De 5 beste probiotische supplementen van 2023

De 5 beste probiotische supplementen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Probiotica zijn levende micro-organismen of microben (kleine, levende wezens) die gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Ze kunnen helpen bij het reguleren van de gemeenschap van micro-organismen die in ons lagere spijsverteringskanaal leven, bekend als ons microbioom. Het onderzoek naar de voordelen van probiotica is echter nog steeds in opkomst en er zijn alleen bepaalde gezondheidsproblemen waar probiotische supplementen bewezen voordelen hebben.

Ons microbioom functioneert het beste als het een verscheidenheid aan micro-organismen heeft die in harmonie leven. Wanneer de variëteit of balans van microben echter verandert, kan het voor deze microben moeilijker zijn om hun werk te doen. Probiotische supplementen kunnen helpen met deze functies, hoewel meer onderzoek nodig is om te verifiëren welke probiotica nuttig zijn en in welke gevallen.

Gezonde mensen hoeven geen probiotische supplementen te nemen om een goed bevolkt, divers microbioom te hebben. “Er zijn echter aanwijzingen dat een paar specifieke commercieel verkrijgbare probiotica kunnen helpen bij bepaalde gastro-intestinale aandoeningen”, zegt Suzie Finkel, MS, RDN, CDN. De twee GI-aandoeningen met het duidelijkste onderzoek ter ondersteuning van probiotische suppletie zijn antibiotica-geassocieerde diarree en pouchitis.

Beoordeeld & Goedgekeurd

 • Beste overall voor antibiotica-geassocieerde diarree: Renew Life Ultimate Flora Probiotic voor volwassenen is onze eerste keuze omdat de probiotische stam het optreden en de duur van antibiotica-geassocieerde diarree kan verminderen. We vinden het leuk dat het geen koeling nodig heeft, dus het kan gemakkelijk met u meereizen.
 • Beste overall voor pouchitis: VSL3 # -DS is een veelzijdige optie die mensen met pouchitis helpt en bevat ook acht verschillende probiotische stammen, die gunstig kunnen zijn voor gezonde personen die een probioticum willen nemen. We vinden het leuk dat het niet gearomatiseerd is en geen inactieve ingrediënten bevat die darmongemakken kunnen veroorzaken.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn probiotische supplementen gunstig?

Veel van de informatie die u zult vinden over probiotica is bevooroordeeld, omdat het wordt uitgegeven door probiotische supplementfabrikanten die willen dat u hun producten koopt. Om zorgverleners objectieve informatie voor hun patiënten te verstrekken, heeft de American Gastroenterological Association (AGA) een reeks richtlijnen gepubliceerd om de rol van probiotica bij het beheer van gastro-intestinale stoornissen te verduidelijken. Deze richtlijnen vormen de basis van onze aanbevelingen in dit artikel.

“Probiotica” is een algemene term voor veel verschillende micro-organismen, waaronder verschillende soorten bacteriën en gisten. Verschillende stammen hebben verschillende effecten in het lichaam, dus we kunnen geen algemene uitspraken doen over probiotica die nuttig zijn of niet. Het hangt af van de stam of stammen en de gezondheidsstatus van de persoon die ze gebruikt. Opgemerkt moet worden dat er nog veel onderzoek moet worden gedaan naar het microbioom en de rol van probiotische suppletie. Deze informatie kan veranderen naarmate nieuwe stammen worden ontdekt en nieuwe combinaties van stammen onze gezondheid beïnvloeden.

Moeten gezonde mensen probiotica nemen?

Je hebt misschien gehoord dat alle mensen een probiotisch supplement moeten nemen. Echter, “onderzoek suggereert dat over het algemeen gezonde mensen geen voordeel behalen van probiotische supplementen. Een paar specifieke supplementen worden klinisch aanbevolen voor een paar specifieke medische aandoeningen, maar je kunt anders de meeste voordelen behalen door de microben al in je darm te voeden,” zegt Finkel.

Ze gebruikt de analogie van een tuin. Stel je voor dat je een prachtige tuin hebt met een grote verscheidenheid aan planten die niet genoeg water en zonlicht krijgen. In plaats van elke plant in je tuin te ontwortelen en te vervangen, waarom zou je niet beter voor de tuin zorgen die je hebt? Finkel beveelt aan om “de tuin te voeden” van je microbioom door vezelrijk voedsel te eten dat je microbioom zal voeden, waaronder fruit, groenten, volle granen, bonen, peulvruchten, noten en zaden.

Voorwaarden die profiteren van probiotische suppletie

Op basis van huidig onderzoek profiteren de volgende gastro-intestinale diagnoses van probiotische supplementen:

Antibiotica-geassocieerde diarree

Antibiotica kunnen soms een onbalans of dysbiose van microben in het microbioom veroorzaken en frequente dunne ontlasting veroorzaken, ook bekend als diarree. Het doel van probiotische suppletie is om het evenwicht binnen het microbioom te herstellen. Om deze balans te creëren, heeft onderzoek aangetoond dat het gebruik van Saccharomyces boulardii |, een op gist gebaseerd probioticum, genomen binnen 48 uur na de eerste dosis antibiotica kan het risico op antibiotica-geïnduceerde diarree verminderen.

De AGA beveelt aan dat als een persoon zich zorgen maakt over de kosten van probiotica en geen risico loopt op Clostridium difficile |, een bacteriële infectie in de darm die van invloed is op degenen die immuungecompromitteerd zijn, dan kunnen ze zonder suppletie gaan omdat antibiotica-geïnduceerde diarree een tijdelijke aandoening is.

Pouchitis

Sommige mensen met inflammatoire darmziekten (IBD) zoals Crohn en colitis ulcerosa moeten uiteindelijk hun hele dikke darm en rectum laten verwijderen. Dit gebeurt via een procedure genaamd Ileoanale anastomose of J-pouch chirurgie. Zodra de J-pouch op zijn plaats zit, is er een risico op een infectie die bekend staat als Pouchitis.

Om pouchitis te helpen voorkomen, beveelt de AGA het gebruik van een specifiek probiotisch supplement met 8 stammen aan boven alle andere. In een analyse van zeven studies werd gezien dat deze 8-stamcombinatie pouchitis voorkwam bij 90% van de studiedeelnemers. Hoewel dit een indrukwekkend aantal is, was het aantal mensen dat in de studies was opgenomen laag en daarom kan deze informatie niet worden toegepast op iedereen met IBD. Zoals met veel van hun aanbevelingen, en omdat onderzoek nog steeds evolueert, merkt de AGA op dat als er een financiële last is, een probioticum niet nodig is.

Die mogelijk niet profiteren van probiotische supplementen

Er is veel dat we niet weten over hoe probiotische suppletie mensen met gastro-intestinale stoornissen beïnvloedt. Voor veel aandoeningen is het onduidelijk of probiotica schadelijk kunnen zijn of de symptomen kunnen verergeren. Op basis van huidig onderzoek, probiotische suppletie kan niet gunstig zijn als een behandeling voor prikkelbare darm syndroom in alle leeftijden of voor acute gastro-enteritis bij kinderen.

Prikkelbare Darm Syndroom

Prikkelbare darm syndroom (IBS) is een chronische gastro-intestinale aandoening die 20% van de kinderen en volwassenen in Noord-Amerika treft met symptomen zoals buikpijn of ongemak, veranderingen in stoelganggewoonten en veranderingen in het uiterlijk en de vorm van de ontlasting. Hoewel de oorzaak van PDS nog onbekend is, speelt het darmmicrobioom een rol bij de fysiologische symptomen. Huidig onderzoek toont aan dat probiotische suppletie waarschijnlijk geen significante verlichting biedt voor mensen met PDS.

Naarmate de tijd verstrijkt, zal meer onderzoek worden gedaan om het verband tussen het microbioom en IBS te bepalen in de hoop een remedie en / of verlichting van symptomen te vinden, en dat kan het gebruik van probiotica omvatten.

Acute gastro-enteritis bij kinderen

Acute gastro-enteritis (ook bekend als een maagvirus, buikgriep of maagbug) is een veel voorkomende kortdurende ziekte. Hoewel er veel studies zijn die probiotisch gebruik testen voor acute gastro-enteritis bij kinderen, zijn de resultaten tegenstrijdig. Een groep onderzoekers uit China beveelt aan om de probiotische stammen te gebruiken Lactobacillus acidophilus en Lactobacillus rhamnosus in combinatie of alleen bij verder gezonde kinderen om te helpen met symptomen.

De AGA stelt echter dat omdat veel van de studies naar kinderen in Azië en Europa kijken, de gegevens niet kunnen worden gegeneraliseerd naar Noord-Amerika vanwege het verschil in pathogenen die gastro-enteritis veroorzaken. Of probiotisch gebruik effectief is, kan afhangen van wat de infectie heeft veroorzaakt. De bottom line: Gebruik Lactobacillus acidophilus en Lactobacillus rhamnosus in combinatie of alleen in anders gezonde kinderen zullen hen niet schaden, maar het helpt misschien niet.

Kunnen probiotische supplementen schadelijk zijn?

Hoewel veel bedrijven en influencers iedereen aanmoedigen om probiotica te gebruiken, zijn ze in feite niet voor iedereen gunstig en hebben verschillende stammen verschillende effecten op verschillende mensen.

Meer onderzoek is nodig, maar voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat probiotica schadelijk kunnen zijn voor mensen met bepaalde onderliggende aandoeningen of diagnoses, zoals die met kritieke ziekte, AIDS, orgaantransplantatie, necrotiserende enterocolitis, kanker en allergieën. In dergelijke gevallen kan probiotische suppletie leiden tot levensbedreigende ziekten, waaronder longontsteking, endocarditis (een infectie van de binnenbekleding van het hart) en sepsis.

In dit artikel

 • Zijn probiotische supplementen gunstig?
 • Wie zal er niet van profiteren
 • Kunnen probiotische supplementen Harmvol?
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ

Beste overall voor antibiotica-geassocieerde diarree

Renew Life Ultimate Flora Probiotische Saccharomyces boulardii

Renew Life Ultimate Flora Probiotische Saccharomyces boulardii

Vernieuw het leven


Bekijk op Amazon
Bekijk op Renewlife.com
Bekijk op Walgreens
Pros

 • Geen inactieve ingrediënten

 • Vegetarisch en allergievriendelijk

 • Kleinere, meer betaalbare verpakking

Tegens

 • Niet getest door derden

Renew Life Ultimate Flora Probiotic bevat 6 miljard kolonievormende eenheden (CFU) van Saccharomyces boulardii, waarvan bewezen is dat het het darmmicrobioom opnieuw in evenwicht brengt na antibiotica-geassocieerde diarree. De capsule is gecoat om ervoor te zorgen dat de microben veilig hun weg naar uw darmen vinden, en u hoeft slechts één capsule per dag in te nemen om in de juiste dosering te komen.

De grootte van de capsule staat op de zijkant van de verpakking, zodat je kunt zien dat het geen grote pil is om te slikken. De typische aanbeveling voor probiotisch gebruik met antibiotica is 10-14 dagen; dit pakket bevat 20 pillen, wat genoeg is voor twee 10-daagse cursussen. Als klap op de vuurpijl is dit ook een meer betaalbare optie in vergelijking met sommige andere merken.

In veel gevallen, Saccharomyces boulardii | moet worden gekoeld, maar de Renew Life Ultimate Flora Probiotic is houdbaar, wat betekent dat u het niet gekoeld hoeft te houden, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen als u op reis bent. Mensen met voedselallergieën hoeven zich geen zorgen te maken over het gebruik van Renew Life Ultimate Flora Probiotic omdat het vrij is van gluten, zuivel en soja. De capsule zelf is ook gemaakt van vegetarische ingrediënten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 14 voor 20 tellen ($ 0,70 per portie)

Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 20 | Dosis: 6 miljard CFU-| Koeling vereist: Geen | Recept vereist: Nee

Beste overall voor pouchitis

VSL # 3 dubbele sterkte probiotische medische voeding

VSL #3-DS Probiotische Medische Voeding

Vsl#3


Bekijk op Vsl3.com
Pros

 • Poedervorm maakt het gemakkelijk om het te nemen

 • Geen inactieve ingrediënten

 • Eenvoudige verpakking voor op reis

Tegens

 • Alleen op recept

Dit probiotische supplement vereist een recept, dus als u J-pouch-chirurgie hebt gehad en denkt dat het misschien goed bij u past, vraag dan een zorgverlener naar een recept.

VSL # 3-DS bevat 900 CFU van de acht specifieke probiotische stammen die worden aanbevolen voor het voorkomen van pouchitis bij mensen met inflammatoire darmziekte (IBD) die een J-pouch-operatie hebben ondergaan. Meng gewoon twee niet-gearomatiseerde pakketten met koude vloeistoffen of voedingsmiddelen, zoals appelmoes of pudding. Dit probioticum is alleen op recept verkrijgbaar en u kunt het aanvragen bij een zorgverlener. Hoewel VSL # 3-DS moet worden gekoeld, kunnen de pakketten maximaal twee weken op kamertemperatuur zijn, dus ze zijn gemakkelijk te gebruiken tijdens het reizen.

Het is mogelijk voor mensen met IBD om andere GI-aandoeningen te hebben, zoals het prikkelbare darmsyndroom (PDS). VSL # 3-DS is waarschijnlijk geschikt voor mensen met deze aandoeningen, omdat het geen fermenteerbare ingrediënten zoals lactose bevat die IBS-symptomen kunnen veroorzaken of verergeren. Het bedrijf dat VSL # 3-DS maakt, maakt ook een niet-receptplichtige versie die ze op de markt brengen voor mensen met IBS. Die versie is niet geschikt voor mensen met pouchitis.

VSL #3-DS kan worden gekocht bij uw zorgverlener of via uw apotheek.  De fabrikant biedt een spaarkaart aan voor een korting op uw aankoop.

Formulier: Poeder | Portiegrootte: 1 satchet | Porties per verpakking: 20 | Dosis: 900 miljard CFU-| Koeling vereist: Ja | Recept vereist: Ja

Beste allergievriendelijke probiotica voor antibiotica-geassocieerde diarree

Pure Encapsulations Saccharomyces boulardii

Pure Encapsulations Saccharomyces boulardii

Vitacost


Bekijk op Amazon
Bekijk op Vitacost
Pros

 • Allergievriendelijk

 • Geen inactieve of extra ingrediënten

 • Op grote schaal beschikbaar

Tegens

 • Heeft koeling nodig

 • Duur

We houden van dit probioticum omdat het tarwe-, zuivel-, ei-, soja-, noten- en pinda-vrij is en veilig voor de meerderheid van de mensen met voedselallergieën. Elke portie van twee capsules bevat 10 miljard CFU van de probiotische optie met één stam die wordt aanbevolen om antibiotica-geassocieerde diarree te behandelen. Zoals met de meeste Saccharomyces boulardii | probiotische supplementen, deze moet worden gekoeld en kan worden geleverd aan u met een cold pack. Het kan echter tot vijf dagen duren zonder koeling.

Pure Encapsulations Saccharomyces boulardii supplement is ook GMO-vrij, glutenvrij, sojavrij en veganistisch. Pure Encapsulations staat als bedrijf bekend om het produceren van hoogwaardige supplementen. Hun ingrediënten worden zorgvuldig ingekocht en getest op identiteit en verontreinigingen, hun probiotica worden geverifieerd met DNA-testen en hun faciliteiten worden twee keer per jaar geïnspecteerd door NSF. Deze fles bevat 30 porties – genoeg voor ten minste twee rondes antibiotica.

Prijs op het moment van publicatie: $ 58 voor 60 tellen ($ 0,97 per portie)

Formulier: Capsule | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30 | Dosis: 10 miljard CFU-| Koeling vereist: Ja | Recept vereist: Nee

Beste Multistrain Probiotic voor antibiotica-geassocieerde diarree

Bio-K Plus Dagelijkse Verzorging 50 Miljard Probiotische

Bio-K Plus Dagelijkse Verzorging 50 Miljard Probiotische

Pharmaca


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Pharmaca.com
Pros

 • Multistrain formule ondersteund door de wetenschap

 • Enterisch gecoate capsules om ervoor te zorgen dat het de darmen bereikt

 • Veganistisch en glutenvrij

Tegens

 • Niet gemakkelijk te vinden in winkels

We houden van Bio-K Plus Daily Care 50 Billion Probiotic omdat het de door onderzoek ondersteunde combinatie van drie probiotische stammen bevat om het risico op antibiotica-geassocieerde diarree te verminderen. De capsule is gecoat om ervoor te zorgen dat de probiotica de darmen bereiken zonder te worden beschadigd door maagzuur. Met 50 miljard CFU heb je slechts één kleine capsule nodig om onbalans in je microbioom door antibioticagebruik te voorkomen. Zoals met veel van onze andere keuzes, is deze ook glutenvrij en veganistisch.

Bio-K Plus Daily Care 50 Billion Probiotic heeft 60 capsules in elke fles – genoeg voor vier rondes antibiotica of vier familieleden – en is zes maanden houdbaar. Bewaar het voor een optimale potentie in je koelkast. Als u op reis bent, kunnen ze maximaal 60 dagen uit de koelkast zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 45 voor 60 tellen ($ 0,75 per portie)

Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 60 | Dosis: 50 miljard CFU-| Koeling vereist: Geen | Recept vereist: Nee

Beste hoge dosis probiotica voor pouchitis

Visbiome Extra Strength High Potency Probiotische

Visbiome Extra Strength High Potency Probiotische

Visbioom


Bekijk op Visbiome.com
Pros

 • Hoge dosis probiotica in één portie

 • Gecertificeerd low-FODMAP

 • Gemakkelijk in te nemen voor degenen die problemen hebben met pillen

Tegens

 • Alleen op recept verkrijgbaar

 • Moet gekoeld worden

Dit probiotische supplement vereist een recept, dus als u J-pouch-chirurgie hebt gehad en denkt dat het misschien goed bij u past, vraag dan een zorgverlener naar een recept.

We houden van Visbiome Extra Strength High Potency omdat het alle acht van de meest gunstige probiotische stammen bevat voor het voorkomen van pouchitis bij degenen die een J-pouch-operatie hebben ondergaan. Het bevat alle 900 CFU in één zakje niet-gearomatiseerd poeder dat kan worden gemengd in koude vloeistof of voedsel. Visbiome Extra Strength High Potency voor UC heeft koeling nodig, maar is goed voor maximaal een week bij kamertemperatuur. Als extra bonus heeft het pakket een indicator die u laat weten of het product is blootgesteld aan hitte en niet langer levensvatbaar is.

Het is mogelijk voor mensen met IBD om andere GI-aandoeningen te hebben, zoals het prikkelbare darmsyndroom. Visbioom producten zijn gecertificeerd low-FODMAP door Monash University, dus dit probiotische supplement is veilig voor mensen met PDS.

Visbiome Extra Strength High Potency heeft wel een recept nodig. U kunt het echter op hun website bestellen en zij zullen contact opnemen met de zorgverlener waarmee u werkt voor autorisatie voor u, of u kunt rechtstreeks met een zorgverlener spreken.

Formulier: Poeder | Portiegrootte: 1 pakket | Porties per verpakking: 30 | Dosis: 900 miljard CFU-| Koeling vereist: Ja | Recept vereist: Ja

Eindoordeel

Het beste probioticum voor u zal gebaseerd zijn op uw diagnose. We houden van Renew Life Ultimate Flora Probiotic voor volwassenen om antibiotica-geassocieerde diarree te behandelen, omdat het goedkoop en gemakkelijk te nemen is tijdens het reizen. Voor pouchitis vinden we het erg leuk dat VSL # 3-DS alle acht de benodigde stammen heeft voor de preventie van deze pijnlijke aandoening.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in een probiotisch supplement

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen, zijn ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

Alleen levende micro-organismen bieden gezondheidsvoordelen. Aangezien probiotische fabrikanten verplicht zijn om de totale hoeveelheid microben op het etiket te vermelden, waaronder zowel levende als dode micro-organismen, is het onmogelijk om te weten hoeveel er in leven zijn en daarom gunstig zijn.

Omdat probiotische supplementen op de plank of in uw kast liggen, kunnen ze hun potentie verliezen. Zoek naar probiotische supplementen die hun hoeveelheid aan het einde van hun houdbaarheid vermelden in plaats van hun hoeveelheid op het moment dat ze werden verpakt. Hoeveelheid wordt meestal vermeld in Colony Forming Units of CFU, en de hoeveelheid varieert door het type probioticum en het gebruik ervan.

Probiotica worden geclassificeerd op basis van hun stam, die het geslacht, de soort, de ondersoort (in sommige gevallen) en een reeks letters en cijfers omvat die lijken op een postcode om ze verder te specificeren. Sommige soorten hebben zelfs bijnamen. De meest voorkomende microben die worden gebruikt in probiotische supplementen zijn Lactobacillus (L), Bifidobacterium (B), Saccharomyces (S), Streptococcus, Enterococcus, Escherichia en Bacillus. Sommige aanbevelingen specificeren de stam of de bijnaam van de stam.

Veelgestelde vragen


 • Kunnen probiotica je laten poepen of diarree veroorzaken?

  Ja, het is mogelijk om diarree te hebben wanneer u voor het eerst probiotica begint te nemen. Probiotica veranderen het microbioom, dus wanneer ze voor het eerst worden geïntroduceerd, kunnen sommige mensen tijdelijke symptomen ervaren zoals gas, een opgeblazen gevoel, diarree en buikkrampen. Deze symptomen verdwijnen na een paar dagen.

  Er zijn een paar gevallen geweest waarin diarree als gevolg van probiotisch gebruik een teken kan zijn van ernstigere complicaties. Problemen zoals sepsis en schimmel in het bloed kunnen voorkomen bij mensen die al ernstig ziek zijn of een gecompromitteerd immuunsysteem hebben. Voor mensen met een gezond immuunsysteem zullen de symptomen tijdelijk zijn. Als diarree langer dan een paar dagen aanhoudt, kan het een goed idee zijn om te stoppen met het probiotische supplement.


 • Is yoghurt een goed probioticum?

  Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, augurken en kombucha gebruiken probiotica in het productieproces. Hoewel veel van deze probiotica zullen overleven van productie tot inname, kunnen velen de darmen niet levend bereiken. Probiotica hebben meer kans om te overleven totdat ze de darmen bereiken wanneer een combinatie van probiotica en prebiotica – een voedselbron voor probiotica – zijn opgenomen in yoghurtproducten.

  Hoewel voedsel probiotica kan bevatten, zal het niet zoveel probiotica bevatten als supplementen. Voor mensen met antibiotica-geassocieerde diarree en pouchitis, zal yoghurt niet voldoende probiotica bieden. Voor alle andere gezonde personen zal het je niet schaden om yoghurt te laten maken met probiotica, maar het helpt misschien ook niet.


 • Hoe lang duurt het voordat een probioticum werkt?

  Hoe lang het duurt voordat een probioticum werkt, hangt af van de stam, de potentie en waarvoor u ze gebruikt.

  Voor antibiotica-geassocieerde diarree wordt aanbevolen dat u probiotica neemt binnen de eerste 48 uur na uw eerste dosis antibiotica. Als u de aanbevolen enkele stam van Saccharomyces boulardii | gevonden in Renew Life Ultimate Flora Probiotic voor volwassenen, zou u helemaal geen diarree moeten ervaren; dat is jouw teken dat ze werken!

  Voor pouchitis weten we niet wanneer probiotica beginnen te werken. De juiste probiotica kunnen echter niet alleen pouchitis voorkomen, maar kunnen ook leiden tot een snelle genezing van acute pouchitis in vergelijking met degenen die geen probiotische suppletie gebruiken.


 • Kun je te veel probiotica nemen?

  Ons darmmicrobioom heeft 109 micro-organismen, dus het zou vrij moeilijk zijn om voldoende probiotische supplementen in te nemen om deze te overmeesteren. Het is echter mogelijk dat het nemen van te veel ongemakkelijke symptomen kan veroorzaken, zoals gas, een opgeblazen gevoel, buikkrampen en diarree.

  Er zijn sommige mensen die schade zouden ondervinden door zelfs de aanbevolen dosis in te nemen, namelijk mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem en mensen die ernstig ziek zijn. Suppletie kan leiden tot sepsis, bacteriële of schimmelbloedinfectie en in zeldzame gevallen tot anafylaxie.


 • Wanneer anders kunnen probiotica nuttig zijn?

  Onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van probiotische suppletie is aan de gang. Tot op heden zijn er veel kennislacunes als gevolg van weinig studies die bewijzen dat probiotica van invloed zijn op onze gezondheid.

  Onderzoek groeit met betrekking tot het gebruik van een specifieke combinatie van probiotica bij premature baby’s met een laag geboortegewicht geboren vóór 37 weken zwangerschap voor de preventie van necrotiserende enterocolitis. Zelfs met het onderzoek zijn probiotica niet geschikt voor alle premature baby’s met een laag geboortegewicht.

 • Beste overall voor antibiotica-geassocieerde diarree: Renew Life Ultimate Flora Probiotic voor volwassenen is onze eerste keuze omdat de probiotische stam het optreden en de duur van antibiotica-geassocieerde diarree kan verminderen. We vinden het leuk dat het geen koeling nodig heeft, dus het kan gemakkelijk met u meereizen.
 • Beste overall voor pouchitis: VSL3 # -DS is een veelzijdige optie die mensen met pouchitis helpt en bevat ook acht verschillende probiotische stammen, die gunstig kunnen zijn voor gezonde personen die een probioticum willen nemen. We vinden het leuk dat het niet gearomatiseerd is en geen inactieve ingrediënten bevat die darmongemakken kunnen veroorzaken.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Je hebt misschien gehoord dat alle mensen een probiotisch supplement moeten nemen. Echter, “onderzoek suggereert dat over het algemeen gezonde mensen geen voordeel behalen van probiotische supplementen. Een paar specifieke supplementen worden klinisch aanbevolen voor een paar specifieke medische aandoeningen, maar je kunt anders de meeste voordelen behalen door de microben al in je darm te voeden,” zegt Finkel.

Ze gebruikt de analogie van een tuin. Stel je voor dat je een prachtige tuin hebt met een grote verscheidenheid aan planten die niet genoeg water en zonlicht krijgen. In plaats van elke plant in je tuin te ontwortelen en te vervangen, waarom zou je niet beter voor de tuin zorgen die je hebt? Finkel beveelt aan om “de tuin te voeden” van je microbioom door vezelrijk voedsel te eten dat je microbioom voedt, inclusief fruit, groenten, volle granen, bonen, peulvruchten, noten en zaden.

Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 20 | Dosis: 6 miljard CFU-| Koeling vereist: Geen | Recept vereist: Nee

Dit probiotische supplement vereist een recept, dus als u J-pouch-chirurgie hebt gehad en denkt dat het misschien goed bij u past, vraag dan een zorgverlener naar een recept.

Formulier: Poeder | Portiegrootte: 1 satchet | Porties per verpakking: 20 | Dosis: 900 miljard CFU-| Koeling vereist: Ja | Recept vereist: Ja

Formulier: Capsule | Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30 | Dosis: 10 miljard CFU-| Koeling vereist: Ja | Recept vereist: Nee

Formulier: Capsule | Portiegrootte: 1 capsule | Porties per verpakking: 60 | Dosis: 50 miljard CFU-| Koeling vereist: Geen | Recept vereist: Nee

Dit probiotische supplement vereist een recept, dus als u J-pouch-chirurgie hebt gehad en denkt dat het misschien goed bij u past, vraag dan een zorgverlener naar een recept.

Formulier: Poeder | Portiegrootte: 1 pakket | Porties per verpakking: 30 | Dosis: 900 miljard CFU-| Koeling vereist: Ja | Recept vereist: Ja

Het beste probioticum voor u zal gebaseerd zijn op uw diagnose. We houden van Renew Life Ultimate Flora Probiotic voor volwassenen om antibiotica-geassocieerde diarree te behandelen, omdat het goedkoop en gemakkelijk te nemen is tijdens het reizen. Voor pouchitis vinden we het erg leuk dat VSL # 3-DS alle acht de benodigde stammen heeft voor de preventie van deze pijnlijke aandoening.