een optimale werking en een lange levensduur.

Toegevoegde functies

Als u liever digitaal verbonden blijft, bieden veel klimmers een bijbehorende app of ingebouwde technische functies. Basisstatistieken zoals tijd, afstand, snelheid en verbrande calorieën zijn standaard bij de meeste machines. Voor on-demand trainingen en begeleide trainingsprogramma’s moet u echter waarschijnlijk meer investeren in de machine, betalen voor een op abonnementen gebaseerde service of beide. Sommige modellen worden gesynchroniseerd met uw bestaande technologie, zoals Bluetooth, Alexa en uw telefoon of tablet.

Prijs

“Houd er rekening mee dat je krijgt waar je voor betaalt, dus als je van plan bent om je verticale klimmer meerdere keren per week te gebruiken, moet je overwegen om wat meer te investeren voor duurzaamheid,” zegt Ziel.

Er zijn budgetvriendelijke opties, maar ze bieden mogelijk alleen basisfuncties en gaan mogelijk niet zo lang mee bij langdurig gebruik. Zelfs met duurdere, technisch onderlegde machines, overweeg dat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht voor het bijhouden van uw statistieken, voor on-demand content en optionele accessoires.

Veelgestelde vragen


 • Zijn verticale klimmers slecht voor de knieën?

  Verticale klimmers bieden een low-impact training, dus het zou relatief gemakkelijk moeten zijn voor je gewrichten. “Als een patiënt met een voorgeschiedenis van knieproblemen het bewegingsbereik beschikbaar heeft om de volledige beweging te voltooien, is het hoogstwaarschijnlijk veilig voor de patiënt om een verticale klimmer te gebruiken,” zegt Knapp. “Als kniepijn echter oplaait tijdens het gebruik van een verticale klimmer, dan moeten ze natuurlijk stoppen,” voegt hij eraan toe.

  Een goede eerste stap voor patiënten met een voorgeschiedenis van knieproblemen is om een fysiotherapeut te raadplegen om het beste cardioapparaat voor hen te bepalen.


 • Zijn verticale klimmers net zo effectief als de Stairmaster?

  Zowel verticale klimmers als Stairmasters bieden een low-impact, aerobe training die spieren verstevigt en calorieën efficiënt verbrandt. U krijgt echter nog meer voordelen met behulp van een verticale klimmer, omdat deze naast uw benen ook uw armen gebruikt.

  “De verticale klimmer zorgt voor meer spiergroepactivering, omdat de Stairmaster alleen de kern en het bovenlichaam rekruteert voor stabiliteit, niet voor het algehele bewegingspatroon en versterking,” zegt Leachman. “De verticale klimmer gebruikt alle belangrijke spiergroepen om de bilspieren, quads, kuiten, hamstrings, core, rug, borst en schouders te versterken en te definiëren,” voegt ze eraan toe.


 • Maken verticale klimmers je een betere klimmer?

  Omdat de beweging op een verticale klimmer rotsklimmen nabootst en veel van dezelfde spiergroepen betrekt, kunnen regelmatige trainingen u helpen uw klimvaardigheden en prestaties te verbeteren. Trainen op een verticale klimmer helpt ook om de coördinatie te verbeteren, wat een essentiële vaardigheid is bij het klimmen. “Handen, armen en benen bewegen tegelijkertijd om de functies van het lichaam tijdens deze training te verlengen en te verbeteren”, zegt Leachman.


 • Helpt een verticale klimmer je om af te vallen?

  Als onderdeel van een gezonde levensstijl kan het regelmatig gebruiken van een verticale klimmer leiden tot gewichtsverlies.

  Volgens de Cleveland Clinic is “de verticale klimmer een machine met een hoge calorie-output. Het verhoogt ook je VO2 max, wat een mooie manier is om bij te houden hoe snel je lichaam zuurstof verbruikt en hoe dat zich vertaalt in verbrande calorieën en gebruikte energie. Er wordt geschat dat het tussen de 300 en 800 calorieën verbrandt in één sessie van 30 minuten. “

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Schrijver en personal trainer Mallory Creveling, ACE-CPT, behandelt al meer dan een decennium de wellness-industrie, inclusief fitnessapparatuur. Als gecertificeerde personal trainer weet ze ook wat werkt voor mensen die hun conditie willen verbeteren en hoe ze de juiste apparatuur kunnen kiezen om specifieke gezondheidsdoelen te bereiken.

Aanvullende rapportage bij dit verhaal door Christine Luff

Gecertificeerd personal trainer, hardloopcoach en fitnessschrijver Christine Luff, ACE-CPT, heeft jarenlang onderzoek gedaan, getest en fitness- en atletische producten aanbevolen en weet dat de juiste uitrusting en apparatuur de prestaties en het comfort enorm kunnen verbeteren.

Dankzij de eenvoudige installatie en verstelbare hoogte is de MaxiClimber Classic Vertical Climber onze beste keuze. Voor een hoger draagvermogen en 12 weerstandsniveaus kunt u upgraden naar de MaxiClimber XL.