De beste 6 soja-eiwitpoeders van 2023

De beste 6 soja-eiwitpoeders van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De beste 6 soja-eiwitpoeders van 2022

Amazone


Plantaardig eten wordt steeds populairder en veel van degenen die veganistische diëten volgen, maken zich zorgen over onvoldoende eiwitinname. Vooral als u een atleet bent, een fervent sportschoolbezoeker of anderszins moeite heeft om aan uw eiwitbehoeften te voldoen door alleen voedsel, kan eiwitpoeder een nuttige aanvulling op uw dieet zijn. Hoewel u uw eiwitinname veilig kunt aanvullen met een eiwitpoeder op basis van soja, heeft u misschien tegenstrijdige informatie gehoord over de impact van sojaconsumptie op de gezondheid, specifiek gerelateerd aan soja-fyto-oestrogenen, die oestrogeenachtige eigenschappen hebben.

Ondanks twijfels bij de consument, heeft onderzoek aangetoond dat sojaconsumptie over het algemeen veilig is en in feite kunnen sojaproducten de gezondheid van het hart bescheiden verbeteren en het risico op bepaalde kankers verminderen. Een andere bonus is dat, in tegenstelling tot veel plantaardige eiwitten, soja-eiwit een compleet eiwit is, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat, hoewel het laag is in één – methionine. Om voldoende methionine binnen te krijgen en over het algemeen een uitgebalanceerd dieet te behouden, raadt sportdiëtist Starla Garcia, M.Ed, RDN, LD, aan om soja met mate te eten en ervoor te zorgen dat je een verscheidenheid aan plantaardige eiwitten eet (zoals noten en bonen).

Bij het selecteren van de beste soja-eiwitpoeders hebben we sportdiëtisten geraadpleegd en verschillende opties op de markt beoordeeld, rekening houdend met hun ingrediënten, de reputatie van het bedrijf en of ze door derden zijn getest op besmetting.

bodymindspirit Fit goedgekeurde soja-eiwitpoeders

 • Beste overall: Nu is Sports Soy Protein Isolate NSF gecertificeerd voor sport en Informed Sport gecertificeerd. Het bevat slechts twee ingrediënten en omdat het niet gearomatiseerd is, is het zeer veelzijdig.
 • Beste glutenvrij: Bob’s Red Mill Glutenvrij soja-eiwitpoeder bevat slechts twee ingrediënten en is een geweldige optie voor mensen met coeliakie of een glutengevoeligheid.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en voor overleg over hoeveel u moet consumeren.

Zijn soja-eiwitpoeders gunstig?

Soja-eiwitpoeder kan gunstig zijn voor mensen met een hoog eiwitgehalte, zoals zeer actieve personen of competitieve atleten. Het kan dienen als een gemakkelijk middel om bij te tanken om spiergroei en herstel na een training te bevorderen. Vooral voor plantaardige eters met hogere eiwitbehoeften kan soja-eiwitpoeder een geweldige bron zijn. Populaties die baat kunnen hebben bij soja-eiwitpoeder zijn onder meer:

 • Atleten. De eiwitbehoeften van duursporters kunnen bijna het dubbele zijn van die van een gemiddelde sedentaire volwassene, en de eiwitbehoeften van op kracht gebaseerde atleten kunnen nog hoger zijn. Daarom kun je als sporter baat hebben bij aanvullende vormen van eiwitten. Vooral als je een veganistische atleet bent, kan soja-eiwitpoeder een gunstige aanvulling zijn op je tankregime, omdat het een compleet eiwit is. Als je geen competitieve atleet bent, maar je bent een zeer actief individu, val je waarschijnlijk nog steeds in deze categorie.
 • Mensen die een plantaardig dieet volgen. Een veel voorkomende zorg voor mensen die plantaardig eten, is onvoldoende eiwitconsumptie. Hoewel er tal van plantaardige eiwitrijke voedselopties zijn, als je hier niet van geniet of het moeilijk vindt om genoeg te krijgen op bepaalde tijden van de dag (zoals het ontbijt), dan voldoe je misschien niet aan je eiwitbehoeften. Soja-eiwitpoeder kan een eenvoudig middel zijn om uw eiwitinname te stimuleren.
 • Mensen onderweg. Als we onderweg zijn, kan het moeilijk zijn om altijd een complete maaltijd te krijgen. Soja-eiwitpoeder kan een nuttige bron zijn als u een gemakkelijke, draagbare maaltijd of snack nodig heeft. Je kunt bijvoorbeeld een goed uitgebalanceerde smoothie als ontbijt hebben met soja-eiwitpoeder als ingrediënt.

Wie heeft er misschien geen baat bij soja-eiwitpoeder?

 • Mensen met een jodiumtekort. Sommige onderzoeken tonen aan dat soja een negatief effect kan hebben op de schildklierfunctie bij mensen met een jodiumtekort. Daarom, als u jodiumtekort heeft, wilt u misschien een andere veganistische eiwitpoederoptie overwegen.
 • Mensen die zwanger zijn. Zwangere personen hebben een hogere eiwitbehoefte, maar er is weinig onderzoek naar het effect van soja-isoflavonen op de gezondheid van de foetus, dus misschien wilt u soja-eiwitpoeder vermijden tot meer onderzoek is beschikbaar.
 • Mensen die sedentair of minimaal actief zijn. Als u over het algemeen gezond bent, minimaal actief bent en bij elke maaltijd een dieet eet dat een goede bron van eiwitten bevat, dan zijn uw eiwitbehoeften waarschijnlijk haalbaar door alleen voedsel.
 • Mensen met nierproblemen. Omdat overconsumptie van eiwitten belastend kan zijn voor de nieren, wilt u misschien voorzichtig zijn met de inname van eiwitpoeder als u een nierprobleem heeft. Eiwitpoeder heeft grote hoeveelheden eiwit in een klein volume, dus het kan gemakkelijker zijn om de eiwitbehoeften te overschrijden.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Now Foods Soja-eiwit isolaat bij Amazon

Beste budget:

Herbal Secrets Soja-eiwitisolaat bij Amazon

Beste enkele ingrediënt:

Nutricost Soja Eiwit Isolaat bij Amazon

Beste Vanille:

365 door Whole Foods Market Soja-eiwit op Wholefoodsmarket.com

Beste chocolade:

Shaklee Soy Protein bij Amazon

Beste glutenvrij:

Bob’s Red Mill Glutenvrij soja-eiwitpoeder bij Amazon

In dit artikel

 • Zijn soja-eiwitpoeders gunstig?
 • Wie heeft er misschien geen baat bij?
 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben geselecteerd
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ

Beste overall

Now Foods Soja-eiwit isolaat

Now Foods Soja-eiwit isolaat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Informed Choice gecertificeerd

 • Eén ingrediënt

Tegens

 • Verwerkt in een faciliteit met veel voorkomende allergenen

Nu is Sports Soy Protein Isolate onze beste algemene keuze omdat het uitgebreide tests van derden heeft ondergaan, slechts één ingrediënt bevat en een goede bron van calcium en ijzer is. Het enige ingrediënt in dit poeder is soja-eiwitisolaat, dat 20 gram eiwit per portie levert.

Het is NSF-gecertificeerd voor sport, een externe organisatie die ervoor zorgt dat het product bevat wat het etiket zegt en geen schadelijke verontreinigingen of stoffen bevat die door sport zijn verboden, evenals Informed Sport-gecertificeerd, een externe organisatie die producten test op verboden stoffen en ervoor zorgt dat ze worden vervaardigd volgens hoge kwaliteitsnormen. Als u op zoek bent naar een derde keurmerk, doet NOW als bedrijf grondige tests om de zuiverheid en potentie van hun producten te verifiëren.

Nu is het soja-eiwitisolaat van Foods niet gearomatiseerd, waardoor het veelzijdig en gemakkelijk is om toe te voegen aan een verscheidenheid aan zoete of hartige basissen, zoals smoothies, gebak of soepen. Bovendien is het een goede bron van eiwitten en bevat het 15% van je dagelijkse behoefte aan ijzer en calcium, twee van de voedingsstoffen die mogelijk ontbreken in een veganistisch dieet.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 voor 38 porties ($ 0,79 per portie)

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: N.v.t. | Natrium: 170 milligram | Calcium: 193 milligram | Ijzer: 3 milligram

Beste budget

Herbal Secrets Organisch Soja Eiwit Isolaat

Herbal Secrets Organisch Soja Eiwit Isolaat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Eén ingrediënt

 • Goede bron van calcium en ijzer

 • Gecertificeerd Biologisch

Tegens

 • Sommigen genieten misschien niet van smaak of geur

Herbal Secrets Organic Soy Protein Isolate is een goede optie met slechts één ingrediënt tegen een concurrerende prijs. Als u prioriteit geeft aan het kopen van niet-GMO of gecertificeerd biologisch voedsel, dan is dit een bijzonder goede optie. Het bevat 20 gram eiwit per portie en 17% van de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer en calcium en is veelzijdig omdat het niet-gearomatiseerd is.

Herbal Secrets meldt dat hun producten door derden zijn getest door onafhankelijke laboratoria op zuiverheid, potentie en integriteit. De kans op besmetting is relatief laag omdat dit product geen kruidenadditieven bevat. Het bevat ook een iets hogere hoeveelheid natrium dan andere opties, met 200 milligram per portie, wat gunstig kan zijn voor atleten of actieve personen om een deel van de zode aan te vullenium verloren in zweet.

Prijs op het moment van publicatie: $ 25 ($ 0,66 per portie)

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: N.v.t. | Natrium: 200 milligram | Calcium: 170 milligram | Ijzer: 3 milligram

Beste enkele ingrediënt

Nutricost Soja Eiwit Isolaat

Nutricost Soja Eiwit Isolaat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Nutricost.com
Pros

 • Eén ingrediënt

 • Glutenvrij

 • Laag natriumgehalte

Tegens

 • Niet getest door derden

 • Laag in calcium en ijzer

Nutricost soja-eiwit isolaat is een eenvoudig product van een gerenommeerd bedrijf. Hoewel 10 gram eiwit per portie misschien laag klinkt, is één portie slechts 1/2 schep. Daarom bevat elke schep 20 gram eiwit, wat vergelijkbaar is met de meeste andere soja-eiwitpoeders.

Als u rekening moet houden met uw natriuminname, kan dit een goede optie zijn, omdat het een relatief laag natriumgehalte heeft – slechts 115 milligram of 5% van de aanbevolen dagelijkse waarde. Het bevat een zeer kleine hoeveelheid calcium, ijzer en kalium, dus deze is misschien niet de beste keuze als u op zoek bent naar een poeder dat rijk is aan voedingsstoffen naast eiwitten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 36 ($ 0,44 per halve schep portie, $ 0,88 per volledige schep portie)

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/2 schepje | Eiwit per portie: 10 gram | Andere ingrediënten: N.v.t. | Natrium: 115 milligram | Calcium: 7 milligram | Ijzer: 1 milligram

Beste Vanille

365 door Whole Foods Market Soja-eiwit Ongezoete vanillesmaak

365 door Whole Foods Market Soja-eiwit Ongezoete vanillesmaak

Hele voedingsmiddelen


Bekijk op Wholefoodsmarket.com
Pros

 • Slechts twee ingrediënten

 • Geen toegevoegde zoetstoffen

 • 24 gram eiwit per portie

Tegens

 • Niet door derden getest

 • Duur per portie

365 van Whole Foods Unsweetened Vanilla Soy Protein is een zeldzaam juweeltje in de eiwitpoederwereld, omdat het een gearomatiseerd eiwitpoeder is dat geen toegevoegde zoetstoffen bevat, natuurlijk of kunstmatig. Dit poeder is niet door derden getest, maar 365 is over het algemeen een gerenommeerd merk met supplementnormen die worden beschreven op de Whole Foods-website.

Het ongezoete vanille-eiwitpoeder van 365 bevat slechts twee ingrediënten – soja-eiwitisolaat en natuurlijke vanillesmaak – dus we raden het niet aan om het te mengen in gewoon water of niet-zuivelmelk. In plaats daarvan is het een geweldige aanvulling op zoete recepten. Het kan vooral lekker gemengd zijn in havermout of een smoothie en naar wens gezoet met fruit of honing.

Prijs op het moment van publicatie: $ 20 ($ 1,25 per portie)

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1 schepje | Eiwit per portie: 24 gram | Andere ingrediënten: natuurlijke vanille smaak | Natrium: 280 milligram | Calcium: 75 milligram | Ijzer: 3 milligram

Beste chocolade

Shaklee Energizing Soy Protein, Romige Cacao

Shaklee Energizing Soy Protein, Romige Cacao

Shaklee


Bekijk op Amazon
Bekijk op Shaklee.com
Pros

 • Goede bron van veel micronutriënten

 • Bevat eiwitten en koolhydraten voor herstel

Tegens

 • Verwerkt in een faciliteit met veel voorkomende allergenen

 • Niet getest door derden

 • Duur per portie

Shaklee’s Energizing Soy Protein poeder maakt gebruik van soja-eiwit isolaat en cacaosmaak om een romige optie te creëren met 14 gram eiwit per portie. Het bevat 10 gram koolhydraten per portie, wat kan bijdragen aan het voldoen aan de koolhydraatrijke behoeften van een atleet.

Als u zuivelmelk drinkt, raden we u aan om het toe te voegen aan een glas melk om nog meer eiwitten en koolhydraten toe te voegen en een stevige, goed afgeronde herstelsnack. Als je geen zuivel consumeert, probeer het dan te mengen in een shake met banaan, pindakaas en je favoriete zuivelvrije melk.

Dit product bevat meer ingrediënten dan andere opties, waardoor het een meer bewerkte optie is. Houd er rekening mee dat er een voedingspaneel en een lijst met “andere ingrediënten” is, maar elk ingrediënt wordt niet duidelijk vermeld. Voor degenen die andere voedingsstoffen willen toevoegen via hun eiwitpoeder, helpen deze toegevoegde ingrediënten het een goede bron van bepaalde B-vitamines, fosfor, ijzer en calcium te maken.

Prijs op het moment van publicatie: $ 38 ($ 1,27 per portie)

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 3 eetlepels | Eiwit per portie: 14 gram | Andere ingrediënten: cacao verwerkt met alkali, natuurlijk cacaoaroma, sojalecithine, guargom, kaliumchloride | Natrium: 160 milligram | Calcium: 500 milligram | Ijzer: 3 milligram

Beste glutenvrij

Bob’s Red Mill Glutenvrij soja-eiwitpoeder

Bobs Red Mill Glutenvrij Soja Eiwit Poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Pros

 • Slechts twee ingrediënten

 • Gecertificeerd glutenvrij

 • Betaalbaar

Tegens

 • Niet getest door derden

 • Bevat geen calcium

Bob’s Red Mill’s Gluten-Free Soy Protein Powder is gemaakt van slechts twee ingrediënten en wordt verwerkt in een glutenvrije faciliteit en getest op glutenvrije integriteit. Hoewel de meeste soja-eiwitpoeders geen gluten bevatten, zijn ze mogelijk niet glutenvrij gecertificeerd, dus we raden Bob’s Red Mill aan boven andere opties als je coeliakie of glutengevoeligheid hebt.

Bob’s Red Mill’s soja-eiwitpoeder bevat alleen soja-eiwitisolaat en sojalecithine – lecithine is een veel voorkomende toevoeging om de textuur te verbeteren en romigheid toe te voegen. Hoewel het 17 gram eiwit en 10 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer per portie bevat, bevat het geen calcium, dus misschien wilt u er rekening mee houden dat u gedurende de dag andere calciumrijke voedingsmiddelen kiest.

Bob’s Red Mill is een bedrijf dat eigendom is van werknemers en zich inzet voor kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid.

Prijs op het moment van publicatie: $ 12 ($ 0,60 per portie)

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/4 kop | Eiwit per portie: 17 gram | Andere ingrediënten: sojalecithine | Natrium: 190 milligram | Calcium: 0 milligram | Ijzer: 2 milligram

Hoe we hebben geselecteerd

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar moet je op letten?

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van de deze drie bedrijven, het betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Eiwitpoeders kunnen sporenhoeveelheden van zware metalen bevatten, vooral die op plantaardige basis. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de opname van zware metalen door planten door de lucht, het water en de bodem. De niveaus in eiwitpoeders zijn echter niet schadelijk gebleken wanneer ze met mate worden geconsumeerd. Het kopen van door derden geteste producten helpt ervoor te zorgen dat het product geen schadelijke niveaus van zware metalen bevat.

Formulier

Terwijl soja-eiwit kan worden gevonden in geconcentreerde en gehydrolyseerde vormen, is soja-eiwitisolaat de vorm die wordt gebruikt voor soja-eiwitpoeders. Dit betekent dat het eiwit zelf uit de sojaboon is geëxtraheerd, waardoor de koolhydraten en het vet zijn verwijderd.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Eiwitpoeders kunnen toegevoegde zoetstoffen, voedselallergenen of prestatieverbeteraars bevatten. Het lezen van de ingrediëntenlijst en het kopen van door derden geteste producten waar mogelijk kan u helpen voorkomen dat u een product consumeert dat intoleranties verergert of ingrediënten bevat waarvoor u allergisch bent.

Soja-eiwit poeder dosering

Spreek altijd met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen bevelen aan dat sedentaire volwassenen elke dag 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht consumeren. Voor een persoon van 150 pond betekent dit 55 gram eiwit en voor een persoon van 200 pond betekent dit 73 gram eiwit.

Dit kan echter sterk variëren op basis van uw fysieke activiteitsniveau, of u zwanger bent of borstvoeding geeft, of als u andere medische aandoeningen heeft die van invloed zijn op de eiwitbehoeften. Voor een competitieve atleet kan de eiwitbehoefte 1,4 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht bereiken, daarom kunnen eiwitpoeders deze populatie vooral ten goede komen.

Het is over het algemeen het beste om je voeding uit verschillende bronnen te halen. Hoewel soja-eiwitpoeder kan bijdragen aan het voldoen aan uw eiwitbehoeften, wilt u misschien regelmatig een verscheidenheid aan eiwitbronnen opnemen om ervoor te zorgen dat u voldoende methionine krijgt en de voedingsvoordelen van andere eiwitbronnen plukt.

Hoeveel is te veel?

Hoewel er geen aanvaardbare bovengrens (UL) voor eiwitten is, heeft onderzoek aangetoond dat het consumeren van meer dan 2 gram per kilogram op lange termijn kan leiden tot nier-, vasculaire en spijsverteringsafwijkingen. Onderzoekers hebben een bovengrens van 3,5 gram per kilogram lichaamsgewicht voorgesteld.

Er zijn andere risico’s van het consumeren van te veel soja-eiwit, waaronder:

 • Onvoldoende consumptie van vitamine B12
 • Onvoldoende consumptie van methionine
 • Overconsumptie van zware metalen
 • Onvoldoende consumptie van koolhydraten en vetten

Veelgestelde vragen


 • Is soja-eiwitisolaat schadelijk, vooral voor mannen?

  Sommigen kunnen zich zorgen maken dat soja-isoflavonen de testosteronproductie bij mannen kunnen veranderen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat dit onjuist is en soja-eiwitisolaat wordt als veilig beschouwd voor mannen om te eten zonder feminiserende effecten te ervaren.


 • Hoe verhoudt soja-eiwitpoeder zich tot wei?

  Volgens de International Society of Sport Nutrition kan wei-eiwit sneller worden verteerd en daardoor een optimale spiereiwitsynthese voor atleten bevorderen. Omdat soja-eiwit echter ook een compleet eiwit is, is aangetoond dat het de spiereiwitsynthese bevordert, vooral wanneer het gedurende de dag wordt geconsumeerd en vooral rond een training.

  Een klinische studie uit 2020 vond geen verschil in spiermassa na een weerstandstrainingsprogramma van 12 weken tussen deelnemers die elkaar aanvulden met soja-eiwitisolaat en wei-eiwitisolaat.

  Omdat wei-eiwitpoeder wordt gemaakt met zuivel, kan het lactose bevatten, dus als u lactose-intolerant bent, kan soja-eiwit een betere optie zijn. Soja-eiwitpoeder kan ook een betere optie zijn voor mensen met een melkallergie.


 • Zijn er kant effects van het consumeren van soja-eiwitpoeder?

  De meest voorkomende bekende bijwerkingen zijn constipatie of diarree. Anders, zoals hierboven vermeld, willen zwangere mensen misschien geen soja-eiwitpoeder consumeren. Bovendien kunnen soja-isoflavonen de schildklierfunctie veranderen bij mensen met een jodiumtekort, dus het wordt aanbevolen dat ze soja-eiwit vermijden.


 • Is soja-eiwit glutenvrij?

  Soja-eiwit op zich is glutenvrij. Gluten komen alleen voor in tarwe, gerst en rogge. Soja-eiwitpoeders kunnen echter andere ingrediënten met gluten bevatten of besmet zijn met gluten als ze worden gemaakt in een faciliteit die andere glutenbevattende producten verwerkt. Als u coeliakie heeft, is het belangrijk om te controleren of het product glutenvrij is gecertificeerd voordat u het koopt. We raden Bob’s Red Mill Soy Protein Powder aan als je een gecertificeerde glutenvrije optie wilt.


 • In welke recepten kan ik soja-eiwitpoeder gebruiken?

  Soja-eiwitpoeder kan een geweldige aanvulling zijn op smoothies, milkshakes, havermout, pannenkoeken of zelfs sommige gebakken goederen. Hier zijn enkele creatieve ideeën voor het gebruik van eiwitpoeder.

 • Beste overall: Nu is Sports Soy Protein Isolate NSF gecertificeerd voor sport en Informed Sport gecertificeerd. Het bevat slechts twee ingrediënten en omdat het niet gearomatiseerd is, is het zeer veelzijdig.
 • Beste glutenvrij: Bob’s Red Mill Glutenvrij soja-eiwitpoeder bevat slechts twee ingrediënten en is een geweldige optie voor mensen met coeliakie of een glutengevoeligheid.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en voor overleg over hoeveel u moet consumeren.

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: N.v.t. | Natrium: 170 milligram | Calcium: 193 milligram | Ijzer: 3 milligram

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: N.v.t. | Natrium: 200 milligram | Calcium: 170 milligram | Ijzer: 3 milligram

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/2 schepje | Eiwit per portie: 10 gram | Andere ingrediënten: N.v.t. | Natrium: 115 milligram | Calcium: 7 milligram | Ijzer: 1 milligram

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1 schepje | Eiwit per portie: 24 gram | Andere ingrediënten: natuurlijke vanille smaak | Natrium: 280 milligram | Calcium: 75 milligram | Ijzer: 3 milligram

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 3 eetlepels | Eiwit per portie: 14 gram | Andere ingrediënten: cacao verwerkt met alkali, natuurlijk cacaoaroma, sojalecithine, guargom, kaliumchloride | Natrium: 160 milligram | Calcium: 500 milligram | Ijzer: 3 milligram

Vorm van soja-eiwit: soja-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/4 kop | Eiwit per portie: 17 gram | Andere ingrediënten: sojalecithine | Natrium: 190 milligram | Calcium: 0 milligram | Ijzer: 2 milligram