De 9 beste yogaboeken van 2023

10 quad-oefeningen voor sterkere benen

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Of je nu op zoek bent naar een lichte lezing over yogahoudingen voor beginners of een diepe duik in hoe yoga spirituele genezing bevordert, het juiste boek kan je kennis aanvullen en je praktijk verbeteren. De beste yogaboeken behandelen een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent, hebben een lengte die bij je behoeften past en zijn geschreven door een geloofwaardige yoga-expert.

Beoordeeld & Goedgekeurd

“Light on Yoga” is onze topkeuze omdat het een uitgebreide gids is voor yogahoudingen en ademhalingstechnieken. Als je een beginner bent, is “The Yoga Beginner’s Bible” een goede keuze.

Afhankelijk van je leesgewoontes kan het ook helpen om op zoek te gaan naar digitale versies van het boek. Dit kan erg handig zijn, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het sjouwen met een zwaar boek om te lezen. Illustraties zijn ook een geweldige functie omdat ze je kunnen laten zien hoe verschillende yogahoudingen op de juiste manier worden bereikt. We hebben verschillende yogaboeken onderzocht met deze functies in gedachten.

Hier zijn de beste yogaboeken op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall: “Licht op Yoga”

Beste voor beginners: “De Yoga Beginnersbijbel”

Best geïllustreerd: “Yoga Anatomie”

Beste inclusief: “Yoga voor iedereen: 50 houdingen voor elk type lichaam”

Beste memoires: “Poser: Mijn leven in 23 yogahoudingen”

Beste geschiedenis: “Yoga Lichaam: De Oorsprong van Moderne Houding Oefening”

Beste voor zwangerschap: “Overvloedig, mooi, zalig”

Het beste voor Postpartum: “Het vierde trimester”

Beste op Modern Yoga: “De Godin Pose”


Beste overall: “Light on Yoga”

Light on Yoga door B.K.S. Iyengar
Penguin Random Huis
Koop op Amazon

Dit klassieke boek uit 1966 is onze eerste keuze vanwege de encyclopedische illustratie van honderden yogahoudingen en vele ademhalingstechnieken. Geschreven door de beroemde yogaleraar, B.K.S. Iyengar, gaat dit boek ook verder dan lichaamsbeweging en beschrijft het zwaar de filosofie van yoga.

Recensenten merken op dat het gemakkelijk te volgen is en zelfs aangepaste versies heeft voor enkele van de meer geavanceerde poses om beginners tegemoet te komen. Het bevat ook een gids van week tot week om je vaardigheden te verbeteren. Zelfs als je geen beginner bent, kan dit boek je helpen nieuwe inspiratie te vinden in je yogareis als je je stagneert of je verveelt.

Prijs op het moment van publicatie: $22

Beste voor beginners: “De Yoga Beginnersbijbel”

Koop op Amazon

Als je een beetje huiswerk wilt maken voordat je je eerste yogales begint, bekijk dan “The Yoga Beginner’s Bible.” Dit boek bevat duidelijke illustraties van poses om te weten en instructies over hoe ze allemaal moeten worden gedaan. Als je (nog) niet zo buigzaam bent als je zou willen zijn, bevatten de pagina’s creatieve aanpassingen die je in de klas kunt gebruiken (je leraar kan er ook meer van bieden, dus wees niet bang om het te vragen). Een extra bonus: dit boek beschrijft ook ademhalingsoefeningen, die de sleutel zijn tot je oefening.

Prijs op het moment van publicatie: $38

Best geïllustreerd: “Yoga Anatomie”

Review - Yoga Anatomy door Leslie Kaminoff en Amy Matthews
Met dank aan Amazon.com
Koop op Amazon

De unieke kracht van “Yoga Anatomy” van Leslie Kaminoff en Amy Matthews zijn de illustraties. Weergegeven door een proces van fotografie en medische illustratie, worden poses van binnenuit getoond, zodat u precies kunt zien hoe elk van hen uw lichaam ten goede komt. Het is een boek dat zowel instructeurs als studenten nuttig zullen vinden om hun praktijk te verdiepen.

Prijs op het moment van publicatie: $24

Beste inclusief: “Yoga voor iedereen: 50 houdingen voor elk type lichaam”

Koop op Amazon

In “Yoga for Everyone” wil auteur en yogi Dianne Bondy vieren wat iedereen en elk lichaam kan doen, ongeacht leeftijd, gewicht of fysieke vaardigheden. Mensen die zich vaak buitengesloten voelen van de yoga- of fitnessgemeenschap zullen dit boek een verademing vinden. Elke posefoto wordt geleverd met extra foto’s van meerdere wijzigingen, zodat u kunt vinden wat het beste voor u werkt.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Beste memoires: “Poser: mijn leven in 23 yogahoudingen”

Poser door Claire Dederer
Met dank aan Amazon.com
Koop op Amazon

In deze memoires neemt auteur Claire Dederer lezers mee op haar yogareis met een boek dat verder gaat dan de fysieke voordelen van yoga. Ze ontdekte de praktijk tijdens het omgaan met een rugblessure en borstvoeding. Haar verhaal is universeel, hoewel moeders die hebben geworsteld met het vinden van balans in hun leven na het krijgen van kinderen het bijzonder inspirerend zullen vinden. (Hint: yoga helpt.)

Prijs op het moment van publicatie: $22

Beste geschiedenis: “Yoga Body: De oorsprong van moderne houdingsoefeningen”

Yoga Body door Mark Singleton
Met dank aan Oxford University Press
Koop op Amazon

“Yoga Body” is een fascinerend boek van geleerde Mark Singleton over de geschiedenis van yoga asana. Dit boek is een echte game changer, die de voorgangers van westerse yogapraktijken verkent die verder gaan dan de wortels van yoga in het oude India. Je zult merken dat je veel van de conventionele wijsheid die je hoort in yogalessen in twijfel trekt na het lezen van deze.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Beste voor zwangerschap: “Overvloedig, mooi, zalig”

Overvloedige. Mooi, Zalig
Met dank aan Amazon.com
Koop op Amazon

Gurmukh Kaur Khalsa is een toonaangevende Kundalini yogalerares die vooral bekend staat om haar prenatale yogalessen. De yoga in “Bountiful, Beautiful, Blissful” is zachtaardig, maar de anekdotes en adviezen voor zwangere mensen zijn uniek in de zee van zwangerschapsboeken. Het is bekrachtigend voor iedereen die een natuurlijke bevalling overweegt.

Prijs op het moment van publicatie: $13

Beste voor Postpartum: “Het vierde trimester”

Koop op Amazon

Dit holistische boek is bedoeld om mensen die zwanger zijn of die onlangs zijn bevallen (of het nu een paar dagen of een paar jaar geleden was) te helpen fysieke, emotionele, relationele en spirituele genezing te bereiken. Kimberly Ann Johnson, die ervaring heeft als doula- en yogalerares, legt alles uit, van het voorbereiden van je lichaam op de geboorte tot het omgaan met complexe postpartumemoties. Haar woorden zullen je helpen je lichaam opnieuw op te bouwen en je familierelaties te versterken.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Beste op Moderne Yoga: “De Godin Pose”

De Godinnenhouding van Michelle Goldberg
Alfred A Knopf
Koop op Amazon

“The Goddess Pose” is een fascinerende kijk op hoe yoga zijn weg vond naar de mainstream cultuur van het Westen. Auteur Michelle Goldberg doet dit door middel van de biografie van Indra Devi, een van de eerste mensen die posturale yoga in de Verenigde Staten doceerde. Je begrip van moderne yoga is niet compleet zonder de betekenis van Devi’s invloed te kennen.

Prijs op het moment van publicatie: $27

Waar je op moet letten in een yogaboek

Lengte

Heb je tijd om een encyclopedisch boekwerk over het achtergrondverhaal van yoga te lezen? Of wil je liever een kort handboek met basishoudingen? Sommige yogaboeken zijn eenmalig gelezen, terwijl andere dienen als referentie om keer op keer terug te keren. De hoeveelheid tijd die je aan een boek moet besteden, bepaalt de lengte die bij je past.

Onderwerp

Het mooie van yoga is dat het verschillende doelen dient voor verschillende mensen. Sommige mensen wenden zich tot yoga strikt voor lichaamsbeweging, terwijl anderen het gebruiken als een spirituele oefening. Zwangere mensen, overlevenden van trauma’s, atleten en meerdere andere groepen kunnen er allemaal op unieke manieren van profiteren. Kies het boek dat uw specifieke interessegebied aanspreekt.

Auteurservaring

Zowat iedereen kan een boek schrijven en laten publiceren. Maar niet iedereen is een autoriteit. Als u wilt weten dat u informatie van een gekwalificeerde bron ontvangt, moet u de referenties en ervaring van een auteur controleren. Zoek naar een Registered Yoga Teacher (RYT) -certificering of andere certificering, zoals YTT of E-RYT. Hoe groter het aantal na de certificering (zoals 200, 500 of 600), hoe meer trainingsuren de instructeur heeft voltooid.

Digitale beschikbaarheid

Als je een yogaboek wilt dat je gemakkelijk in je trainingstas kunt gooien of op je telefoon kunt lezen, geef je misschien de voorkeur aan een digitaal boek. Als eenvoudige, lichtgewicht toegankelijkheid een prioriteit is, controleer dan of u een boek kunt downloaden naar uw telefoon, tablet of andere lezer.

Illustraties of afbeeldingen

Veel mensen zijn visuele leerlingen, vooral als het gaat om het toepassen van yogahoudingen in het echte leven. Als you bent op zoek naar een boek dat u zal helpen de kunst van de neerwaartse hond of liggende duif onder de knie te krijgen, u zult waarschijnlijk precies willen zien hoe het wordt gedaan. Zoek naar boeken die illustraties of afbeeldingen van hoge kwaliteit bieden, in plaats van alleen beschrijvingen.

Veelgestelde vragen


 • Zullen yogaboeken me helpen om yogaleraar te worden?

  Mensen die zijn ingeschreven voor geaccrediteerde yogadocentenopleidingen kunnen worden verplicht om bepaalde boeken te lezen voorafgaand aan of tijdens hun certificeringsproces. Je kunt echter geen gecertificeerde yoga-instructeur worden door alleen maar boeken te lezen. Trainingsprogramma’s vereisen een bepaald aantal persoonlijke instructie-uren voor certificering.


 • Kan ik leren van yogaboeken?

  Zoals met elk ander onderwerp, is het onderzoeken van yoga door het lezen van boeken een uitstekende manier om je begrip uit te breiden. Hoe meer je weet over yoga – van de anatomische basis tot de spirituele kant – hoe meer je je persoonlijke beoefening zult verbeteren. Yogadocenten kunnen ook profiteren van een bredere kennis van de geschiedenis van yoga en de toepassingen ervan voor verschillende mensen.


 • Wat is de wetenschap achter yoga?

  Wetenschappelijk onderzoek heeft tal van aspecten van yoga onderzocht. De combinatie van het strekken van je spieren en het afstemmen van je adem op beweging heeft bewezen voordelen voor de gezondheid. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health kan yoga mensen helpen gewicht te verliezen, stress te verlichten, depressie en angst te beheersen, pijn te verlichten en te stoppen met roken, naast andere voordelen.


 • Wat kun je verwachten van yogaboeken?

  Wat je uit yogaboeken haalt, hangt natuurlijk af van de boeken die je kiest en hoeveel je erin investeert. Als je een beginner bent, kan het lezen van een inleidend boek over standaardhoudingen je het vertrouwen geven dat je nodig hebt om yoga voor de eerste keer te proberen. Of als je een instructeur bent, kan een geschiedenis van de praktijk of een nitty-gritty kijk op techniek de sleutel zijn om anderen te helpen een meer bevredigende ervaring te hebben.

“Light on Yoga” is onze topkeuze omdat het een uitgebreide gids is voor yogahoudingen en ademhalingstechnieken. Als je een beginner bent, is “The Yoga Beginner’s Bible” een goede keuze.