De beste fietsverlichting om u veilig en zichtbaar te houden

De beste fietsverlichting om u veilig en zichtbaar te houden

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Of u nu geniet van fietsen in de vroege ochtenden of na zonsondergang, of in landelijke gebieden met weinig licht, een solide set fietsverlichting is essentieel voor het comfort en de veiligheid van uw rit. Van het verlichten van je omgeving tot het toestaan van verkeer om je te zien, fietsverlichting biedt extra zichtbaarheid, vooral als je geen reflecterende uitrusting bij de hand hebt.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Voor lampen die eenvoudig zonder gereedschap te bevestigen zijn, is de Ascher USB oplaadbare fietsverlichtingsset onze eerste keuze. De YZJSM Night Flashing Light is een goede keuze voor kinderen omdat het duurzaam is en een ingebouwde hoorn bevat.

Wanneer u fietsverlichting koopt, moet u overwegen hoe de lichten aan uw fiets worden bevestigd en of ze oplaadbaar zijn of vervangende batterijen nodig hebben. We hebben fietsverlichting onderzocht en rekening gehouden met hun helderheidsinstelbaarheid, bevestigingsopties, waterbestendigheid, duurzaamheid en het type batterijen dat ze nodig hebben.

Hier de beste fietsverlichting om je route op te fleuren.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Ascher USB oplaadbare fiets light set bij Amazon

Beste budget:

BV USA Fiets LED Koplamp en Achterlicht Set bij Amazon

Beste voor kinderen:

YZJSM Night Flashing Light bij Amazon

Beste voor onverlichte wegen:

LEZYNE Lite Drive 700Xl bij Amazon

Het beste voor Trails:

Outair USB oplaadbare fiets licht front bij Amazon

Beste voor Touring:

BV USA Fiets Super Bright Light Set bij Amazon

Beste voor steden:

BLITZU Gator 320 PRO bij Amazon

Beste leuke lichten:

Activ Life LED Bike Wheel Lights bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ

Beste overall

Ascher USB oplaadbare fiets licht set

4.8


ashcer-fiets-licht

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Wie beveelt het nog meer aan? De Strateeg en BestReviews kozen beiden voor de Ascher USB Oplaadbare Bike Light Set.

Wat zeggen kopers? 91% van de 35.300+ Amazon recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

Populair en goed beoordeeld, het is niet moeilijk voor fietsers om de Ascher USB oplaadbare fietsverlichtingsset online te vinden. Deze lichten zijn een uitstekende optie en onze beste algemene keuze voor zowat elke fietser, van de meest casual tot een fervente rijder.

De Ascher lichtset wordt geleverd met een wit voorlicht en een rood achterlicht. Beide lampen kunnen op verschillende plaatsen op uw fiets worden bevestigd met behulp van een handig en duurzaam siliconen riem- en haaksysteem – geen schroevendraaiers nodig! De lichten kunnen ook aan rugzakken of helmen worden bevestigd. Elk lampje wordt gevoed door een 650 mAh lithiumbatterij, die kan worden opgeladen via een USB-kabel. Waterbestendig en duurzaam, deze lampen zijn bestand tegen typische fietsomstandigheden zonder problemen.

De koplamp en het achterlicht zijn elk voorzien van drie LED’s in de constructie. U kunt kiezen tussen het gebruik van de lampen op een van de vier instellingen: volledige helderheid, halve helderheid, langzaam knipperend of snel knipperend. Met volledige helderheid kan het voorlicht 3,5 uur meegaan. Bij halve helderheid gaat het ongeveer 10 uur mee.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Beste budget

BV USA Fiets LED Koplamp en Achterlicht Set

BV USA Fiets LED Koplamp en Achterlicht Set

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

In tegenstelling tot veel fietsonderdelen en accessoires, zijn lampen bijna altijd relatief goedkoop en gemakkelijk te kopen. Als u echter in een stad woont of een paar dollar wilt besparen, zijn er ook enkele hoogwaardige, vooral budgetvriendelijke opties voor fietsverlichting. BV verkoopt een set no-nonsense fietsverlichting die u veilig houdt en uw rit verlicht tegen een lage prijs.

De BV lichtset bestaat uit een witte koplamp met vijf LED’s en rood achterlicht met drie LED’s. Beide lampen hebben drie functies: stabiel, knipperend en achtervolgend , waardoor u de veelzijdigheid krijgt die u nodig hebt om uw beelden aan de voor- en achterkant van uw fiets te optimaliseren. De lichten zijn easy om onder het zadel en op het stuur te monteren met een gereedschapsloze sluitingsbevestiging. De lampen zijn ook verwijderbaar van de houder.

In tegenstelling tot duurdere lampen op de markt, gebruiken deze LED-lampen elk twee AAA-batterijen om te werken. Hoewel dit niet de voordelen heeft van een oplaadbare lamp, kunt u uw lampen wel aan de gang houden met een paar reservebatterijen. De lampen zijn waterbestendig.

Prijs op het moment van publicatie: $12

Het beste voor kinderen

YZJSM Nacht Knipperend Licht

YZJSM Nacht Knipperend Licht

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Niet alleen klinkt “Crazyboy” als het beste bedrijf om geweldige fietsverlichting voor kinderen te maken, het fietslichtsysteem met een claxon van Crazyboy is perfect voor de veelzijdigheid en veiligheid die kinderen nodig hebben om te fietsen. Dit lichte systeem is stoer, functioneel en leuk genoeg voor zowat elk kind dat van fietsen houdt.

Idealiter zouden kinderen niet in het donker moeten rijden, maar als uw kind wordt gevangen in een storm, schemering of het vallen van de avond, biedt het Crazyboy-licht een uitstekend zicht. De witte LED-koplamp, die aan het stuur wordt bevestigd, heeft drie lichtmodi en kan kinderen helpen de straat voor hen gemakkelijk te zien. Het achterlicht is een verticale, rode LED-balk en heeft vier lichtmodi. Beide lampen hebben OPLAADBARE USB-batterijen, quick-release bijlagen en zijn waterdicht.

Een extra kenmerk van de Crazyboy-lampen is de 120-decibel claxon op de koplamp. Hoewel kinderen van deze functie kunnen genieten wanneer ze met hun vrienden rondrijden en op hun fietsen spelen, voegt de claxon een extra niveau van veiligheid toe, waardoor kinderen de kans krijgen om anderen te waarschuwen voor hun aanwezigheid wanneer ze rijden.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Het beste voor onverlichte wegen

LEZYNE Lite Drive 700Xl Fietslicht vooraan

LEZYNE Lite Drive 700Xl Fietslicht vooraan

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Zoals veel fietsers in de stad en voorsteden weten, gaat fietsverlichting meer over gezien worden door automobilisten dan over het verlichten van je eigen weg. In gebieden waar straatverlichting schaars is en u uw rit moet verlichten terwijl de banden over de weg rollen, is het echter belangrijk om een fel licht te hebben. De Lezyne Lite Drive 700Xl Front Light is een perfect licht voor deze situatie en levert tot 700 lumen licht van boven op het stuur.

De Lezyne Lite Drive 700Xl Front Light maakt gebruik van een bijzonder hoog uitgangs-LED-licht en wordt gevoed door een oplaadbare lithium-ion batterij. Dit handige fietsaccessoire beschikt over acht lichtmodi: overdrive, blast, enduro, economy, femto, day flash, flash en pulse. De laagste modi kunnen 76 uur duren en zo laag als 15 lumen meten, terwijl de krachtigste 700 lumen gebruiken en 1,5 uur meegaan. Er zijn vijf kleuropties voor het lichaam van het licht, waaronder rood en paars. Deze koplamp kan worden gecombineerd met een verscheidenheid aan achterlichten voor rijden op de donkere weg.

Prijs op het moment van publicatie: $58

Het beste voor trails

Outair USB oplaadbare fiets licht voorzijde

Outair USB oplaadbare fiets licht voorzijde

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Wanneer u mountainbiket of trail rijdt, is het belangrijk om verlichting klaar te hebben voor gebruik. Dikke boombedekking of een verkeerde lezing van de kaart kan snel leiden tot donkere omstandigheden. De Outair fietsverlichting is geweldig voor trailrijden vanwege hun interessante ontwerp, duurzame constructie en goede levensduur van de batterij.

De Outair lichtset bestaat uit twee LED-lichtbalken, één een witte koplamp en de tweede een rood achterlicht. De LED-lampen zijn staafvormig, voor veelzijdig gebruik als verticale of horizontale verlichting. Beide kunnen binnen enkele seconden zonder gereedschap worden bevestigd en losgemaakt. Deze lampen zijn gemaakt voor trailcondities, bestand tegen zowel schokken als water. Het achterlicht geeft ongeveer 20 lumen af voor een goed zicht op andere trail-goers en beide lichten gaan tussen de vier en 10 uur mee op een enkele lading, afhankelijk van welke van de vier lichtmodi zijn geselecteerd. De lampen kunnen worden losgemaakt en opgeladen met een USB-kabel.

Prijs op het moment van publicatie: $16

Beste voor Touring

BV USA Fiets Super Bright Light Set

BV USA Fiets Super Bright Light Set

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Toeren, of lange meerdaagse fietstochten, is een test van uithoudingsvermogen en geduld. Veel mensen touren weken of maanden achter elkaar, vaak zonder frequente toegang tot stroombronnen voor een lange timij. Als u 80 mijl per dag probeert af te leggen, is het laatste wat u wilt doen twee uur wachten totdat uw fietsverlichting is opgeladen. Kies in plaats daarvan voor een betrouwbare standaard fietsverlichtingsset op batterijen die tot 80 uur meegaat.

De BV Bicycle Super Bright Light Set is een stoere maar goedkope optie die u direct van dienst zal zijn tijdens een lange tour. De koplamp heeft vijf LED-lampjes, terwijl het rode achterlicht er drie heeft. Beide lampen kunnen zonder gereedschap worden gemonteerd en hebben quick release mounts. BV legt uit dat de lichten een bereik van 30 tot 40 voet hebben, maar door automobilisten tot 1.500 voet afstand kunnen worden gezien en tot 80 uur meegaan. Het achterlicht werkt op twee AAA-batterijen en de voorkant neemt vier AAA-batterijen. Gooi gewoon een paar batterijen in de fietstas en begin uw reis met de zekerheid dat uw lichten goed zullen zijn om te gaan.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Het beste voor steden

BLITZU Gator 320 PRO USB oplaadbare fiets licht set

Blitzu Gator 320 PRO USB oplaadbare fietslamp

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Fietsen is een van de beste manieren om door de meeste steden te reizen. Sneller dan het openbaar vervoer en zonder de parkeerkosten van het rijden, heeft fietsen slechts één groot nadeel in de stad: veiligheid. Fietsen in de stad is een gevaarlijke onderneming, vooral ’s nachts. Daarom is het belangrijk om een krachtig licht te hebben waarmee je het asfalt goed kunt zien terwijl je trapt en ervoor zorgt dat een auto zich bewust is van je aanwezigheid. De Blitzu Gator 320 pro fietslamp geeft de kracht en duurzaamheid die je nodig hebt in de stad.

De Blitzu Pro-koplamp schijnt met 320 lumen, veel helderder dan veel concurrenten. Zowel het achterlicht als de koplamp zijn LED met USB oplaadbare batterijen en IPX5 waterbestendigheidscertificering. Het achterlicht is voorzien van 360 graden LED-verlichting voor een opvallender ontwerp, terwijl de koplamp meer dan twee uur kan functioneren in de hoogste lichtmodus. Bovendien kan de koplamp onmiddellijk van de houder worden losgemaakt om als zaklamp te gebruiken. Het is perfect voor het ontgrendelen van je fiets na het werk in het donker.

Prijs op het moment van publicatie: $33

Beste leuke lichten

Activ Life LED fiets wiel verlichting

Activ Life LED fiets wiel verlichting

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Activlife.com

Terwijl de meeste fietsverlichtingsets een witte koplamp en rood achterlicht hebben, biedt Activ Life een leukere optie voor fietsers overal ter wereld. De wiellichten van het bedrijf bekleden de velg van de wielen van uw fiets met kleurrijke LED-verlichting, waardoor uw banden worden verlicht terwijl u trapt. Verkrijgbaar met witte, blauwe, groene, roze, rode en meerkleurige lichten, maken deze wiellampen uw fiets bijna onmogelijk om niet te zien wanneer u door de stad rijdt.

Met 22 LED-lampjes zijn deze wiellampen gemaakt om 29-inch wielen te passen, evenals 12-inch kinderfietswielen door twee keer rond te wikkelen. U installeert de lampen met behulp van de meegeleverde bevestiging en ritsbanden zonder dat er ander gereedschap nodig is. De kleurrijke LED-lampjes werken met drie AAA-batterijen en je kunt verschillende kleuren kiezen voor de voor- en achterbanden.

Mensen van alle leeftijden houden van deze kleurrijke wiellampen. Hoewel deze lichten helpen om uw fiets beter zichtbaar te maken voor auto’s en andere fietsers, kunt u, als u van plan bent om in het donker te rijden, overwegen om de wiellichten te koppelen aan meer traditionele kop- en achterlichten voor extra veiligheid.

Prijs op het moment van publicatie: $14

Eindoordeel

Je kunt niet fout gaan met de Ascher USB oplaadbare fietsverlichtingsset (bekijk op Amazon). Het is ideaal voor zowel recreatieve als competitieve fietsers. Te bevestigen aan bijna overal waar je maar wilt, van je fiets tot versnelling, de lichten zijn bestand tegen regen en hebben vier helderheidsinstellingen.

Waar u op moet letten bij fietsverlichting

Helderheid

Hoewel sommige wegen en paden goed verlicht zijn, kunnen andere een lichtbron missen. Als je van plan bent om in een gebied zonder extra licht te rijden, is het verstandig om te kiezen voor fietsverlichting die voor helderder licht zorgt.

Met veel lampen kunt u uw helderheidsinstelling kiezen. Met deze functie kunt u de helderheid in donkere omgevingen verhogen en stroom besparen door het licht in goed verlichte gebieden te dimmen.

Opties voor bijlagen

Overweeg fietsverlichting die aan verschillende delen van uw fiets kan worden bevestigd voor maximale veelzijdigheid. Het is ook de moeite waard om te overwegen welk type bijlage uw voorkeur heeft. Sommige fietslampen kunnen worden bevestigd met behulp van riemen of sluitingen, terwijl andere schroevendraaiers en schroeven vereisen om te bevestigen.

Veel fietsverlichting kan op verschillende gebieden worden bevestigd, zoals het stuur of het frame, en sommige kunnen verticaal worden geplaatstly of horizontaal. Overweeg uw favoriete plaatsing en fietsstijl voordat u uw fietsverlichting kiest.

Opladen

Sommige fietslampen gebruiken batterijen die moeten worden vervangen en sommige zijn oplaadbaar, meestal via een USB-kabel, dus maak uw keuze op basis van welke voedingsmethode beter voor u is. U wilt ook overwegen hoe lang de lichten meegaan wanneer ze volledig zijn opgeladen en dat vergelijken met hoe lang uw typische ritten duren.

Veelgestelde vragen


 • Waarom zou je een fietslamp gebruiken?

  U moet een fietslamp gebruiken om zichtbaarheid voor uzelf en andere voertuigen te creëren. In veel gevallen zijn fietsverlichting wettelijk verplicht in de schemering en het donker om ongelukken te voorkomen. In staat zijn om potentiële obstakels op je pad te zien, verhoogt je veiligheid enorm. Zichtbaar zijn voor het verkeer is ook essentieel voor de fietsveiligheid.


 • Hoeveel lumen moet een fietslamp hebben?

  Fietsverlichting moet minimaal 100 lumen hebben voor goed verlichte gebieden en tot 600 of 700 lumen voor donkere gebieden. Het hogere lumenbereik is vooral van vitaal belang voor forenzen die in de buurt van verkeer rijden, zodat ze zeer zichtbaar zijn voor voertuigen.


 • Hoe laad je fietsverlichting op?

  Sommige fietslampen kunnen worden opgeladen via USB met een ingebouwde lithium-ionbatterij, terwijl andere mogelijk de batterij moeten worden vervangen. U kunt ook oplaadbare batterijen kopen voor gebruik in fietsverlichting die alleen op batterijen werkt.


 • Hoe lang gaan fietsverlichting mee?

  Fietsverlichting kan tussen de 1,5 uur en 80 uur per lading meegaan, afhankelijk van de lumensterkte en het merk verlichting. In termen van levensduur van gebruik in de loop van de tijd, zouden fietsverlichting overal tot 15.000 uur mee moeten gaan gedurende hun levensduur. Dit hangt af van het merk, het gebruik en de kwaliteit van de fietsverlichting die u kiest.

Voor lampen die eenvoudig zonder gereedschap te bevestigen zijn, is de Ascher USB oplaadbare fietsverlichtingsset onze eerste keuze. De YZJSM Night Flashing Light is een goede keuze voor kinderen omdat het duurzaam is en een ingebouwde hoorn bevat.

Je kunt niet fout gaan met de Ascher USB oplaadbare fietsverlichtingsset (bekijk op Amazon). Het is ideaal voor zowel recreatieve als competitieve fietsers. Te bevestigen aan bijna overal waar je maar wilt, van je fiets tot versnelling, de lichten zijn bestand tegen regen en hebben vier helderheidsinstellingen.