De 6 beste greens poeders van 2023, volgens een diëtist

De 6 beste greens poeders van 2023, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Garden of Life Raw Organic Perfect Food Groen Superfood Juiced Greens Powder

bodymindspirit Fit / Jessica Juliao


Veel mensen zijn begonnen met het gebruik van greens poeders om hun inname van voedingsstoffen te verhogen zonder te hoeven koken of greens te bereiden. Maar zijn ze echt zo ‘gezond’ als mensen denken?

“Greens-poeders kunnen een manier zijn om je groente- en fruitinname met minimale inspanning te verhogen,” zegt Maddi Osburn RDN LD. Maar ze vervangen geen hele voedingsmiddelen. “Hele groenten en fruit bieden aanzienlijk meer vezels per portie dan de meeste greens-poeders, wat belangrijk is voor de spijsvertering en de cardiovasculaire gezondheid,” zegt Osburn. Het eten van groenten (evenals andere groenten en fruit) is in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, van een verminderd risico op hart- en vaatziekten tot het vertragen van cognitieve achteruitgang.We weten echter niet of u dezelfde voordelen krijgt van die greens in poedervorm.

Er zijn tegenwoordig tientallen greens poeders op de markt, elk met verschillende ingrediënten. Veel poeders bevatten kruiden, adaptogenen, prebiotica, probiotica, spijsverteringsenzymen en andere ingrediënten, waarvan er vele kunnen interageren met medicijnen of de symptomen van chronische ziekten kunnen verergeren. Daarom, als u overweegt een greens-poeder te gebruiken, bekijk dan het ingrediëntenetiket zorgvuldig en neem contact op met een zorgverlener om ervoor te zorgen dat het veilig voor u is.

bodymindspirit goedgekeurde Greens Poeders

 • Beste overall: Garden of Life Raw Organic Perfect Food Groen Superfood biedt een breed scala aan groenten, fruit en groenten. We vinden het leuk dat het door derden is getest en meer producten biedt dan alleen groenten zonder toegevoegde suikers of alternatieve zoetstoffen.
 • Beste voor atleten: Biosteel Sport Greens is NSF goedgekeurd voor sport, een belangrijke overweging voor competitieve atleten. Het bevat ook voedingsstoffen die het herstel van lichaamsbeweging kunnen ondersteunen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn Greens Poeders Gunstig?

Sommige kleine studies hebben aangetoond dat greens-poeders gezondheidsvoordelen kunnen bieden, zoals het verlagen van de bloeddruk, terwijl studies die kijken of greens-poeders de energie kunnen verhogen, geen voordeel hebben aangetoond.

Van fruit- en groentepoeders is aangetoond dat ze de bloedspiegels van vitamines en bepaalde antioxidanten, zoals carotenoïden, verhogen. Van carotenoïden is bekend dat ze het risico op bepaalde kankers, leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en hart- en vaatziekten verminderen.

Er is echter meer onderzoek nodig om greens-poeders te begrijpen en of ze al dan niet echte voordelen bieden. Houd er rekening mee dat een groot deel van de voordelen van groenten en fruit voedingsstoffen biedt in combinatie met voedingsvezels, en greens-poeders bieden meestal weinig tot geen vezels. Greens-poeders kunnen een uitgebalanceerd, gevarieerd dieet niet vervangen, maar ze kunnen nuttig zijn voor sommige mensen die niet genoeg voedingsstoffen via voedsel binnenkrijgen.

Greens poeders kunnen gunstig zijn voor de volgende mensen:

 • Mensen die niet veel groenten en fruit eten“Voor degenen die misschien niet van groenten houden, kunnen greens-poeders een geweldig alternatief zijn”, zegt Andrew Akhaphong, MS, RD, LD. Hoewel greens-poeders geen exacte vervanging zijn voor het eten van groene groenten (en andere voedingsrijke producten), kunnen ze u belangrijke voedingsstoffen bieden om de gezondheid te ondersteunen die anders misschien ontbreken.
 • Mensen die vaak reizen: Het kan soms moeilijk zijn om genoeg producten te eten als je constant onderweg bent, en greens poeders kunnen een gemakkelijke, draagbare manier zijn om aan sommige van je vitamine- en mineralenbehoeften te voldoen.
 • Sommige atleten: “Langdurige intensieve training kan de vitamine- en mineralenbehoeften verhogen. Sommige atleten hebben moeite om zelfs aan hun basisbehoeften aan voedingsstoffen te voldoen, laat staan een verhoogde hoeveelheid voor optimaal herstel,” zegt Osburn. Als je een competitieve atleet bent en besluit om een greens-poeder te gebruiken, zorg er dan voor dat je een product kiest dat door derden is getest en vrij is van verboden ingrediënten voor je sport.
 • Mensen met verminderde absorptie: Mensen met bepaalde ziekten zoals inflammatoire darmaandoeningen kan een lagere opname van voedingsstoffen hebben. In deze gevallen kan een greens poeder u helpen hogere voedingsbehoeften te bereiken. Zorg er echter voor dat er geen ingrediënten zijn die uw spijsverteringsprobleem erger kunnen maken.
 • Mensen die een operatie ondergaanOpkomend onderzoek suggereert dat fruit- en groentepoeders kunnen helpen bij het herstel van een operatie. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die een kaakoperatie of andere operaties ondergaan die het vermogen om hele groenten en fruit te consumeren beperken.

Wie heeft misschien geen baat bij Greens Powders

De ingrediënten in greens poeders variëren aanzienlijk, dus het is belangrijk om het etiket grondig te lezen om er zeker van te zijn dat het veilig voor u is. De meeste greens poeders bevatten meer dan alleen groene bladgroenten. Velen bevatten grassen en alfalfa-spruiten die kunnen interageren met medicijnen of sommige gezondheidsproblemen erger kunnen maken.

Hoewel ze vaak op de markt worden gebracht als “voedsel”, zijn greens-poeders een aanvulling en zelfs op voedsel gebaseerde ingrediënten kunnen problematisch zijn voor bepaalde mensen in de opgenomen hoeveelheden. Omdat er zoveel variatie is tussen producten, is een greens-poeder dat nuttig is voor de ene persoon misschien niet goed voor de andere. De volgende mensen moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van een greens poeder.

 • Mensen die voorgeschreven medicijnen gebruiken: De meeste greens poeders bevatten grote hoeveelheden vitamine K, die kunnen interageren met een verscheidenheid aan voorgeschreven medicijnen. “Medicijnen waarmee het kan interageren, zijn bloedverdunners, cholesterolverlagende medicijnen, antacida en medicijnen die aanvallen beheersen,” zegt Akhaphong. Als u een recept of vrij verkrijgbare medicatie gebruikt, is het het beste om contact op te nemen met uw zorgverlener voordat u een greens-poeder gebruikt.
 • Zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven: Veel ingrediënten zoals adaptogene kruiden, prebiotica en probiotica en spijsverteringsenzymen zijn niet goed bestudeerd bij zwangere mensen en mensen die borstvoeding geven, dus we weten niet of ze veilig zijn. Als u een prenatale vitamine neemt, kan het toevoegen van een greens-poeder leiden tot toxische doses van sommige voedingsstoffen, dus zorg ervoor dat u de labels van alle supplementen gecombineerd vergelijkt met de aanvaardbare bovengrenzen die zijn vastgesteld door het National Institutes of Health Office of Dietary Supplements.
 • Mensen met een nierziekte in het eindstadium: “Afhankelijk van het product kan een portie 140 tot 350 milligram kalium bevatten. Personen met een nierziekte in het eindstadium kunnen mogelijk geen grote hoeveelheden kalium verdragen, omdat de nieren het moeilijk hebben om overtollig kalium uit ons bloed te verwijderen. Een opeenhoping van kalium, hyperkaliëmie genaamd, kan problemen veroorzaken zoals duizeligheid, misselijkheid, gevoelloosheid en een trage hartslag,” zegt Akhaphong.
 • Mensen met een tarweallergie: De meeste greens poeders bevatten tarwegras, wat problematisch is voor iedereen met een tarweallergie. Van belang is dat tarwegras meestal wordt geoogst voordat het zaad op de tarwe ontkiemt, wat betekent dat het meestal glutenvrij is. Iedereen met coeliakie of die gluten vermijdt, moet echter een product kiezen dat glutenvrij is gecertificeerd. Elk greens poeder bevat verschillende ingrediënten en kan allergenen bevatten, dus zorg ervoor dat u de ingrediëntenetiketten controleert om er zeker van te zijn dat het veilig voor u is als u een voedselallergie heeft.
 • Professionele en collegiale atletenHoewel greens poeders een nuttige manier kunnen zijn om voedingsstoffen toe te voegen aan het dieet van een atleet, kunnen sommige supplementen ingrediënten bevatten die verboden zijn voor sport. “Niet alle greens-poeders zijn door derden getest, dus het is vooral belangrijk voor atleten die mogelijk op drugs worden getest om te voorkomen dat greens-poeders worden gebruikt zonder de juiste tests van derden,” zegt Osburn. Zoek naar een die NSF-gecertificeerd is voor sport, een van de meest rigoureuze testcertificeringen van derden.
 • Mensen met spijsverteringsstoornissen: Veel greens poeders bevatten ingrediënten die spijsverteringsproblemen kunnen verergeren. Mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) die moeite hebben met het verteren van bepaalde koolhydraten die bekend staan als FODMAP’s, kunnen problemen hebben met greens poeders. “Greens-poeders kunnen FODMAP’s bevatten zoals inuline of FODMAP-rijke ingrediënten zoals sommige groenten en fruit,” zegt Akhaphong. Probiotica en andere prebiotica kunnen ook sommige spijsverteringssymptomen verergeren. Als u een greens-poeder gaat gebruiken, “bekijk dan alle ingrediënten om ervoor te zorgen dat er geen toegevoegde probiotica of prebiotica zijn die uw symptomen kunnen verergeren”, zegt Suzie Finkel, MS, RD.
 • Mensen die andere vitamine- en mineralensupplementen gebruiken: Als u een multivitamine of een ander vitamine- of mineralensupplement gebruikt, controleer dan of u niet te veel van één voedingsstof consumeert. De meeste voedingsstoffen in supplementvorm (inclusief in groene poeders) kunnen een negatieve of zelfs gevaarlijke kant veroorzaken effecten wanneer je te veel consumeert. Bekijk de aanvaardbare bovengrenzen die zijn vastgesteld door het National Institutes of Health Office of Dietary Supplements.

Een waarschuwing met Alfalfa

De meeste greens poeders bevatten alfalfa als een primair ingrediënt. Hoewel mensen geloven dat alfalfa nuttig is bij de behandeling van vele ziekten, van diabetes tot hoog cholesterol en spijsverteringsproblemen, is er geen onderzoek om dit te ondersteunen.

Het regelmatig consumeren van hoge doses alfalfa kan gevaarlijk zijn, vooral voor mensen met auto-immuunziekten. Het consumeren van grote hoeveelheden alfalfa is mogelijk niet veilig voor zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven, evenals voor iedereen met hormoongerelateerde aandoeningen zoals borstkanker en endometriose.

Van alfalfa is ook aangetoond dat het interageert met antistollingsmedicijnen, hormonale anticonceptie, diabetesmedicijnen en immunosuppressiva.

In dit artikel

 • Zijn Greens Poeders Gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Ingrediënten om op te letten
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Garden of Life Raw Organic Perfect Food Groen Superfood

4.7


Garden of Life Raw Organic Perfect Food Groen Superfood Juiced Greens Powder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Thrive Market
Pros

 • Getest door derden

 • Geen toegevoegde zoetstoffen

 • Biologisch en veganistisch

Tegens

 • Sommige ingrediënten zijn mogelijk niet voor iedereen geschikt

Vrijwillig getest en goedgekeurd door het Quality Certification Program van ConsumerLab, biedt The Garden of Life Raw Organic Perfect Food Green Superfood een uitgebreide fruit-, groente- en gekiemde graan- en zaadmix naast de greens. Het levert 70 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K, 35 procent vitamine A, 10 procent riboflavine en twee tot acht procent folaat, calcium, ijzer, magnesium, mangaan en kalium.

Hoewel de uitgebreide ingrediëntenlijst extra voordelen kan betekenen dan die welke andere greens-poeders bieden, is het belangrijk om alle ingrediënten grondig te bekijken, vooral als u een voedselallergie heeft of voorgeschreven medicijnen gebruikt.

Dit greens poeder is bijzonder rijk aan vitamine K – met ongeveer 70% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid – wat gunstig kan zijn voor sommige mensen, maar een risico kan vormen voor mensen die bepaalde medicijnen gebruiken. Vitamine K kan interageren met bloedverdunners, cholesterolmedicijnen en zelfs sommige antibiotica.

Het bevat ook enkele spijsverteringsenzymen, dus als u spijsverteringsproblemen heeft, neem dan contact op met een zorgverlener om te zien of deze ingrediënten de symptomen kunnen verergeren. Bepaalde spijsverteringsenzymen kunnen helpen bij bepaalde spijsverteringsproblemen, maar het enzym (en) moet (en) worden afgestemd op de aandoening en ze bieden waarschijnlijk geen voordeel voor gezonde mensen.

Het bevat ook twee Lactobacillus probiotische stammen die kunnen helpen verlichten bepaalde spijsverteringsaandoeningen en een Lactobacillus stam die kan helpen bij het bestrijden van door voedsel overgedragen ziekten. Onderzoek is echter nog steeds voorlopig en er zijn momenteel geen duidelijke aanbevelingen voor het gebruik van deze combinatie van probiotica in de algemene bevolking.

Garden of Life Raw Organic Perfect Food Green Superfood is biologisch, glutenvrij en veganistisch, maar niet tarwevrij.

Prijs op het moment van publicatie: $43

Portiegrootte: 1 schepje (7 gram)⏐Porties per verpakking: 30⏐Glutenvrij: Ja⏐Organisch: Ja⏐Toegevoegde zoetstof: Nee

Beste met eiwit

Vital Proteins Collageen Beauty Greens

Vital Proteins Collageen Beauty Greens Poeder

Met dank aan Vitamin Shoppe


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitalproteins.com
Pros

 • Biologische, eenvoudige ingrediëntenlijst

 • Bevat 14 gram eiwit

 • Geen toegevoegde zoetstoffen

Tegens

 • Grote portie

 • Niet vegetarisch

We houden van de eenvoudige ingrediëntenlijst van dit greens-poeder met slechts een mix van collageenpeptiden, gedehydrateerde greens, hyaluronzuur en een kleine hoeveelheid probiotica. Het is op smaak gebracht met kokoswaterpoeder en vanilleboonpoeder.

Hoewel het onderzoek naar de voordelen van orale collageensuppletie gemengd is, zijn er aanwijzingen dat collageen peptiden kunnen de elasticiteit van de huid verbeteren. Hoe dan ook, collageen kan een goede bron van eiwitten zijn – dit poeder bevat 14 gram en kan worden gebruikt als een eiwitpoeder in je ochtendsmoothie. Vital Proteins bevat ook hyaluronzuur, waarvan ook wordt gezegd dat het de elasticiteit van de huid verbetert en rimpels vermindert. Hoewel het onderzoek hiernaar beperkt is, toonde een gerandomiseerde controlestudie aan dat oraal hyaluronzuur de vorming van rimpels kan verminderen en de huid kan verbeteren.

Hoewel dit specifieke Vital Proteins-product niet door derden is getest, staat Vital Proteins bekend om zijn hoogwaardige eiwitpoeders en doordachte ingrediënten.

Prijs op het moment van publicatie: $27

Portiegrootte: 2 lepels (24 gram)⏐Porties per verpakking: 12⏐Glutenvrij: Nee Organisch: Nee⏐Toegevoegde zoetstof: Nee

Beste gefermenteerde

Dr. Mercola Gefermenteerde Greens Poeder

Dr. Mercola Gefermenteerde Greens Poeder

Bron: Dr. Mercola


Bekijk op Amazon
Pros

 • Getest door derden

 • Kleine portie

 • Bevat gefermenteerde greens

Tegens

 • Bevat stevia en monniksfruit

 • Bevat moringa en cafeïne, wat voor sommigen misschien geen goede keuze is

Het Dr. Mercola gefermenteerde greens poeder bevat een mix van gefermenteerde grassen, greens, groenten, kruiden en algen, waaronder chlorella en spirulina. Het fermenteren van fruit, groenten en andere voedingsmiddelen kan het vermogen van het lichaam om de antioxidanten in die ingrediënten te gebruiken en ervan te profiteren, vergroten. Van zowel spirulina als algen is aangetoond dat ze een aantal gezondheidsvoordelen bieden, waaronder het verlagen van cholesterol en bloeddruk.

Dit greens poeder bevat yerba mate en matcha, die beide cafeïne bevatten. Als u gevoelig bent voor cafeïne, zwanger bent of een medicijn gebruikt dat kan interageren met cafeïne, wilt u dit product misschien vermijden.

Het bevat ook moringa, een kruid dat van invloed kan zijn op hoe medicijnen in de lever worden afgebroken, vooral schildkliermedicijnen en medicijnen die worden gebruikt voor diabetes. Als u medicijnen gebruikt, bekijk dit product dan met een zorgverlener voordat u het gebruikt.

Dr. Mercola’s gefermenteerde greens poeder is gezoet met de calorievrije natuurlijke zoetstoffen monniksfruit en stevia, die kunnen helpen bij het snijden van enkele van de grasachtige of bittere smaken van het poeder zonder de toegevoegde suiker. Deze ingrediënten hebben echter verschillende smaken waar u al dan niet van kunt genieten. Deze ingrediënten worden over het algemeen erkend als veilig (GRAS) door de FDA, maar er is nog niet veel bekend over hun effecten op de menselijke gezondheid.

Prijs op het moment van publicatie: $ 35

Portiegrootte: 1 theelepel (3 gram)⏐Porties per verpakking: 90⏐Glutenvrij: Nee⏐Organisch: Ja⏐Toegevoegde zoetstof: Monniksfruitextract en stevia

Beste Glutenvrij

Amazing Grass Greens Mix Superfood

Amazing Grass Greens Mix Superfood

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Getest door derden

 • Glutenvrij

 • Bevat algen

 • Betaalbaarder dan andere opties voor de volledige prijs

Tegens

 • Bevat prebiotica, probiotica en spijsverteringsenzymen die voor sommigen misschien geen goede keuze zijn

 • Bevat rozenbottel, wat voor sommigen misschien geen goede keuze is

Een ander door derden getest product, Amazing Grass Greens Blend, bevat een mix van fruit, groenten, grassen, prebiotica, probiotica en spijsverteringsenzymen. De groente- en fruitmix heeft dezelfde hoeveelheid vitamines en mineralen als ongeveer twee porties producten, die u kunnen helpen de aanbevolen twee kopjes fruit en drie kopjes groenten per dag te bereiken (waar de meeste volwassenen niet aan voldoen). Houd er echter rekening mee dat twee porties hele producten meestal hoger zijn in vezels dan dit poeder, dat drie gram vezels bevat.

Deze mix bevat ook twee soorten algen – spirulina en chlorella, waarvan is aangetoond dat ze tal van potentiële gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een verminderd risico op veel chronische ziekten.

Verbazingwekkend gras bevat rozenbottels, die kunnen interageren met antacida, oestrogenen, lithium en medicijnen die de bloedstolling beïnvloeden. De prebiotica (F.O.S), probiotica en spijsverteringsenzymen kunnen voor sommigen gunstig zijn, maar kunnen leiden tot spijsverteringssymptomen voor anderen, vooral bij mensen met bestaande spijsverteringsziekten.

Prijs op het moment van publicatie: $22

Portiegrootte: 1 lepel (8 gram)⏐Porties per verpakking: 30⏐Glutenvrij: Ja⏐Organisch: Nee⏐Toegevoegde zoetstof: Sommige blends bevatten stevia

Beste voor atleten

BioSteel Poedervormige Greens Antioxidant Superfood

BioSteel Poedervormige Greens Antioxidant Superfood

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Veganistisch en vrij van vele allergenen

 • Mix van groenten en fruit

Tegens

 • Bevat stevia en inuline

Als je een competitieve atleet bent, is het essentieel om een product te kiezen dat door derden is getest op ingrediënten die door je sport zijn verboden. Biosteel Sport Greens poeder voldoet aan de strenge NSF International Certified for Sport eisen. Sommige onderzoeken suggereren dat fruit- en groentesappen en concentraten spierherstel kunnen bevorderen. Er is ook specifiek onderzoek gedaan om zure kers, een ingrediënt in deze mix, te verbinden met herstel van de oefening.

Het product adverteert met een aminozuurcomplex om sportherstel te ondersteunen. Onderzoek naar de voordelen van suppletie met l-glutamine en l-leucine bij inspanningsherstel is echter inconsistent en de voordelen zijn minimaal, als die er al zijn.

Biosteel Sport Greens is veganistisch, glutenvrij, sojavrij, zuivelvrij, niet-GMO en vrij van kunstmatige smaak- of kleurstoffen, waardoor het een goed product is als je specifieke dieetwensen hebt. Het bevat inuline, wat nuttig kan zijn voor de spijsvertering van sommige mensen, maar problematisch voor anderen.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Portiegrootte: 1 lepel (10 gram)⏐Porties per verpakking: 30 | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee⏐Toegevoegde zoetstof: Stevia

Beste biologisch

KOS Toon Me het Greens Poeder

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • Goede bron van ijzer

 • Biologisch, niet-GMO en geproduceerd in een NSF-gecertificeerde faciliteit

 • Bevat algen

Tegens

 • Niet getest door derden

 • Groene appelsmaak is misschien niet voor iedereen verteerbaar

Als je op zoek bent naar een biologisch en gearomatiseerd greens poeder, probeer dan KOS ‘groene appelsorbet gearomatiseerd poeder. Het is gezoet met monniksfruit en stevia, waardoor het caloriegehalte laag blijft en wat zoetheid wordt toegevoegd. Hoewel dit product niet door derden is getest, is het USDA biologisch, niet-GMO en geproduceerd in een NSF-gecertificeerde faciliteit.

Dit product heeft ook 2 gram vezels en is een vrij goede bron van ijzer – met 3 mg per portie. IJzer is een belangrijk mineraal om hemoglobine te produceren, dat helpt bij het transport van zuurstof door het lichaam. Het hebben van voldoende ijzer in uw dieet kan ook helpen het risico op bloedarmoede te verminderen.

Naast de algen – spirulina en chlorella – houdt KOS het eenvoudig met tarwegras, kool, boerenkool, broccoli, appel en groene paprikapoeders. Houd er rekening mee dat dit poeder een spijsverteringsprebiotische mix bevat en hoewel het bijdraagt aan het vezelgehalte, is het mogelijk niet geschikt voor mensen met een spijsverteringsziekte.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Portiegrootte: 1 lepel (9,5 gram)⏐Porties per verpakking: 28 | Glutenvrij: Ja, maar niet gecertificeerd | Organisch: Ja⏐Toegevoegde zoetstof: Stevia en monniksfruitextract

Ingrediënten om op te letten: waarom we sceptisch zijn over bepaalde ingrediënten

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Er zijn tientallen greens poeders op de markt om uit te kiezen. En hoewel het lijkt alsof ze allemaal vergelijkbare voordelen bieden, bevatten veel van hen twijfelachtige ingrediënten of zijn ze niet door derden getest door een gerenommeerde organis.tion. Omdat greens poeders niet grondig zijn onderzocht en geen gestandaardiseerde ingrediënten bevatten, zijn we zeer selectief met de merken die we aanbevelen.

Een van de meest zorgwekkende dingen om op te letten in greens poeders is de aanwezigheid van adaptogene kruiden en paddenstoelen. Hoewel sommige adaptogene kruiden veilig en nuttig kunnen zijn voor bepaalde populaties, is er niet genoeg onderzoek om hun werkzaamheid en veiligheid voor de algemene bevolking te ondersteunen – en in sommige gevallen kunnen ze zelfs gevaarlijk zijn.

Sommige greens poeders bevatten bijvoorbeeld adaptogene paddenstoelen zoals Reishi, waarvan bekend is dat ze interageren met veel voorkomende medicijnen zoals bloeddrukmedicijnen, diabetesmedicijnen en bepaalde kankerbehandelingen, en de veiligheid is niet goed bekend. Rhodiola is een ander ingrediënt dat niet goed wordt bestudeerd bij mensen, maar we weten dat het interageert met verschillende antidepressiva, bloeddrukmedicijnen, diabetesmedicijnen, cholesterolmedicijnen, immunosuppressiva en vele andere geneesmiddelen die in de lever worden afgebroken.

Naast het uitkijken voor adaptogene kruiden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van andere ingrediënten die voor sommige mensen problematisch kunnen zijn.

 • Spijsverteringsenzymen: Over het algemeen bieden spijsverteringsenzymen geen voordeel voor gezonde mensen. Hoewel meer onderzoek nodig is, lijken spijsverteringsenzymen ook weinig tot geen voordeel te bieden aan mensen met spijsverteringsstoornissen, tenzij er een bekend enzymtekort is. “Spijsverteringsenzymen zijn het meest geschikt voor mensen met gediagnosticeerde enzymdeficiënties zoals lactose-intolerantie of andere bekende spijsverteringsaandoeningen die symptomen zoals gas of een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Als u bent gediagnosticeerd met een van deze aandoeningen, wordt het nemen van een afzonderlijk spijsverteringsenzymsupplement dat zich richt op uw specifieke probleem aanbevolen, “zegt Finkel.
 • Probiotica: Veel greens poeder bevatten lage niveaus van probiotica – ongeveer de hoeveelheid die je zou vinden in yoghurt (hoewel de doses variëren). Hoewel je misschien hebt gehoord dat probiotica gunstig zijn, zijn er veel verschillende soorten probiotica en momenteel geen duidelijke aanbevelingen rond welke stammen, stamcombinaties of doses de algemene bevolking kan profiteren van het nemen van. “We hebben geen goed bewijs van eventuele voordelen van probiotische supplementen voor de algemene gezondheid. Van specifieke probiotische stammen is klinisch aangetoond dat ze een klein aantal gastro-intestinale aandoeningen verbeteren, maar dit zijn niet de bacteriën die je zou vinden in een poedervormig greens-product, “zegt Finkel. Dat gezegd hebbende, probiotica kunnen sommige spijsverteringsaandoeningen erger maken, dus raadpleeg uw zorgverlener voordat u een supplement neemt dat probiotica bevat.

Merken die zijn uitgesloten van onze lijst:

Het zal je misschien opvallen dat we een paar populaire greens poedermerken niet hebben aanbevolen. Dit is niet omdat ze van slechte kwaliteit of onveilig zijn, maar gewoon omdat ze ingrediënten bevatten die meer onderzoek nodig hebben om onze veiligheid in verschillende populaties volledig te begrijpen. Ze kunnen interageren met medicijnen en bijdragen spijsverteringssymptomen bij sommige mensen.

Atletische Groenen is een zeer populair greens poeder supplement met zowel adaptogene paddenstoelen en rhodiola, die veilig kan zijn voor mensen die geen gezondheidsproblemen hebben. Het heeft onze lijst echter niet gehaald omdat er niet genoeg onderzoek is naar dit ingrediënt bij mensen om ons zelfverzekerd te voelen om het aan te bevelen, en degenen die bepaalde medicijnen gebruiken, moeten uiterste voorzichtigheid betrachten.

Bloom Greens &superfoods heeft onze lijst niet gehaald omdat het een adaptogene mix bevat met rhodiola en andere kruidenextracten, evenals zeven spijsverteringsenzymen. Deze ingrediënten kunnen veilig zijn voor sommige mensen, maar er is niet voldoende onderzoek om hun werkzaamheid of veiligheid te ondersteunen, vooral wanneer deze ingrediënten met elkaar worden gecombineerd. Ze kunnen schadelijk zijn voor bepaalde populaties, vooral mensen met spijsverteringsaandoeningen of mensen die bepaalde medicijnen gebruiken.

Er zijn veel andere merken op de markt die ingrediënten zoals deze bevatten, evenals heilige basilicum, Ginkgo biloba en meer. Geneste Gezondheid Super Greens en Levendige gezondheid groene vibrance zijn twee andere populaire merken die onze lijst niet hebben gehaald vanwege deze ingrediënten.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in Greens Supplementen

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen, zijn ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Er is bezorgdheid dat sommige greens poeders besmet kunnen zijn met zware metalen zoals lood. Toen Consumer Lab 16 greens-poeders en andere hele voedingssupplementen testte, vonden ze lood in twee producten. De hoeveelheid in deze producten was lager dan de FDA-normen voor volwassenen, maar hoger dan het veel strengere niveau dat California proposition 65 naar voren brengt, waarvoor een loden waarschuwingslabel vereist is. Daarom is het belangrijk om een product te kiezen dat door derden is getest.

Greens-poeders kunnen ook ingrediënten bevatten die verboden zijn in competitieve sporten op hoog niveau, dus het vinden van een die door derden specifiek voor sport is getest, zoals NSF-gecertificeerd voor sport, is belangrijk voor elke competitieve atleet.

Formulier

Greens poeders zijn meestal een mix van bladgroenten, zeewier, groenten, fruit, extracten, probiotica, enzymen en kruiden in de vorm van een poeder. Hoewel de meeste poeders grote hoeveelheden vitamines en mineralen bevatten, is er geen onderzoek om de biologische beschikbaarheid (hoeveel je lichaam kan absorberen) van deze voedingsstoffen in deze vorm te begrijpen. Het kan meer of minder zijn dan het eten van vers of bevroren fruit en groenten.

Greens Poeder Dosering

Spreek altijd met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

Er is geen standaard dosering voor greens poeders, en ingrediënt en voedingsstoffen hoeveelheden variëren aanzienlijk. Het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en aanvaardbare bovengrenzen zoals ingesteld door de NIH voor elk ingrediënt te herzien om ervoor te zorgen dat u veilige niveaus van elke voedingsstof consumeert.

Hoeveel is te veel?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw greens poeder niet te veel van een bepaalde voedingsstof bevat. Je lichaam filtert en elimineert overtollige in water oplosbare vitamines (B-vitamines en vitamine C), dus het is minder waarschijnlijk dat deze voedingsstoffen schade zullen veroorzaken. Het is echter nog steeds mogelijk om negatieve bijwerkingen te ervaren van zeer hoge doses van deze voedingsstoffen in supplementvorm. Bovendien kunnen vetoplosbare vitamines (vitamine A, D, E en K) worden opgeslagen in vetweefsel en zijn ze gevaarlijk wanneer ze in overmaat worden geconsumeerd. Veel mineralen kunnen ook gevaarlijk zijn in zeer hoge hoeveelheden.

U kunt uw greens-poeder met een zorgverlener bekijken en voedingsfeitenlabels op uw greens-poeder vergelijken met de bovengrenzen zoals vastgesteld door het NIH Office of Dietary Supplements.

Veelgestelde vragen


 • Zijn greens poeders goed voor je?

  Greens poeders kunnen veel belangrijke vitaminen, mineralen en antioxidanten bieden die de gezondheid kunnen ondersteunen. Ze kunnen ook ingrediënten bevatten, zoals spirulina en chlorella, die voornamelijk in poedervorm worden aangetroffen en enkele gezondheidsvoordelen kunnen bieden. De specifieke ingrediënten in poeders kunnen aanzienlijk variëren van het ene merk tot het andere, en dat geldt ook voor de potentiële voordelen.


 • Zijn greens poeders zo goed als vers?

  Kortom, we weten het niet. Er is weinig onderzoek gedaan naar greens poeders als geheel. De beperkte onderzoek dat wel bestaat, suggereert niet dat ze zoveel voordelen bieden als het eten van hele voedingsmiddelen, maar er is meer onderzoek nodig.

  Wat we wel weten, is dat er synergetische effecten zijn op het eten van hele voedingsmiddelen. Dit betekent dat de voedingsstoffen in hele voedingsmiddelen samenwerken, zodat u meer gezondheidsvoordelen krijgt van het eten van voedsel in hun natuurlijke vorm dan van het nemen van supplementen. “Hoewel greens-poeders kunnen helpen je groente- en fruitinname te verhogen, reken er niet op dat ze hele voedingsmiddelen volledig vervangen. De meeste bevatten niet alle vitamines en mineralen die je nodig hebt,” zegt Osburn.

  Een gebied waar veel greens poeders tekortschieten, is in het vezelgehalte. Groenten en andere groenten bieden vezels, die tal van gezondheidsvoordelen bieden, van een betere spijsvertering tot een lager cholesterolgehalte. Vezels – wanneer geconsumeerd uit hele voedingsmiddelen – zijn ook gekoppeld aan verhoogde volheid bij maaltijden, wat u kan helpen minder te eten in het algemeen. Maar hetzelfde kan niet gezegd worden van vezelsupplementen. Als het gaat om greens poeders, sommige greens poeders bevatten geen vezels, terwijl anderen heel weinig bevatten.


 • Hoe laat ik groene poeders beter smaken?

  Groene poeders kunnen behoorlijk bitter zijn of een grasachtige smaak hebben. In plaats van ze gewoon te drinken, voeg je ze toe aan een smoothie met fruit, die niet alleen zoetheid toevoegt, maar ook vezels en andere voedingsstoffen bevat. Maar je hoeft ze niet te drinken. “Voeg ze toe aan roerei voor omeletten, als smaakmaker voor een soep, in pannenkoeken- of wafelbeslag, in gebak of meng ze in je favoriete dip,” zegt Akaphong.


 • Zijn greens poeders de moeite waard?

  Greens-poeders kunnen erg duur zijn en zijn in de meeste gevallen niet nodig. Ze kunnen echter nuttig zijn voor dagen dat je geen tijd hebt om verse groenten te bereiden of als je op reis bent en beperkte toegang hebt tot verse groenten. Of ze het waard zijn, hangt echt af van uw individuele voedingsbehoeften, dieet en levensstijl.


 • Helpen greens poeders bij een opgeblazen gevoel?

  Sommige greens poeder merken adverteren dat ze een opgeblazen gevoel verlichten, maar het bewijs hiervoor wordt niet ondersteund door voldoende onderzoek. Bepaalde merken greens poeders bevatten spijsverteringsenzymen, die kunnen helpen om gastro-intestinale bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel te verlichten bij mensen met bepaalde spijsverteringsenzymdeficiënties, hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze enig voordeel bieden aan mensen zonder tekorten.

  Degenen met gediagnosticeerde enzymdeficiënties moeten een zorgverlener raadplegen en kunnen voorgeschreven medicatie of een specifiek afzonderlijk enzymsupplement nodig hebben. Het is belangrijk op te merken dat bepaalde spijsverteringsenzymen en probiotische mengsels sommige spijsverteringsaandoeningen erger kunnen maken, dus ze moeten met voorzichtigheid worden ingenomen voor mensen met reeds bestaande GI-aandoeningen.

  Bovendien bevatten sommige greens-poeders ingrediënten zoals inuline, een fermenteerbare vezel en alternatieve zoetstoffen, die beide een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken bij sommige personen, met name die met PDS.


 • Hoeveel kosten greens poeders?

  De prijs van greens poeders varieert afhankelijk van het merk en de formule, maar ze variëren meestal tussen $ 20-40. Producten die door derden zijn getest en /of USDA Certified Organic kunnen een hoger prijskaartje hebben.

  Degenen met toegevoegde probiotica en spijsverteringsenzymen kunnen ook duurder zijn. Onze topkeuze, Garden of Life Raw Organic Perfect Food Green Superfood, was $ 43 toen we dit artikel publiceerden. Het is biologisch gecertificeerd en door derden geverifieerd.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Sarah Anzlovar, MS, RDN, LDN, is een geregistreerde diëtist met haar masterdiploma in voedingscommunicatie van de Tufts Friedman School of Nutrition Science and Policy. Ze heeft een privépraktijk in de buitenwijken van Boston, waar ze haar klanten helpt diëten te verlaten en te leren voedsel te eten dat hen helpt zich op hun best te voelen en een optimale gezondheid te bereiken. Sarah is ook een freelance schrijver, waar ze haar expertise leent in het vertalen van het onderzoek naar een breed scala aan voedingsonderwerpen naar herkenbare en toegankelijke aanbevelingen voor consumenten.

 • Beste overall: Garden of Life Raw Organic Perfect Food Groen Superfood biedt een breed scala aan groenten, fruit en groenten. We vinden het leuk dat het door derden is getest en meer producten biedt dan alleen groenten zonder toegevoegde suikers of alternatieve zoetstoffen.
 • Beste voor atleten: Biosteel Sport Greens is NSF goedgekeurd voor sport, een belangrijke overweging voor competitieve atleten. Het bevat ook voedingsstoffen die het herstel van lichaamsbeweging kunnen ondersteunen.

Praat altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat de soepelement is geschikt voor uw individuele behoeften en welke dosering te nemen.

De meeste greens poeders bevatten alfalfa als een primair ingrediënt. Hoewel mensen geloven dat alfalfa nuttig is bij de behandeling van vele ziekten, van diabetes tot hoog cholesterol en spijsverteringsproblemen, is er geen onderzoek om dit te ondersteunen.

Het regelmatig consumeren van hoge doses alfalfa kan gevaarlijk zijn, vooral voor mensen met auto-immuunziekten. Het consumeren van grote hoeveelheden alfalfa is mogelijk niet veilig voor zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven, evenals voor iedereen met hormoongerelateerde aandoeningen zoals borstkanker en endometriose.

Van alfalfa is ook aangetoond dat het interageert met antistollingsmedicijnen, hormonale anticonceptie, diabetesmedicijnen en immunosuppressiva.

Portiegrootte: 1 schepje (7 gram)⏐Porties per verpakking: 30⏐Glutenvrij: Ja⏐Organisch: Ja⏐Toegevoegde zoetstof: Nee

Portiegrootte: 2 lepels (24 gram)⏐Porties per verpakking: 12⏐Glutenvrij: Nee Organisch: Nee⏐Toegevoegde zoetstof: Nee

Portiegrootte: 1 theelepel (3 gram)⏐Porties per verpakking: 90⏐Glutenvrij: Nee⏐Organisch: Ja⏐Toegevoegde zoetstof: Monniksfruitextract en stevia

Portiegrootte: 1 lepel (8 gram)⏐Porties per verpakking: 30⏐Glutenvrij: Ja⏐Organisch: Nee⏐Toegevoegde zoetstof: Sommige blends bevatten stevia

Portiegrootte: 1 lepel (10 gram)⏐Porties per verpakking: 30 | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee⏐Toegevoegde zoetstof: Stevia

Portiegrootte: 1 lepel (9,5 gram)⏐Porties per verpakking: 28 | Glutenvrij: Ja, maar niet gecertificeerd | Organisch: Ja⏐Toegevoegde zoetstof: Stevia en monniksfruitextract