De 9 beste sapcentrifuges van 2023

De 9 beste sapcentrifuges van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste Sapcentrifuges

Heelwel / Chloe Jeong


Het consumeren van vers fruit- en groentesap kan een gemakkelijke manier zijn om uw inname van voedingsstoffen te verhogen. Hoewel sap de productie van zijn vezels verwijdert, behoudt het de vitamines, mineralen en antioxidanten. Nathalie Rhone, MS, RD, CDN beveelt sap aan dat voornamelijk is gemaakt van bladgroenten: “Groen sap is als een dagelijkse vitamine-injectie die voedingsstoffen rechtstreeks in je cellen levert zonder dat het lichaam iets hoeft af te breken.”

Beoordeeld & Goedgekeurd

Breville Juice Fountain Elite is onze topkeuze vanwege de krachtige motor met dubbele snelheid, duurzaamheid en veiligheidsvoorzorgfuncties. Voor een meer budgetvriendelijke kwaliteitsoptie, probeer Mueller Austria Ultra Juicer.

Sap maken thuis heeft het voordeel dat je controle krijgt over wat er wel en niet in je sap zit. Bovendien, als u regelmatig sap van een sapbar koopt, lopen de kosten snel op. Als u investeert in een sapcentrifuge, zullen de besparingen de kosten van het apparaat in slechts een paar weken tot een maand goedmaken. Verschillende soorten sapcentrifuges richten zich op verschillende ingrediënten; sommige modellen zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor groenten, terwijl andere optimaal zijn voor citrusvruchten.

Sommige sapcentrifuges laten veel over in de “pulp” – het deel van de groenten en fruit dat niet in het sap gaat – wat betekent dat veel van die voedingsstoffen uiteindelijk verloren gaan. “Een geweldige sapcentrifuge die een droge pulp maakt – geen gehakte salade – is belangrijk om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk de voedingsstoffen krijgt van de prachtige producten die je erin stopt, en niet alleen gearomatiseerd water drinkt,” zegt Rhone. Bij het selecteren van onze toplijst met sapcentrifuges hebben we rekening gehouden met de drie belangrijkste soorten (masticerende, centrifugale en citruspers), evenals snelheid, geluid, reinigingsproces en kosten.

Hier de beste sapcentrifuges op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Breville 800JEXL Centrifugaal Juicer bij Amazon

Beste budget:

Mueller Austria Ultra Juicer bij Amazon

Beste voor Slow Juicing:

Kuvings Whole Slow Juicer bij Amazon

Beste voor leafy greens:

Omega Premium Juicer and Nutrition System bij Amazon

Beste voor easy cleanup:

Hurom H101 Slow Juicer bij Amazon

Beste Blender Juice Combo:

Vitamix Professional-Grade Blender bij Amazon

Beste handleiding:

Healthy Juicer De originele Healthy Juicer bij Amazon

Beste eenvoudig te gebruiken:

Hamilton Beach Big Mouth Premium 2-Speed Juice Extractor bij Amazon

Beste voor Citrus:

Cuisinart Pulp Control Citrus Juicer bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Breville Juice Fontein Elite

4.7


Breville 800JEXL Centrifugale Sapcentrifuge

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Breville.com
Pros

 • High-speed motor met twee snelheden

 • Voergoot met brede mond voor hele groenten en fruit

 • Produceert een groot volume sap in een korte tijd

 • Duurzaam

Tegens

 • Duur

De Breville Juice Fountain Elite is onze topkeuze omdat hij krachtig, duurzaam en veelzijdig is. Het heeft een motor van 1000 watt die tot 13.000 tpm draait. De centrifugale sapcentrifuge beschikt over twee snelheden die sap uit verschillende voedingsmiddelen extraheren, van de hardste groenten tot zacht, waterrijk fruit, waardoor het een topkeuze is voor al uw sapbehoeften. We houden ook van de grote voergoot waarmee je hele groenten en fruit kunt sappen zonder voor te hakken.

Deze Breville-sapcentrifuge is gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen, waaronder gegoten stalen behuizing met titaniumversterkte snijschijven en een roestvrijstalen microgaasfilter. Deze unit bevat ook een BPA-vrije sapkan van 1,1 liter met een schuimafscheider en een extra grote pulpcontainer van 3,2 liter.

Als extra veiligheidsmaatregel schakelt deze sapcentrifuge automatisch uit in geval van overbelasting of oververhitting. Ook zal de sapcentrifuge niet werken tenzij de afdekking goed op zijn plaats zit en de veiligheidsvergrendelingsarm zich in de juiste positie bevindt.

Gezien zijn grote omvang en capaciteit is de Breville Juice Fountain Elite ideaal voor het bedienen van gezinnen of het voldoen aan de behoeften van frequente sapdrinkers. De juicer cover, roestvrijstalen filterkom, pureeschijf en sapkan zijn allemaal vaatwasmachinebestendig voor een probleemloze schoonmaakbeurt.

Prijs op het moment van publicatie: $300

Type: Centrifugale sapcentrifuge | Macht: 1000 watt motor | Dimensies: 13,1″D x 12″B x 10,6″H

Beste budget

Mueller Oostenrijk Ultra Juicer

Mueller Oostenrijk Ultra Juicer

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Goedkoper

 • Produceert sap in korte tijd

 • Voergoot met brede mond voor hele groenten en fruit

 • High-speed motor met twee snelheden

Tegens

 • Mag niet zoveel sap extraheren als andere duurdere centrifugale sapcentrifuges

Centrifugale sapcentrifuges produceren over het algemeen sneller sap dan andere modellen, en deze Mueller Austria Juicer Ultra kan in slechts acht seconden een 16-ounce kopje sap leveren. De 1.100 watt sapcentrifuge heeft twee vermogensniveaus. Speed one loopt van 12.000 tot 15.000 RPM en is ideaal voor zachtere producten zoals sinaasappels en tomaten. Snelheid twee loopt van 15.000 tot 18.000 RPM en is ideaal voor hardere producten zoals wortelen en selderij.

De Mueller Austria Juicer Ultra is voorzien van roestvrijstalen messen van culinaire kwaliteit en BPA-vrij plastic, samen met een veiligheidsslot, zodat de hoes strak blijft tijdens het gebruik. Dit apparaat bevat ook automatische overbelastingsbeveiliging voor het geval de motor oververhit raakt.

Deze instappers vereist minimale voorbereiding en reiniging. De extra grote 3-inch voergoot past op hele groenten en fruit voor eenvoudig sappen. Hoewel het betaalbaarder is dan vergelijkbare modellen van andere merken, melden sommige recensenten dat het minder sap oplevert en soms kan lekken.

Prijs op het moment van publicatie: $70

Type: Centrifugale sapcentrifuge | Macht: 1100 watt motor | Dimensies: 16,6″D x 9,5″ B x 13,5″H

Beste voor Slow Juicing

Kuvings B6000W Hele SlowJuicer

Kuvings Hele SlowJuicer, B6000-serie
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Bed Bath &Beyond
Pros

 • Veelzijdig

 • Stille motor

 • Minder blootstelling aan hitte om te produceren

Tegens

 • Duur

 • Langere tijd om sap te produceren

De Kuvings Whole Slow Juicer is een masticerende sapcentrifuge, met behulp van een lage en langzame methode, die de producten niet blootstelt aan hitte. Langzaam sappen, of koudgeperst sap, kan meer van de enzymen en voedingsstoffen van de producten behouden in vergelijking met de warmteproducerende technieken van hogesnelheidsmachines; het bewijs hiervoor is echter niet overtuigend.

Uitgerust met een 240-watt borstelloze AC-motor, de Kuvings Whole Slow Juicer crushes en extracten produceren met 60 RPM, het leveren van vers, vitaminerijk sap. Van dit apparaat is bekend dat het aan de stille kant werkt en meestal ook minder schuim produceert. Sommige recensenten merken op dat sappen meer pulp bevatten dan andere masticerende sapcentrifuges.

Deze masticerende sapcentrifuge met lage snelheid heeft een 3-inch voergoot die hele groenten en fruit kan bevatten, waardoor de voorbereidings- en verwerkingstijd wordt verkort. Sommige recensenten merken echter op dat het het beste is om hardere producten te hakken voordat ze sap maken om verstopping van de machine te voorkomen.

Deze veelzijdige 110-volt sapcentrifuge kan ook smoothies, babyvoeding, notenmelk en bevroren desserts maken. Het wordt geleverd met een lege zeef voor het maken van ijs en sorbet.

Voor eenvoudige reiniging bevat de Kuvings Whole Slow Juicer een speciaal ontworpen reinigingsgereedschap voor de zeef en extra borstels voor moeilijk bereikbare plaatsen. Het bevat alle BPA-vrije onderdelen.

Prijs op het moment van publicatie: $400

Type: Masticating juicer | Macht: 240 watt motor | Dimensies: 9″D x 8,2″ B x 17,6″H

Beste voor leafy greens

Omega Premium Sapcentrifuge en voedingssysteem

Omega NC900HDC 6e generatie Nutrition Center Elektrische Sapcentrifuge, Chroom
Met dank aan Amazon.com.
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Home Depot
Pros

 • Veelzijdig

 • Levert meer sap op uit bladgroenten

 • Minder blootstelling aan hitte om te produceren

 • Stille motor

Tegens

 • Langere tijd om sap te produceren

 • Wordt geleverd met veel onderdelen die moeilijker te monteren en schoon te maken zijn

De Omega NC900HDC Juicer Extractor and Nutrition Center is een masticerende sapcentrifuge die werkt met een lage snelheid van 80 RPM. Cold-press sap is ideaal voor vezelige bladgroenten omdat het langzaam de maximale hoeveelheid sap en voedingsstoffen uit de ingrediënten haalt. Deze warmtevrije methode produceert ook langer houdbaar sap met minder schuim of schuim.

Deze slanke sapcentrifuge heeft een chromen afwerking en beschikt over een stille maar krachtige motor van 150 watt, die vijf verschillende instellingen biedt om tegemoet te komen aan een reeks ingrediëntdichtheden. Bovendien biedt dit apparaat continue sapvorming en automatische pulpuitwerping.

De Omega NC900HDC Juicer Extractor and Nutrition Center is een keuken multitasker. Naast koudgeperste sappen kan deze machine worden gebruikt om koffiebonen en bloem te malen, knoflook en gember te hakken en te verwerken, sorbet en notenboter te maken en zelfgemaakte pasta vorm te geven. Het apparaat wordt geleverd met zes verschillende nozzles en twee sapschermen voor veel verschillende toepassingen.

Prijs op het moment van publicatie: $320

Type: Masticating juicer | Macht: 150 watt motor | Dimensies: 6,5″D x 14,5″ B x 15,5″H

Beste voor eenvoudige opruiming

Hurom H101 Slowjuicer

4.2


H101 Easy Clean SlowJuicer

Met dank aan Hurom


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Bloomingdales
Pros

 • Gemakkelijk schoon te maken

 • Stille motor

 • Stelt u in staat om de hoeveelheid pulp in het sap te regelen

 • Minder blootstelling aan hitte om te produceren

Tegens

 • Duur

Vergeet het schrobben van een poreuze metalen zeef met een klein borsteltje. De Hurom Easy Clean Juicer leeft bij zijn naam en beperkt de rommel tot een minimum. Dit model heeft een nieuw en verbeterd ontwerp met een gegroefde zeef. Gewoon afspoelen en schoonvegen. De extra pulpuitlaat biedt een eenvoudige manier om resterende pulp of puin weg te spoelen.

Door zijn gepatenteerde Slow Squeeze-technologie – die de beweging van het knijpen met de hand nabootst – draait de Hurom H101 Easy Clean Slow Juicer met 43 RPM en vangt sap op in zijn meest natuurlijke staat. De lage snelheid stelt het apparaat in staat om zoveel mogelijk sap te persen, wat resulteert in afvalvrije, kurkdroge pulp. Deze sapcentrifuge stelt gebruikers ook in staat om hun ideale consistentie te beheren met volledige controle over de hoeveelheid pulp die vrijkomt.

De Hurom Easy Clean Juicer is gemaakt van een slagvaste ABS kunststof behuizing, met een zeef gemaakt van Ultem, en beschikt over een 150 watt AC-motor die stil loopt. De gemakkelijk te reinigen kamer heeft een capaciteit van 16,9 gram.

Prijs op het moment van publicatie: $424

Type: Masticating juicer | Macht: 150 watt motor | Dimensies: 6″ x 6″ x 18″

Beste Blender Juice Combo

Vitamix 5200 professionele blender

4.7


Vitamix 5200 professionele blender

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Vitamix.com
Pros

 • Veelzijdig

 • Bevat meer vezels uit de producten

 • Zelfreinigende functie

 • Minder onderdelen en vereist geen montage

Tegens

 • Vereist persing voor een pulpvrij sap

Als u sap wilt opnemen, maar geen extra apparaat aan uw keuken wilt toevoegen, is een krachtige blender het ticket. De Vitamix 5200 Blender heeft een basis van 1380 watt die alles kan maken, van eiwitshakes tot zelfgemaakt deeg en zelfs hele voedingsmiddelen kan maken. Deze blender bevat een 64-ounce BPA-vrije Eastman Tritan™ copolyester kruik met een tamper en wordt geleverd in zwart, wit en rood.

Goed om te weten

Hoewel sommige blenders beweren ook als sapcentrifuge te functioneren, kunnen alleen ultrakrachtige blenders de taak van het maken van hele voedselsappen aan. Bij het kiezen tussen een snelle blender en een sapcentrifuge, is het belangrijkste verschil het vezelgehalte van het eindproduct.

Sap gemaakt in een blender heeft een veel hoger vezelgehalte dan sap gemaakt in een sapcentrifuge. Dit komt omdat sapcentrifuges veel van de pulp en vezels uit producten verwijderen, terwijl blenders het hele ingrediënt verpulveren. Beide methoden werken; welke je kiest is gebaseerd op persoonlijke smaak en voedingsvoorkeur.

Uitgerust met lasergesneden vlekss stalen messen, kan de Vitamix 5200 Blender zelfs de hardste ingrediënten verpulveren. De koellopende motor zorgt ervoor dat de blender op voldoende hoge snelheden kan draaien om ingrediënten volledig vloeibaar te maken en zelfs te verwarmen. De Vitamix 5200 Blender kan een koud mengsel in slechts zes minuten veranderen in een gloeiend hete soep.

Dit apparaat is eenvoudig schoon te maken met zijn zelfreinigende functie van één minuut. Voeg gewoon een druppel afwasmiddel toe en kijk hoe de machine zichzelf reinigt; geen vaatwasser nodig.

De variabele snelheidsregeling van de blender geeft gebruikers volledige controle over de textuur en consistentie van ingrediënten. Voor degenen die een pulpvrije consistentie wensen, laat het sap door een filterzak of zeef lopen om overtollige pulp te verwijderen.

Prijs op het moment van publicatie: $389

Type: Blender | Macht: 1.380 watt motor | Dimensies: 7,25″D x 8,75″ B x 20,5″H

Beste handleiding

Gezonde sapcentrifuge De originele gezonde sapcentrifuge

Gezonde sapcentrifuge De originele gezonde sapcentrifuge

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Ontworpen om meer sap uit bladgroenten te extraheren

 • Klein apparaat; vereist niet veel aanrechtruimte

 • Goedkoper

 • Gemakkelijk schoon te maken

Tegens

 • Sap niet harder produceren goed

 • Geen motor; vereist handmatig werk

Het lange handvat van de Original Healthy Juicer biedt voldoende hefboomwerking voor een soepel handmatig proces. Deze handmatige sapcentrifuge kan elke bladgroente aan, wat een uitdaging kan zijn voor centrifugale sapcentrifuges. Het kan hardere producten zoals wortels en selderij aan, maar het is voornamelijk ontworpen voor het persen van groenten.

Het mooie van een handmatige machine is dat u volledige controle heeft over de textuur en consistentie van het eindproduct. Bovendien zijn sommige mensen van mening dat omdat koudpersen met een handmatige machine warmte elimineert, de enzymen en voedingsstoffen van ingrediënten behouden blijven. Er zijn op dit moment echter geen wetenschappelijke studies die deze beweringen ondersteunen.

Een ander belangrijk voordeel van de Original Healthy Juicer is het opruimregime van 30 seconden van de machine. Schroef de onderdelen gewoon los en spoel ze schoon. In tegenstelling tot de meeste sapcentrifuges bevat dit apparaat geen intern gaasscherm, dus opruimen is een fluitje van een cent.

Voor liefhebbers van groene sappen die een betrouwbare en kostenefficiënte methode willen voor het vloeibaar maken van dagelijkse groenten, maak kennis met de Original Healthy Juicer. Deze handmatige roestvrijstalen sapcentrifuge is snel en eenvoudig te bedienen; gooi gewoon je ingrediënten in de voergoot en begin te karnen.

Voor stabiel en veilig gebruik wordt de Original Healthy Juicer geleverd met een zuigbasis en een roestvrijstalen tafelklem, die op elk oppervlak kan worden bevestigd.

Prijs op het moment van publicatie: $75

Type: Handmatige sapcentrifuge | Macht: Geen | Dimensies: 5,51″D x 8,27″ B x 7,48″H

Beste gebruiksvriendelijke

Hamilton Beach 67850 Big Mouth Premium 2-speed sapcentrifuge

4.5


Hamilton Beach Sapcentrifuge Machine

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Bed Bath &Beyond
Pros

 • High-speed motor met twee snelheden

 • Voergoot met brede mond voor hele groenten en fruit

 • Produceert sap in korte tijd

Tegens

 • Sapt geen bladgroenten zoals andere modellen

 • Luide motor

De Hamilton Beach Premium Juicer is een centrifugaaljuicer van 850 watt die eenvoudig te monteren, te gebruiken en schoon te maken is. Compleet met twee snelheden heeft deze sapcentrifuge de flexibiliteit om zowel zachte als harde producten te extraheren.

De Hamilton Beach Premium Juicer vereist weinig tot geen voorbereidingstijd dankzij de 3-inch voergoot, die geschikt is voor hele groenten en fruit. Monteer eenvoudig de onderdelen en sluit de roestvrijstalen vergrendelingsarm voor een veilige werking. Plaats vervolgens de gewenste ingrediënten in de voergoot en geniet binnen enkele seconden van vers sap. Gebruik voor een schuimvrij glas de schuimscheider.

Deze set bevat een 40-ounce BPA-vrije kruik met een deksel en schuimscheider, een extra grote pulpbak en een speciaal reinigingsgereedschap. De verstelbare druppelvrije uitloopliften voor een rommelvrije serveerervaring. Voor een extra snelle schoonmaak bekleed je de pulpbak met een plastic zak. Maak na het sappen de zeef eenvoudig schoon met de meegeleverde borstel en plaats extra verwijderbare onderdelen in de vaatwasser.

Prijs op het moment van publicatie: $105

Type: Centrifugaal | Macht: Motor van 850 watt | Dimensies: 9″D x 15,5″ B x 15″H

Beste voor Citrus

Cuisinart Pulp Control Citruspers

Cuisinart Pulp Control Citruspers

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Home Depot
Pros

 • Klein apparaat; vereist niet veel aanrechtruimte

 • Goedkoper

 • Aangepaste pulpbesturingsfunctie

Tegens

 • Alleen gemaakt voor het persen van citrusvruchten

Als je in een huis vol sinaasappelsapfanaten woont, maakt de Cuisinart Pulp Control Citrus Juicer het gemakkelijk om je ontbijtspel te verbeteren en tegelijkertijd op de lange termijn een beetje extra geld te besparen.

Citruspers zijn veel minder omvangrijk en duur dan traditionele sapcentrifuges, omdat ze een enkelvoudig doel dienen- het sappen van citrusvruchten. De Cuisinart Pulp Control Citrus Juicer is een klein roestvrijstalen apparaat met een verstelbare automatisch omkeerbare ruimer met een Final-Spin-functie om de maximale hoeveelheid sap uit de pulp te halen. Deze sapcentrifuge heeft een universele ruimer die geschikt is voor citrusvruchten van alle groottes, van limoenen tot grapefruits. De tuit klikt omhoog wanneer deze niet wordt gebruikt om druppelen op het aanrecht te voorkomen.

Dit apparaat beschikt over drie aangepaste pulpcontrole-instellingen, zodat u precies kunt bepalen hoeveel pulp er wel of niet in uw sap zit. De Cuisinart Pulp Control Citrus Juicer is eenvoudig te bedienen en schoon te maken, en alle verwijderbare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig en BPA-vrij.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Type: Citruspers | Macht: 800 watt motor | Dimensies: 6,75″D x 7,88″ B x 12,25″H

Waar te letten in een Juicer

Type

Er zijn drie hoofdcategorieën sapcentrifuges om te overwegen: masticerende sapcentrifuges (ook bekend als koude pers of slowjuicers), centrifugale sapcentrifuges en triturerende of twin gear juicers.

Masticating Sapcentrifuges

Net zoals de naam insinueert, gebruiken masticerende sapcentrifuges een vijzel met scherpe metalen tanden om fruit en groenten te “kauwen” die vervolgens worden geperst om sap uit de pulp te halen. Dit proces duurt langer, maar gebruikt geen warmte, waarvan wordt gedacht dat het voedingsstoffen behoudt en sap van hogere kwaliteit creëert met een veel langere houdbaarheid, hoewel dit niet wordt bewezen door wetenschappelijke studies.

Masticating juicers – ook wel cold-press juicers genoemd – zijn ideaal voor het sappen van bladgroenten zoals boerenkool en tarwegras, terwijl ze ook niet-sapcreaties maken zoals notenpasta’s, sorbets en zelfs pasta. Als bonus, zelfs met een sterkere motor, zijn deze sapcentrifuges meestal stiller.

Sommige masticerende sapcentrifuges hebben een twin gear-systeem en worden triturating juicers genoemd. Ze gebruiken roterende dubbele tandwielen om producten te verpletteren en te malen tot fijne deeltjes die vervolgens worden ingedrukt om het sap te extraheren. Dit proces is zeer efficiënt en laat een zeer droge pulp en voedselrijk sap achter. Triturerende sapcentrifuges kunnen meerdere culinaire functies bedienen, zoals het malen van noten en het maken van pasta.

Centrifugale sapcentrifuges

Centrifugale sapcentrifuges zijn de snelste en meest betaalbare van het stel. Nadat de producten door de voergoot zijn gevallen, wordt het zowel vermalen door kleine mesjes als met een zeer hoge snelheid gesponnen om het sap van de pulp te scheiden. Deze methode kan in minder dan een minuut sap van hoge kwaliteit produceren. De meeste centrifugale sapcentrifuges zijn eenvoudig te bedienen en voorzien van meestal vaatwasserbestendige onderdelen.

Merk op dat snelheid en gemak gepaard gaan met een paar valkuilen. Centrifugale sapcentrifuges hebben de neiging om veel luider te zijn dan slowjuicers, en deze methode produceert ook warmte, waarvan sommige mensen geloven dat het de enzymen en voedingsstoffen van het sap zal veranderen. Centrifugejuicers worden echter niet heet genoeg om enzymen te vernietigen of voedingsstoffen te oxideren.

Snelheid

Sommige sapcentrifuges bieden verschillende snelheden, terwijl de meerderheid in een smal bereik blijft, snel of langzaam. Masticerende en triturerende sapcentrifuges werken op lage snelheden. Deze methode stelt de machine in staat om de maximale hoeveelheid sap te extraheren, ook uit bladgroenten. Aan de andere kant werken centrifugale sapcentrifuges met zeer hoge snelheden en produceren ze sneller sap.

Overweeg waar je prioriteiten liggen; meer uit je drankje of je tijd halen. Het is ook handig om te beslissen wat je voornamelijk gaat persen, omdat verschillende snelheden en sapmethoden beter zijn in het verwerken van specifieke soorten producten.

Lawaai

Als je een vroege vogel bent in een vol huis of kleintjes thuis hebt, ben je je misschien bewust van luidruchtige apparaten. Centrifugale sapcentrifuges – hoewel ze de snelste zijn – hebben de neiging om het meeste lawaai te maken. Voor stillere modellen, kies masticating of triturating juicErs.

Reiniging

Een factor die veel mensen ervan weerhoudt om een home juicer te kopen, is de ontmoedigende taak om op te ruimen. Gelukkig zijn veel nieuwere modellen ontworpen met dit in gedachten. Zoek naar sapcentrifuges met minimale componenten en hulpstukken; meer stukken betekent meer schoon te maken. Kies ook voor modellen met vaatwasmachinebestendige materialen.

Veelgestelde vragen


 • Wat is de beste manier om een sapcentrifuge schoon te maken?

  De eerste stap voor het reinigen van een sapcentrifuge is ervoor te zorgen dat het apparaat is uitgeschakeld en losgekoppeld voor de veiligheid. Leeg vervolgens de inhoud van de pulpcontainer. Overweeg om de pulpcontainer te bekleden met een productzak voor een snellere schoonmaak. Demonteer het vervolgens en reinig de onderdelen afzonderlijk met warm water en afwasmiddel. Overweeg een kleine borstel te gebruiken voor het schrobben van de messen en gaasfilters van de sapcentrifuge en zorg ervoor dat u de scherpe delen niet aanraakt. Sommige sapcentrifuges hebben vaatwasserbestendige onderdelen, waardoor opruimen gemakkelijker wordt. Het is belangrijk op te merken dat als de sapcentrifuge een motorbasis heeft, deze niet in water mag worden ondergedompeld, maar voorzichtig moet worden afgeveegd met een vochtige doek of spons.


 • Moet je voedsel schillen en snijden voordat je ze sap maakt?

  Dit is afhankelijk van het type sapcentrifuge en het model. Sommige sapcentrifuges hebben een grotere 3-inch voergoot die plaats biedt aan wat hele producten. Afhankelijk van de duurzaamheid en kracht van de sapcentrifuge, kan het echter de voorkeur hebben om de producten van tevoren te hakken. Overweeg ook om zaden of pitten te verwijderen, die uw sap bitter kunnen maken en ook de sapcentrifuge kunnen beschadigen, afhankelijk van het model. Probeer de Breville Juice Fountain Elite, die hele producten goed verwerkt.


 • Is het sappen van voedsel voedzaam?

  Het persen van groenten en fruit kan een handige manier zijn om voedingsstoffen en antioxidanten binnen te krijgen. Tenzij u echter een blender gebruikt, zal sap de vezels in de producten extraheren. Vezels helpen de afgifte van glucose in fruit te vertragen, dus het sappen ervan zal een geconcentreerd product opleveren dat meer een bloedglucosepiek veroorzaakt dan het eten van hele vruchten. Bovendien helpen vezels om je langer tevreden te houden en bevorderen ze een gezonde darm. Overweeg om je sap te combineren met een uitgebalanceerde maaltijd die eiwitten, gezonde vetten en vezels bevat.

Waarom vertrouwen op bodymindspirit Fit?

Emily Stone onderzoekt en beoordeelt producten voor bodymindspirit Fit en bodymindspirit Health. Ze geeft de voorkeur aan het gebruik van sapcentrifuges met koude pers, omdat ze veel stiller zijn en het sap de neiging heeft langer mee te gaan. Emily’s favoriete sap is wortel en groene appel.

Breville Juice Fountain Elite is onze topkeuze vanwege de krachtige motor met dubbele snelheid, duurzaamheid en veiligheidsvoorzorgfuncties. Voor een meer budgetvriendelijke kwaliteitsoptie, probeer Mueller Austria Ultra Juicer.

Type: Centrifugale sapcentrifuge | Macht: 1000 watt motor | Dimensies: 13,1″D x 12″B x 10,6″H

Type: Centrifugale sapcentrifuge | Macht: 1100 watt motor | Dimensies: 16,6″D x 9,5″ B x 13,5″H

Type: Masticating juicer | Macht: 240 watt motor | Dimensies: 9″D x 8,2″ B x 17,6″H

Type: Masticating juicer | Macht: 150 watt motor | Dimensies: 6,5″D x 14,5″ B x 15,5″H

Type: Masticating juicer | Macht: 150 watt motor | Dimensies: 6″ x 6″ x 18″

Hoewel sommige blenders beweren ook als sapcentrifuge te functioneren, kunnen alleen ultrakrachtige blenders de taak van het maken van hele voedselsappen aan. Bij het kiezen tussen een snelle blender en een sapcentrifuge, is het belangrijkste verschil het vezelgehalte van het eindproduct.

Sap gemaakt in een blender heeft een veel hoger vezelgehalte dan sap gemaakt in een sapcentrifuge. Dit komt omdat sapcentrifuges veel van de pulp en vezels uit producten verwijderen, terwijl blenders het hele ingrediënt verpulveren. Beide methoden werken; welke je kiest is gebaseerd op persoonlijke smaak en voedingsvoorkeur.

Type: Blender | Macht: 1.380 watt motor | Dimensies: 7,25″D x 8,75″ B x 20,5″H

Type: Handmatige sapcentrifuge | Macht: Geen | Dimensies: 5,51″D x 8,27″ B x 7,48″H

Type: Centrifugaal | Macht: Motor van 850 watt | Dimensies: 9″D x 15,5″ B x 15″H

Type: Citruspers | Macht: 800 watt motor | Dimensies: 6,75″D x 7,88″ B x 12,25″H