De 8 beste melatonine supplementen, goedgekeurd door een diëtist

De 8 beste melatonine supplementen, goedgekeurd door een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Slaap speelt een grote rol in je fysieke gezondheid en welzijn. Chronisch slaaptekort kan uw risico op hartaandoeningen, diabetes en beroertes verhogen. Onvoldoende slaap op korte termijn kan de hongerhormonen verhogen en uw atletische prestaties beïnvloeden, waardoor de motivatie om naar de sportschool te gaan afneemt en u zich uitgeput voelt voordat u zelfs maar aan uw training begint.

Melatonine, een hormoon dat van nature door het lichaam wordt gemaakt, werkt met je circadiane ritme om je voor te bereiden op de slaap. Hoewel onderzoek varieert, suggereren sommige studies dat melatoninesupplementen u kunnen helpen in slaap te vallen, in slaap te blijven en zelfs de kwaliteit van uw slaap te verbeteren. Het populaire vrij verkrijgbare slaapmiddel is verkrijgbaar in vele vormen, waaronder capsules, spray, gummies, vloeistof en tabletten. Zorg er altijd voor dat u uw zorgverlener raadpleegt voordat u melatonine voor welk doel dan ook gebruikt.

Hier, onze keuzes voor de beste melatonine supplementen om u te helpen de slaap die u nodig heeft te krijgen.

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Wat te zoeken in een melatonine supplement
 • FAQ
 • Wat experts zeggen
 • Waarom vertrouwen op bodymindspirit Fit?

Beste overall

Nature Made Melatonine 3mg Tabletten

Nature Made Melatonine 3mg Tabletten

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Walgreens

Wat zeggen kopers? 90% van de meer dan 1.600 Amazon-recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

Nature Made Melatonine neemt de topkeuze, omdat dit supplement alle vakjes controleert. De natuurlijk werkende slaapmiddeltabletten zijn betaalbaar, gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en gemakkelijk door te slikken. Bovendien weet u met het USP-verificatiemerk dat u een product hebt dat bevat wat er op het etiket staat, is gemaakt met behulp van FDA-conforme Good Manufacturing Practices en vrij is van schadelijke verontreinigingen. Het supplement is ook vrij van toegevoegde kleuren, conserveermiddelen, kunstmatige smaakstoffen en gluten.

Elke fles bevat een 120-daagse voorraad van 3-milligram melatonine tabletten. Merk op dat korte termijn gebruik van melatonine supplementen kan veilig zijn voor de meeste mensen; gegevens over langdurig gebruik ontbreken echter. Nature Made raadt aan om een uur voor het slapengaan één tablet met water in te nemen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 9 voor 120 tellen ($ 0,07 per portie)

Beste budget

Nature’s Bounty Quick Dissolve Melatonine

Natures Bounty Melatonine

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb

Deze tabletten van 3 milligram zijn een favoriete budgetkeuze. Je ontvangt honderden tablets voor veel minder dan andere merken, maar ze zijn net zo effectief in het bevorderen van slaap. De snel oplosbare tabletten zijn perfect voor op reis, omdat ze zonder water kunnen worden ingenomen.

De vegetarische supplementen hebben een heerlijke natuurlijke kersensmaak die heerlijk smaakt en geen slechte nasmaak in je mond achterlaat. Als merk zet Nature’s Bounty zich in voor het produceren van supplementen van gegarandeerde kwaliteit met klinisch bestudeerde ingrediënten die in het laboratorium zijn getest. De tabs zijn vrij van natrium, suiker, zetmeel, melk, lactose, soja, gluten, gist en vis.

Prijs op het moment van publicatie: $ 12 voor 240 tellen ($ 0,05 per portie)

Beste Hypoallergeen

Pure Encapsulations Melatonine 3 mg

Pure Encapsulations Melatonine 3 mg

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Pureencapsulations.com

Als u op zoek bent naar een hypoallergeen supplement, pure inkapseling is meestal de beste optie. De gecertificeerde glutenvrije, non-GMO, veganistische melatonine capsules zijn geen uitzondering. Net als andere Pure Encapsulations-producten zijn ze vrij van tarwe, gluten, ei, pinda’s, magnesiumstearaat, gehydrogeneerd vet, kunstmatige kleuren en zoetstoffen, evenals andere onnodige – en mogelijk allergene – ingrediënten.

Elke capsule biedt 3 milligram melatonine om u te helpen de meest rustgevende nachtrust mogelijk te krijgen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 34 voor 180 tellen ($ 0,19 per portie)

Beste Tablet

Natrol Melatonine Advanced Sleep Tabletten

Natrol Melatonine Advanced Sleep Tabletten

Met dank aan Walgreens


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walgreens

Een geweldige melatoninetablet is gemakkelijk door te slikken, smaakvrij en heeft een time-release-functie om ervoor te zorgen dat u een goede nachtrust krijgt. Natrol’s Melatonin Advanced Sleep tweelaagse tabletten geven een eerste dosis melatonine af om u te helpen in slaap te vallen en levert vervolgens de resterende melatonine na verloop van tijd om u te helpen de hele nacht te slapen.

Bovendien bevat elke vegetarische tablet 10 milligram vitamine B6, een aanvullende voedingsstof die betrokken is bij de productie van de slaapverwekkende neurotransmitter serotonine. Hoewel onderzoek gemengd is, suggereren sommige studies dat vitamine B6 kan helpen de melatonineproductie te verhogen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 13 voor 100 tellen ($ 0,13 per portie)

Beste Zuigtabletten

Bron Naturals Sleep Science Melatonine 1 mg

Bron Naturals Sleep Science Melatonine 1 mg

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb

Als je niet van het slikken van pillen houdt en geen fan bent van gummy-supplementen, is een zuigtablet een goed alternatief. Source Naturals biedt een snel oplossende, sinaasappelsmaak zuigtablet die 1 milligram melatonine bevat. Plaats de zuigtablet gewoon in je mond voor het slapengaan en wacht tot het is opgelost.

De zuigtabletten zijn geschikt voor vegetariërs en zijn vrij van gist, zuivel, ei, gluten, soja en tarwe. Ze bevatten geen suiker, maar ze zijn gezoet met sorbitol en mannitol, twee suikeralcoholen die bij sommige mensen maagklachten kunnen veroorzaken.

In tegenstelling tot andere slaapmiddelen, melatonine supplementen hebben de neiging om niet-gewoonte vormen. Hoewel het niveau van suppletie de slaaptijd of slaaplatentie kan beïnvloeden, is het effect van melatoninesuppletie op de slaapkwaliteit hetzelfde, ongeacht de duur van de suppletie of de dosering.

Prijs op het moment van publicatie: $ 18 voor 300 tellen ($ 0,06 per portie)

Beste Gummies

MegaFood Melatonine Berry Goede Slaap Gummies

MegaFood Melatonine Berry Goede Slaap

Met dank aan Target.com


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb

Gummy-supplementen zijn een gemakkelijke, smaakvolle manier om de vitamines en voedingsstoffen te krijgen die je nodig hebt, vooral voor mensen die moeite hebben met het slikken van hele pillen. Megafood’s Melatonin Berry Good Sleep Gummies zijn een bestseller die geweldig smaken en krachtige melatonine hebben voor een meer rustgevende avond. Elke portie van twee gummies met bessensmaak biedt 3 milligram melatonine.

Deze non-GMO project geverifieerde melatonine kauwen krijgen een boost van biologische zure kers en wilde bosbes, waardoor ze een supercharged slaapsupplement zijn. Studies suggereren dat melatonine-rijk zure kersensap kan helpen om de slaapduur en -kwaliteit bij gezonde volwassenen te verbeteren. Verbeterde slaap plus krachtige ontstekingsbestrijdende antioxidanten uit wilde bosbessen vertaalt zich in een fantastische nachtelijke traktatie.

Megafood raadt aan om twee gummies 20 tot 30 minuten voor het slapengaan te nemen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 14 voor 54 tellen ($ 0,26 per portie)

Beste Capsule

Now Foods Melatonine 5 mg

Now Foods Melatonine 5 mg

Met dank aan iHerb


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb

Als u op zoek bent naar de voordelen van melatonine, maar geen fan bent van gearomatiseerde of oplosbare supplementen, zijn capsules een uitstekende keuze. NU Supplement’s vegetarische capsules zijn gemakkelijk te slikken en leveren 5 milligram krachtige slaapbevorderende melatonine.

Het supplement van superieure kwaliteit ontving een NPA A-rated GMP-certificering, wat betekent dat elk aspect van het productieproces wordt onderzocht, inclusief laboratorium- en testmethoden.

NOW beveelt aan om rond bedtijd één capsule met water in te nemen voor een gezonde slaapcyclus.

Prijs op het moment van publicatie: $ 9 voor 60 tellen ($ 0,15 per portie)

Beste vloeistof

Pure Inkapseling Melatonine Vloeistof

Pure Inkapseling Melatonine Vloeistof

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Pureencapsulations.com

Pure Encapsulations ‘vloeibare melatonine supplement is een snelle, handige manier om de voordelen van de slaapbevorderende supplement te plukken. De niet-GMO-vloeistof geeft gemakkelijk af en stelt u in staat om te bepalen hoeveel u krijgt. Elke druppelaar van 1 milliliter levert 2,5 milligram gemicroniseerde melatonine met een heerlijke, natuurlijk gearomatiseerde appel en zwarte bessensmaak.

De heerlijk smakende vloeistof is gemaakt met hypoallergene, vegetarische ingrediënten en is gecertificeerd glutenvrij. Het product is ook suikervrij en wordt gezoet met stevia.

Prijs op het moment van publicatie: $ 32 voor 30 ml ($ 1,07 per portie)

Eindoordeel

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige, budgetvriendelijke melatoninetablet, is Nature Made Melatonin (bekijk bij Amazon) onze topkeuze. Het is USP-geverifieerd en wordt geleverd met een voorraad van 120 dagen. Als u de voorkeur geeft aan een kauwbaar supplement, zijn MegaFood’s Melatonin Berry Good Sleep Gummies (bekijk op Amazon) een heerlijke en zeer effectieve optie.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

Wat te zoeken in een melatonine supplement

Dosering

Melatonine komt in verschillende doses, variërend van 0,2 tot 10 milligram. Er is niet één aanbevolen dosis en lagere doses werken vaak net zo goed als hogere doses. Praat met uw arts om erachter te komen of melatonine geschikt is voor uw individuele behoeften, en zo ja, de juiste dosering.

Formulier

Melatonine supplementen zijn er in verschillende soorten, waaronder capsules, tabletten, sprays, gummies, en zuigtabletten. Als u niet van het slikken van pillen, gummies, sprays of zuigtabletten houdt, kan dit een goede optie voor u zijn. Als u echter liever toegevoegde suiker of suikervervangers in uw supplementen vermijdt, zijn capsules of tabletten meestal vrij van zoetstoffen.

Ingrediënten

Controleer altijd de ingrediëntenlijst om precies te zien wat er in uw melatoninesupplement zit. Sommige producten bevatten extra componenten, zoals kruiden of complementaire vitamines. Bovendien bevatten sommige supplementen soja, gluten of andere veel voorkomende allergenen.

Veelgestelde vragen


 • Hoe lang duurt een melatonine supplement?

  Veel factoren beïnvloeden hoe lang melatonine in het lichaam duurt, waaronder dosering en specifieke slaapproblemen. Hoe uw lichaam reageert op en verwerkt melatonine wordt beïnvloed door leeftijd, algehele gezondheid, lichaamssamenstelling, en cafeïne-inname.

  De halfwaardetijd van een medicijn bepaalt hoe snel het in de bloedbaan wordt vrijgegeven en hoe lang het lichaam nodig heeft om de helft van de dosis te metaboliseren. Afhankelijk van de formulering is de halfwaardetijd van melatonine één tot twee uur. Een typische vrij verkrijgbare dosis is 0,1 tot 10 milligram en duurt vier tot 10 uur.


 • Kan melatonine suppletie gewoontevormend zijn?

  In tegenstelling tot slaapmedicatie is melatonine niet verslavend en heeft het een laag risico op bijwerkingen. Het leidt ook niet tot ontwenning of gewenning (hogere doses nodig bij verhoogd gebruik).

  Er is niet genoeg onderzoek om te bepalen of melatonine veilig is om op de lange termijn te gebruiken, maar het is bekend dat het veilig is voor hulp op korte termijn bij het slapen. Zoals met elk supplement, praat altijd met uw arts om ervoor te zorgen dat het veilig voor u is.


 • Wanneer moet je melatonine supplementen nemen?

  U moet een melatonine supplement 30 tot 60 minuten voordat u wilt vallen in slaap te nemen. Melatonine piekt meestal binnen 1 uur na inname, dus je moet voldoende tijd nemen om het te laten pieken voordat je gaat slapen.

  Het is ook belangrijk om melatonine rond je ideale bedtijd in te nemen en niet erna, omdat dit je slaap-waakcyclus kan veranderen, waardoor je later in slaap valt dan je zou willen en je overdag erg moe voelt.

  Melatonine beïnvloedt iedereen anders, dus er kan een beetje vallen en opstaan zijn om de dosis en timing te vinden die het beste werkt voor uw lichaam en specifieke slaappatroon.


 • Heeft melatonine interactie met andere medicijnen?

  Melatonine kan interageren met verschillende medicijnen, dus neem contact op met uw arts als u gezondheidsproblemen heeft. Bepaalde antidepressiva kunnen de melatonine-absorptie verhogen, waardoor overmatige slaperigheid en vermoeidheid ontstaan. Melatonine interageert met antistollingsmedicijnen en kan ze minder effectief maken door de bloedstolling te vertragen.

  Als u diabetes heeft, is het belangrijk om uw bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten te houden tijdens het gebruik van melatonine, omdat het de bloedsuikerspiegel verhoogt, waardoor de effectiviteit van uw diabetesmedicijnen afneemt.


 • Hoe worden melatonine supplementen gemaakt?

  Melatonine supplementen worden meestal synthetisch gemaakt, maar soms zijn ze gemaakt van dieren of micro-organismen. Als ze van dieren zijn gemaakt, wordt het hormoon uit de pijnappelklier gehaald, waar het ook bij mensen wordt geproduceerd.
  Melatonine supplementen zijn te vinden in pil, vloeistof en kauwbare vormen en het synthetische type wordt meestal aanbevolen door artsen.

Wat experts zeggen

“Melatonine is van nature gemaakt in de hersenen en is van cruciaal belang voor voldoende slaap. Melatonine en cortisol (het vecht-of-vluchthormoon) staan tegenover elkaar, dus als iemand super gestrest is (hoog cortisol), zullen ze waarschijnlijk lagere melatoninespiegels hebben. Een melatonine supplement kan helpen om melatonine niveaus te herstellen en bevorderen voldoende slaap. Voldoende slaap verbetert de controle over andere hormonen, zoals honger- en verzadigingshormonen, waardoor het handhaven van je gewicht beter beheersbaar kan worden. “
Isabel Smith, MS, RD, CDN

Waarom vertrouwen op bodymindspirit Fit?

Een persoonlijke opmerking over mijn aanbevelingen: Als diëtist ben ik voorzichtig om supplementen aan te bevelen. Bij het schrijven van dit artikel heb ik tijd besteed aan het beoordelen van het meest recente klinische onderzoek naar melatoninesuppletie en optimale doses, het bekijken van meerdere producten en merken en het raadplegen van vertrouwde collega’s in de diëtetiek. Ik geloof dat de melatonine supplementen in de round-up zijn gemaakt door vertrouwde merken en zijn samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten.
Eliza Savage, MS, RD, CDN

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige, budgetvriendelijke melatoninetablet, is Nature Made Melatonin (bekijk bij Amazon) onze topkeuze. Het is USP-geverifieerd en wordt geleverd met een voorraad van 120 dagen. Als u de voorkeur geeft aan een kauwbaar supplement, zijn MegaFood’s Melatonin Berry Good Sleep Gummies (bekijk op Amazon) een heerlijke en zeer effectieve optie.