De 8 beste fietstrainers van 2023

De 8 beste fietstrainers van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

 Beste fietstrainers van 2022

Amazone


Als je al een buitenfiets hebt en consistenter wilt trainen, zelfs tijdens slecht weer, wil je misschien investeren in een fietstrainer. Een fietstrainer is een apparaat waarmee u uw weg- of mountainbike binnenshuis kunt rijden terwijl deze stil blijft staan.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Wahoo’s Fitness Kickr Smart Trainer biedt een soepele en vrijwel stille rit met een realistisch weggevoel en een zeer nauwkeurige vermogensmeting. Voor een meer budgetvriendelijke optie houden we van de Alpcour Fluid Bike Trainer, een model met bandenaandrijving dat zeer stevig, stil en gemakkelijk te gebruiken is.

“Trainers zijn kleiner en lichter dan een hometrainer, waardoor ze gemakkelijker op te bergen en te verplaatsen zijn in je huis,” Dalia Aliphas, een wedstrijdfietser en fitnesstrainer voor Studio SWEAT OnDemand, zegt.

De meeste producten zijn ofwel bandenaangedreven trainers, die aan uw achterband worden bevestigd, of direct aangedreven trainers, waarvoor uw achterwiel moet worden verwijderd. Sommige trainers zijn eenvoudige, no-nonsense modellen, terwijl anderen je het gevoel kunnen geven dat je op de weg rijdt, realistische weerstand bieden en beklimmingen en afdalingen simuleren. Bovendien bieden sommige wi-fi- of Bluetooth-connectiviteit voor toegang tot indoor cycling-apps van derden, zoals Zwift. Afhankelijk van de functies en prestaties is er een breed scala aan prijzen, waarbij de meeste trainers in het bereik van $ 150 tot $ 1.400 vallen.

We kozen de beste fietstrainers door tientallen producten van de meest vertrouwde fabrikanten te onderzoeken. Daarnaast spraken we met fietsinstructeurs en experts voor aanbevelingen en tips over waar je op moet letten bij het selecteren van een fietstrainer. Om onze lijst samen te stellen, hebben we elke fietstrainer geëvalueerd op prestaties, nauwkeurigheid, ontwerp, installatie- en gebruiksvriendelijkheid, draagbaarheid, prijs en meer.

Op basis van ons onderzoek zijn hier de beste fietstrainers op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Wahoo Fitness Kickr Smart Trainer bij Backcountry.com

Beste budget:

Alpcour Fluid Bike Trainer Stand bij Amazon

Beste slimme bediening:

Garmin Tacx NEO 2T Smart Trainer bij Amazon

Beste directe aandrijving:

Saris H3 Direct Drive bij Amazon

Beste bandenaandrijving:

Kinetic Road Machine Control bij Amazon

Beste voor beginners:

Sportneer Bike Trainer Stand bij Amazon

Eenvoudigste installatie:

Saris Fluid2 bij Amazon

Meest rustig:

Magene T100 Turbo Trainer bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben geselecteerd
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Wahoo Fitness Kickr Slimme Trainer

4.9


Wahoo Fitness Kickr Slimme Trainer

Amazone


Bekijk op Backcountry.com
Bekijk op REI
Pros

 • Realistisch weggevoel

 • Zeer rustig

 • Eenvoudig out-of-box gebruik

Tegens

 • Zwaarder dan andere opties

 • Lage weerstand bij niet-aangesloten

Wahoo’s Fitness Kickr verdient onze beste algemene keuze dankzij zijn nauwkeurigheid, gebruiksgemak en stilte.

Het is compatibel met tal van trainingsapps, zoals Zwift en TrainerRoad, en heeft Bluetooth-, ANT +, FEC- en Wi-Fi-connectiviteit voor snelle en betrouwbare gegevensoverdracht. Het instellen van de Kickr gaat snel en eenvoudig en de automatische kalibratie- en firmware-updates houden de trainer nauwkeurig.

Met een stille maar zeer krachtige riemmotoraandrijving biedt de Kickr een soepele en vrijwel stille rit met een realistisch weggevoel. De asvoeten laten de unit en de rijder een zijwaartse beweging van 5 graden hebben, waardoor de buitenfietservaring wordt nagebootst.

De Kickr is gemaakt van zwaar, duurzaam staal, zodat hij op zijn plaats blijft, zelfs tijdens totale sprints, en bestand is tegen jarenlang zwaar gebruik. Met 47 pond is het zwaar in vergelijking met de concurrentie, maar de benen vouwen zich op, dus de trainer is gemakkelijk op te bergen of te dragen met het goed geplaatste handvat.

Een nadeel is het gebrek aan weerstand van de Kickr wanneer hij niet is aangesloten op stroom. Hoewel je erop kunt draaien zonder aangesloten te zijn, loopt de weerstand maar op tot zo’n 120 watt. Met vol vermogen heeft het echter een maximale weerstand van 2.200 watt en is het nauwkeurig binnen plus of min 1 procentpunt. Als je een serieuze rijder bent die een slimme trainer wil met uitstekende prestaties en nauwkeurigheid, is de Kickr zeker het overwegen waard. Houd er rekening mee dat u een cassette apart moet kopen (waarmee u tijdens het rijden kunt schakelen).

Prijs op het moment van publicatie: $1,117

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 47 pond | Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld | Dimensies: 20 x 28 x 17 inch | Weerstandstype: Elektromagnetische | Compatibele platforms: SYSTM, Zwift, TrainerRoad

Beste budget

Alpcour Fluid Bike Trainer Stand

Alpcour Fluid Bike Trainer Stand

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Stevig ontwerp

 • Zeer draagbaar

Tegens

 • Geen app-connectiviteit

Voor fietsers met een beperkt budget biedt de Fluid Bike Trainer Stand van Alpcour veel van het gemak en de kwaliteitskenmerken van duurdere trainers zonder een enorm prijskaartje. Ontworpen voor mountainbikes en racefietsen, wordt het bevestigd aan uw achterband om wrijving te creëren via een vloeiend vliegwielmechanisme. De wrijving neemt geleidelijk toe naarmate je sneller trapt, wat een echte fietservaring repliceert.

De standaard is gemaakt van duurzaam, zwaar roestvrij staal, is zeer stabiel en heeft antislip rubberen pads aan de onderkant om beweging te voorkomen. De driver heeft ook een brede basis en een lage houding, wat zorgt voor een laag zwaartepunt dat vooral handig is voor beginners. De ingebouwde ruisonderdrukking van de Alpcour helpt zoemen en brommen te elimineren, waardoor deze trainer een leuke optie is als je je zorgen maakt over het storen van je huishouden of buren.

Om uw fiets te monteren of te demonteren, is het eenvoudig en snel om gewoon op de quick-release hendel te klikken. Nog beter, de trainer klapt snel neer en kan worden opgeborgen en vervoerd in de meegeleverde tas, waardoor het gemakkelijker wordt om mee te nemen op vakantie of voor warming-ups op de racedag. Met zo’n budgetvriendelijke prijs biedt deze trainer geen app-connectiviteit, maar we denken nog steeds dat het een grote waarde is.

Prijs op het moment van publicatie: $250

Type: Bandenaandrijving | Gewicht van het product: Niet vermeld | Gewichtscapaciteit van het product: 220 pond | Dimensies: 19 x 19 x 18 inch | Weerstandstype: Vloeiende | Compatibele platforms: Geen

Beste slimme bediening

Garmin Tacx NEO 2T Slimme Trainer

Garmin Tacx NEO 2T Slimme Trainer

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op REI
Pros

 • Realistisch weggevoel

 • Extreem stil

 • Brede compatibiliteit

Tegens

 • Duur

 • Zwaarder dan andere opties

Als u een serieuze fietser bent die op zoek is naar een eersteklas trainer, biedt garmin’s Tacx NEO 2T Smart Trainer een soepele, trillingsvrije rit en een realistisch weggevoel. De krachtige motor genereert tot 2.200 watt voor een zeer hoge weerstand, maar het ontwerp vermindert het geluid van luchtverplaatsing en trillingen, waardoor het een van de stilste trainers op de markt is.

In tegenstelling tot andere trainers vereist de Neo 2T geen kalibratie, omdat de sensoren uw vermogen en cadans nauwkeurig binnen 1% kunnen meten. Bovendien genereert het zijn eigen elektriciteit, wat betekent dat je het kunt gebruiken als er geen stopcontact in de buurt is. En we vinden het leuk dat het wordt geleverd met een bibliotheek met trainingssoftware en gestructureerde ritten.

Wanneer u op virtuele platforms rijdt, trilt het om verschillende oppervlakken nauwkeurig te simuleren, waaronder grind, kasseien en verharde wegen. Al die prestaties en kwaliteit vereisen een serieus gewicht, en de Neo 2T is een van de zwaardere trainers op de markt (en op onze lijst). Als u echter speciale ruimte hebt om het in te stellen, zou dat geen probleem moeten zijn. Bovendien wordt het geleverd met een premium prijs, maar als u uw training naar een hoger niveau wilt tillen, denken we dat het de investering zeker waard is.

Prijs op het moment van publicatie: $1,400

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 47 pond | Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld | Dimensies: 22,6 x 29,5 x 21,7 inch | Weerstandstype: Elektromagnetische | Compatibele platforms: TrainerRoad, Sufferfest, Zwift, Tacx, Rouvy

Beste directe aandrijving

Saris H3 Direct Aandrijving

Saris H3 Direct Aandrijving

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Dick’s
Pros

 • Gemakkelijk op te bergen en mee te nemen

 • Krachtig en nauwkeurig

Tegens

 • Zwaarder dan andere opties

 • Vereist periodieke kalibratie

De Saris H3 Direct Drive heeft veel functies en prestaties tegen een lagere prijs dan veel van zijn direct-drive smart trainer-concurrenten. Stil en gemakkelijk te gebruiken, het is compatibel met een breed scala aan fietsen en kan naadloos worden geïntegreerd met indoor cycling-apps, zoals Zwift en Rouvy,

De H3 is ontworpen om tot 2.000 watt aan te kunnen en een klimgraad van 20% te simuleren, wat betekent dat hij krachtig genoeg is om door de moeilijkste sprints en steilste heuvels te gaan. Het biedt ook vermogensfeedback binnen plus of min 2% nauwkeurigheid, evenals soepele, betrouwbare veranderingen in weerstand. Het is echter vermeldenswaard dat de H3 periodieke kalibratie vereist om nauwkeurig te blijven.

Bovendien is het eenvoudige maar veelzijdige ontwerp van de H3 een enorm verkoopargument. De trainer is compact, laag geplaatst en heeft opvouwbare benen die de basis uitbreiden voor een betere balans en stabiliteit. Het vliegwiel en de componenten van de H3 zijn volledig omhuld en beschermd, waardoor het een veilige keuze is voor rijders met kleine kinderen of huisdieren.

Met bijna 50 pond is de trainer zwaar, maar een geïntegreerde draaggreep maakt het gemakkelijk om mee te nemen voor opslag of warming-ups op de racedag. Als u op zoek bent naar een direct aangedreven slimme trainer die duurzaam is en goed presteert, maar goed geprijsd is onder de concurrentie, denken we dat het een uitstekende waarde is.

Prijs op het moment van publicatie: $1,100

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 47 pond | Gewichtscapaciteit van het product: 300 pond | Dimensies: 22 x 22 x 12 inch | Weerstandstype: Elektromagnetische | Compatibele platforms: Zwift ,Rouvy

Beste bandenaandrijving

Kinetic Road Machine Controle

Kinetic Road Machine Controle

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Realistisch weggevoel

 • Eenvoudige installatie

 • Compatibel met tal van apps en software

Tegens

 • Niet zo nauwkeurig als een direct aangedreven trainer

Kinetic’s Road Machine Control heeft het gemak en de betaalbaarheid van een trainer met bandenaandrijving en biedt nog steeds de geweldige prestaties van een slimme trainer. Compatibel met vrijwel alle fietsen, het is snel en eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Het kan tot 1.800 watt aan en een klimlaag van 10% is net steil genoeg voor een solide training.

De elektronische interactieve weerstand van de trainer stelt trainingsapps – waaronder Zwift, TrainerRoad, Sufferfest en meer – in staat om automatisch de moeilijkheidsgraad te regelen terwijl beklimmingen en afdalingen op virtuele parcoursen worden gesimuleerd.

Een nadeel is dat vermogensmetingen slechts tot ongeveer plus of min 3% nauwkeurig zijn, wat redelijk is voor dit type trainer, maar niet zo spot-on als de premium direct-drive trainers. De Road Machine Control zorgt echter voor een consistente, soepele rit, zelfs bij maximale snelheid, en de brede basis met rubberen voetjes houdt alles stabiel en in balans. Als je een slimme trainer wilt, maar niet wilt uitgeven aan een prijzige direct-drive trainer, denken we dat deze een solide keuze is.

Prijs op het moment van publicatie: $569

Type: Bandenaandrijving Ik Gewicht van het product: 36 pond Ik Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld I Dimensies: 26 x 26 x 12 inch Ik Weerstandstype: Elektronisch Ik Compatibele platforms: Kinetic Fit, Zwift, TrainerRoad, Rouvy, Kinomap, Sufferfest, FulGaz

Beste voor beginners

Sportneer Bike Trainer Stand

Sportneer Bike Trainer Stand

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Budgetvriendelijk

 • Rustig, vooral voor de prijs

 • Draagbaar en compact

Tegens

 • Niet de beste optie voor lange ritten

Als je nieuw bent in fietsen of het gebruik van een indoor fietstrainer, je bent misschien niet klaar om veel te investeren in een high-end model. De Sportneer Bike Trainer Stand is een budgetvriendelijke, compacte optie die verrassend stil is en wordt geleverd met enkele functies die je alleen zou verwachten in een duurdere trainer. Het is ontworpen om op elke race- of mountainbike te passen met een 29-inch of 700c-wiel en met een achterwielas tussen 4,92 en 6,57 inch.

Het monteren van de trainer is heel eenvoudig, net als het bevestigen en ontkoppelen van uw fiets, waarvoor u de drukhendel moet gebruiken om deze te vergrendelen of te ontgrendelen. Met een op het stuur gemonteerde afstandsbediening kunt u schakelen tussen zes weerstandsinstellingen om alle fietsomstandigheden te simuleren. De brede standaard en de verstelbare voetjes met rubberen pads helpen om schudden te minimaliseren en de stabiliteit te vergroten.

Om het geluid te verminderen, heeft de trainer een gespecialiseerd geluidsreductiewiel dat wrijving vermindert. Dat kan echter ook je band na verloop van tijd slijten. Als je indoor fietsgewoonte een vlucht neemt en je begint met het maken van zeer lange indoorritten, wil je kiezen voor een duurdere direct-drive trainer voor minder slijtage aan je fiets.

Prijs op het moment van publicatie: $120

Type: Bandenaandrijving | Gewicht van het product: 19,3 pond | Gewichtscapaciteit van het product: 300 pond | Dimensies: 22 x 22 x 15,5 inch | Weerstandstype: Magnetische | Compatibele platforms: Geen

Eenvoudigste installatie

Saris Vloeistof2

Saris Vloeistof2

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Eenvoudige installatie

 • Lichtgewicht

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Geen slimme bediening

 • Niet zo nauwkeurig als direct-drive trainers

Als u een probleemloze installatie wilt, is de Saris Fluid2 een eenvoudige trainer die supereenvoudig te monteren en te gebruiken is. Het is een wheel-on trainer, dus je hoeft je band niet te verwijderen of je fiets te demonteren. Bovendien is het zeer licht en opvouwbaar, dus het is gemakkelijk te verplaatsen, op te bergen en te vervoeren.

Hoewel hij erg stil is en een redelijk realistisch weggevoel biedt voor een trainer met bandenaandrijving, net als andere producten in die klasse, kan de Saris Fluid2 nog steeds niet tippen aan het weggevoel en de nauwkeurigheid van de vermogensmeting van een trainer met directe aandrijving. En het basismodel biedt geen connectiviteit, dus je moet een beetje meer betalen als je een slim uitgeruste versie wilt die kan worden gekoppeld aan indoor cycling-apps zoals Zwift.

De Saris Fluid2 trainer heeft ook een gepatenteerd ventilatorontwerp om het apparaat koel te houden en langer beter te laten presteren. Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke, gebruiksvriendelijke, natuurlijk aanvoelende bandentrainer, is het zeker het overwegen waard.

Prijs op het moment van publicatie: $330

Type: Bandenaandrijving | Gewicht van het product: 7,3 pond | Gewichtscapaciteit van het product: 300 pond | Dimensies: 20 x 22 x 7 inch | Weerstandstype: Vloeiende | Compatibele platforms: Zwift, Rouvy (met upgrade)

Meest stil

Magene T100 Turbo Trainer

Magene T100 Turbo Trainer

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Zeer rustig

 • Lichtgewicht

 • Werkt op batterijen

Tegens

 • Misschien niet krachtig genoeg voor sommigen

 • Geen handvat

Een andere optie die perfect is voor een beginnende indoorfietser, Magene’s T100 TurboTrainer, is een direct aangedreven fietstrainer die een realistische rijervaring biedt zonder veel lawaai.

Het is eenvoudig te installeren en werkt op AAA-batterijen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u aan een stopcontact bent vastgemaakt.

Bovendien kunt u de trainer verbinden met uw smartphone en computer via Bluetooth-connectiviteit en ANT +. Het opvouwbare ontwerp van de T100 is ideaal voor ruimtebesparing en opslag, maar het ontbreekt aan een draaggreep voor eenvoudige draagbaarheid. Houd er ook rekening mee dat u een aparte cassette moet aanschaffen.

Het produceert ongeveer 60 decibel aan geluid, dus het is veel stiller dan wheel-on trainers en kan worden gebruikt zonder klachten van buren te krijgen. De T100 heeft een maximaal vermogen van 700 watt, wat mogelijk niet voldoende is voor zeer serieuze rijders. Als u echter een recreatieve fietser bent die op zoek is naar een rustige trainer met veel functionaliteit, is het een solide keuze.

Prijs op het moment van publicatie: $349

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 35 pond | Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld | Dimensies: 23,6 x 19,3 x 17,7 inch | Weerstandstype: Magnetische | Compatibele platforms: Zwift

Hoe we de beste fietstrainers hebben geselecteerd

Om de beste fietstrainers te kiezen, vroegen we eerst Dalia Aliphas, een competitieve fietser en fitnesstrainer voor Studio SWEAT OnDemand, en Mike McArdle, PhD, een gecertificeerde Spinning-instructeur en fervent fietser, voor hun aanbevelingen en deskundig advies over waar je op moet letten bij het selecteren van een.

Vervolgens deden we onderzoek naar tientallen fietstrainers van de meest vertrouwde, bekende fabrikanten. We hebben elk geëvalueerd op prestaties, nauwkeurigheid, ontwerp, gebruiksgemak, draagbaarheid, prijs en meer.

Waar je op moet letten in een fietstrainer

Ontwerpen

Er zijn drie soorten fietstrainers, allemaal met verschillende voor- en nadelen. Rollers zijn goedkoop, maar vereisen veel balans en zijn niet de beste optie voor beginners. Bandenaangedreven trainers worden bevestigd aan de as van uw achterwiel, dus ze zijn gemakkelijk te gebruiken en in te stellen, zeer draagbaar en redelijk goedkoop. Direct-drive trainers vervangen uw achterband en zijn meestal nauwkeuriger, soepeler en stiller, hoewel ze ook de neiging hebben om meer te kosten dan andere opties.

Setup

Zoek tijdens het winkelen uit wat er komt kijken bij de eerste installatie van de trainer en of je speciaal gereedschap of misschien wat deskundige hulp nodig hebt. Houd er bovendien voor een slimme trainer rekening mee dat u deze moet verbinden met apps en apparaten wanneer u deze voor het eerst gaat gebruiken.

Je moet ook overwegen wat je moet doen elke keer dat je de trainer wilt gebruiken. Over het algemeen geldt dat hoe ingewikkelder de trainer, hoe meer betrokken de opstelling zal zijn. Rollertrainers zijn meestal het gemakkelijkst, omdat je in principe gewoon je fiets op de rollen zet. Bandenaangedreven trainers zijn ook vrij eenvoudig, omdat je je achterband gewoon vergrendelt. Aan de andere kant vereist een direct aangedreven trainer het verwijderen van de achterband en het bevestigen van de fiets aan de cassette van de trainer, dus het vereist enige kennis van fietsmechanica.

Draagbaarheid

De draagbaarheid van een trainer is een belangrijke factor, vooral als je er geen speciale ruimte voor hebt. Bovendien moet je nadenken over de vraag of je de trainer mee wilt nemen op vakantie of hem wilt meenemen voor een warming-up op een racedag.

Als opslag en draagbaarheid prioriteiten zijn, zijn enkele functies om naar te zoeken een inklapbaar frame, stabiliteitsarmen die in het apparaat kunnen worden gevouwen en een draaggreep.

Lawaai

Sommige indoor fietstrainers maken zoemende of trillende geluiden, terwijl andere zijn ontworpen om extreem stil te zijn. Als je met anderen woont of traint in een ruimte die muren deelt met buren, wil je het type trainer zorgvuldig overwegen en aandacht besteden aan beoordelingen over lawaai.

Trainers met bandenaandrijving die ventilatoren gebruiken om windweerstand te bieden, zijn meestal het luidst. Vloeistof- en magnetische bandenaandrijvingstrainers kunnen ook vrij luid zijn, maar sommige duurdere trainers bevatten geluidsdempers voor geluidsbeheersing.

Rollen zijn over het algemeen stiller dan bandenaangedreven trainers, maar de beweging van de banden op de rollen genereert nog steeds een beetje geluid.

Direct aangedreven trainers zijn het stilste type omdat de aandrijflijn van de fiets rechtstreeks aan de trainer is bevestigd en er geen geluid van de wielen tegen de rollen is. Meestal hebben ze ook gesloten consoles om geluid te remmen.

Connectiviteit

Sommige trainers, vooral direct aangedreven trainers, bieden naadloze integratie met fietsapps zoals Zwift, Sufferfest en Strava.

“Slimme trainers maken via Bluetooth verbinding met andere apparaten zoals uw computer of sporthorloge en kunnen u trainingsinformatie geven, zoals nauwkeurige vermogensmetingen, tijd, afstand, snelheid, hellingspercentages en meer,” zegt Aliphas.

Met fietsapps kun je zelfs echte parcoursen over de hele wereld rijden, waarbij je de route, heuvels en in sommige gevallen zelfs het wegdek simuleert.

“Een gevestigde rijder zou waarschijnlijk de voorkeur geven aan een slimme trainer,” zegt McArdle. “Het is een meer technische trainer die watt output en grade simulatie vaststelt.”

Rijgevoel

Over het algemeen geldt dat hoe duurder de fietstrainer, hoe realistischer de wegsimulatie zal aanvoelen. Een zwaarder vliegwiel kan ook bijdragen aan een beter gevoel.

Roller bike trainers bieden weinig weerstand tijdens het rijden, maar het in balans blijven op de fiets zorgt voor een realistisch gevoel. Bandenaangedreven modellen bieden wat meer weerstand en kunnen sprints en hellingen simuleren. Direct aangedreven slimme trainers bieden het meest realistische weggevoel door draadloos te besturenng de fietskracht en weerstand.

Sommige trainers, zoals de Garmin Tacx NEO 2T Smart Trainer, kunnen zelfs het wegdek nabootsen en je het gevoel geven dat je op kasseien, grind, beton en meer rijdt.

Vermogensnauwkeurigheid

Direct-drive trainers hebben meestal ook de meest nauwkeurige vermogensmeting, vaak dicht bij plus of min 1%. Bandentrainers zijn meestal minder nauwkeurig, met een vermogensnauwkeurigheid van plus of min 3 tot plus of min 6%. Als je een serieuze rijder bent, geef je misschien de voorkeur aan een nauwkeuriger model, terwijl beginners er misschien niet zoveel om geven.

Stabiliteit

Over het algemeen geldt dat hoe breder de basis van een trainer, hoe stabieler deze zal zijn. Velen hebben voeten die verstelbaar kunnen zijn als het oppervlak ongelijk is. Zoek naar trainers die zijn gemaakt van duurzame, zware materialen en een rubberen coating aan de onderkant hebben voor extra stabiliteit.

Veelgestelde vragen


 • Wat is de beste fietstrainer voor beginners?

  “Je hebt geen hoge mate van ervaring of fysieke fitheid nodig om een trainer te gebruiken,” zegt Aliphas. Beginners moeten de meeste modellen kunnen gebruiken, hoewel ze aanbeveelt dat ze rollertrainers vermijden, wat moeilijk kan zijn om op te balanceren.

  Degenen die nieuw zijn in indoor cycling, willen misschien beginnen met een stevige, budgetvriendelijke optie die eenvoudig is in te stellen en te gebruiken, zoals Alpcour’s Fluid Bike Trainer Stand en Sportneer’s Bike Trainer Stand.


 • Is een trainer slecht voor je fiets?

  Fietstrainers mogen je fiets niet beschadigen, maar bepaalde soorten, zoals direct aangedreven en wheel-on trainers, kunnen druk uitoefenen op het frame. Als u zich zorgen maakt over slijtage, wilt u misschien een andere, oudere fiets op de trainer gebruiken en uw racefiets bewaren voor gebruik buitenshuis.

  Andere mogelijke problemen zijn wielspanning en zweetcorrosie, maar ze kunnen worden vermeden door een trainingsband en zweetbeschermer te gebruiken. Een fietstrainer kan ook problemen veroorzaken als deze niet goed wordt gebruikt, dus zorg ervoor dat u zich houdt aan de gebruikersinstructies en zorg ervoor dat alles correct is geïnstalleerd.


 • Is het de moeite waard om een fietstrainer te nemen?

  Fietstrainers, vooral de high-end modellen, kunnen duur zijn, dus het is belangrijk om na te denken over de vraag of het een waardevolle investering voor u is.

  Veel fietsers vinden dat een trainer hen helpt om hun buitenfiets consistenter te gebruiken en hun training in het laagseizoen te behouden.

  “Een fietstrainer is een echte tijdsbesparing omdat je altijd en in alle weersomstandigheden thuis kunt trainen,” zegt Aliphas. “En het is veiliger dan wielrennen op de weg, omdat je geen risico op ongelukken hebt.”

  Trainers stellen je ook in staat om precieze, gestructureerde trainingen te doen in de specifieke tijd die je voor hen hebt toegewezen. “Sommige buitenritten kunnen langer duren dan verwacht, maar met een trainer heb je volledige controle over je training,” zegt McArdle.

  In vergelijking met hometrainers zijn ze ook lichter en draagbaarder, dus ze zijn gemakkelijker op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Aan de andere kant zijn hometrainers meestal comfortabeler en stiller dan trainers, en ze vereisen geen installatie elke keer dat je ze wilt gebruiken. “Beginnende fietsers en mensen met rugpijn geven meestal de voorkeur aan hometrainers boven fietstrainers,” zegt Aliphas.


 • Wat zijn de verschillende soorten fietstrainers?

  Er zijn drie hoofdtypen fietstrainers: roller, tire-drive en direct-drive.

  Rollertrainers zijn het eenvoudigste type en zijn in feite een set met rollen bevestigd aan een extern frame dat werkt als een loopband voor je fiets. Hoewel ze relatief goedkoop en gemakkelijk op te bergen en te vervoeren zijn, vereisen roltrainers veel balans en concentratie, dus ze zijn niet erg beginnersvriendelijk.

  Bandenaangedreven of wiel-op trainers vereisen dat u uw fiets op de trainer monteert, zodat de achterband verbinding maakt met de roller rub, wat weerstand biedt. De meeste modellen met bandenaandrijving zijn licht van gewicht en kunnen worden opgevouwen voor eenvoudig transport en opslag.

  Direct aangedreven trainers vereisen dat het achterwiel van de fiets wordt verwijderd, zodat de fiets kan worden aangesloten op een achterwielcassette die rechtstreeks aan de trainer is bevestigd. Veel direct-drive trainers zijn slim en kunnen verbinding maken met apparaten en apps. Ze bieden een stabielere, realistischere rit in vergelijking met wheel-on en rollertrainers.


 • Hoeveel kost een fietstrainer?

  Indoor fietstrainers zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijspunten, overal van $ 85 voor een basistrainer voor bandenaandrijving tot $ 1.400 voor een direct aangedreven optie met slimme bediening. Beginnende fietsers of degenen die nieuw zijn bij fietstrainers, willen misschien beginnen met een budgetvriendelijker basismodel en besluiten om op een later tijdstip te investeren in een duurder model. Maar meer ervaren fietsers zullen waarschijnlijk baat hebben bij het investeren in een direct-drive optie met een meer realistisch road-achtig gevoel.

  De goedkoopste fietstrainer op onze lijst is vaak beschikbaar voor minder dan $ 200, terwijl onze beste algemene optie, Wahoo’s Fitness Kickr Smart Trainer, $ 1.117 was toen we deze lijst publiceerden.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Een gecertificeerde personal trainer, hardloopcoach, sportschoolfanaat en fitnessschrijver, Christine Luff, ACE-CPT, besteedt talloze uren aan het onderzoeken en testen van de nieuwste trainingsuitrusting en gadgets. Ze beveelt alleen producten aan waar ze echt achter kan staan en gelooft dat het een goede investering zou zijn voor haar lezers.

Wahoo’s Fitness Kickr Smart Trainer biedt een soepele en vrijwel stille rit met een realistisch weggevoel en een zeer nauwkeurige vermogensmeting. Voor een meer budgetvriendelijke optie houden we van de Alpcour Fluid Bike Trainer, een model met bandenaandrijving dat zeer stevig, stil en gemakkelijk te gebruiken is.

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 47 pond | Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld | Dimensies: 20 x 28 x 17 inch | Weerstandstype: Elektromagnetische | Compatibele platforms: SYSTM, Zwift, TrainerRoad

Type: Bandenaandrijving | Gewicht van het product: Niet vermeld | Gewichtscapaciteit van het product: 220 pond | Dimensies: 19 x 19 x 18 inch | Weerstandstype: Vloeiende | Compatibele platforms: Geen

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 47 pond | Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld | Dimensies: 22,6 x 29,5 x 21,7 inch | Weerstandstype: Elektromagnetische | Compatibele platforms: TrainerRoad, Sufferfest, Zwift, Tacx, Rouvy

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 47 pond | Gewichtscapaciteit van het product: 300 pond | Dimensies: 22 x 22 x 12 inch | Weerstandstype: Elektromagnetische | Compatibele platforms: Zwift ,Rouvy

Type: Bandenaandrijving Ik Gewicht van het product: 36 pond Ik Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld I Dimensies: 26 x 26 x 12 inch Ik Weerstandstype: Elektronisch Ik Compatibele platforms: Kinetic Fit, Zwift, TrainerRoad, Rouvy, Kinomap, Sufferfest, FulGaz

Type: Bandenaandrijving | Gewicht van het product: 19,3 pond | Gewichtscapaciteit van het product: 300 pond | Dimensies: 22 x 22 x 15,5 inch | Weerstandstype: Magnetische | Compatibele platforms: Geen

Type: Bandenaandrijving | Gewicht van het product: 7,3 pond | Gewichtscapaciteit van het product: 300 pond | Dimensies: 20 x 22 x 7 inch | Weerstandstype: Vloeiende | Compatibele platforms: Zwift, Rouvy (met upgrade)

Type: Direct drive | Gewicht van het product: 35 pond | Gewichtscapaciteit van het product: Niet vermeld | Dimensies: 23,6 x 19,3 x 17,7 inch | Weerstandstype: Magnetische | Compatibele platforms: Zwift