De 9 beste vitamines voor vrouwen van 2023

De 9 beste vitamines voor vrouwen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Het eten van een voedzaam, uitgebalanceerd dieet kan u voorzien van de meeste vitamines en voedingsstoffen die u nodig heeft voor een optimale gezondheid. Maar als u een restrictief dieet volgt, niet in staat bent om bepaalde voedingsmiddelen te eten, bepaalde medicijnen gebruikt, een gediagnosticeerd tekort of medische aandoening heeft, of bepaalde levensfasen doormaakt, zoals oudere volwassenheid, kunt u vooral baat hebben bij een vitaminesupplement. Vrouwen die zwanger kunnen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben ook een verhoogde vitaminebehoefte.

Het type en de dosis vitamines die een vrouw nodig heeft, hangt af van haar gezondheidstoestand, levensfase en inname via de voeding. Bij het kiezen van een vitamine of multivitamine, wilt u prioriteit geven aan die welke door derden zijn getest om ervoor te zorgen dat het supplement geen schadelijke verontreinigingen bevat en is gemaakt met de werkelijke ingrediënten die worden vermeld. U wilt ook de ingrediëntenlijst controleren om op de hoogte te zijn van eventuele additieven zoals probiotica, enzymen en kruiden, die al dan niet veilig voor u zijn.

Om de beste vitamines voor vrouwen te bepalen, gebruikte onze geregistreerde diëtist haar klinische ervaring, het nieuwste onderzoek en raadplegingen met experts op het gebied van de gezondheid van vrouwen, waaronder Tyffanie Ampèremeter, MS, RDN, CSG, CDN, een door de raad gecertificeerde specialist in gerontologische voeding (voeding voor oudere volwassenen). Ampèremeter beveelt aan om samen te werken met een zorgverlener om uw behoeften te beoordelen, inclusief laboratoriumtests om te helpen bepalen welke supplementen u nodig heeft en in welke doses.

bodymindspirit Fit goedgekeurde supplementen voor vrouwen

 • Beste overall: Garden of Life Mykind Women’s Multivitamine biedt een verscheidenheid aan vitamines afkomstig van een biologische whole-food mix.
 • Beste prenatale: Ritual Essential Prenatal biedt essentiële voedingsstoffen voor een zwangere persoon en groeiende baby.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn vrouwenvitaminen gunstig?

Aanvullende vitamines kunnen gunstig zijn voor sommige vrouwen, maar niet iedereen zal ze nodig hebben. Het grootste deel van uw vitamine-inname moet meestal afkomstig zijn van voedsel- en drankbronnen, maar extra vitaminesupplementen kunnen gunstig zijn voor vrouwen die niet in staat zijn om aan aanbevelingen te voldoen via een dieet alleen

Sommige vrouwen kunnen baat hebben bij het nemen van een of meer vitamines, waaronder:

 • Vrouwen in de vruchtbare leeftijd: Het wordt aanbevolen dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd een multivitamine nemen. Niet alle zwangerschappen zijn gepland en sommige vrouwen kunnen zwanger zijn zonder het te weten. Het eerste trimester van de zwangerschap is cruciaal voor de groei en ontwikkeling van een zwangere vrouw en voor de baby. Als er een kans is dat een vrouw zwanger kan worden, suggereren experts dat het nuttig kan zijn om bepaalde vitamines te nemen, zelfs als u niet van plan bent zwanger te worden.
 • Vrouwen die zwanger zijn: Voedingsstoffen zoals foliumzuur, vitamine D en vitamine A zijn essentiële vitamines die nodig zijn om de gezondheid van moeder en baby te ondersteunen. Voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap zijn verhoogd en sommige zwangere vrouwen kunnen bepaalde voedingsmiddelen elimineren als gevolg van misselijkheid, dus een multivitamine of specifiek vitaminesupplement kan gunstig zijn.
 • Vrouwen in hun 50s en ouder: Voedingsbehoeften veranderen naarmate je ouder wordt. Studies tonen aan dat vrouwen die ouder zijn een groter risico lopen op tekorten aan voedingsstoffen. “Hoewel alle vitamines belangrijk zijn om in aanbevolen hoeveelheden te consumeren voor de algehele gezondheid, moeten vrouwen ouder dan 50 zich concentreren op vitamine D,” zegt Ampèremeter. Bovendien, naarmate je ouder wordt, zijn de vitamine B12-behoeften verhoogd omdat je lichaam de vitamine mogelijk niet zo goed kan opnemen.
 • Mensen met een verminderde opname van voedingsstoffen: Bepaalde spijsverteringsaandoeningen kunnen het vermogen van uw lichaam om vitamines te absorberen en te gebruiken beïnvloeden. Bovendien kunnen sommige medicijnen het vermogen van uw lichaam om voedingsstoffen te absorberen verminderen. Het is het beste om een zorgverlener te raadplegen om te bepalen of een vitaminesupplement voor u noodzakelijk is.
 • Mensen met restrictieve diëten: Degenen die diëten volgen die bepaalde soorten voedsel beperken, kunnen overwegen bepaalde supplementen aan hun routine toe te voegen. De meeste vegetariërs en veganisten hebben bijvoorbeeld een B12-supplement nodig. Degenen die bepaalde voedselgroepen elimineren, kunnen ook overwegen een vitaminesupplement toe te voegen.

Wie heeft er misschien geen baat bij vitamines?

Niet iedereen zal baat hebben bij het nemen van vitamine supplements. Vitaminen hebben verschillende doses voedingsstoffen die soms gevaarlijk kunnen zijn als er te veel wordt geconsumeerd. Raadpleeg altijd een zorgverlener om eventuele supplementen te beoordelen die u van plan bent te beginnen.

Vrouwen die mogelijk geen baat hebben bij een vitaminesupplement zijn onder meer:

 • Degenen die een goed uitgebalanceerd dieet eten: Als uw dieet rijk is aan een verscheidenheid aan voedingsstoffen uit fruit, groenten, mager vlees, eieren, noten, zaden, bonen, magere zuivelproducten en vis, dan voldoet u waarschijnlijk aan uw voedingsbehoeften en zijn supplementen mogelijk niet nodig.
 • Degenen die een multivitamine of individuele vitamines nemen: Als u al een multivitamine of individuele vitamine gebruikt, raadpleeg dan een zorgverlener voordat u een nieuwe vitamine toevoegt. Het nemen van meerdere voedingssupplementen kan leiden tot vitaminetoxiciteit en kan ernstige gezondheidseffecten veroorzaken.
 • Degenen die bepaalde medicijnen gebruiken: Sommige vitamines, zoals vitamine A, kunnen interageren met bepaalde medicijnen, dus zorg ervoor dat u eerst contact opneemt met een zorgverlener als u medicijnen gebruikt.

Dit artikel gaat specifiek in op aanbevelingen voor essentiële vitamines – de vitamines die u uit voedsel en / of supplementen moet halen. De essentiële vitamines omvatten vitamine A, C, D, E en K en acht B-vitamines, waarvan we sommige gemakkelijk uit het dieet kunnen halen en waarvan we sommige vaker moeten aanvullen. We zullen ook aanbevelingen doen voor multivitaminen, die vaak vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen bevatten.

Om een artikel te lezen dat vitamines en multivitaminen behandelt en ook andere individuele voedingsstoffen aanraakt, waaronder mineralen en andere voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en choline, bekijk onze uitsplitsing van de beste supplementen voor vrouwen.

In dit artikel

 • Zijn vrouwenvitaminen gunstig?
 • Wie heeft er misschien geen baat bij vitamines?
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar u op moet letten
 • FAQ

Beste overall

Garden of Life Mykind Organics Dagelijkse Tabletten voor Vrouwen

Garden of Life Mykind Organics Womenâs Dagelijkse Tabletten

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • NSF gecertificeerd en ConsumerLab.com goedgekeurd

 • NSF gecertificeerd glutenvrij

 • Gemaakt van biologische voedselmix

Tegens

 • Grote pilgrootte

 • Niet helemaal geurloos en smaakloos

We zijn grote fans van de Garden of Life Mykind-multivitamine voor vrouwen, omdat ze prioriteit geven aan het gebruik van biologische voedselbronnen. Deze veganistische multivitamine biedt een spectrum aan voedingsstoffen die nodig zijn voor de optimale gezondheid van vrouwen. Het bevat ten minste 100 procent van de meest essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C, D, E en K. We vinden het leuk dat deze multivitamine de meest opneembare actieve vormen bevat, zoals vitamine D in de vorm van D3 en vitamine B12 in de vorm van methylcobalamine. Het is ook NSF-gecertificeerd en ConsumerLab.com goedgekeurd. Dit betekent dat het aanvullende tests van derden heeft ondergaan om ervoor te zorgen dat het de hoeveelheden voedingsstoffen bevat die op het etiket worden vermeld en vrij is van verontreinigingen.

Hoewel het meer vitamines B6, B12 en biotine bevat dan aanbevolen, zijn deze vitamines in water oplosbaar, wat betekent dat uw lichaam overtollige hoeveelheden zal elimineren. De tabletten van Garden of Life zijn sojavrij, zuivelvrij en glutenvrij, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die deze producten wil vermijden. De aanbevolen portie is twee tabletten per dag met voedsel.

Vergelijk dit label met uw individuele behoeften en raadpleeg een zorgverlener om ervoor te zorgen dat de opgenomen voedingsstoffen, doses en voedselbronnen geschikt voor u zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 42 ($ 1,40 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Tablet | Dosis: 2 tabletten per dag | Porties per verpakking: 30

Beste prenatale

Ritueel Essentieel Prenataal

4.8


Ritueel Prenataal
Bekijk op Amazon
Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Getest door derden

 • Bevat omega-3 DHA

 • Citrus of munt-geurend

 • Allergeenvriendelijk

Tegens

 • Bevat geen vitamine A of C

 • Laag in choline

Ritual’s Essential Prenatal multivitamine is een favoriet onder mensen die op zoek zijn naar essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om een gezonde zwangerschap te ondersteunen. De capsules bevatten 12 belangrijke vitaminen en mineralen, waaronder de meest opneembare vormen van vitamine D, als vitamine D3, en vitamine B12, als methylcobalamine. Deze multivitamine bevat ook omega-3 DHA, een belangrijke voedingsstof die nodig is voor groei en ontwikkeling tijdens de zwangerschap.

De producten van Ritual zijn 100 procent traceerbaar, getest door derden, veganistisch, glutenvrij en bevatten geen kunstmatige kleuren. De capsules met vertraagde afgifte zijn munt- of citrusgeurend, wat nuttig kan zijn voor zwangere vrouwen die ochtendmisselijkheid ervaren of die aversies hebben van bepaalde geuren. Er zijn slechts twee capsules per dag nodig. Ritual is een abonnementsdienst die op elk moment kan worden aangepast of geannuleerd.

Hoewel de capsule de normale aanbevelingen voor vitamine D overschrijdt, overschrijdt deze de bovengrens van 100 microgram niet, en deze hogere dosis kan in feite gunstig zijn. Het is belangrijk op te merken dat deze capsules vitamine A en C missen en weinig choline bevatten, een essentiële voedingsstof voor het kweken van een baby. Een zorgverlener kan helpen bepalen of deze prenatale vitamine het beste past bij individuele behoeften.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 ($ 1,32 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Capsule | Dosis: 2 capsules per dag | Porties per verpakking: 30

Beste multivitamine voor vrouwen ouder dan 50

Garden of Life mykind Organics Vrouwen 55+

Garden of Life mykind Organics Vrouwen 55+

Bron: Garden of Life


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • NSF gecertificeerd

 • USDA biologisch

 • Gemaakt van whole-food blend

Tegens

 • Bevat veel ingrediënten

We raden deze keuze aan omdat ze NSF-gecertificeerd, glutenvrij, sojavrij, zuivelvrij, veganistisch en gemaakt van een biologische voedselmix zijn. Garden of Life’s Mykind 55+ tabletten bieden 100 procent van de meeste vitamines die nodig zijn om de gezondheid te ondersteunen in de meest opneembare vormen van hele voedingsmiddelen.

Vrouwen ouder dan 50 jaar kunnen unieke voedingsbehoeften hebben die baat kunnen hebben bij vitaminesupplementen. Volgens Ampmeter: “Vrouwen ouder dan 50 lopen het risico op een verminderde eetlust, wat kan leiden tot niet genoeg eten, evenals een afname van de mondgezondheid die het vermogen om te kauwen kan beïnvloeden … Sommige oudere vrouwen [also] hebben een verminderd vermogen om vitamine B12 op te nemen.” Ze voegt eraan toe: “Vrouwen ouder dan 50 lopen over het algemeen risico op een lage botdichtheid (osteoporose of osteopenie) en het verliezen van spiermassa, wat de kracht vermindert en de mobiliteit kan beïnvloeden”.

Studies tonen aan dat vrouwen met een lage botdichtheid en een afname van de eetlust baat kunnen hebben bij multivitaminesupplementen, vooral die met vitamine B12 en vitamine D.

Een mogelijk nadeel is het aantal vermelde ingrediënten. Een zorgverlener kan meer duidelijkheid geven als er individuele bezorgdheid is over de ingrediënten in deze multivitamine.

Prijs op het moment van publicatie: $ 42 ($ 1,40 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet per dag | Porties per verpakking: 30

Beste Vitamine D

Nordic Naturals Vitamine D3-25 mcg

Nordic Naturals Vitamine D3-25 mcg

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • Bevat de gewenste absorbeerbare vorm

 • Budgetvriendelijk

 • Getest door derden

Tegens

 • Mogelijk niet voldoende dosis om een vitamine D-tekort te corrigeren

We houden van Nordic Naturals Vitamine D3 omdat het 1.000 IE D3 levert als cholecalciferol in de vorm van een mini-softgel. Vitamine D is een voedingsstof die vrouwen nodig hebben voor de gezondheid van de botten, het verminderen van ontstekingen en het afbreken van koolhydraten in het lichaam. Maar de meeste mensen consumeren minder dan de aanbevolen hoeveelheden vitamine D. Hoewel ons lichaam van nature vitamine D maakt van blootstelling aan ultraviolette zon, kan dit moeilijk zijn om genoeg van te krijgen in de wintermaanden, vooral als je in een kouder klimaat leeft. Vitamine D zit in beperkte voedselbronnen zoals vette vis, visolie en paddenstoelen, wat een andere reden is waarom vrouwen baat kunnen hebben bij dit supplement.

Vitamine D3, of cholecalciferol, is de meest opneembare en geprefereerde supplementvorm. Nordic Naturals vitamine D3 is glutenvrij, bevat geen kunstmatige kleurstoffen en heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak. We vinden het ook leuk dat alle Nordic Natural-producten budgetvriendelijk zijn en door derden zijn getest, en u kunt toegang krijgenss een analysecertificaat voor elk partijnummer.

U moet uw vitamine D-spiegels bespreken en hoe u kunt aanvullen met een zorgverlener als u medicijnen voor gewichtsverlies, statines, steroïden, bloeddrukverlagende medicijnen gebruikt of als u een supplement gebruikt dat al vitamine D bevat. Als u meer wilt weten over de verschillende vormen van vitamine D en een verscheidenheid aan supplementopties wilt verkennen, lees dan meer over de beste vitamine D-supplementen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 14 ($ 0,12 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Vitamine D3 (als cholecalciferol) | Formulier: Mini softgel | Dosis: 1 gel (1000 IE) per dag | Porties per verpakking: 120

Beste B12

Nature Made Sublinguale B-12 1.000 mcg

Nature's Made Sublinguale B-12 1000 mcg

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Evitamins.com
Pros

 • USP geverifieerd

 • Goedkoop

 • Omzeilt darmabsorptie

Tegens

 • Mogelijk niet voldoende dosis om een vitamine B12-tekort te corrigeren

 • Sommigen houden misschien niet van de kunstmatige zoetstoffen en smaakstoffen

Nature Made B12 biedt 1.000 microgram vitamine B12 in sublinguale zuigtabletten die USP-geverifieerd zijn en geen kleuren of conserveermiddelen bevatten. Hiervoor hoeft u geen pil te slikken, omdat sublinguale zuigtabletten onder de tong worden geplaatst om op te lossen. Vitamine B12 is belangrijk voor vrouwen van alle leeftijden, maar is vooral belangrijk tijdens de vruchtbare leeftijd. B12 is essentieel voor de ontwikkeling en functie van het centrale zenuwstelsel, evenals voor de vorming van gezonde rode bloedcellen.

Vitamine B12 is aanwezig in voedselbronnen van dierlijke oorsprong, zoals vlees, vis, gevogelte, eieren en zuivelproducten, en B12 kan het beste worden opgenomen uit zuivelproducten. Daarom zullen vegetariërs en veganisten waarschijnlijk een B12-supplement nodig hebben om B12-tekort te voorkomen. Bovendien, volgens Ampmeter, “als een persoon op lange termijn metformine gebruikt, een laag maagzuur heeft als gevolg van medicijnen of een geschiedenis heeft van gewichtsverlieschirurgie, kan een sublinguaal vitamine B12-supplement nuttig zijn.”

We houden van Nature Made’s B12 sublinguale zuigtablet omdat je er maar één per dag nodig hebt. De dagelijkse aanbeveling voor vitamine B12-inname is 2,4 microgram voor volwassen vrouwen. De absorptiesnelheid van het supplement is slechts 1,3% bij doses van 1.000 microgram. U absorbeert dus slechts ongeveer 13 microgram van dit supplement. Vitamine B12 is oplosbaar in water en heeft een laag potentieel voor toxiciteit, dus zelfs bij grote doses wordt het over het algemeen als veilig beschouwd. Hoewel we deze leuk vinden om de darm te omzeilen voor absorptie, waarderen sommigen de kersensmaak misschien niet of dat ze kunstmatige smaak- en zoetstoffen hebben.

Prijs op het moment van publicatie: $ 9 ($ 0,18 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Vitamine B12 (als cyanocobalamine) | Formulier: Zuigtablet | Dosis: 1 zuigtablet (1.000 mcg) per dag | Porties per verpakking: 50

Beste vitamine C

Thorne Vitamine C

Thorne Vitamine C
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • ConsumerLab.com goedgekeurd

 • Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

 • Gluten-, zuivel- en sojavrij

Tegens

 • Duurder dan andere vitamine C-supplementen

We houden van Thorne’s vitamine C met flavonoïden omdat het 500 microgram ascorbinezuur biedt en ConsumerLab.com goedgekeurd, glutenvrij, zuivelvrij en sojavrij is. Vitamine C is nodig voor collageensynthese, wondgenezing, immuunrespons en om de ijzerabsorptie in ons lichaam te helpen. Vitamine C werkt ook als een antioxidant en helpt ontstekingen van mogelijk kankerverwekkende moleculen te verminderen. Een uniek kenmerk van deze keuze zijn de citrus flavonoïden die worden toegevoegd als een extra bron van antioxidanten. Opmerking als u een ijzersupplement neemt of een ijzertekort heeft, kunnen deze toegevoegde flavonoïden de optimale ijzerabsorptie enigszins verstoren.

Als je dieet rijk is aan groenten en fruit, dan krijg je waarschijnlijk dagelijks genoeg vitamine C binnen. Als u echter een beperkte voedselvariëteit heeft, een roker bent of een risico loopt op nierziekte, kunt u het meest profiteren van een vitamine C-supplement, met name in de ascorbinezuurvorm.

Degenen die een statine of lipidenverlagende medicatie gebruiken of chemotherapie of bestraling ondergaan, moeten een gezondheidszorgteam raadplegenider om vitamine C-niveaus te beoordelen en te bepalen of een supplement nodig is. Hoewel er geen grote zorg is voor vitamine C-toxiciteit als u een supplement gebruikt dat al vitamine C bevat, raadpleegt u een provider voordat u iets extra’s toevoegt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 69 ($ 0,38 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Vitamine C (als ascorbinezuur) | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule (500 mcg) per dag | Porties per verpakking: 180

Beste B Complex

Nutrilite Vitamine B Dual Action

Nutrilite Vitamine B Dual Action

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • NSF gecertificeerd

 • Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

 • Zacht voor de maag

Tegens

 • Ingrediënten zijn misschien niet voor iedereen geschikt

We houden van Nutrilite Vitamin B Dual-Action omdat het NSF-gecertificeerd is, niet-GMO, en het zit in een tablet met langzame afgifte die gemakkelijker te verteren is voor de maag. Deze tabletten bevatten vitamines uit spirulina, een natuurlijke bron van B-vitamines en eiwitten. Spirulina is mogelijk niet geschikt voor iemand met een auto-immuunziekte, dus raadpleeg een zorgverlener voordat u het probeert.

Deze capsules bevatten de acht B-complex vitamines die verschillende functies in het lichaam hebben, waaronder het helpen afbreken van koolhydraten, eiwitten en vetten, en het helpen reguleren van de effecten van stress en het immuunsysteem.

Vrouwen die zwanger, veganistisch, 50 jaar of ouder zijn, een operatie voor gewichtsverlies hebben ondergaan of spijsverterings- of gastro-intestinale problemen hebben, lopen mogelijk een hoger risico op vitamine B-tekorten en kunnen het meest profiteren van een B-complexsupplement.

Prijs op het moment van publicatie: $ 46 ($ 0,38 per portie)

Actieve voedingsstoffen: B-vitamines (veel) | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet per dag | Porties per verpakking: 120

Beste B Complex Runner-Up

Thorne Onderzoek Thorne Basic B Complex

Thorne Onderzoek Thorne Basic B Complex

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Pureformulas.com
Bekijk op Thorne.com

We houden ook van Thorne’s Basic B Complex-supplement omdat het NSF-gecertificeerd is, natuurlijk afgeleide smaken en kleuren bevat en soja-, zuivel- en glutenvrij is. Dit supplement bevat hogere doses B-vitamines, die meer geschikt kunnen zijn om een tekort te corrigeren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 25 ($ 0,42 per portie)

Actieve voedingsstoffen: B-vitamines (veel) | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule per dag | Porties per verpakking: 60

Beste Foliumzuur

NatureMade Foliumzuur 400mcg Tabletten

Natuur gemaakt foliumzuur

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Evitamins.com
Pros

 • USP geverifieerd

 • Budgetvriendelijk

 • Klein tabletformaat

Tegens

 • Mogelijk niet voldoende dosis om een folaatdeficiëntie te corrigeren

NatureMade Foliumzuur tabletten bieden 400 microgram foliumzuur – 167% dagelijkse waarde – in een USP-geverifieerde, glutenvrije tablet die u slechts eenmaal per dag hoeft in te nemen. Foliumzuur is een B-vitamine die een essentiële voedingsstof is die nodig is voor ontwikkeling, groei en DNA-synthese. Je kunt foliumzuur in je dieet krijgen van voedingsmiddelen zoals kippenlever, peulvruchten en donkere bladgroenten. Foliumzuur is een belangrijk supplement voor vrouwen die zwanger zijn en vrouwen in hun vruchtbare jaren, omdat folaatdeficiëntie het risico op toekomstige en terugkerende neurale buisdefecten tijdens de zwangerschap verhoogt.

Als u zwanger bent, zult u baat hebben bij suppletie die verder gaat dan alleen folaat en kan het het beste profiteren van het nemen van folaat als onderdeel van een prenatale multivitamine. Daarom kan alleen een folaatsupplement het beste zijn voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd om voldoende folaat te garanderen als ze zwanger worden.

Deze tabletten bevatten ook een kleine hoeveelheid calcium, een mineraal dat belangrijk is voor het behoud van de structuur van botten, tanden en spieren. Oudere volwassenen, zwangere vrouwen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben een verhoogde behoefte aan calcium en kunnen deze toevoeging aan dit supplement waarderen.

Folaattekort wordt over het algemeen geassocieerd met alcoholgebruik, degenen die malabsorptieve stoornissen en mensen met een dieet zonder variatie. Daarom kunnen deze groepen vrouwen ook vooral baat hebben bij een folaatsupplement, zoals begeleid door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Prijs op het moment van publicatie: $ 7 ($ 0,03 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Foliumzuur, calciumcarbonaat | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet per dag | Porties per verpakking: 250

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar u op moet letten

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

Vitaminen en multivitaminen zijn verkrijgbaar in veel verschillende fysieke vormen, waaronder tabletten, capsules, softgels, gummies en zelfs vloeibare vormen. U zult merken dat we over het algemeen tabletten, capsules en softgels aanbevelen boven gummies en vloeistoffen, omdat het vaak gemakkelijker is om voldoende doses gemakkelijker in die vormen te krijgen, hoewel u nog steeds gemakkelijk en adequaat kunt aanvullen met vloeistoffen of gummies voor bepaalde voedingsstoffen.

Er zijn ook verschillende chemische vormen van elke vitamine die van invloed kunnen zijn op hoe opneembaar ze zijn. Zoals opgemerkt in dit artikel, zijn er in sommige gevallen, zoals met foliumzuur, vitamine B12 en vitamine D, een of meer chemische vormen die beter zijn dan andere om mee aan te vullen. Praat met een zorgverlener om te bepalen wat het beste voor u is.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Multivitaminen en individuele vitamines kunnen het potentieel hebben om te interageren met bepaalde medicijnen, zoals bloeddrukverlagende medicijnen, bloedverdunners, metformine en statines. Sommige voedingsstoffen verminderen de opname van een andere, zoals ijzer en calcium, die concurreren om absorptie.

Andere voedingsstoffen helpen anderen om beter te absorberen, zoals ijzer en vitamine C. Het is essentieel om de ingrediëntenlijst te lezen voor eventuele additieven die u mogelijk vermijdt. Werk samen met een zorgverlener om uw behoeften te bepalen.

Vrouwen vitamine dosering

Er is geen standaarddosis voor multivitaminen, maar er zijn normen voor individuele vitamines. De meeste fabrikanten baseren hun doseringen voor vitamines op dagelijkse waarden (DV’s) en voedingsreferentie-innames (DRI’s). Er is onderzoek dat suggereert dat dite kan enkele voordelen zijn van hogere doses om tekorten te corrigeren, aan te vullen voor levensfasen zoals zwangerschap of bepaalde medische aandoeningen, en om de lagere absorptiepercentages van sommige supplementen te compenseren.

Overmatige hoeveelheden van sommige vitamines kunnen echter giftig worden. Dat is de reden waarom sommige vitamines hogere innameniveaus (ULs) hebben vastgesteld, die over het algemeen kunnen worden gebruikt om nadelige effecten van overmatige suppletie te voorkomen.

Praat altijd eerst met een zorgverlener voordat u een multivitamine, individuele vitamine of andere supplementen aan uw routine toevoegt.

Hoeveel is te veel?

Overmatige hoeveelheden van sommige vitamines kunnen giftig worden. Dat is de reden waarom sommige vitamines hogere innameniveaus (ULs) hebben vastgesteld, die over het algemeen kunnen worden gebruikt om nadelige effecten van overmatige suppletie te voorkomen.

De aanvaardbare bovengrens is vastgesteld door het Amerikaanse Institute of Medicine Food and Nutrition Board en geschetst door het National Institute of Health Office of Dietary Supplements. Overtollige hoeveelheden in water oplosbare vitamines (de B-vitamines en vitamine C) worden door het lichaam geëlimineerd, dus er is over het algemeen weinig zorg voor toxiciteit, afgezien van extreem hoge doses folaat, niacine en B6. Vetoplosbare vitamines (vitamine A, D, E en K) kunnen echter worden opgeslagen in vetweefsel en worden gevaarlijk als ze te veel worden geconsumeerd. Mineralen die kunnen worden opgenomen in multivitaminen, zoals ijzer, calcium, selenium en koper, kunnen ook leiden tot gezondheidsproblemen als ze te veel worden geconsumeerd.

Of u nu op zoek bent naar een multivitamine, een prenatale of een individuele vitamine, u kunt ervoor zorgen dat u de bovengrenzen van de vitamine niet overschrijdt door uw supplementkeuze door een zorgverlener uit te voeren.

Veelgestelde vragen


 • Hoeveel vitamine D moeten vrouwen elke dag innemen?

  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine D voor volwassen vrouwen is 15 microgram, of 600 IE (internationale eenheden) per dag. Dezelfde aanbeveling is van toepassing op degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Om voldoende niveaus te behouden, hebben volwassenen mogelijk ten minste 37,5 tot 50 microgram (of 1.500-2.000 IE) per dag aanvullende vitamine D nodig.

  Deze waarde is gebaseerd op de veronderstelling dat de meeste vrouwen minimaal zonlicht ontvangen en daarom het grootste deel van hun vitamine D-inname via voedsel en aanvullende bronnen nodig hebben. Ultraviolette stralen van zonlicht helpen ons lichaam vitamine D te maken, maar de meeste vrouwen krijgen niet voldoende hoeveelheden direct zonlicht, vooral tijdens de wintermaanden, dus vitamine D zal hoogstwaarschijnlijk moeten worden aangevuld.


 • Hoeveel vitamine C moet een vrouw elke dag innemen?

  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C voor volwassen vrouwen is 75 milligram per dag. De aanbevelingen stijgen tot respectievelijk 85 milligram en 120 milligram als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Personen die roken, hebben 35 milligram per dag extra nodig. Het is gebruikelijk om supplementwaarden hoger te zien dan deze ADH omdat vitamine C in water oplosbaar is en eventuele overmaat door het lichaam wordt geëlimineerd.


 • Welke vitamines moet een vrouw nemen?

  Als je een tekort hebt aan een specifieke vitamine, dan is het gunstig om dat vitaminesupplement dagelijks in te nemen. Een zorgverlener kan bepalen of u een vitaminetekort heeft en hoeveel van een supplement u moet nemen om een tekort te helpen corrigeren. Uw inname via de voeding zal ook bepalen of u extra vitamines nodig heeft. Het toevoegen van een folaat- en vitamine D-supplement op zijn minst bij het proberen zwanger te worden, tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding kan gunstig zijn. Een dagelijkse multivitamine bevat de meeste vitamines die nodig zijn voor vrouwen in alle stadia van het leven.


 • Wat zijn de drie belangrijkste vitamines?

  Alle vitamines spelen een essentiële rol bij het ondersteunen van de gezondheid van vrouwen, maar de drie vitamines om speciale aandacht aan te besteden zijn vitamine D, vitamine B12 en folaat (of vitamine B9). Deze drie vitamines hebben een cruciale rol in verschillende stadia van het leven van een vrouw. “De meest voorkomende vitaminetekorten die ik zie bij vrouwen boven de 50 zijn lage vitamine D en lage vitamine B12,” zegt Ampmeter. Vitamine D is belangrijk voor het behoud van de gezondheid van de botten, het verminderen van ontstekingen en het helpen reguleren van het koolhydraatmetabolisme. Foliumzuur, essentieel voor vrouwen tijdens de vruchtbare jaren, helpt zwangerschapsgerelateerde complicaties zoals neurale buisdefecten te voorkomen. Vitamine B12 is belangrijk voor rode bloedcellen en DNA-synthese. Wanneer u op zoek bent naar een multivitamine, zorg er dan voor dat deze drie bevat.


 • Is het oké voor een man om vitamines voor vrouwen te nemen?

  Vitaminen en multivitaminen, op de markt gebracht voor vrouwen, kunnen veilig zijn voor mannen. Het is belangrijk op te merken dat RDA’s voor sommige voedingsstoffen, zoals ijzer, hoger zullen zijn voor vrouwen dan voor mannen, dus supplementen die op de markt worden gebracht voor vrouwen kunnen leiden tot overmatige suppletie in mannen. ADH’s voor vitamine A en sommige B-vitamines zijn hoger voor mannen dan voor vrouwen, wat ook kan resulteren in een gebrek aan voedingsstoffen voor een man die een vitamine neemt die op de markt wordt gebracht voor vrouwen. Het is het beste om contact op te nemen met een zorgverlener over het beste supplement voor u.

 • Beste overall: Garden of Life Mykind Women’s Multivitamine biedt een verscheidenheid aan vitamines afkomstig van een biologische whole-food mix.
 • Beste prenatale: Ritual Essential Prenatal biedt essentiële voedingsstoffen voor een zwangere persoon en groeiende baby.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Dit artikel gaat specifiek in op aanbevelingen voor essentiële vitamines – de vitamines die u uit voedsel en / of supplementen moet halen. De essentiële vitamines omvatten vitamine A, C, D, E en K en acht B-vitamines, waarvan we sommige gemakkelijk uit het dieet kunnen halen en waarvan we sommige vaker moeten aanvullen. We zullen ook aanbevelingen doen voor multivitaminen, die vaak vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen bevatten.

Om een artikel te lezen dat vitamines en multivitaminen behandelt en ook andere individuele voedingsstoffen aanraakt, waaronder mineralen en andere voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en choline, bekijk onze uitsplitsing van de beste supplementen voor vrouwen.

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Tablet | Dosis: 2 tabletten per dag | Porties per verpakking: 30

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Capsule | Dosis: 2 capsules per dag | Porties per verpakking: 30

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet per dag | Porties per verpakking: 30

Actieve voedingsstoffen: Vitamine D3 (als cholecalciferol) | Formulier: Mini softgel | Dosis: 1 gel (1000 IE) per dag | Porties per verpakking: 120

Actieve voedingsstoffen: Vitamine B12 (als cyanocobalamine) | Formulier: Zuigtablet | Dosis: 1 zuigtablet (1.000 mcg) per dag | Porties per verpakking: 50

Actieve voedingsstoffen: Vitamine C (als ascorbinezuur) | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule (500 mcg) per dag | Porties per verpakking: 180

Actieve voedingsstoffen: B-vitamines (veel) | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet per dag | Porties per verpakking: 120

Actieve voedingsstoffen: B-vitamines (veel) | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule per dag | Porties per verpakking: 60

Actieve voedingsstoffen: Foliumzuur, calciumcarbonaat | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet per dag | Porties per verpakking: 250