De beste veganistische multivitaminen &supplementen van 2023

De beste veganistische multivitaminen &supplementen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De beste veganistische supplementen en multivitaminen, volgens een diëtist

Amazone


Als je een veganistisch dieet volgt, is het zeker mogelijk om aan al je voedingsbehoeften te voldoen. De Academie voor Voeding en Diëtetiek merkt op dat geplande veganistische diëten geschikt zijn voor alle levensfasen. Bovendien kunnen degenen die vegetarische en veganistische diëten volgen, een lager risico lopen op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker.

Veganisten moeten zich er wel extra bewust van zijn om voldoende van bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen die ofwel niet in plantaardig voedsel aanwezig zijn of in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn. Voedingsstoffen van zorg zijn vitamine B12, calcium, vitamine D, omega-3 vetten, zink, jodium en ijzer. Hoewel sommige mensen baat kunnen hebben bij individuele supplementen, kunnen anderen vinden dat een veganistische multivitamine hen helpt aan hun behoeften te voldoen. We raden u aan om met een zorgverlener te praten om te bepalen of u een tekort aan voedingsstoffen heeft voordat u zelf aanvult.

Volgens plantaardig geregistreerde diëtist Anja Grommons, MA, RDN, is het belangrijk om te overwegen welke voedingsstoffen ontbreken in uw specifieke dieet, omdat dit voor iedereen kan verschillen. Bij het zoeken naar supplementen is het ook belangrijk om ingrediëntenetiketten te controleren om ervoor te zorgen dat het product veganistisch is en dat het geen niet-veganistische additieven of dierlijke voedingsstoffen bevat. Ze raadt ook aan om te kiezen voor keuzes die waar mogelijk door derden zijn gecertificeerd.

bodymindspirit Fit goedgekeurde veganistische supplementen &multivitaminen

 • Beste Multivitamine: Vegan Complete Multivitamine van Hippo7 is een softgel multivitamine die voedingsstoffen bevat die vaak laag zijn in veganistische diëten, zoals vitamine B12, vitamine D, calcium, ijzer, jodium, zink en omega-3-vetten, terwijl je andere weglaat die je niet nodig hebt.
 • Beste vitamine B12: Garden of Life B12 Vitamin – mykind Organic Whole Food B-12 is een ConsumerLab.com goedgekeurd supplement met 20.822% van de dagelijkse waarde van B12, allemaal in een spray met frambozensmaak.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn veganistische supplementen en multivitaminen gunstig?

Als u niet voldoende hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen uit voedsel kunt halen, kan een supplement of multivitamine nuttig zijn. Beslissen om individuele supplementen of een multivitamine al dan niet te gebruiken op een veganistisch dieet is echter een persoonlijke keuze. Sommige mensen besluiten om een multivitamine te gebruiken die hen voorziet van verschillende voedingsstoffen die veganisten vaak nodig hebben, terwijl anderen ervoor kiezen om specifieke supplementen te gebruiken voor individuele voedingsstoffen. We raden aan om dit met een zorgverlener te bespreken, omdat bepaalde voedingsstoffen bij hoge doses schadelijk kunnen zijn.

Er zijn bepaalde situaties waarin supplementen of multivitaminen bijzonder belangrijk zullen zijn. Ze omvatten:

 • Degenen die veganistische of vegetarische diëten volgen: Degenen die veganistische diëten volgen, zullen op zijn minst profiteren van een B12-supplement of het kiezen van voedingsmiddelen die zijn verrijkt met voldoende B12. Veel mensen die vegetarische of veganistische diëten volgen, zullen verder moeten gaan dan dit. Als het niet zorgvuldig wordt gepland, kunnen veganistische diëten ontbreken in vitamine B12 en D, calcium, ijzer, omega-3-vetzuren, jodium, zink en selenium.
 • Die een tekort aan bepaalde voedingsstoffen: Als een zorgverlener via een bloedtest vaststelt dat u een tekort heeft aan een bepaalde voedingsstof, dan zal een supplement vaak een effectieve manier zijn om uw niveaus te verhogen. Een zorgverlener kan een geschikte dosis voor u aanbevelen.
 • Atleten of actieve personen: Als u fysiek actief bent en een veganistisch dieet volgt, loopt u mogelijk een verder verhoogd risico op tekorten. Dit komt door het feit dat atleten hogere eisen hebben aan bepaalde voedingsstoffen, zoals ijzer, in vergelijking met de algemene bevolking, bovenop veganisten in het algemeen met een verhoogd tekortrisico voor bepaalde voedingsstoffen. Daarom moeten veganistische atleten mogelijk extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat ze aan hun behoeften voldoen.
 • Degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven: Het volgen van een veganistisch dieet tijdens de zwangerschap kan volkomen veilig zijn. Als u echter veganistisch en zwanger bent, loopt u mogelijk een verhoogd risico om niet genoeg van bepaalde voedingsstoffen te krijgen, zoals vitamine B12, ijzer, zink, jodium, choline en omega-3 vetten, die bijzonder belangrijk zijn. Alle zwangere of zogende mensen, evenals degenen die zwanger kunnen worden, moeten op zijn minst een multivitamine nemen die is ontworpen voor deze levensfase. Het is het beste om met een zorgverlener te praten over suppletie.

Wie heeft misschien geen baat bij veganistische supplementen & multivitaminen

Supplementen en multivitaminen mogen niet in de plaats komen van een uitgebalanceerd dieet. U moet altijd een zorgverlener raadplegen voordat u besluit om aan te vullen. Misschien wilt u bepaalde veganistische multivitaminen en supplementen vermijden als u:

 • Geen tekort hebben of het risico lopen op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen: Als een zorgverlener vaststelt dat u niet laag of tekort aan een bepaalde voedingsstof bent en voldoende uit uw dieet haalt, wilt u misschien niet met die voedingsstof aanvullen. Sommige voedingsstoffen, zoals vitamine B12, zijn niet schadelijk om aan te vullen, zelfs als je geen tekort hebt, terwijl andere, zoals ijzer, gevaarlijk kunnen zijn als er te veel wordt geconsumeerd. Als u een multivitamine kiest, kunt u er een overwegen die niet de voedingsstoffen bevat die u het risico loopt te veel te consumeren.
 • Zijn het nemen van medicijnen: Als u medicijnen gebruikt, is het altijd het beste om een zorgverlener te raadplegen voordat u supplementen of multivitaminen gebruikt. Bepaalde supplementen kunnen de absorptie of werkzaamheid van bepaalde medicijnen beïnvloeden.

Aanraders

In dit artikel

 • Zijn veganistische supplementen en multivitaminen gunstig?
 • Wie heeft misschien geen baat bij veganistische supplementen & multivitaminen
 • Aanraders
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar te letten bij veganistische multivitaminen en supplementen
 • Hoeveel is te veel?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste Multivitamine

Hippo7 Vegan Complete Multivitamine

Vegan Complete Multivitamine van Hippo7

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Bevat voedingsstoffen die essentieel zijn voor veganisten

 • Softgel voor gemakkelijk slikken

Tegens

 • Grote pil

 • Duur

De Vegan Complete Multivitamine van Hippo7 is onze beste multivitaminekeuze omdat het speciaal is geformuleerd om gemeenschappelijke voedingstekorten op te vullen voor mensen die een veganistisch dieet volgen. Misschien vindt u dat u, in plaats van specifieke supplementen te nemen, de voorkeur geeft aan een multivitamine met een verscheidenheid aan vitamines en mineralen om ervoor te zorgen dat uw basis bedekt is. Als u andere supplementen gebruikt, moet u voorzichtig zijn met multivitaminen om overmatige inname van bepaalde voedingsstoffen te voorkomen.

De Vegan Complete Multivitamine van Hippo7 bevat zeven voedingsstoffen die vaak weinig veganistische diëten bevatten. In plaats van een enorme hoeveelheid vitamines op te nemen die je al dan niet nodig hebt, concentreerden ze zich op de essentie. Dit omvat vitamine B12, vitamine D, calcium, ijzer, jodium, zink en omega-3 vetten. Houd er rekening mee dat het 200 milligram calcium per 2 softgel-porties bevat en, afhankelijk van hun dieet, moeten sommige mensen mogelijk met meer dan dit aanvullen.

De productiefaciliteiten van Hippo7 zijn NSF-gecertificeerd om te voldoen aan goede productiepraktijken. Het bedrijf verzekert consumenten dat ze elk van hun supplementen naar een extern laboratorium sturen om te verifiëren dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten zonder potentieel schadelijke verontreinigingen. Er is echter geen informatie over welke labs worden gebruikt en hoe u meer gedetailleerde informatie kunt verkrijgen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 35 ($ 1,17 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, calcium, ijzer, jodium, zink, omega-3 vetten | Formulier: Softgel | Portiegrootte: 2 softgels | Porties per verpakking: 30

Beste vitamine B12

Tuin van het Leven mykind Biologische Whole Food B-12 voor metabolisme en energie, Framboos

Tuin van het Leven B12 Vitamine - mykind Biologische Whole Food B-12 voor metabolisme en energie, Framboos

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • ConsumerLab.com goedgekeurd

 • Handige spuitvorm

 • Betaalbaar

Tegens

 • Kan geen kleinere dosis nemen

Mykind Organic Whole Food B12 is onze topkeuze voor een B12-supplement omdat het is gemaakt van hele voedselbronnen, wordt geleverd in een handige spray en is goedgekeurd door ConsumerLab.com in een beoordeling van 2022. B12 is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor veganisten om ervoor te zorgen dat ze er genoeg van binnenkrijgen. Dit is omdat vitamine B12, die nodig is voor gezonde rode bloedcellen en het functioneren van het centrale zenuwstelsel, voornamelijk te vinden is in dierlijke producten zoals vlees, vis, gevogelte, eieren en zuivel.

Hoewel sommige voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen, zijn verrijkt met B12, vinden veel veganisten dat ze een supplement moeten gebruiken om aan hun langetermijnbehoeften te voldoen. B12-winkels kunnen jaren duren om te verminderen, en het is nuttig om direct na het starten met een veganistisch dieet te beginnen met aanvullen voordat winkels uitgeput zijn en een tekort wordt gedetecteerd.

Garden of Life maakt biologische supplementen uit hele voedselbronnen. We vinden het leuk dat dit supplement wordt geleverd in een handige sprayvorm, waardoor het gemakkelijk is om toe te voegen aan uw routine, vooral als u meerdere supplementen neemt en meer pillen wilt vermijden.

Een spray met frambozensmaak bevat 500 mcg vitamine B12, wat 20.833% van de dagelijkse waarde oplevert. Hoewel dit misschien als veel klinkt, wordt slechts een percentage van de B12 uit supplementen geabsorbeerd en deze hoeveelheid neemt af naarmate de dosis toeneemt. Volgens de National Institutes of Health Office of Dietary Supplements wordt slechts 2% van deze dosis van 500 mcg geabsorbeerd, wat ongeveer 10 mcg is. Vier keer per week aanvullen met deze dosis, of twee keer per week met twee sprays, zou voldoende moeten zijn om aan de behoeften van veel vegetariërs en veganisten te voldoen.

Dit supplement heeft een uitgebreide ingrediëntenlijst, met een biologische voedselmix en zoetstof van ingrediënten zoals appelsap, mandarijnschil en stevia, die al dan niet bij uw voorkeuren passen.


Prijs op het moment van publicatie: $ 13 ($ 0,09 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12 als methylcobalamine | Formulier: Spray | Portiegrootte: 1 spray | Porties per verpakking: 140

Beste Calcium

Pure Inkapseling Calcium (Citraat)

Pure Inkapseling Calcium (Citraat)

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Vrij van vulstoffen en conserveermiddelen

 • Vrij van zoetstoffen

 • Allergievriendelijk

 • Matige dosis calcium

Tegens

 • Twee pillen per dosis

We houden van Pure Encapsulations Calciumcitraatsupplement omdat het een matige dosis calcium bevat om de gaten van een veganistisch dieet te vullen. Calcium is een potentiële voedingsstof van zorg voor veganisten, omdat zuivelproducten een van de rijkste bronnen van calcium zijn. Calcium speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze botten en tanden, plus het is nodig om onze spieren te bewegen en ons hartritme te reguleren.

Hoewel voedingsmiddelen zoals boerenkool, broccoli en verrijkte voedingsmiddelen calcium bevatten, kan deze vorm minder gemakkelijk door uw lichaam worden opgenomen en kunt u het moeilijk hebben om aanbevolen hoeveelheden te verkrijgen door deze voedingsmiddelen alleen te eten.

Pure Encapsulations maakt supplementen die ideaal zijn voor mensen met allergieën of gevoeligheden – ze zijn vrij van tarwe, eieren, noten, pinda’s, vulstoffen, conserveermiddelen en zoetstoffen. Ze beloven zuiverheid en potentie onder hun supplementen door grondstoffen en eindproducten te testen.

De portiegrootte van deze calciumsupplementen is twee capsules, die 300 milligram calcium bevatten, of 25% van de dagelijkse waarde. Deze kunnen een goede aanvulling zijn op een dieet dat rijk is aan donkere bladgroenten en andere veganistische bronnen van calcium.

Prijs op het moment van publicatie: $ 28 ($ 0,31 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Calcium | Formulier: Pil | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 90

Beste Omega-3

DEVA Veganistisch Omega-3 DHA-EPA

DEVA Veganistisch Omega-3 DHA-EPA

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Pros

 • ConsumerLab.com goedgekeurd

 • Omega-3 vetzuren uit veganistische algenolie

Tegens

 • Grote pilgrootte

Omega-3 vetten zijn soorten onverzadigd vet die belangrijk zijn voor verschillende functies, waaronder de gezondheid van ogen, hart, longen en immuunsysteem. Ze zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals vis, lijnzaad, sojaolie en verrijkte voedingsmiddelen. Maar de soorten omega-3-vetten die we uit plantaardig voedsel halen, verschillen enigszins van de soorten die uit vis komen, en de soorten die we van vis krijgen, zijn misschien wel het belangrijkst voor de gezondheid. Dus als u geen vis eet, kan het moeilijk zijn om voldoende hoeveelheden te verkrijgen. Van belang is dat sommige mensen die veganistische diëten volgen, in staat zijn om voldoende omega-3’s te krijgen die dezelfde soorten zijn die worden aangetroffen in vis van bepaalde soorten zeewier of bonen die worden bewaard met kombu.

Als uw dieet does niet omvatten vis, zeewier, algen, of kombu, een omega-3 supplement kan gunstig zijn. Hoewel de meeste omega-3-supplementen vis bevatten, kun je veganistische versies vinden die zijn gemaakt van algenolie, een veganistische optie die vergelijkbare omega-3-vetten bevat als vis. DEVA Vegan Omega-3 DHA-EPA bevat 500 milligram van de omega-3 vetten DHA en EPA per softgel. Deze pillen bevatten sinaasappelolie en rozemarijnextract, wat zorgt voor een lichte smaak. Hoewel de dosis één softgel per dag is, moet u zich ervan bewust zijn dat de pil zelf enigszins groot is.

Dit omega-3-supplement is getest en goedgekeurd door ConsumerLab.com in een beoordeling van 2022, dus u kunt er zeker van zijn dat het vrij is van verontreinigingen en bevat wat het etiket zegt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 28 ($ 0,47 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Omega-3 vetzuren EPA en DHA | Formulier: Softgel | Portiegrootte: 1 softgel | Porties per verpakking: 60

Beste IJzer

Thorne Iron Bisglycinaat

Thorne Iron Bisglycinaat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Evitamins.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Bevat een vorm van ijzer die zacht is voor de maag

Tegens

 • Duur

IJzer is te vinden in veel plantaardig voedsel, waaronder tofu, noten, bonen en linzen. Ons lichaam absorbeert echter niet zo gemakkelijk het type ijzer in plantaardig voedsel als de vorm die wordt aangetroffen in dierlijk voedsel, dus het kan nodig zijn om meer van deze voedingsmiddelen te eten om de vereiste hoeveelheden te krijgen. U kunt ook merken dat een ijzersupplement nodig is.

Degenen met een hoger risico op ijzertekort zijn atleten en degenen die menstrueren, zwanger zijn of borstvoeding geven. Test uw ijzergehalte met een zorgverlener voordat u met een supplement begint, omdat te veel ijzer schadelijk kan zijn en het belangrijk is om te weten hoeveel u moet aanvullen.

Thorne Research Iron Bisglycinate bevat ijzer in de bisglycinaatvorm, dat meestal gemakkelijk wordt opgenomen en zacht is voor de maag. Deze zijn ook een geweldige optie voor veganistische atleten, die een verhoogd risico lopen op ijzertekort. Thorne-ijzersupplementen zijn NSF-gecertificeerd voor sport, wat betekent dat ze zijn geverifieerd om te bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en vrij zijn van potentieel schadelijke en verboden stoffen.

De aanbevolen dosis is één capsule per dag, die 25 milligram ijzer levert, of 139% van de dagelijkse waarde. IJzersupplementen moeten worden ingenomen met voedingsmiddelen die vitamine C bevatten, zoals sinaasappels, paprika’s of spruitjes, om de absorptie te verbeteren. U moet voorkomen dat u ijzersupplementen met thee, calciumsupplementen of voedingsmiddelen met calcium gebruikt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 13 ($ 0,22 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3 | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 30

Beste Vitamine D

Future Kind Veganistische Vitamine D3

Future Kind Veganistische Vitamine D3

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Futurekind.com
Pros

 • Vitamine D uit veganistische bron

 • Geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen

 • Veganistisch bedrijf

Tegens

 • Duur

We maken het grootste deel van onze vitamine D door blootstelling aan de zon, omdat vitamine D van nature voorkomt in slechts een paar voedingsmiddelen, waaronder vette vis zoals zalm, visleverolie en paddenstoelen die worden blootgesteld aan UV-licht. Vitamine D-tekorten komen daarom veel voor bij veganisten.

Vitamine D-supplementen kunnen u helpen aan uw behoeften te voldoen, vooral als u in een gebied woont zonder veel zon (of met koudere seizoenen) en u geen voedingsmiddelen eet met een hoog vitamine D-gehalte. De meeste vitamine D3-supplementen zijn afgeleid van lanoline, een bijproduct van schapenwol. Toch bevatten deze Future Kind capsules vitamine D uit korstmos, een plant die van nature vitamine D aanmaakt.

Eén capsule biedt u 62,5 mcg, of 2.500 IE, vitamine D. Deze dosis vitamine D ligt boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van 600 IE’s per dag, omdat hogere doses vaak worden aanbevolen voor suppletie en de huidige ADH’s te laag kunnen zijn. Het is ook ver onder de doses hoog genoeg om te worden geassocieerd met gezondheidsrisico’s van oversuppletie. De huidige bovengrens is ingesteld op 4.000 IE’s per dag, hoewel toxiciteit onwaarschijnlijk is, tenzij u veel hogere doses dan dit consumeert.

Dit supplement bevat geen zoetstoffen of kunstificial conserveermiddelen en wordt geleverd in een gemakkelijk door te slikken capsule. Future Kind adverteert dat hun vitamines door derden zijn getest en ze zijn een gecertificeerd B-bedrijf dat verzendkosten compenseert om koolstofneutraliteit te claimen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 20 ($ 0,66 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3 | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 30

Beste Zink

Now Foods L-OptiZinc Immuun ondersteuning

Now Foods: L-OptiZinc Immuunondersteuning

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Pros

 • ConsumerLab.com goedgekeurd

 • Betaalbaar

 • Kan ook worden gebruikt om verkoudheidssymptomen te verkorten

Tegens

 • Grote pilgrootte

Zink is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor de immuun-, hersen- en oogfunctie. De voedingsmiddelen die het hoogst zijn in zink zijn vlees, vis en zeevruchten, maar zink kan worden gevonden in plantaardig voedsel zoals peulvruchten, noten, zaden, tempeh en haver. U kunt mogelijk alleen door voedsel aan uw zinkbehoeften voldoen. Zink in peulvruchten en granen is echter niet zo gemakkelijk te absorberen, dus u zult merken dat een supplement u helpt aan uw behoeften te voldoen.

U kunt overwegen het gebruik van een zinksupplement als een zorgverlener vaststelt dat u een tekort heeft of het risico loopt op een tekort. Het kan ook nuttig zijn om bij de hand te hebben voor kortetermijnsuppletie als u ziek bent, omdat zink kan helpen de symptomen van verkoudheid te verkorten, hoewel zuigtabletten of siroopvormen effectiever kunnen zijn voor dit doel dan een pil. Zink kan echter giftig zijn als u gedurende lange tijd te veel inneemt, en te veel zink kan een kopertekort veroorzaken.

Now Foods: L-OptiZinc is een ConsumerLab.com goedgekeurd zinksupplement uit een beoordeling van 2022. Ze bevatten 30 milligram zink per capsule, bedoeld om eenmaal daags in te nemen. Naast zink bevatten deze capsules 0,3 milligram koper om het kopergehalte in uw lichaam te helpen handhaven, omdat zink de hoeveelheid koper die uw lichaam absorbeert kan verminderen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 14 ($ 0,07 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Zink | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 100

Beste eiwitpoeder

Vega Sport Premium Eiwit Poeder

4.5


Vega Sport Premium Eiwit

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Gnc.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Bevat leucine voor spierherstel

 • Hoog eiwitgehalte

Tegens

 • Duur

 • Bevat alfalfa, stevia en andere ingrediënten die mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn

Eiwitten zijn te vinden in veel plantaardig voedsel, zoals tofu, tempeh, seitan, bonen, peulvruchten en granen. Eiwitten in plantaardig voedsel worden echter niet zo gemakkelijk opgenomen als eiwitten in dierlijke producten, dus veganisten moeten meer consumeren om aan hun eiwitbehoeften te voldoen.

We raden aan om eerst te streven naar het voldoen aan uw eiwitbehoeften via hele voedselbronnen, wat mogelijk is op een veganistisch dieet. Eiwitpoeders kunnen echter een handige manier zijn om meer eiwitten aan uw dieet toe te voegen, waardoor het eiwitgehalte van smoothies, havermout of gebak wordt verhoogd.

Veganistische eiwitpoeders bevatten meestal erwteneiwit, bruine rijsteiwit, hennepeiwit of een combinatie. Vega Sport eiwitpoeder bevat 30 gram eiwit per portie uit erwteneiwit, pompoenpiteiwit, zonnebloemzaadeiwit en alfalfa-eiwit, samen met 2,4 gram van het aminozuur leucine, dat nodig is voor spieropbouw en herstel. Dit eiwitpoeder is ook NSF-gecertificeerd voor sport, waardoor het een geweldige optie is als je een atleet bent.

Lees de ingrediënten in dit eiwitpoeder zorgvuldig, omdat sommige ingrediënten, waaronder alfalfa-eiwit, mogelijk niet geschikt voor u zijn als u bepaalde gezondheidsproblemen heeft of bepaalde medicijnen gebruikt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 ($ 2 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwit | Formulier: Poeder | Portiegrootte: 1 schepje | Porties per verpakking: 20

Beste multivitaminen voor atleten

Future Kind Vegan Essentiële Multivitamine

Future Kind Vegan Essentiële Multivitamine

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Futurekind.com
Pros

 • Geen overtollige voedingsstoffen

 • Softgel voor gemakkelijk slikken

 • Veganistisch bedrijf

Tegens

 • Geen zink of jodium bevatten

 • Duur

Als veganistische atleet loop je een verhoogd risico op tekorten aan verschillende voedingsstoffen, waaronder zink, jodium, vitamine B12, omega-3-vetten en vitamine D. Atleten die menstrueren, kunnen ook een verhoogd risico lopen op ijzertekorten. Hoewel we nog steeds aanbevelen om aan de meeste van uw behoeften te voldoen met hele voedingsmiddelen, kunt u merken dat een multivitamine een probleemloze manier is om de gaten op te vullen.

Future Kind Vegan Essential Multivitamine bevat vitamine B12, vitamine D en omega-3 vetten in softgelvorm. Grommons zegt: “Ik hou echt van anti-overtollige merken die zich specifiek richten op de voedingsstoffen die mogelijk ontbreken in een veganistisch dieet. Doorgaans worden voedingsstoffen zoals vitamine A en C gemakkelijk gehaald op een uitgebalanceerd veganistisch dieet, en daarom is het aanvullen van die voedingsstoffen over het algemeen niet nodig. ” We houden van de eenvoud van deze multivitamine, die specifieke voedingsstoffen biedt die veganistische atleten kunnen missen terwijl ze overdaad vermijden.

Deze multivitamine bevat geen zink, jodium of ijzer, dus als een zorgverlener vaststelt dat u een tekort heeft aan een van deze voedingsstoffen, wilt u misschien kiezen voor een uitgebreidere multivitamine of deze voedingsstoffen afzonderlijk aanvullen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 ($ 1 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, omega-3 | Formulier: Softgel | Portiegrootte: 2 softgels | Porties per verpakking: 30

Beste multivitamine voor vrouwen

Plantaardige Multivitamine

Plantaardige Multivitamine

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Livewholier.com
Pros

 • Bevat voedingsstoffen die veganisten missen, waaronder ijzer

 • Geen synthetische vulstoffen

 • Veganistisch bedrijf

Tegens

 • De ijzerdosis is mogelijk niet hoog genoeg om een tekort te corrigeren

Wholier Plant Based Multivitaminen bevatten veel van de voedingsstoffen die veganistische diëten missen, waaronder vitamine D, vitamine B12, ijzer, jodium, zink, selenium, omega-3 vetzuren en vitamine K2. Deze multivitamine is vrij van synthetische vulstoffen en additieven en wordt geleverd in een capsule zonder misselijkheid en citrussmaak die met of zonder voedsel kan worden ingenomen.

Vrouwen en degenen die menstrueren en een veganistisch dieet volgen, moeten zich bewust zijn van ijzer in het bijzonder. Hoewel er veel plantaardig voedsel met veel ijzergehalte is, bevatten sommige van deze voedingsmiddelen verbindingen die de ijzerabsorptie blokkeren. Omdat we ijzer verliezen door bloedverlies, is het belangrijk om genoeg binnen te krijgen.

Deze multivitamine bevat 8 milligram ijzer, wat 44% van de dagelijkse waarde is, en kan een geweldige aanvulling zijn op een dieet dat rijk is aan plantaardige bronnen van ijzer. Deze dosis is echter mogelijk niet hoog genoeg om een tekort te corrigeren.

Wholier erkent het belang van testen door derden en verzekert klanten dat elke batch van hun multivitaminen meerdere keren door derden wordt getest om te bevestigen dat het product bevat wat het zegt dat het bevat en vrij is van schadelijke verontreinigingen of andere ingrediënten. Het bedrijf is ook opgericht om waarden te ondersteunen die zijn afgestemd op plantaardige en veganistische consumenten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 39 ($ 1,30 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: vitamine D, vitamine B12, ijzer, jodium, zink, selenium, omega-3 vetzuren, vitamine K2 | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30

Beste multivitamine voor mannen

Ritual Essential voor mannen Multivitamine 18+

Ritual Essential voor mannen Multivitamine 18+

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Geen vulstoffen of additieven

 • IJzervrij

 • Ritual vereist geen abonnement meer

Tegens

 • Duur

We vinden het leuk dat Ritual Essential for Men Multivitaminen 10 vitamines bevatten zonder extra’s die je waarschijnlijk niet nodig hebt. Ze laten ijzer, vitamine C en calcium weg en richten zich in plaats daarvan op voedingsstoffen die je misschien mist. Deze voedingsstoffen omvatten vitamine B12, vitamine D uit korstmos (een plantaardige bron), Omega-3 DHA uit microalgen en zink.

Zij die niet mens zijntruate hoeft meestal niet te worden aangevuld met ijzer, omdat een tekort zeldzaam is. Daarom raden we aan om supplementopties te kiezen die geen ijzer bevatten, tenzij u bent gediagnosticeerd met een tekort. Er zijn ook verschillende plantaardige bronnen van ijzer, zoals spinazie, snijbiet, paksoi, tofu, linzen, pompoenpitten en sojabonen. Veganistische diëten bieden vaak voldoende vitamine C, en degenen die calcium moeten aanvullen, kunnen dit doen met een apart supplement.

Deze veganistische pillen bevatten ook muntessentie, zodat ze geen slechte smaak in je mond achterlaten. De aanbevolen dosis is twee capsules per dag, ingenomen met of zonder voedsel. We vinden het leuk dat Ritual een abonnementsoptie heeft om deze multivitaminen tegen een lagere prijs te krijgen, en het wordt elke maand automatisch naar je verzonden. Ze zijn echter ook beschikbaar voor een eenmalige aankoop als u geen abonnement wilt.

Ritual is een merk dat zich toelegt op kwaliteit en rigoureuze tests door derden, dus je kunt erop vertrouwen dat deze multivitaminen bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten zonder potentieel schadelijke verontreinigingen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 37 ($ 1,23 per portie) voor eenmalige aankoop

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, zink, vitamine A, magnesium, vitamine K2, folaat, vitamine E, boor, omega-3 DHA | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30

Beste multivitamine voor kinderen

Ritual Essential voor kinderen Multivitamine 4+

Ritual Essential voor kinderen Multivitamine 4+

Ritueel


Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Suikervrije gummy

 • Geen kunstmatige kleuren

 • Vrij van belangrijke allergenen

Tegens

 • Abonnement vereist

 • Duur

Als uw kind een veganistisch dieet volgt, wilt u er zeker van zijn dat ze de voedingsstoffen krijgen die nodig zijn voor groei en ontwikkeling. Dit omvat het bewust zijn van voedingsstoffen zoals calcium, zink, ijzer, omega-3 vetten, vitamine B12, vitamine D en eiwitten.

Ritual Essential for Kids Multivitamine is een veganistische gummy multivitamine bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Deze gummies zijn suikervrij en krijgen hun zoetheid van monniksfruit, sinaasappelolie en plantenextracten. Ze bevatten voedingsstoffen die belangrijk zijn voor veganistische kinderen, waaronder omega-3 DHA uit algen, zink, vitamine D3, plus vezels om de spijsvertering te ondersteunen. Dit kan vooral gunstig zijn als je kieskeurige eters hebt.

Deze vitamines vereisen een abonnement, dat u misschien aan uw behoeften voldoet, omdat de multivitaminen elke maand bij u worden afgeleverd. U bent ook vrij om uw bestellingen op elk gewenst moment te annuleren of te pauzeren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 ($ 1 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, zink, jodium, choline, omega-3 DHA | Formulier: Gummy | Portiegrootte: 3 gummies | Porties per verpakking: 30

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar te letten bij veganistische multivitaminen en supplementen

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms producten getest door deze drie bedrijven zijn duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Veganistische multivitaminen en supplementen zullen verschillen in hun kwaliteit en ingrediënten. De ingrediënten of hoeveelheden ingrediënten komen mogelijk niet overeen met wat er op het etiket staat, en er is ook het risico van besmetting met toxines zoals lood, cadmium of arseen. Capsules die niet op de juiste manier zijn gecoat, kunnen ook niet goed desintegreren in het lichaam. Om deze redenen is het altijd het beste om waar mogelijk te kiezen voor door derden geteste supplementen en multivitaminen om ervoor te zorgen dat deze problemen zich niet voordoen.

Formulier

Veganistische multivitaminen en supplementen zijn er in verschillende vormen, waaronder capsules, poeders, softgels, gummies of sprays. Er is bewijs voor werkzaamheid met alle vormen, en het kiezen van de juiste soort voor u kan gebaseerd zijn op aanbevelingen van zorgverleners en persoonlijke voorkeur.

Sprays en gummies kunnen bijvoorbeeld beter smaken, maar ze bevatten meestal toegevoegde suikers of alternatieve zoetstoffen. De dosering van sprays en vloeibare druppels kan gemakkelijker worden aangepast, terwijl capsules, softgels en andere pillen handig zijn en meestal geen toegevoegde zoetstoffen bevatten, maar in minder instelbare doses worden geleverd.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Bij het kiezen van een veganistisch supplement of multivitamine, is het belangrijk om ingrediëntenetiketten te bekijken om er zeker van te zijn dat het product veganistisch is. Grommons zegt dat je voorzichtig moet zijn om gelatinevrije supplementen te kiezen, omdat capsules, tabletten en gummies dit dierlijke ingrediënt kunnen bevatten. Ze raadt aan “een vitamine te kiezen die duidelijk als ‘veganistisch’ is bestempeld. Voedingsstoffen zoals vitamine D en omega-3 vetzuren zijn vaak afgeleid van respectievelijk lanoline (een bijproduct van schapen) en visolie.

Als u andere medicijnen gebruikt, is het altijd het beste om een zorgverlener te raadplegen voordat u supplementen of multivitaminen gebruikt, omdat er interacties kunnen zijn. Als u bijvoorbeeld medicijnen zoals warfarine gebruikt om bloedstolling te voorkomen, moet u met een zorgverlener spreken voordat u een supplement met vitamine K gebruikt, wat de effectiviteit van het geneesmiddel kan verlagen.

Bepaalde voedingsstoffen kunnen ook van invloed zijn op de opname van andere voedingsstoffen. U moet bijvoorbeeld voorkomen dat u calcium- en ijzersupplementen samen neemt, omdat calcium de ijzerabsorptie kan remmen. Hoge doses zink in de loop van de tijd kunnen ook leiden tot een kopertekort.

Vegan Supplement &Multivitamine Dosering

De aanbevolen dosis voor een bepaald supplement is afhankelijk van uw voedingspatroon en specifieke behoeften. We raden aan om met een zorgverlener te praten om te bepalen of een supplement geschikt voor u kan zijn. Ze zullen ook in staat zijn om een aanbevolen dosis voor te stellen.

Hoewel er geen aanbevolen dosis is voor multivitaminen, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor bepaalde voedingsstoffen hoger voor veganisten en vegetariërs dan voor de algemene bevolking. Dit komt omdat plantaardige vormen van deze voedingsstoffen niet zo goed worden opgenomen. Volgens het Institute of Medicine is de ADH voor ijzer voor vegetariërs bijvoorbeeld 1,8 keer hoger dan die van de algemene bevolking. Hogere hoeveelheden van een bepaalde voedingsstof kunnen in een bepaald supplement worden opgenomen om rekening te houden met deze verlaagde absorptie.

Hoeveel is te veel?

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de inname van voedingsstoffen om te voorkomen dat het aanvaardbare bovenste innameniveau (UL) of de hoogste hoeveelheid van een voedingsstof die de algemene bevolking veilig kan innemen, wordt overschreden.

In water oplosbare vitamines, waaronder B-vitamines en vitamine C, zijn moeilijk te veel te consumeren omdat het lichaam overtollige vitamines zal wegspoelen. De in vet oplosbare vitamines, waaronder vitamine A, D, E en K, worden opgeslagen in vetweefsel en kunnen daarom gevaarlijk zijn als ze te veel worden geconsumeerd. Bepaalde mineralen, waaronder ijzer, calcium, jodium, magnesium, selenium en koper, kunnen ook giftig zijn bij hoge doses.

We raden u aan de etiketten te controleren om er zeker van te zijn dat ung de juiste dosis en het uitvoeren van uw supplement naar keuze door een zorgverlener. Het is ook belangrijk om jaarlijks bloedonderzoek te doen om ervoor te zorgen dat uw micronutriëntenniveaus binnen een gezond bereik liggen.

Veelgestelde vragen


 • Hebben veganisten echt supplementen nodig?

  Het is mogelijk om een veganistisch dieet te volgen en perfect gezond te zijn, maar je moet je wel bewust zijn van bepaalde voedingsstoffen die moeilijk te verkrijgen zijn uit plantaardig voedsel. Dit omvat voedingsstoffen zoals vitamine D en vitamine B12, die voornamelijk in dierlijk voedsel worden aangetroffen.

  Grommons zegt: “Ik heb de neiging om de suppletie van vitamine B12 en D aan te bevelen voor de meeste van mijn veganistische klanten. Goed geplande veganistische diëten kunnen voldoen aan een reeks vitamine- en mineralenbehoeften, maar het vereist een gevarieerd dieet en speciale aandacht en planning. ” Het kan helpen om met een zorgverlener te praten om bepaalde vitamine- en voedingsniveaus te controleren als u zich zorgen maakt.


 • Als je veganist bent, is een multivitamine dan genoeg?

  Als je veganist bent, heb je al dan niet baat bij een multivitamine. Als u besluit er een te nemen, raden we u aan er een te kiezen die specifiek is geformuleerd om de gaten van een veganistisch dieet te vullen en ook uw micronutriëntenniveaus te laten controleren om ervoor te zorgen dat de multivitamine aan uw behoeften voldoet. Een zorgverlener kan aanbevelen om de multivitamine te vervangen of te ruilen voor individuele vitamine- en / of mineralensupplementen.
  Multivitaminen verschillen in hun ingrediënten, dus het blindelings kiezen van een multivitamine kan leiden tot een overmaat aan een bepaalde voedingsstof die je al via je dieet binnenkrijgt. Multivitaminen verschillen ook in de hoeveelheden voedingsstoffen die ze bevatten, wat al dan niet voldoende kan zijn om een bepaald tekort te corrigeren.


 • Wat zijn de beste veganistische supplementmerken?

  Enkele van de beste veganistische supplementmerken zijn merken die zich richten op voedingsstoffen die veganisten meestal missen. Grommons zegt dat ze van Wholier, Future Kind en Hippo7 multivitaminen houdt, samen met Mary Ruth’s, die zowel multivitaminen als supplementen met één voedingsstof bevat.


 • Zijn er veganistische supplementen die helpen bij de haargroei of de gezondheid van gewrichten?

  Bepaalde voedingsstoffen zijn belangrijk voor de haargroei en de gezondheid van de gewrichten. Tekorten aan voedingsstoffen, waaronder vitamine B12, biotine, vitamine D, riboflavine en ijzer, kunnen worden geassocieerd met haaruitval, terwijl calcium, fosfor, eiwitten, vitamine C, D, E en zink belangrijk zijn voor de gezondheid van de gewrichten. Als u een tekort heeft aan een van deze voedingsstoffen, kan een supplement helpen. Als u deze voedingsstoffen echter al via uw dieet binnenkrijgt, is het niet nodig om aan te vullen. Er is beperkt onderzoek gedaan naar specifieke haar- of gewrichtssupplementen voor veganisten.


 • Zijn er veganistische supplementen die helpen bij spiergroei?

  Als spiergroei je doel is, is het belangrijk om voldoende eiwitten en calorieën binnen te krijgen en weerstandsoefeningen (of krachttraining) te doen. Hoewel we aanraden om eerst te kiezen voor hele voedingsmiddelenbronnen van eiwitten zoals tofu, bonen, linzen, chiazaden en quinoa, kan een hoogwaardig eiwitpoeder u helpen aan uw behoeften te voldoen.
  Je zou ook creatine kunnen overwegen – een verbinding die van nature in ons lichaam wordt geproduceerd en die spieren van energie voorziet. Veganisten hebben meestal lagere niveaus van creatine in hun spieren, en zovelen profiteren van creatinesuppletie. Voor advies over het kiezen van een creatinesupplement voor u, bekijkt u ons artikel over de beste creatinesupplementen.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Tamar Kane, MS, RD, is een plantaardige geregistreerde diëtist en marathonloper. Ze is de oprichter van Tamar Kane Nutrition, een virtuele praktijk die zich richt op het helpen van hardlopers om hun hardlopen en hun leven te voeden.

Tamar heeft haar masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van Teachers College Columbia University en is gespecialiseerd in het werken met plantaardige atleten. Haar doel is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun lichaam op de juiste manier van brandstof kunnen voorzien (en indien nodig kunnen aanvullen!) om de prestaties en het welzijn te optimaliseren.

 • Beste Multivitamine: Vegan Complete Multivitamine van Hippo7 is een softgel multivitamine die voedingsstoffen bevat die vaak laag zijn in veganistische diëten, zoals vitamine B12, vitamine D, calcium, ijzer, jodium, zink en omega-3-vetten, terwijl je andere weglaat die je niet nodig hebt.
 • Beste vitamine B12: Garden of Life B12 Vitamin – mykind Organic Whole Food B-12 is een ConsumerLab.com goedgekeurd supplement met 20.822% van de dagelijkse waarde van B12, allemaal in een spray met frambozensmaak.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, calcium, ijzer, jodium, zink, omega-3 vetten | Formulier: Softgel | Portiegrootte: 2 softgels | Porties per verpakking: 30

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12 als methylcobalamine | Formulier: Spray | Portiegrootte: 1 spray | Porties per verpakking: 140

Belangrijkste voedingsstoffen: Calcium | Formulier: Pil | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 90

Belangrijkste voedingsstoffen: Omega-3 vetzuren EPA en DHA | Formulier: Softgel | Portiegrootte: 1 softgel | Porties per verpakking: 60

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3 | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 30

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3 | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 30

Belangrijkste voedingsstoffen: Zink | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 100

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwit | Formulier: Poeder | Portiegrootte: 1 schepje | Porties per verpakking: 20

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, omega-3 | Formulier: Softgel | Portiegrootte: 2 softgels | Porties per verpakking: 30

Belangrijkste voedingsstoffen: vitamine D, vitamine B12, ijzer, jodium, zink, selenium, omega-3 vetzuren, vitamine K2 | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, zink, vitamine A, magnesium, vitamine K2, folaat, vitamine E, boor, omega-3 DHA | Formulier: Capsule | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine B12, vitamine D, zink, jodium, choline, omega-3 DHA | Formulier: Gummy | Portiegrootte: 3 gummies | Porties per verpakking: 30